1/16 finále - odvety
21.02.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Branka Frana Sola zařídila Dynamu postup přes Olympiakos

Ukrajinské Dynamo Kyjev si z půdy řeckého Olympiakosu přivezlo nadějný výsledek 2:2 a na ten navázalo v domácím prostředí, když výběr z Pireus přehrálo nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se probojovalo mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize, naopak jeho protivník po heroickém postupu ze skupiny končí. O jedinou trefu čtvrtečního střetnutí se postaral španělský útočník Fran Sol krátce po odehrané půlhodině.

Olympiakos smolně neudržel vedení před vlastním publikem a v odvetě ho proto čekala těžká úloha, kterou nakonec nezvládl. Oba dva výběry se v úvodních třiceti minutách spíše oťukávali, poté se z ničeho nic prosadil Sol. Bývalý kanonýr nizozemského Tilburgu si seběhl před hranici brankového území na prudký přízemní centr Mykolenka z levé strany a jemnou tečí usměrnil balón přesně pod horní tyčku.

V samém závěru prvního poločasu mohl stejný hráč navýšit vedení svého výběru, ale po rohovém kopu mířil doprostřed branky a gólman José Sá se musel blýsknout fantastickým reflexivním zákrokem na brankové čáře. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a svěřenci portugalského kouče Pedra Martinse se více tlačili do ofenzivy. Blízko k vyrovnání byli v 64. minutě zásluhou střídajícího Giannise Masourase.

Ten se po skvěle načasované přihrávce odhodlal ke střele z hranice pokutového území a gólman Bojko předvedl vynikající zásah. Přesně o deset minut později se domácí strážce vytáhl s ještě povedenějším zákrokem, tentokráte po teči Koky z deseti metrů zabránil inkasované brance ve své síti nohou a špičkou kopačky vytěsnil míč ke svým spoluhráčům. Hosté se ani po této promarněné stoprocentní možnosti nevzdali.

V závěrečné desetiminutovce doslova sevřeli Kyjev na jeho vlastní polovině a vytvořili si ještě dvě možnosti na vyrovnání. Nejprve neuspěl aktivní Koka, když po rohovém kopu hlavičkoval k pravé konstrukci a minul ji o několik decimetrů. V nastaveném čase se pokusil o zdramatizování střídající Natcho, ale po zemi pálil pouze doprostřed branky, kde číhala připravená náruč pozorného Bojka.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele