1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Dynamo Kyjev veze z Řecka nadějnou remízu

Olympiakos dvakrát vedl nad návštěvou z Kyjeva, jenže hosté dokázali na oba góly reagovat stejně. Zápas se odvíjel v hodně efektivním duchu, protože oba týmy měly čtyři střely na bránu a padesát procent z nich proměnily.

Domácí celek si ze svého soupeře vůbec nic nedělal a nastoupil na něj hned od začátku velmi aktivně. Hned první větší šance domácích navíc skončila gólem, což dodalo zápasu ještě větší náboj. Zkušený útočník Ahmed Hassan Koka si naběhl do šestnáctky a dostal přihrávku proti noze. To už měl hodně snadné a brankář Denys Bojko byl v podstatě bez šance - 1:0.

Dynamo se samozřejmě ihned snažilo odpovědět a například technická vybavenost Cyhankova dělala obráncům domácího celku velké potíže. Jenže hosté se nevyvarovali chyb. Fortunis dokázal v 19. minutě vystihnout špatnou rozehrávku a obešel dokonce brankáře, jenže pak ze strany pálil jen do tyče! I díky tomu mohlo Dynamo srovnat. Obránce Tomasz Kędziora nevzdal souboj u vápna a ve skluzu poslal míč na penaltu. Tam si naběhl Vitalij Bujalskyj a srovnal!

Pak se Dynamo trochu stáhlo a litovalo toho. Pět minut před koncem první půle se totiž Dynamo opět dopustilo špatné rozehrávky, kterou vystihl Gil Dias. Ten na nic nečekal, zpracoval si míč hrudí a pak nádherným nártem z pětatřiceti metrů překonal brankáře Bojka!

Bylo tak opět na hostech, aby dotáhli skóre. Jenže se jim to delší dobu nedařilo. Fran Sol nejprve hezkým způsobem sklepl pod sebe na Mykolu Šaparenka a ten se pokusil technicky obstřelit brankáře Sáa, jenže nakonec minul tyč. O chvíli později hosté zahrávali standardní situaci a Verbić s ní mohl naložit určitě mnohem lépe, než poslat balon do zdi.

Dynamo se ale přesto nevzdalo a usadilo se na polovině svého soupeře. Chvíli mu ale trvalo, než se prosadilo. Dočkalo se po delší době obléhání soupeřova vápna v 89. minutě. Nákop do pokutového území sklepl pod sebe Cyhankov ma Benjamina Verbiće a ten se typickým "angličanem" o zem prosadil - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
HullCity

Budu rád pokud se nám podaří dát branku...1:1/2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele