základní skupiny - skupina J, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Standard Lutych - FK Krasnodar 2:1

Fotbalisté Krasnodaru nedokázali navázat na předchozí dvě vítězství ve skupině a odmítli tak šanci se výrazněji přiblížit k jarní fázi Evropské ligy. Po úspěchu s tureckým Akhisarem (1:0) a senzačním vítězství nad španělským gigantem ze Sevilly (2:1) vedli i v belgickém Lutychu, jenomže ihned po přestávce bylo vyrovnáno a ruský výběr nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2 inkasovanou brankou ze třetí nastavené minuty.

Standard naopak naplno bodoval podruhé v řadě a se šesti body je třetí, za svými dvěma úhlavními konkurenty zaostává jen o skóre. Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a v prvním poločase na trávníku naprosto dominovali. Do úvodní větší příležitosti se dostali po necelé čtvrthodině hry. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Ramírez a jeho plachtící střelu vyrazil gólman Ochoa s problémy před sebe.

K následné dorážce se tlačili Spajić s Claessonem, ale ani jeden ve skluzu míč před prázdnou brankou netrefili. FK šel do zaslouženého vedení ve 39. minutě. Po krásné kolmici za obranu se na pravém křídle zjevil Petrov. Ten mohl střílet z ostrého úhlu, ovšem všiml si rozběhnutého Ariho, který po přesně načasované nahrávce snadno rozvlnil síť z hranice brankového území. Domácí vkročili do druhého dějství jako vyměnění.

Vyrovnat se jim podařilo ani ne po 120 sekundách. Dlouhý nákop téměř z půlící čáry nepřesvědčivě odhlavičkoval Martynovič. Do míče se vzápětí opřel Renaud Emond a jeho volej z dvaadvaceti metrů parádně zapadl k pravé konstrukci za plachtícího gólmana Sinicina. Za dalších pět minut mohl belgický výběr dokonce otočit vývoj, ale Carcela-González,po rychlém úniku nastřelil z mírného úhlu vzdálenější tyč.

Krátce po odehrané hodině mohl podruhé ve čtvrtečním střetnutí skórovat Ari, jenomže tváří v tvář si na obětavého Ochou nepřišel. V 68. minutě selhal Ari podruhé, ani tentokráte zblízka nepropálil fantasticky chytajícího strážce Lutychu. Krasnodar doplatil na neproměněné příležitosti v samém závěru. Po rohovém kopu Marina hlavičkoval z větší vzdálenosti zády k brance Konstantinos Laifis a obloučkem zavěsil k levé tyči, stadion okamžitě vybuchl radostí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
EverlastD

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele