1/16 finále - odvety
21.02.2019 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol si doma pohlídala postup dvěma góly

Neapol zkušeně ovládla také druhé utkání se švýcarským Curychem a nadělila mu dvě branky, aniž by sama inkasovala. Radost na stadionu San Paolo rozpoutaly především góly Verdiho a Ounase, které v kombinaci s bezchybnou obranou poslaly dál Italy.

Už první zápas ukázal rozdíl mezi Neapolí a Curychem. Ve Švýcarsku sice domácí ještě zvládli korigovat debakl jednou brankou, ale ta ve výsledku nic nezměnila. Jasně lepší Partenopei se tak mohli před odvetou v domácím a hodně bouřlivém prostředí těšit z fotbalu bez větších nervů.

Trenér Carlo Ancelotti ale nehodlal nic podcenit a poslal do hry od prvních minut esa jako Insigne, Ghoulam, Zieliński, Koulibaly nebo Verdi. Právě italský útočník se jako první dostával do zajímavé šance a moc mu nechybělo, aby centrem našel své kolegy v útoku. Mnohem lepší zakončení předvedli hosté v 15. minutě, když se obránce Adrian Winter rozhodl pro dělovou ránu na brankáře Mereta. Ten však zasahovat nemusel, protože se do střely položil stoper Koulibaly.

Po další rychlé kolmici Verdiho pálil z prvního doteku Lorenzo Insigne, jenže domácí kapitán nebyl v ideální pozici. Neapol kontrolovala vývoj utkání, ale do větších šancí se jí stále nedařilo se dostat. Mnohem lepší šanci vymyslel Dries Mertens, který zahrával volný přímý kop ze třiceti metrů. Balon ještě před brankářem Brecherem tečoval Lorenzo Insigne a Brecher musel vytáhnout parádní zákrok!

Do šaten ale přeci jen odcházeli domácí spokojenější. Minutu před koncem řádné hrací doby první půle Neapol sehrála skvělý útok vedený Adamem Ounasem. Mladý útočník protančil kolem tří obránců a jemným pasem našel nabíhajícího a zcela volného Simoneho Verdiho. Tomu už nedělalo problémy zakončit na zadní tyč - 1:0 pro domácí.

Pět minut po změně stran mohlo být málem srovnáno. Neúnavný univerzál Kololli totiž přešel přes obránce až k centru a našel před bránou špatně obsazeného Ceesaye. Ten volil v těžké pozici zakončení z voleje, jenže minul tyč Meretovy brány o pár centimetrů!

Curych ale jinak Neapol v podstatě neohrozil a spíše se přizpůsoboval jejímu diktátu. Po hodině hry se do šance hnal Lorenzo Insigne, který už si naváděl míč na střelu. V poslední chvíli mu ale do rány vběhl Winter, který míč tečoval pryč. Na opačné straně se o náhlou ránu pokusil Zumberi, jenže střela mu vůbec nesedla.

Definitivní podobu výsledku dal jeden z dnes nejlepších hráčů na trávníku, Adam Ounas. Maličký šikula si naběhl na skvělý pas od Driese Mertense a nikdo z hostujících obránců jeho sprint s míčem u nohy nezachytil. Ounasovi už zbývalo "jen" přelstít brankáře Brechera a to zvládl na jedničku, takže fanoušci domácích Partenopei mohli být spokojeni.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
STR

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele