základní skupiny - skupina J, 4. kolo
08.11.2018 18:55 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Krasnodar - Standard Lutych 2:1

Tahle porážka šance Lutychu na postup úplně nesnížila, matematicky totiž i nadále může usilovat o jarní boje v play-off Evropské ligy. Možná že tenhle neúspěch ale bude mít ve finále fatální následky. Mrzet ho bude už jenom proto, že ještě jedenáct minut před koncem držel dokonce vítězství. Pak však Krasnodar dvakrát v rychlém sledu skóroval.

Ruský celek svému soupeři oplatil minulou prohru naprosto stejnou notou. A odpoutal se v tabulce od belgického protivníka na rozdíl tří bodů. Ačkoli nemá ani zdaleka vyhráno, udělal určitě velký krok k postupu. V prvním poločase spíše tahal za kratší konec a asi zaslouženě prohrával, ve druhém však přišlo na řadu zlepšení, a tudíž i dvě vstřelené branky.

Už ve 2. minutě se mohl Krasnodar ujmout vedení. Mezi obránce si naběhl Wamberto, míč mu ovšem poskakoval, a tak ho ne úplně dobře zpracoval, a před vyběhnuvším brankářem Ochoau ho usměrnil jen vedle. Na druhé straně po čtvrthodině vyzkoušel svou mušku Cimirot, každopádně gólman Safonov si s jeho pokusem nakonec poradil.

O čtyři minuty později Standard již gólově udeřil. Laifis podnikl jakožto levý bek výpad směrem dopředu, přetáhl svůj centr do zadního prostoru šestnáctky, a odtud Carcela těžkou halvolejí poslal balón parádně ke vzdálenější tyčce. Hosté mohli svůj náskok navýšit, nicméně svůj tým podržel ve 29. minutě Safonov, jenž fantasticky vyrazil střelu Lestienneho.

Před přestávkou se naopak zase po delší dobře činil Ochoa, jehož ohrožoval svou dělovkou Wamberto, zkraje druhé půle naopak mohl Les Rouges dostat na koně Emond, jenže ten zamířil mimo. Šance střídala jedna druhou, v 50. minutě se sám před Ochoau ocitl Claesson, míč mu však sjel z nohy, a tak trestuhodně v podstatě ani nevypálil.

Krasnodarští Býci nakonec rozjeli svoje rodeo až v poslední desetiminutovce. O vyrovnání se postaral Sulejmanov, jenž po přihrávce Wamberta překonal Ochoau zakončením na vzdálenější tyčku, a jen o tři minuty později se prosadil sám Wamberto, jenž si v pokutovém území parádně narazil na jeden dotek se spoluhráčem Arim.

Svěřenci trenéra Michela Preud'hommeho se ještě snažili ve zbývajícím čase vydolovat aspoň plichtu. Jejich soupeř se soustředil jenom na bránění těsného vedení, a i když se dostal párkrát pod menší tlak, už neinkasoval. Naopak mohl ještě své vítězství pojistit, při chuti byl i nadále nebezpečný Wamberto, avšak v 84. minutě ho vychytal Ochoa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
Liquid

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele