základní skupiny - skupina G, 3. kolo
25.10.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Spartak Moskva 0:0

Přestože byli Rangers po většinu času lepším týmem, Spartak si ze Skotska odváží bod za remízu. I tak se ale ruský tým nachází na posledním místě skupiny G. Svěřenci Stevena Gerrarda se naopak společně s Villarealem dělí o první místo a živí velké naděje na postup do další fáze Evropské ligy.

V prvním poločase bylo možné vidět vyrovnanou hru, která moc šancí nepřinesla. Byli to Rangers, kteří kontrolovali hru, avšak branku se jim vstřelit nepodařilo. Jednou z mála nebezpečných situací byl prudký centr Candeiase, který musel brankář Maksimenko uklidit na rohový kop.

Druhý poločas pokračoval v podobném rytmu, šancí ovšem bylo více. Jako první se o změnu stavu snažil Morelos, z úhlu však Maksimenka nepřekvapil. Kolumbijský útočník se poté ozval znovu, když stříleným centrem hledal Coulibalyho, tomu scházel krůček od toho, aby míč uklidil do prázdné branky. V 77. minutě našel Kent v pokutovém území střídajícího Grezdu, který byl v souboji sražen obráncem, sudí Blom však penaltu nenařídil. Další sporná situace nastala při zákroku na Kenta, i tehdy ovšem zůstala píšťalka v ústech hlavního rozhodčího němá. V nastaveném čase měl tři body na noze Grezda, po Kentově přihrávce ale vystřelil jen o kousek nad.

Přes několik šancí zejména ke konci utkání se hráčům skotského týmu prolomit obranný val soupeře nepodařilo. V této sezóně je to poprvé v 11 domácích zápasech, kdy se jim nepodařilo vstřelit branku. Prodlužují však svou šňůru neporazitelnosti v 11 evropských utkáních. Nad svou hrou se musí zamyslet ruský celek, který do 70. minuty nevystřelil na branku. Navíc jeho hráči vyhráli pouze jeden z posledních 15 evropských výletů. Mohou tak být rádi za cenný bod.

Autor: Jakub Podešva / uefa.com, onlajny.com, bbc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele