Serie A - souhrn 8. kola

19.10.2019, 16:58, aktualizováno 21.10.2019, 23:03
Komentáře a souhrny
Drbat na hlavách se v tuto chvíli mohou hráči Atalanty, na půdě Lazia přišli o tříbrankový náskok a nakonec jen remizovali 3:3. Nevyužili tak možnost posunout se do čela tabulky, z něhož by je o několik hodin později odsunul Juventus. Další ztráty se vyvarovala Neapol, před vlastními fanoušky přehrála Veronu. Výrazný náskok ztratil i Inter v Sassuolu, ale nakonec uhlídal vítězství 4:3. Kolo uzavřela remíza Fiorentiny v Brescii.

Brescia Calcio - ACF Fiorentina 0:0

21.10.2019 21:00

Góly: -

Fiorentina nečekaně zaváhala v Brescii a pondělní dohrávka pro ni skončila jen bezbrankovou remízou. Brescia naopak slaví, protože rozhodně tahala po většinu utkání za kratší konec provazu.

Brankář Joronen určitě očekával, že se dostane pod velkou palbu a že bude na domácí půdě čelit mnoha pokusům lepšího soupeře. Přeci jen, proti sobě měl hráče jako Castrovilli, Ribéry, Chiesa nebo Pulgar. Zčásti se to splnilo, ale nejprve Brescia na chvíli šokovala. Ve 4. minutě totiž Tonali rozjel rychlou akci středem hřiště, po které přihrál na levou stranu Donnarummovi. Ten poslal míč před branku na Ayého, který zcela sám před Drągowskim poslal balon o tyč do brány.

Zdánlivě jedna k nule, jenže radost domácích trvala jen dvě minuty. Sudí Calvarese totiž zkoumal celou situaci na videu a nakonec branku neuznal! Důvodem bylo to, že mladík Tonali při průniku obranou Fialek hrál rukou. A pak už hrozili hosté. Castrovilli si zpracoval přihrávku do pokutového území a poslal přízemní střelu k pravé tyči. Joronen se však blýskl parádním zákrokem.

Zkušený finský brankář Jesse Joronen musel o chvíli později likvidovat střelecky pokus beka Liroly, který zpracovával nadvakrát. Po většinu prvního dějství mlčela největší ofenzivní zbraň Fialek, Federico Chiesa. Až pět minut před koncem zvládl obehrát hned dvojici protihráčů a u vápna prostrčil míč na Milana Badelje. Jeho přízemní ránu ale brankář Joronen opět zlikvidoval.

Do druhé půle naskočil už i Mario Balotelli a postupně jej v dresu domácích doplnili i Špalek se Zmrhalem. Tou dobou už měl Joronen ruce pořádně unavené, protože se mu do nich opíraly rány Chiesy, Pulgara a Castrovilliho.

Mario Balotelli vděčí Brescii za hodně a chce jí to splatit každou minutou na trávníku. Jeho snaha o zakončení hlavou v 65. minutě nepřinesla ovoce jen těsně, protože Balotelli mířil nad břevno. Hrdinou celého utkání se mohl stát mladík Gaetano Castrovilli, nejnovější talent florenstké juniorky. V pádu však po rychlé akci hostí poslal míč z osmi metrů jen do prvního protihráče.

Více informací k zápasu

AC Milán - US Lecce 2:2

20.10.2019 20:45

Góly: 20. Hakan Çalhanoğlu, 81. Krzysztof Piątek - 62. Khouma Babacar, 90+2. Marco Calderoni

Debut nového trenéra Stefana Pioliho na lavičce AC Milán dopadl remízou, což je pro slavný klub další ztráta a další velké zklamání. Rossoneri byli proti nováčkovi Lecce velkým favoritem, jenomže ani jednou nedokázali udržet vedení a nakonec remizovali 2:2. Lecce přitom vyrovnalo na konečný výsledek až v nastaveném čase.

Špatné výsledky zlomily vaz Marcu Giampaolovi a na jeho místo usedl Stefano Pioli. Už samotný výběr nového trenéra byl pro mnohé fanoušky zklamáním a jeho debut mu příliš nepřidal. San Siro bylo každopádně zvědavé jak si nový kouč povede a AC Milán vstoupil do utkání hodně aktivně. Už ve 3. minutě spálil před Gabrielem velkou gólovku Rafael Leão a z dorážky ve skluzu neuspěl ani Paquetá. Milán se dál tlačil dopředu a ve 20. minutě se zaslouženě ujal vedení. Bigliův pas si v těžké pozici ve vápně zpracoval Hakan Çalhanoğlu a přesnou střelou pod břevno rozjásal Stefana Pioliho i celé San Siro.

Milán už v prvním poločase další branku nepřidal, přestože měl více náznaků šancí, než čisté gólovky. Lecce hrozilo jen ojediněle a pokud si chtělo odvézt body, muselo po změně stran výrazně přidat. Logicky tak následovalo první střídání.

Lecce si sice žádný nápor nevytvořilo, přesto se ke štěstím dostalo k vyrovnání. Sudí totiž odpískal pokutový kop za hraní rukou v podání Contiho a Khouma Babacar srovnal na 1:1. Jeho pokutový kop však Donnarumma zneškodnil, ale naneštěstí pro Rossoneri Babacar dorážkou své zaváhání napravil.

S remízou se AC nehodlalo spokojit, ovšem soupeř se rozhodl nadějný výsledek ubránit. Devět minut před koncem San Siro opět vybouchlo nadšením, když Çalhanoğlův průnik do šestnáctky a přihrávku uklidil k tyči Krzysztof Piatek. Užuž se zdálo, že AC Milán zvítězí a pod novým trenérem dosáhne na důležité tři body, než v nastavení za vápnem napřáhl Marco Calderoni a Donnarumma se mohl natahovat marně. Milán tak znovu ztratil a doma jen remizoval s Lecce 2:2.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Janov CFC 5:1

20.10.2019 18:00

Góly: 38. Juraj Kucka, 42. Andreas Cornelius, 45. Andreas Cornelius, 50. Andreas Cornelius, 79. Dejan Kulusevski - 52. Andrea Pinamonti

Janovu, zdá se, reprezentační přestávka mnoho neprospěla. Grifoni schytali na Estadio Ennio Tardini pětibrankový výprask a v tabulce jsou předposlední. Nerozhodný stav vydržel v Parmě do 39. minuty a ještě do konce prvního poločasu stihli Ducali třikrát skórovat. Stejný počet branek pak nabídla i druhá půle.

V Janově se letos fotbalu vůbec nedaří. Grifoni spadli na předposlední místo a hůře už je na tom jen městský rival Sampdoria. Parma přitom neměla bůhvíjaký začátek a ještě před uplynutím úvodní čtvrthodiny musela poprvé zasáhnout do sestavy citelným střídáním, Roberta Ingleseho nahradil Andreas Cornelius. Po půlhodině hry měli hosté první velkou gólovku a Sepe musel zasahovat. Nerozhodný stav nakonec vydržel do 39. minuty, kdy Parma z nenápadné akce udeřila. Po přihrávce Kulusevskiho se střelou k tyči prosadil Juraj Kucka a gól jako v předchozích případech proti svému bývalému zaměstnavateli neslavil.

Každopádně inkasovaný gól defenzívu hostů zcela rozložil a ještě do poločasu zvýšil na 2:0 Andreas Cornelius, a to pěkně umístěnou hlavičkou po Scozzarellově centru. Andreas Cornelius se pak trefil ještě jednou, když si počkal na Gervinhovu přihrávku a střelou z první znovu nedal Raduovi šanci.

Parma vedla po prvním poločase 3:0 a měla skvěle nakročeno za vítězstvím. Po změně stran navíc pokračovala v efektivitě a hned v 51. minutě završil hattrick další umístěnou střelou z hranice šestnáctky Andreas Cornelius.

Hrozivé skóre sice vzápětí upravil do přijatelnější podoby rovněž umístěnou střelou k tyči Andrea Pinamonti, ale konečné slovo měla stejně Parma. Jedenáct minut před koncem potrestal velkou chybu v defenzívě Dejan Kulusevski a stanovil tak konečný výsledek 5:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SPAL 2013 2:0

20.10.2019 15:00

Góly: 9. Radja Nainggolan, 67. Paolo Faragò

Cagliari si bez větších potíží poradilo se SPALem a odeslalo hosty zpátky do Ferrary bez bodů. Postarali se o to střelci Radja Nainggolan s Paolem Faragem. SPAL se naopak neprosadil ani jednou a domů se vrací potupen.

SPAL nutně potřeboval bodovat, ale proti Cagliari to měl velmi těžké. Celek ze Sardinie udělal z domácího prostředí svou pevnost, která se dobývá jen velmi těžko. Velkou zásluhu na tom má i švédský brankář Robin Olsen, který po nepovedeném angažmá v Římě opět našel své sebevědomí. V útoku Cagliari hrozilo trio Pedro, Nainggolan a Simeone.

První větší šanci utkání měl na starosti zkušený veterán Sergio Floccari, který si na chleba vydělává ve Ferraře. Jeho hlavička vypadala hodně nebezpečně, ale brankář Robin Olsen výborně zasáhl a jeho snahu zlikvidoval rychlým reflexem. A pak už se domácí příznivci mohli naplno radovat.

V 10. minutě totiž po volném přímém kopu Cagliari se míč skutálel k nohám belgického záložníka Nainggolana, který si jej nikým vyrušován zpracoval. Pak máchl pravačkou a sledoval, jak balon z třiceti metrů mířil neomylně do šibenice! Brankář Etrit Berisha neměl nárok zasáhnout a jen uznale pokýval hlavou.

SPAL se nehodlal vzdát a pozornost brankáře Robina Olsena vyzkoušel Jasmin Kurtić. Zkušený Slovinec hlavičkoval velmi nebezpečně, ale s jeho pokusem si hbitý Švéd na brankové čáře poradil. SPAL každopádně dohrál první půli aktivněji a obrana domácích se musela hodně činit, aby nebezpečné centry před Olsenovu bránu dokázala odrážet.

Do druhé půle už naskočil zkušený Argentinec Nahitan Nández, kterému uvolnil místo Castro. Obraz hry se ale příliš neměnil. Změnu vnesl do stavu utkání až Paolo Faragò. Pětadvacet minut před koncem utkání se k němu dostala nahrávka od Giovanniho Simeoneho a všichni hostující obránci byli dost daleko na to, aby Faraga nějak obtěžovali - 2:0 pro Rossoblu.

SPAL se k pořádnému obléhání soupeřovy brány ani nedostal. A když se v závěru utkání Giovanni Simeone neprosadil a mířil jen těsně vedle tyče, skóre už zůstalo stejné.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Řím 0:0

20.10.2019 15:00

Góly: -

Janovská Sampdoria doma zastavila Římany, kteří se do Věčného města vrací jen s bodem. A to po dalším marném výkonu, který navíc podtrhla zranění Cristanteho s Kalinićem a rovněž vyloučení Kluiverta. Medicína lékaře Ranieriho funguje.

Trenér Claudio Ranieri měl před sebou první soutěžní utkání na lavičce Sampdorie, kde vystřídal Eusebia Di Francesca. A jeho prvním soupeřem bylo právě milované AS, k němuž podle vlastních slov chová velmi silné city. Dnes ale neměl slitování a postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Brankáře Paua Lópeze tak měli ohrožovat především Quagliarella, Gabbiadini nebo Rigoni.

Obrana AS ale mnoho práce neměla a to samé platilo i pro soupeře. Ani jeden z brankářů se dnes moc nezahřál a první půle zůstávala rozhodně za očekáváním. Sampdoria pod Ranierim alespoň ukazovala bojovnost a odhodlání neparkovat autobus před Auderovou bránou, ale hosté se prakticky nemohli dostat do tempa. Hra byla kouskovaná a plná faulů, což příjemnému zážitku rozhodně nepomáhalo.

Z ochozů se velmi často ozýval pískot, protože předváděná hra nemohla těšit ani jeden tábor fanoušků. Už v osmé minutě se AS potýkalo s prokletím posledních let, dalším zraněním. Ze hry musel klíčový záložník Cristante, který do hry pustil na netypickém místě zaskakujícího Javiera Pastoreho.

Deset minut před koncem utrápeného prvního poločasu zapomněla obrana Blucerchiati na stopera Manciniho, který se dostal k míči. Na hraně vápna sice zakončoval, ale pod náporem obránců spíš komicky upadl. Sudí jeho modlitby o penaltu nevyslyšel. Když už se AS ke konci poločasu nadechovalo k ofenzivě, opět byly jeho snahy zastaveny zraněním. Ve hře tentokrát nemohl pokračovat Nikola Kalinić a do akce musel maskou limitovaný střelec Edin Džeko.

Ani po změně stran se ale herní projev Říma nezlepšil. Brankář Emil Audero sice musel několikrát hlídat střílený centr, ale celkově ofenziva AS zůstávala daleko za očekáváním. Hra bez tlaku, invence nebo chuti hrát - to charakterizovalo herní projev hostujících Giallorossi. "Vlci" z hlavního města hráli hluboce pod své možnosti a jejich bezkrevný výkon nemohl být třemi body odměněn ani náhodou.

Brankář Pau López taktéž neměl moc práce a Sampdoria směrem dopředu napodobovala ve své nemohoucnosti slavnějšího soupeře. Dech musel zatajit vlastně jen v 70. minutě. To se odražený míč dostal ke střídajícímu Fabiu Depaolimu, který z voleje pálil jen těsně nad bránu stráženou Španělem.

O deset minut později se balon u vápna dostal k Džekovi, který z krkolomné pozice pálil na Audera. Ten si však s jeho nevýraznou ránou poradil bez potíží. Jediným vzrušením konce utkání se tak stala druhá žlutá karta pro Justina Kluiverta, který i přes protesty musel po právu opustit hřiště, ale AS zbytek utkání už ubránilo.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Turín FC 1:0

20.10.2019 15:00

Góly: 42. Stefano Okaka

"Býci" trochu překvapivě nestačili na Udinese a na jeho půdě prohráli tím nejtěsnějším možným výsledkem. Jediným gólem se o to postaral zkušený útočník Stefano Okaka Chuka, který znovu potvrzuje, jak platným hráčem umí být.

Granata to mají po reprezentační přestávce často složité a že se týmu trenéra Waltera Mazzarriho dlouhodobě nedaří, je prostě fakt. Dnešní kolo Serie A to znovu potvrdilo, protože po další reprezentační pauze znovu "Býci" nebodovali. Postaral se o to hráč, který v posledních dnech hojně ukazoval a deklaroval svou touhu stát se oporou Udinese.

O první šanci utkání se už ve druhé minutě postaral Ken Sema, další z dlouhé řady trejdů mezi Udinese a Watfordem. Šestadvacetiletý Švéd se dostal k míči u vápna a nasměroval svou ránu jen do míst, kam brankář Salvatore Sirigu v pohodě doskočil. Jenže ten vyrazil jeho ránu před sebe a pohotový Stefano Okaka se mohl stát slavným. To mu však nevyšlo a Okaka pálil vedle.

Dobrou ranou z větší vzdálenosti neuspěl ani Mate Jajalo, který sice brankáře Sirigua donutil k zákroku, jenže jeho skákavá rána nebyla pro veterán mezi třemi býčími tyčemi problémem. Ve 42. minutě se ale skóre přeci jen měnilo. Záložník Rolando Mandragora hlavičkoval na bránu a na zadní tyči si míč našel Stefano Okaka. Jeho zakončení z metru nemohl mít brankář Sirigu pod kontrolou ani omylem.

Trenér Walter Mazzarri samozřejmě chtěl s výsledkem něco dělat a do hry vypustil Simoneho Zazu. Jemu ale stejně jako celému týmu hostí trvalo, než se dostal k zakončení. A aby bylo přesné, to už byste po něm chtěli asi moc.

Turín FC dnes působil bezzubým dojmem a byl jen stínem toho týmu, který umí pozlobit ty největší soupeře. Belotti na hrotu sice hrál, ale bylo to spíš jen jméno na soupisce. Udinese se tři minuty před koncem málem dočkalo další trefy, jenže Rodrigo De Paul mířil těsně nad bránu stráženou Siriguem. Býci dnes naprosto zklamali a za tenhle výkon si body rozhodně nezasloužili.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Inter Milán 3:4

20.10.2019 12:30

Góly: 16. Domenico Berardi, 74. Filip Đuričić, 82. Jérémie Boga - 2. Lautaro Martínez, 38. Romelu Lukaku, 45. Romelu Lukaku (pen.), 71. Lautaro Martínez (pen.)

Antonio Conte byl v minulosti mnohokrát kritizován za to, že jeho týmy hrají profesorský fotbal a vědomi si své převahy často spoléhají na jeden gól. Dnes v poledne to ale Conte šmahem zrušil, protože v zápase se Sassuolem padlo hned sedm branek.

Tohle musí být hodně frustrující. Dáte slavnému Interu, druhému týmu tabulky, tři branky, ale nestačí vám to ani na bod. O to se postarají hvězdy Interu jako Lautaro Martímnez a Romelu Lukaku, které nastřílejí obě po dvou brankách. Přičemž dvakrát vašeho brankáře potrestají z penalty. A vám nestačí ani perfektní závěr se dvěma góly v síti soupeře. Přesně tak se museli cítit hráči i fanoušci Neroverdi.

Stadion Mapei zažil první šok už ve druhé minutě. Jakékoli sny o tom, že se bude hrát vyrovnaná hra, zhatil Lautaro Martínez. Právě tento mladý Argentinec dostal míč na útočné polovině, zpracoval si ho a krásnou ranou nedal brankáři Consiglimu šanci zasáhnout - 1:0.

O deset minut později zahodil stejný hráč možnost navýšit vedení svého celku. Povedlo se mu předběhnout svého soka a vypálit směrem na Consigliho, ale bránu minul asi o metr. A toho Sassuolo překvapivě snadno využilo. Na pravé straně na dvou krocích přesprintoval beka Biraghiho Domenico Berardi a ranou na zadní tyč nedal Handanovičovi žádnou šanci.

Gólů mohlo v utkání padnout i víc, ale když už se Martínezovi povedlo dostat míč do sítě, zkazil jeho radost pomezní sudí, který zvedl praporek nahoru. To samé pokazilo na opačné straně radost Caputovi, který Handanoviče prostřelil rovněž v ofsajdu. Platila až branka Lukakua, kterou na tabuli střelců vepsala 38. minuta. Stefan de Vrij přihrál do vápna, kde si zpracoval míč Lukaku a po odstavení Pelusa překonal i Consigliho.

Interu se šlo do kabin mnohem lépe, protože dvě minuty před koncem první půle objal Marlon Martíneze mnohem pevněji, než pravidla dovolují. To sudí Giacomelli postřehl a dal Romelu Lukakuovi šanci na druhou branku z penalty.

Trenér De Zerbi do druhé půle postupně vyslal Djuričiće s Bogou. A slavil s tím úspěch. Nejdřív ale musel překousnout hodně hořkou pilulku v podobě faulu Müldüra na Biraghiho ve vápně, z čehož vyplynula rozhodčím nařízená penalta. K ní se postavil Lautaro Martínez a stal se druhým mužem, který dnes dal dvě branky.

Domácí se ale sympaticky nevzdali. Patnáct minut před koncem snížil po nahrávce od Bogy právě Filip Djuričić, který udělal z Handanoviče solný sloup. A osm minut před koncem naznačil možné drama rovněž střídající Jeremie Boga, kterého nahrávkou rozběhl Duncan. Brankář Samir Handanovič byl proti jeho umístěné střele opět bez šance. Víc ale Sassuolo dnes nevytěžilo.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Bologna FC 2:1

19.10.2019 20:45

Góly: 19. Cristiano Ronaldo, 54. Miralem Pjanić - 26. Danilo

V suverénní jízdě nadále pokračuje Juventus a po vítězství nad Boloňou si nejen pojistil průběžné prvenství, ale vyvinul tlak na druhý Inter. Boloňa se v Allianz Stadium statečně držela, na body však nedosáhla a Staré dámě podlehla těsně po brankách Cristiana Ronalda a Miralema Pjaniće.

Juventus tedy žádné překvapení nedovolil a i tento víkend přečká na prvním místě tabulky. Kouč Maurizio Sarri postavil do branky legendárního Gigiho Buffona a šanci v záloze dostal nespokojený Adrien Rabiot. Na druhé straně dal Siniša Mihajlović opět důvěru Ladislavu Krejčímu.

Od začátku byl Juventus lepší a také to netrvalo dlouho, než se poprvé ujal vedení. Zahajovací čtvrthodina přinesla jen platonický tlak Juve, ovšem v 19. minutě už se turínská aréna radovala z vedení. Ronaldo si navedl balón na pravačku a na první pohled z nevýhodné pozice dokázal usměrnit střelu přesně k bližší tyči za Skorupskiho záda. Portugalský fenomén opět ukázal svojí velikost a Stará dáma se po jeho brance mohla uklidnit. Boloňa však dokázala rychle odpovědět, po pouhých sedmi minutách si prvním dotekem skvěle zpracoval centrovaný balón Danilo a umístěnou střelou na vzdálenější tyč zaskočil Buffona.

Hostům po vyrovnání narostla křídla a Orsolini mohl zakrátko strhnout vedení na jejich stranu. Jeho střela z přímého kopu šla výš, než bylo potřeba. První poločas skončil 1:1, s čímž nemohl být Juventus za žádnou cenu spokojen.

Krátce po změně stran zahodil první větší příležitost po Rabiotově přihrávce Bernardeschi a v 55. minutě vygradoval tlak domácích druhou brankou. Boloňa nedokázala rozehrát a odehrát balón daleko od svého pokutového území, čehož v jednu chvíli využil Pjanič a překonal brankáře Skorupskiho.

Juventus už další gól nepřidal, přestože k tomu měl dostatek příležitostí. Skorupski svými zákroky držel Boloňu ve hře o body, ta však vyrovnat nedokázala. Stará dám se tak musela spokojit "jen" s výhrou 2:1, díky které minimálně na několik hodin navyšuje náskok na druhý Inter Milán.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Hellas Verona 2:0

19.10.2019 18:00

Góly: 37. Arkadiusz Milik, 67. Arkadiusz Milik

Před Ligou mistrů se vítězně naladila i Neapol. Svěřenci Carla Ancelottiho porazili nebezpečný Hellas 2:0 a udrželi se v kontaktu s čelem tabulky. Nutno podotknout, že Hellas nesehrál vůbec špatné utkání, nebyl však na San Paolo dostatečně produktivní, zatímco domácí ano. Oba góly vstřelil polský kanonýr Arkadiusz Milik.

Neapol byla v roli favorita, navíc i vzájemná bilance hovořila jasně v její prospěch, přesto Ancelottiho tým nečekalo snadné utkání. Hellas tři zápasy v řadě neprohrál a věřil si i pod Vesuvem.

Úvodní oťukávání žádnou větší šanci nepřineslo a až po devatenácti minutách byl před Meretem vidět pořádný závar. Hellas měl opravdu obrovskou šanci ujmout se vedení, ale Meret nejprve zblízka vychytal Lazoviće a po něm i dorážku Stepińskiho. O dvě minuty později ho zase donutil k zákroku jedovatou střelou Zaccagni a když už Meret konečně inkasoval, přišel zdvižený praporek pomezního sudího. Veronský celek musely neproměněné šance hodně mrzet, protože Neapol nakonec vstřelila v prvním poločase vedoucí gól. Ruiz poslal z pravé strany střílený centr a Arkadiusz Milik na malém vápně jen nastavil kopačku.

Efektivita rozhodla první poločas a vlastně i celé utkání. Po změně stran už si Neapol výsledek hlídala a nakonec vstřelila i druhou branku. Ruiz ještě v 54. minutě na Silvestriho nevyzrál, stejně jako Younes, ovšem v 67. minutě už bylo vymalováno. Insigneho přímý kop těsně před Silvestrim tečoval Milik a hostující brankář neměl šanci zasáhnout.

Dvougólové manko už bylo pro Hellas příliš. Zdramatizovat závěr mohl Faraoni, jehož střele scházel patřičný kousek. Na druhé straně zase Llorente orazítkoval tyčku a další gól už nepadl. Neapol porazila Hellas 2:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atalanta Bergamo 3:3

19.10.2019 15:00

Góly: 69. Ciro Immobile (pen.), 70. Joaquín Correa, 90+2. Ciro Immobile (pen.) - 23. Luis Muriel, 28. Luis Muriel, 37. Alejandro Gómez

Lazio sice prohrávalo s Atalantou už o tři branky a zdálo se, že prožívá to úplně nejhorší utkání v sezoně. Ale po změně stran dokázal tým trenéra Simoneho Inzaghiho zapnout a především díky dvěma proměněným penaltám střelce Cira Immobileho srovnal na konečných 3:3.

Před zápasem jsem někde četl, že nejlepší jistota je vsadit si na to, že v tomhle utkání padnou alespoň tři branky. A pokud jste to udělali, tak se teď musíte tetelit blahem, protože branek jsme viděli hned šest. Po třech na každé straně, ačkoli po prvním poločase to tak rozhodně nevypadalo. Ten totiž začali mnohem lépe hosté.

Na Olympijském stadionu v Římě čekali diváci na první branku jen něco málo přes dvacet minut. Robin Gosens totiž našel efektivní nahrávkou Luise Muriela, který si převzal míč ve vápně a zakončil přes brankáře Thomase Strakoshu.

Domácí fanoušci si zcela jistě představovali naprosto odlišný průběh utkání a minuta 28. je v tom rozhodně nepotěšila. Po faulu Adama Marušiće totiž kopal Luis Muriel volný přímý kop a zatočil jej parádně. Brankář Strakosha přirozeně čekal, že jeho vybídku někdo tečuje. To se ale nestalo a překvapený brankář tak lovil míč ze sítě podruhé.

Bergamaschi v utkání naprosto dominovali a s úderem třicáté minuty málem vsítili další branku. Kapitán Papu Gómez se dokázal dostat až na hranici pokutového území a mířil velmi dobře, byť branku Strakoshy minul. Náladu si ale argentinský veterán spravil o pět minut později. Bergamaschi pokračovali v destrukci římské obrany a po přesném pasu obránce Tolóie unikal Gómez sám na bránu. Pak chladnokrevně zakončil celou akci a Atalanta vedla o tři góly.

Trenér Inzaghi doufal, že dvojí střídání vnese do hry jeho mužstva řád a nový náboj. A pravdou je, že Atalanta se možná kvůli pocitu uspokojení tolik dopředu nehnala. Co by se mohlo pokazit, že?

V 58. ale Correa rázně připomněl, že Lazio ještě hraje. Po hodině hry pak Ciro Immobile v obrovské šanci přestřelil bránu gólmana Golliniho. O pár minut později už se skóre měnilo. Laziu pomohl VAR, neboť právě po jeho zásahu sudí změnil svůj verdikt a pád Immobileho ve vápně posoudil jako nedovolený. Sám faulovaný útočník si věřil dostatečně a dobře udělal - 3:1.

Lazio předvedlo soupeři smrtící dvouminutovku a v 70. minutě se přiblížilo na rozdíl jediné branky. Immobile vymyslel průnikovou nahrávku do vápna, kam si naběhl argentinský štírek Joaquín Correa a nemýlil se. Už to vypadalo, že Atalanta znovu odjede z Říma jako vítěz, ale ve třetí minutě nastavení De Roon fauloval ve vlastním vápně a Lazio kopalo další penaltu! Znovu se k ní postavil Immobile a Gollini znovu nedokázal jeho ránu vyrazit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC871015:722
2.Inter Milán870118:721
3.Atalanta Bergamo852121:1317
4.SSC Neapol851217:1016
5.Cagliari Calcio842212:714
6.AS Řím834112:1013
7.SS Lazio833216:912
8.Parma Calcio840413:1112
9.ACF Fiorentina833212:1012
10.Turín FC831410:1110
11.Udinese Calcio83144:610
12.AC Milán83148:1110
13.Bologna FC823310:119
14.Hellas Verona82336:79
15.Brescia Calcio72147:97
16.US Lecce82159:177
17.US Sassuolo720514:166
18.SPAL 201382066:156
19.Janov CFC81259:205
20.UC Sampdoria81164:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Pipo123

Nádherných posledných 30 minút, takto sme mali hrať úvodu, ale treba napísať že prvá penalta bola darovaná, je tu VAR a rozhodca to aj tak uzná, pritom tam nebol žiadny kontakt, simulovať sa stále oplatí

Inzaghi reagoval dobre o polčase, nasadenie Cataldiho bolo výborné, možno aj rozhodujúce, ukludniť našu hru, dobre rozdával lopty. Tá mentalita športovcov je brutálna, naši hráči boli úplne dole, ten gól na 1:3 úplne zmenil zmýšlanie hráčov, odrazu začali makať, tlačiť loptu dopredu, tá hlava robí strašne veľa.

Reagovat
Pinturicchio

Lazio dvě penalty, náhoda asi.

Reagovat
Pipo123

Ako to myslíš? prvá penalta vymyslená, druhá bola jasná.

Reagovat
Pinturicchio

Lotito = Moratti.

Reagovat
Pipo123

To akože Lotito vybavil tie penalty? Rozhodcovia pískajú takéto sračky každé kolo, to je o nekvalite rozhodcov

Reagovat
Pinturicchio

Jistě, všímám si toho dlouhodobě.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pipo123

Vy si to evidentne viete tiež vybaviť

Reagovat
Pinturicchio

já to včera neviděl, byla to ruka / penalta?

Reagovat
M11

Ruka ano ale pk ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Recoba Inter

to jsou mi novinky..

Reagovat
Recoba Inter

By mě zajímalo v čem

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile zas jak pila, přijde do reprezentace a netrefil ani stodolu.

Reagovat
Pipo123

Ona repre hraje strašne hnusný futbal, tam sa tak často do šancí nedostáva

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím mě se soucasny fotbal reprezentace libi.

Reagovat
ED91

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Gigi je kral.. pak tady muzou nejaci sasci zase psat ze prekonava rekordy na silu

Reagovat
10

Reagovat
AjaxFans

Podle smlouvy to tak ale prvně vypadalo

Reagovat
ED91

Kde sa dá dohladať?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Buffer ten poslední zákrok, jako cože, absolutorium klobouk až na zem.

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon

Reagovat
castelL

Jeden z mala sympatických osôb v Juventuse, väčšinou brankárov, aj v tomto veku schová do vrecka.

Reagovat
Nuno čomes

Vždyť to šlo doprostřed

Reagovat
Nuno čomes

Jako ten hvězdný Holanďan zatím působí jak nemotorný trpaslík hodí si tam tisiciprocentni ruku a jak by se nechumelilo

Reagovat
Nuno čomes

Jinak borec zahraje nejhruzostrašnejší polocas v repre za posledních několik let, aby byl hned o víkendu v základu opět na beku v klubu

Reagovat
sinter

?

Reagovat
dave30

Kdy konečně pochopíš, že hra v reprezentaci má na fotbalistovu kariéru minimální vliv? Reprezentační zápasy manažery téměř nezajímají (max. závěrečné turnaje, nebo mládež). Důležitější je podávat pravidelně dobré výkony v kubu, než 2krát za měsíc (někdy 2 krát za čtvrt roku) většinou s úplně jinými spoluhráči. Příkladů jenom v naší repre máš spoustu. Na jedné straně třeba Plašil, Suchý..., na druhé straně Schick.

Reagovat
Nuno čomes

Jakoze suchý hraje v klubech skvěle? Ok.

Reagovat
dave30

Přesně jsem věděl, že takto zareaguješ. Chtěl jsem napsat, že podle tebe (a tobě podobným fanouškům) by měl hrát tak divizi. A podívej se na jeho kariéru. Kdyby ses zeptal našich mladých fotbalistů (tak kolem 15 let), jestli by chtěli mít takovou kariéru, jako Suchý, kolik by jich asi tak odmítlo?

Reagovat
Nuno čomes

Však to nema logiku. A pozadí, proč to tak bylo, nevidíš.

Reagovat
dave30

Myslíš si, že kdyby to byl špatný fotbalista, tak bude mít přes 350 zápasů v ligách (Slavia, Spartak Moskva, Basilej) a přes 90 zápasů v evropských pohárech (z toho téměř 60 v LM)? O jakém pozadí to mluvíš?

Reagovat
Visca el barca

Nestřílel při druhém góle Ronaldo z ofsajdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže to být ofsajd, když ti nahraje protihráč

Reagovat
Visca el barca

To jsem si nevšim. Proto se ptám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

Jinak Ronaldo to tam má asi slušně pošéfované. Před druhým gólem mu to narazí Soriano, na první gól mu to dá Ládík...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud za tebou stojí celý svaz včetně rozhodčích - nemůžeš prohrát jakékoli Scudetto ...

Reagovat
zoff

Jako vždy,internisti neumí psát nic jiného než merdy taky proto je to merdainter Minulé kolo jste vy šašci doma lehli 1:2 tak co tady chceš řešit chudáčku?!?! Forza Juve!!!!

Reagovat
Recoba Inter

Užívejte dokud můžete. Ten stav rozdílu kvality mezi klub Juve a Interem nebude trvat věčně.

Reagovat
Pinturicchio

Jestli si Číňan nechá poradit od Morattiho, take ne, jinak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Sebereflexe, byť po tolika letech, je chválihodná...ale Guido Rossi umřel, Provera už šéf TIMu není, stejně tak už Inter nevlastní Moratti, tak si s tím už nelam hlavu

Reagovat
Nuno čomes

Chválihodná. Ok

Reagovat
Pinturicchio

Od Doniho bych nečekal.

Reagovat
10

nenadálé osvícení mysli

Reagovat
Pinturicchio

Co nevidět bude psát Forza Juve jak na běžícím páse.

Reagovat
smazaný uživatel

Strasne slaboucky leader Seria A, dokazuje upadek tehle liga. Na Bundesligu se nechyta vubec

Reagovat
Melchior

není to tak dávno, co Leverkusen nezahrál v Turíně vůbec nic

Reagovat
zoff

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!MERDA JUVEHNUS!

Reagovat
smazaný uživatel

To si vymyslel sám?

Reagovat
Zark

merda juvehnus kdyžtak tam dej aspon ten rubentus nebo něco, ale takové, to je nedůstojné i jako nadávka... ale co čekat.... de vidět že si vidlák a interista

Reagovat
smazaný uživatel

Rolelul mohol hattrick skoda. Sasoulolo sa zase nedalo zlomit ako vzdy proti nam uz by ich to mohlo prejst...

Reagovat
Slavia10

A co Biraghi ??

Reagovat
cresposuper

Som zvedavy, kolko ludi sa tu este bude divit, preco hrava napravo Candreva a Dambrosio. Za tych par minut, co Lazaro odohral, posobil ako uplny traged- momentalne to je jasna lavicka.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Recoba Inter

Poslat v zimě pryč, nejlépe zpátky do Herthy ať zachrání svou kariéru v Bundeslize. A neproděláme na něm moc peněz.

Reagovat
Nuno čomes

Kolik hrál letos minut?

Reagovat
Tomanatura

Tak Lazaro asi dohral, to byl super prestup

Reagovat
KillSwitch

Nainggolan to tam pekne zajebal

Reagovat
Stana95

Reagovat
AjaxFans

Podmě Parmice

Reagovat
To som ja

Posledné dve miesta v tabuľke Janovské kluby,smutný to pohľad

Reagovat
Zark

Cornelyus > Angličák

Reagovat
Zark

teda >>>

Reagovat
Liquid

Parmička

Reagovat
Nuno čomes

Interisti, jak to dnes vypadalo? Z 1:4 na 3:4? Jak zahrál Biraghi a Bastoni? Lukaku co? Opět bida a jen gol a pencka nebo ukázal něco víc? Pochybuju, ze by měl umět něco víc, ale člověk věří vždy, ze jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by v teorii měla vypadat bída, když dá hráč 2 góly?

Reagovat
Nuno čomes

když bude dávat kazdej dva, přestanu brblat. Posledne neukazal nic vlastně jen tu bídu.

Reagovat
Whitemedia

Opět bída a k tomu dva góly On ti prostě na nervy poleze pravidelně, ale když mu to tam bude takhle padat..

Reagovat
Nuno čomes

Prosím, ať to tam takhle padá já to včera neviděl, proto se ptám.

Reagovat
Panděvova ofina

On má ten první dotek prostě strašidelný, není vůbec hbitý a celkově působí dost nemotorně. Není to žádný Ibrahimovič, ale goly zatím dává, tak snad se ještě lépe adaptuje.

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
Pharrell

na ACM už nikdy víc nesázet...

Reagovat
Shevchenko

Opravdu moc pěkné, gratulace.

Reagovat
To som ja

AC 1.polčas veľmi dobre malo to tempo a bolo to celkom svižné,po otočke to už bolo slabé

Reagovat
smazaný uživatel

AC vs Lecce 2:2 - pekná bodka za celým víkendom

Reagovat
Pharrell

Ciro Immobile & K.Piatek

Reagovat
MILITO

Pro všechny fandy italske Serie A - https://www.facebook.com/groups/500408337476198/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele