1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nudu ve Vídni rozhodla Martínezova penalta

Inter Milán prochází těžkými chvílemi v souvislosti s postavou útočníka a ještě nedávno kapitána Interu, Maura Icardiho. Dnes ho na hřišti nahradil alespoň částečně Lautaro Martínez a díky jeho jediné brance veze Inter z Vídně výhru.

Mauro Icardi je teď v černo modré části Milána velkým tématem. Dnes se na hřišti Rapidu Vídeň neobjevil a byla otázka, jak si svěřenci trenéra Luciana Spallettiho povedou bez lídra. Nakonec asi podle očekávání, protože hru kontrolovali a sami neinkasovali. Výhru jim zajistila penalta z konce první půle, kterou úspěšně proměnil mladý hrot Lautaro Martínez.

Asi nebylo pochyb o tom, kdo je jasným favoritem. A Inter se snažil soustředit na to, aby očekávání svých fanoušků dostál. V první velké šanci utkání se zjevil Matteo Politano, který z pravého křídla vnikl do pokutového území a jeho střílený centr musel brankář Strebinger vyrážet. Naštěstí pro domácí Ivan Perišić z dorážky netrefil bránu!

Perišić také nebyl úplně ve formě a dokázal to v 15. minutě po standardní situaci. Ačkoli měl velmi výhodnou pozici napálil míč asi o dva metry nad. Postupem času tempo utkání ustalo a ani jeden z týmů nenabízel divákům příliš atraktivní fotbal. A v té chvíli Inter Milán udeřil.

Ve 38. minutě se do šance prodral Ivan Perišić a upadl ve vápně. Pokračovalo se dál a Thurnwald vyvážel míč ven z vápna. Jenže balon mu odskočil a ve snaze odkopnout ho před Martínezem jej Thurnwald fauloval. Sudí neměl moc pochybností a ihned pískal penaltu. K ní se postavil mladý Argentinec a mířil přesně doprostřed - 1:0.

To bylo samozřejmě skóre, které italskému týmu vyhovovalo maximálně. Navíc mohl Lautaro Martínez přidat ve 45. minutě další branku. Rapid nedokázal odvrátit rohový kop a po chybě obrany se Martínez dostal do zakončení. Brankář Strebinger ale ukázal výtečné reflexy a míč vyrazil!

V nastavení dal branku Dejan Ljubičić, jenže sudí dobře postřehl výrazný ofsajd. Po změně stran se hráči Rapidu stále častěji uchylovali k faulům, což sudí Stieler viděl jen nerad a často jim důrazně domlouval. Rapid navíc dělal poměrně velké chyby v obraně a jednu takovou mohl potrestat Matías Vecino.

Ten si naběhl na centr od Perišiće a přehlavičkoval obránce Hofmanna i brankáře Strebingera, který špatně vybíhal. Jenž následně mířil hlavou nad odkrytou bránu!

Nechybělo mnoho a Inter toho mohl litovat. V 66. minutě si Schöbesberger výborně zpracoval dlouhý pas na hranici vápna a nahrál nabíhajícímu Berishovi. Ten si na penaltě všiml Knasmüllnera a někdejší hráč právě Interu pálil. Jenže proti němu výtečně zasáhl nový kapitán Interu Samir Handanovič, který podržel svůj tým! V závěru ještě Radja Nainggolan minul odkrytou bránu Rapidu.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele