základní skupiny - skupina H, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Apollon Limassol 2:1

Lazio doma splnilo roli favorita a do Evropské ligy vstoupilo třemi body. Ty mu v utkání s kyperským Apollonem Limassol zajistili pánové Luis Alberto a Ciro Immobile. Snižující branka v závěru už pro hosty nic neřešila.

Trenér Simone Inzaghi nechal některé hráče odpočívat a dopřál soutěžní minuty Protovi, Bastosovi, Murgiovi nebo Caicedovi s Badeljem. Apollon hodlal především bránit a přivezl si s sebou pověst velmi houževnatého soupeře. Jeho první smrtící úder málem provedl Maglica, který se v sedmé minutě dostal do dobrého zakončení. Proto nakonec zasahovat nemusel i díky práci svých obránců.

Lazio vstoupilo do utkání lépe a ve 14. minutě se konečně dočkalo první branky. Felipe Caicedo si vyměnil míč s Luisem Albertem a když mu jej elegantní patičkou vrátil, postupoval Alberto na brankáře Valeho sám! V takových situacích se poklad Biancocelesti většinou nemýlí a dnes to platilo znovu - 1:0 pro Římany.

Felipe Caicedo se definitivně smířil s rolí dvojky v útoku, ale dnes bojoval, jako by hrál o život. S míčem u nohy i bez něj znamenal pro obránce Apollonu pořádné trable. Brankáře Bruna Valeho vyzkoušel o pár minut později Sergej Milinković-Savić, který dělovou ránou mířil poměrně přesně. Obdobný duel se opakoval také krátce před koncem první půle a také nyní byl úspěšnější hostující brankář.

Apollon Limassol neznamenal pro domácí hráče žádné větší nebezpečí a ke střelbě se prakticky nedostával. Nic se na tom nezměnilo ani poté, co se obě jedenáctky vrátily na hrací plochu a v dresu hostů do hry zasáhli už ve 46. minutě dva střídající hráči. Kvalitativně se hráči kyperského celku Římanům nedokázali vyrovnat.

Po hodině hry dostal možnost ukázat se také střelec Ciro Immobile a hosté věděli, že stupeň nebezpečí před jejich bránou ještě stoupne. Zle bylo také před Protem, neboť v 66. minutě se k zahrávání volného přímého kopu dostal Héctor Yuste a naskakující Facundo Pereyra nadělal hlavičkou brankáři Lazia hodně nepříjemností.

Kyperský celek měl přece jen i pár dalších příležitostí, ale s jejich proměňováním mělo potíže. André Schembri byl v další takové velké šanci, ale jeho hlavička skončila těsně vedle pravé tyče! V minutě 82. opět chybovala obrana hostů. Tentokrát se provinil João Pedro, který poslal ve vlastním vápně k zemi pronikajícího Caiceda. Nařízenou penaltu si vzal na starosti Ciro Immobile a zvýšil na 2:0.

Ani za těchto okolností se hosté ale nevzdali a dokázali alespoň čestně snížit. Na konečných 2:1 pro Lazio upravil střídající Emilio Zelaya, který napálil obranou Lazia špatně odvrácený míč nechytatelně do sítě. Víc už ale hosté nestihli a nakonec jedou domů bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele