základní skupiny - skupina A, 1. kolo
20.09.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AEK Larnaka - FC Curych 0:1

Důležitého vítězství dosáhl na kyperské půdě FC Curych. Vítěz švýcarského poháru udolal AEK Larnaku 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil z pokutového kopu Benjamin Kololli. Larnaka sice častěji držela balón, ale na Brechera vyslala za celý zápas jen jednu střelu.

Bez střelby to zkrátka nejde. Občas se sice ve fotbale stává, že jeden z týmů předvede totální produktivitu a z jedné střely na branku rozhodne zápas, to však nebyl tento případ. Larnaka sehrála s Curychem vyrovnanou partii, ale na body nakonec nedosáhla.

Úvodní čtvrthodina nabídla dvě zajímavé příležitosti na obou stranách. Nejprve pěknou akci domácích se nepodařilo dotáhnout do koncovky a na druhé straně průnik Odeyi skončil těsně vedle tyče. Kypřané to většinou zkoušeli z dálky, ale tahle strategie v zápase nenesla ovoce. Vyrovnaný první poločas branku nepřinesl, diváci si museli počkat až po změně stran.

V 55. minutě měla Larnaka obrovskou příležitost prolomit nerozhodný výsledek. Acorán zblízka nedokázal překonat Brechera a neuspěl ani s pokusem o lob Tete. Místo kyperského vedení pak přišel pro domácí šok. Sudí ve vápně zaregistroval hru rukou a nemilosrdně odpískal pokutový kop ve prospěch Švýcarů. Benjamin Kololli penaltu bezpečně proměnil a nasměroval Curych k vítězství.

V závěru zápasu ještě hosty čekala těžká šichta, zvláště když se vyfauloval Pa Modou Jagne a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Početní převahu ale Larnaka využít nedokázala. Curych neinkasoval a nakonec si veze z Larnaky všechny body za nejtěsnější vítězství 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele