osmifinále - 1. zápasy
07.03.2019 18:55 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo vstoupilo za svým čtvrtfinálovým snem domácí výhrou nad Benficou

Dinamo pokračuje ve své pohádkové jízdě letošním ročníkem Evropské ligy a po skalpu Plzně přehrálo na stadionu Maksimir i favorizovanou portugalskou Benficu v poměru 1:0. Vytvořilo si tak solidní pozici do odvety v Lisabonu, která je na programu za týden. Záhřebský celek se svého věhlasnějšího protivníka rozhodně nezalekl a vytvořil si i více gólových možností, jedinou branku vstřelil na konci první půle z pokutového kopu.

Hosté po celý zápas nedokázali najít recept na dobře organizovanou defenzívu svěřenců trenéra Nenada Bjelicy, i když už po sedmi minutách byli blízko ke skórování. Nenápadná kolmice za obranu propadla až na kopačku Grimalda, následnou střelu zblízka dokázal gólman Livaković brilantně odvrátit ke svým spoluhráčům. Krátce po odehrané čtvrthodině zahrozilo poprvé ve čtvrtečním střetnutí také Dinamo.

Těsně před hranicí pokutového území dostal až příliš volného prostoru Olmo a jeho tvrdou ránu směřující k bližší tyči dokázal brankář Vlachodimos perfektně vyrazit do strany. Po necelé půlhodině hry se postavil k přímému volnému kopu z pravé strany Kadzior a jeho pokus z osmnácti metrů vytěsnil hostující strážce fantasticky nad horní tyčku. Zřejmě klíčový okamžik se odehrál v rozmezí 37. - 38. minuty.

Rúben Dias si totiž na čáře vlastního pokutového území počínal velmi neobratně v souboji s Olmem a anglický rozhodčí Oliver nařídil penaltu bez jakéhokoliv váhání. K té se postavil Bruno Petković a uspěl, míč usměrnil doprostřed branky těsně kolem Vlachodimose. V samém závěru prvního poločasu to mohlo vypadat s Benficou ještě hůře, neboť ke druhému zásahu chorvatského mistra byl blízko Gojak.

Teprve dvaadvacetiletý bosenský záložník se zjevil zcela osamocen před hostující brankou, jenomže jeho následnou přízemní střelu odvrátil jednoruč do bezpečí Vlachodimos a výrazně podržel svůj výběr. Ve druhém poločase tempo hry opadlo a míč se nejčastěji pohyboval v blízkosti středové čáry. Teprve v nastaveném čase pálil těsně nad břevno Oršić a poté hlavičkoval o decimetry mimo střídající Šitum, Benfica proto mohla být za jednobrankové manko ještě ráda.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Marv

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

Reagovat
Benfica

wtf no nič prehral tam už kde kto.. u nás dostanú naloženo..

Reagovat
Elliasson

Snad né.

Reagovat
FC Porto FC

Úplně zbytečný ztracený body do koef...... Benfica by se měla letos nad výsledky v Evropě zamyslet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele