základní skupiny - skupina G, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
4 : 3
(2:3)

Reportáž

Spartak Moskva - Rangers FC 4:3

Spartak Moskva předvedl naprosto parádní utkání se skotskými Rangers a epická bitva nabídla dokonce sedm branek! O jednu víc jich vstřelili domácí, kteří se tím pádem posunuli na třetí příčku ve skupině.

Tak tohle bylo opravdu něco. Asi málokdo čekal, že by Spartak s Rangers mohli odehrát tak ofenzivní utkání. Přesto jsme v něm viděli téměř vše. Rangers vedli už od páté minuty, ale nakonec prohráli. Viděli jsme dva vlastní góly, po jednom na každé straně. A neskutečné množství šancí.

Už v páté minutě padla první branka, i když ke zklamání domácích do vlastní sítě. Po rohovém kopu se k míči dral Coulibaly, ale pouze míč lehce lízl. I to ale stačilo na zmatení Romana Eremenka, který zamířil do vlastní brány.

O chvíli později se zaskvěl hostující brankář McGregor, který musel vytahovat parádní ránu ze třiceti metrů, kterou vyslal kapitán Bocchetti. Stejný duel se odehrál také o pár minut později a se stejným výsledkem. Po dvaceti minutách bylo v Moskvě vyrovnáno. Ivelin Popov na straně obhodil obránce a vyslal krásnou nahrávku vzduchem na volného Lorenza Melgareja, na jehož hlavičku byl brankář McGregor krátký - 1:1.

Přehlídka skvělých branek pokračovala. Jon Flanagan skvěle načasoval nahrávku na útočníka Daniela Candeiase, který se ocitl za obranou domácích. O ofsajd se nejednalo, takže Candeias mohl v klidu zakončovat a s brankářem Maksimenkem si poradil. Jenže neuplynulo ani deset minut, když Popov hledal ostrým centrem nabíhajícího Hanniho. Ještě před ním však zasáhl Connor Goldson, který však mířil také do vlastní brány!

Jen pět minut před koncem první půle ale domácí obrana opět zapsala, míč se dostal k Alfredu Morelosovi a ten vyslal do uličky míč na Glenna Middletona. Sprintující útočník z úhlu míč poslal pod brankářem Maksimenkem a hosté opět vedli!

Druhá půle pokračovala v nastoleném trendu. Bocchettiho ránu musel vyrážet McGregor nohou, Coulibalyho průnik zastavoval opět Bocchetti na poslední chvíli. Pak se však domácí dočkali. Po delší kombinaci Hanni patičkou zakončoval jen do McGregora, který míč vyrazil k Luizi Adrianovi - 3:3.

Na řadě byli Rangers, jenže o minutu později Spartak rozhodl. Hned po rozehrávce hosté ztratili míč, ten se dostal k Sofianu Hannimu a útočník domácích vypálil ze třiceti metrů. Do rány mu skočil nešťastník Goldson a brankář McGregor už nedokázal reagovat!

Po hodině hry bylo hotovo. Přesto jsme viděli ještě několik šancí. Zkušený stoper Bocchetti dvacet minut před koncem utkání orazítkoval hlavičkou břevno hostující brány. Přece však mohli hosté málem srovnat. Rohový kop poslal Middleton přesně na hlavu Jamese Taverniera, jehož zakončení však zastavila tyč! Skotskému týmu dnes chybělo více štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
JessePinkman

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele