1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia porazila Celtic i doma a postupuje

Celtic jel do Valencie hodně odhodlaný, ale nakonec se musí smířit s krutou pravdou - do další fáze Evropské ligy postupují domácí Netopýři. Z velké části jim pomohlo vyloučení Toljana, přičemž rozhodující branku měl na svědomí střídající Kévin Gameiro.

Už první zápas ve Skotsku vyšel mnohem lépe španělskému týmu, který si vybudoval dobrou pozici do odvety. Na Mestalle ho čekal nadšený dav fanoušků, kteří chtěli vidět další povedené pohárové utkání. A to jim jejich miláčci dopřávali prakticky od začátku. Zajímavou šanci si vypracoval Wass, který však těsně minul tyč Bainovy brány.

Po dvaceti minutách musel trenér Marcelino střídat, neb se mu zranil obránce Ezequiel Garay. Celtic ale možného rozptýlení obrany Los Che nevyužil a když už se dostával do šance, chybělo mu v něm víc klidu. Špatně dopadla akce Forresta a hodně pálil i Christie, ačkoli vůbec nebyl ve špatné pozici. Jeden ze dvou klíčových momentů utkání se udál ve 37. minutě. Obránce Jeremy Toljan totiž fauloval pronikajícího Guedese a po druhé žluté kartě byl vyloučen!

Tím prakticky zničil naděje svého aktuálního zaměstnavatele na postup. A Valencia cítila, že je na koni. Minova přihrávka směřovala na volného Pareja, který vypálil hodně zajímavou ránu a brankář Scott Bain musel vyrážet nad bránu! I po změně stran se Netopýři usadili na polovině soupeře a prakticky Celtic k ničemu výraznějšímu nepouštěli.

Guedesova spolupráce se Santim Minou skončila střelou druhého jmenovaného a brankář Bain musel opět zasahovat. Po další standardní situaci se do míče opřel Wass, jehož volej brankář Bain opět krotil nadvakrát. S postupem času hostům docházely síly a na nějaký zvrat už zřejmě nemysleli ani oni.

Navíc se v 68. minutě dostal na trávník veterán Kévin Gameiro. A tomu stačily jen dvě minuty na to, aby rozhodl. Parejova fantastická nabídka našla naběhnuvšího Wasse, který z první hledal právě Gameira. Pro francouzského střelce už nebylo problémem dopravit míč do opuštěné brány - 1:0. A tohle skóre Valencii k postupu do další fáze bohatě stačilo, takže se Celtic loučí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Mass

Celtic je snad slabší než kdokoliv z L Ligy, Valencie jeden gól dá. 1:0

Reagovat
STR

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele