1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Celtic poprvé v novém roce padl, Valencia byla nad jeho síly

Sedmkrát za sebou udržel Celtic čisté konto napříč všemi soutěžemi. Jenže v Evropské lize vůbec poprvé inkasoval v novém roce, s Valencií padl o dvě branky, a jeho postup do osmifinále má značně okleštěné šance. Hosté se totiž ujali vedení těsně před přestávkou, to když skóroval Děnis Čeryšev, a krátce po obrátce pojistil výhru Rubén Sobrino.

Když se oba kluby střetly naposledy, psal se rok 2001. Tehdy museli Netopýři v Poháru UEFA hodně bojovat o to, aby v dvojduelu byli nakonec úspěšnější. Nicméně po více jak sedmnácti letech si tentokráte španělský oddíl zadělal na postup hodně dobrým způsobem. Odvetu před vlastními fanoušky na Mestalle totiž nesmí jen výrazně pokazit.

Skotský celek vstoupil do utkání zostra. Už ve 2. minutě se snažil otevřít bezbrankové skóre utkání Christie, jenž se dostal k míči za pokutovým územím, jeho pokus směřující doprostřed brány však zlikvidoval brankář Neto. O dost nebezpečněji vypálil o pár chvil později McGregor, i v tomhle případě si ovšem Neto dokázal poradit.

Na druhé straně se mohl prosadit Wass, táhlou hlavičku tlačil pod břevno, výtečně se však předvedl domácí gólman Bain. Do konce poločasu se toho na hrací ploše moc neodehrálo, přece však ve 42. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků. Rubén Sobrino se uvolnil na hranici ofsajdu a po jeho přihrávce Čeryšev zacílil do prázdné brány.

Ve 49. minutě Valencia přidala další branku a Celtic se už z téhle rány neoklepal. Čeryšev si vyměnil roli s Rubénem Sobrinem, první jmenovaný u tohoto gólu asistoval, když odcentoval zleva do šestnáctky, a jeho spoluhráč z blízkosti snadno překonal Baina. Dokonce mohl udeřit ještě o dvě minuty později Piccini, Bain ale zneškodnil jeho zakončení.

Do konce utkání si hosté pohodlný náskok bez větších potíží pohlídali. The Hoops působili v ofenzívě i nadále bezradným dojmem, ani příchod útočníků Odsonneho Édouarda a Timothyho Weaha nepřineslo kýžené zlepšení. Ačkoli držení míče vyšlo jasně v neprospěch Valencie, takticky zvládla druhý poločas dle vlastních představ.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Messiáš

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele