základní skupiny - skupina D, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

RSC Anderlecht - Dinamo Záhřeb 0:2

Dinamo Záhřeb proplulo úvodními dvěma koly Evropské ligy jako nůž máslem, Poté, co v prvním klání před vlastními fanoušky překvapivě bez větších problémů smetlo Fenerbahce, poradilo si také venku na půdě Anderlechtu. Ten naopak prožívá mizerný vstup do této soutěže. Po dvou porážkách nemá na kontě jediný bod.

Hostující záložník Daniel Olmo byl prvním, kdo vyslal první nebezpečnější pokus směrem na bránu, každopádně jeho volej skončila nakonec mimo kýžený a chtěný prostor. V 19. minutě si již chorvatský celek přece ujal vedení. Vranješ podrazil zezadu v pokutovém území Petkoviče a sudí Bezborodov ukázal na bílý puntík.

K exekuci penalty se postavil Hajrovič, jenž zamířil zkušeně do protipohybu brankáře Didillona. I nadále Dinamo bylo směrem dopředu nebezpečnější, už ve 23. minutě se snažil navýšit vedení Gojak, jenže zamířil jen do míst, kde stál domácí muž v rukavicích. Až ve 34. minutě poprvé zahrozil belgický klub, nicméně Santiniho zakončení bylo zablokováno.

Do druhého poločasu následně Paars-wit vstoupili opravdu hodně mizerně. Viník penaltové situace Vranješ obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou poté, co nevybíravě sestřelil Daniela Olma už ve 46. minutě, takže v útoku začali hosté prosi oslabenému soupeři ještě více zlobit. V 59. minutě ještě Didillon vytáhl střelu Daniela Olma na tyčku.

V 68. minutě už přece jenom podruhé kapituloval, na změnu směru tečované střely Gojaka prostě nestačil již zareagovat. Z téhle rány se už Anderlecht nevzpamatoval. Dinamo může mrzet snad jen fakt, že dohrával posledních několik vteřin o deseti, protože po druhé žluté kartě a červené se nechal vyloučit na jeho straně Théophile-Catherine.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele