1/16 finále - odvety
25.02.2016 19:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio přehrálo Galatasaray a jde dále

Lazio doma potvrdilo, že se mu letos v Evropské lize mimořádně daří a po výsledcích 1:1 z prvního zápasu a 3:1 vyřadilo turecký Galatasaray. Hosté v zápase tahali za kratší konec a výhra Lazia je zasloužená. Všechny branky padly až po hodině hry, kdy se nejprve prosadil Parolo, po něm zvýšil Anderson, pak sice rychle korigoval Öztekin, ale poslední slovo měl Miro Klose.

Lazio se v úvodu zápasu spíše zastřelovalo, rána Parola šla hodně nad a hlavička Milinkoviće-Saviće bez problému skončila v náručí Fernanda Muslery. Pro uruguayského brankáře byl návrat na Stadio Olimpico velkým svátkem, sám však netušil, že od svých někdejších spoluhráčů inkasuje hned třikrát. Ale pěkně popořádku. Před koncem poločasu byl výsledek stále bezgólový a platilo to i po další ráně Bíglii, kterou Muslera s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop. Galatasaray směrem dopředu příliš nehrozil, vyčkával na chybu Lazia, jenže defenzíva domácích fungovala velmi dobře.

Stejný obraz byl k vidění i na začátku druhého poločasu a to až do 60.minuty, pak přišly velké chvíle Římanů. Nejprve Alessandro Matri orazítkoval vzdálenější tyč a po něm už překonal Nanda Musleru Marco Parolo. Záložníka Lazia si hosté vůbec nevšímali a při rohovém kopu ho nechali zcela osamoceného, Parolo pak přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání! A nebylo to všechno. Za dvě minuty domácí rozebrali defenzívu Turků a hezkou kombinaci zakončil do prázdné branky Felipe Anderson. Vedení 2:0 už bylo hodně luxusní, ale Lazio ještě nemělo vyhráno, zvláště když takřka okamžitě snížil opět na rozdíl jediné branky Öztekin! Pro Galatasaray to byla klíčová branka na půdě soupeře a nyní stačilo vyrovnat a do další fáze by za stavu 2:2 postupoval turecký gigant. To samozřejmě Italové nechtěli dopustit a čtvrthodiny před koncem si vzali dvoubrankové vedení zpátky. Miroslav Klose dostal na malé vápno přesnou přihrávku a jak je jeho dobrým zvykem, vstřelil gól - 3:1 pro Lazio.

Galatasaray ještě neskládal zbraně, ale obrana Biancocelesti mu mnoho nedovolovala. Nešlo to ani ze standardní situace, přímák Inana fantasticky vytěsnil Marchetti. Závěr zápasu si domácí zbytečně nekomplikovali, vedení uhájili a míří do další fáze.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
KingMaster13

1:0 Laziu věřím že už to udrží

Reagovat
Shevchenko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Marv

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio musí vyřadit ty Turky , 1:0

Reagovat
bayern987

Konečně Miro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele