základní skupiny - skupina C, 4. kolo
08.11.2018 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Zenit Petrohrad 1:1

Bordeaux předvedlo dosavadní nejlepší výkon v základních skupinách Evropské ligy, přesto nedokázalo před vlastními fanoušky skolit Zenit, a jeho šance na postup do jarní fáze by se ve zbývajících dvou kolech rovnaly zázraku. Do poločasu ještě vedlo po proměněné penaltě Francoise Kamana, po přestávce nakonec srovnal stav Anton Zabolotnyj.

V podstatě jedině vítězství mohlo Les Girondins dostat zpátky do reálných bojů o umístění na prvních dvou příčkách. A i když vyprodukovali třikrát více střel na bránu než soupeř, drželi déle míč na svých kopačkách, získali nakonec pouze bod. Na druhou Slavii, která v souběžně hraném klání remizovala s Kodaní, tak ztrácejí v tuhle chvíli stále šest bodů.

Domácí jako by byli, po třech porážkách, po prvním úspěchu prostě hladovější. Hostující brankář Lunjov si první zákrok připsal už ve 4. minutě, proti němu se snažil prosadit Kalu, v 10. minutě přišel na řadu další souboj těchto dvou hráčů, který znovu vyzněl ve prospěch ruského strážce brány, a ve 25. minutě Cornelius hlavičkoval nad jeho bránu.

Ve 32. minutě Bordeaux mělo k úvodnímu gólu opravdu hodně blízko, z hranice vápna z halfvoleje vypálil do tyčky Kamano, míč se od brankové konstrukce odrazil zase k němu, ale z dorážky pálil mimo. O tři minuty později se již svěřenci trenéra Ricarda Gomese ujali asi zaslouženého vedení, kopali totiž penaltu po faulu Mammany na Sabalyho.

K exekuci pokutového kopu se následně postavil Kamano a bez problémů, do protipohybu Lunjova, skóroval. Petrohradské mužstvo do té doby působilo na hřišti hodně malátným dojmem. A poprvé výrazněji zahrozilo až v závěru dějství prvního, z blízkosti na bližší tyčce hlavičkoval Zabolotnyj, každopádně Costil vyrazil balón do zámezí.

Bordeaux ve druhé půli nebylo v ofenzívě tak aktivní jako v té první, Zenit sice v útoku nijak nezářil, přesto jednu ze svých možností přece využil. Už v 68. minutě málem zužitkoval chybné rozehrávky soupeře Driussi, mířil ale jen mimo. Pak již však osamocený Zabolotnyj snadno skóroval z místa u pokutové značky po pobídce Kuzjajeva v 72. minutě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pablos

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Liquid

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele