základní skupiny - skupina I, 5. kolo
29.11.2018 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Malmö FF - KRC Genk 2:2

Švédské Malmö sice smazalo dvoubrankovou ztrátu proti belgickému Genku a vybojovalo cennou remízu 2:2, ovšem vzhledem k druhému výsledku mezi norským Sarpsborgem a tureckým Besiktasem (2:3) se jeho cesta do jarní fáze EL výrazně zkomplikovala. FF se momentálně nachází na třetí pozici se šesti body, a pokud chce mezi dvaatřicítku nejlepších, tak potřebuje ve svém posledním duelu zvítězit v Istanbulu.

Belgický Genk naopak odmítl šanci na jarní část a nerozhodný výsledek mu žádnou jistotu nedal. Na závěr proti Sarpsborgu potřebuje získat bod, k první příčce bude nejspíše nutné vítězství. KRC měl v prvním poločase mírně navrch a úvodní větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Trossard obdržel po ose hřiště kolmici do běhu, zbavil se bránícího protihráče, pak ale mířil z mírného úhlu z osmi metrů do připravené náruče brankáře Dahlina.

Hosté se dostali do vedení tři minuty před poločasovou přestávkou. Po chybě ve středu hrací plochy stačil Trossard přistrčit míč na levou stranu pokutového území pro volného Alejandra Pozuela, jenž z nevýhodné pozice geniálně přeloboval mírně vyběhnutého Dahlina. Osm minut po změně stran se o vítězi čtvrtečního klání zdálo být rozhodnuto, to když se Joseph Paintsil po přesně načasované nahrávce od Pozuela zjevil sám před Dahlinem.

Svou střelu rozhodně neuspěchal a míč uklidil do dolního levého rohu. Domácí hnáni skvělými fanoušky se však nevzdali a zhruba po hodině hry přebírali iniciativu. V 63. minutě ještě neslavil úspěch Christiansen, když byl na poslední chvíli zablokován, ale za další dvě minuty již přeci jen snížil Oscar Lewicki. Šestadvacetiletý záložník s polskými kořeny obdržel zpětnou nahrávku od Marcuse Antonssona a z voleje trefil vzdálenější šibenici.

Třetí celek právě skončené švédské ligy byl polit živou vodou. Neuběhlo totiž ani 120 sekund a o vyrovnání se postaral Antonsson. Těsně předtím nevyužil rychlý brejk hostující Ndongala a svým lobem ze stoprocentní pozice minul branku, pak na druhé straně při přečíslení dva na jednoho oslovil Rieks právě volného Antonssona a ten i přes zásah gólmana Vukoviče skóroval. Ve zbývajícím průběhu se již nic nepřihodilo, remíza nevyhovuje ani jednomu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele