1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 18:55 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Galatasaray nevyužil domácího prostředí a portugalské Benfice podlehl 1:2

Hráči portugalské Benficy potvrdili úlohu mírného favorita proti Galatasarayi a z půdy tureckého protivníka si odvážejí velmi nadějný výsledek v poměru 2:1. Hosté se dostali do vedení po necelé půlhodině hry, domácí výběr dokázal srovnat krátce po přestávce. Nicméně poslední slovo přeci jen měli svěřenci kouče Bruna Lageho, kteří v 64. minutě vsítili rozhodující trefu a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu.

Do první větší možnosti se dostali domácí po necelých dvaceti minutách hry, kdy se Mbaye Diagne zjevil v dobré pozici, ale trefil před sebou stojícího protihráče a vybojoval pouze rohový kop. Ihned na to pohrdl velkou možností Onyekuru, jenž pálill k pravé tyči a minul ji o několik decimetrů. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil mezi 26. - 27. minutou. Po centru z pravé strany zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce Marcao.

Španělský rozhodčí Gil neváhal a i přes nevoli domácího výběru nařídil pokutový kop. K němu se postavil Eduardo Salvio a měl přesnou mušku, balón uklidnil k pravé tyči. Brankář Muslera sice vystihl směr střely, ale inkasovanému gólu ve své síti zabránit nedokázal. Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, výběr z Istanbulu z ničeho nic vyrovnal v 54. minutě zásluhou Christiana Luyindamy.

Pětadvacetiletý obránce z Demokratické republiky Kongo si naběhl před hranici brankového území na pas Nagatoma z levého křídla, předskočil svého protihráče a svou hlavičku usměrnil k levé konstrukci mimo dosah gólmana Vlachodimose. Domácím však radost zhořkla za dalších osm minut, Benficu opět dostal do vedení tradiční kanonýr Haris Seferović. Šestadvacetiletý švýcarský útočník skóroval v tomto soutěžním ročníku již pošestnácté.

Po dlouhém pasu od Diase přetlačil bránícího protihráče a pak snadno zamířil do vzdálenějšího horního rohu, Muslera byl naprosto bez šance na úspěch. Galatasaray byl blízko k vyrovnání zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenže Feghouli svůj volej umístil mimo prostor tří tyčí. V samém závěru se ještě blýskl famózním zákrokem Vlachodimos, ve zbývajícím průběhu už k ničemu zajímavému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Benfica

mal by to byť easy win.. ale podľa tej nominácie sa tuším na to vybodli..

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele