8. kolo
20.10.2019 12:30 CET
3 : 4
(1:3)

Reportáž

Inter drží s Juventusem krok, dnes přestřílel Sassuolo

Antonio Conte byl v minulosti mnohokrát kritizován za to, že jeho týmy hrají profesorský fotbal a vědomi si své převahy často spoléhají na jeden gól. Dnes v poledne to ale Conte šmahem zrušil, protože v zápase se Sassuolem padlo hned sedm branek.

Tohle musí být hodně frustrující. Dáte slavnému Interu, druhému týmu tabulky, tři branky, ale nestačí vám to ani na bod. O to se postarají hvězdy Interu jako Lautaro Martímnez a Romelu Lukaku, které nastřílejí obě po dvou brankách. Přičemž dvakrát vašeho brankáře potrestají z penalty. A vám nestačí ani perfektní závěr se dvěma góly v síti soupeře. Přesně tak se museli cítit hráči i fanoušci Neroverdi.

Stadion Mapei zažil první šok už ve druhé minutě. Jakékoli sny o tom, že se bude hrát vyrovnaná hra, zhatil Lautaro Martínez. Právě tento mladý Argentinec dostal míč na útočné polovině, zpracoval si ho a krásnou ranou nedal brankáři Consiglimu šanci zasáhnout - 1:0.

O deset minut později zahodil stejný hráč možnost navýšit vedení svého celku. Povedlo se mu předběhnout svého soka a vypálit směrem na Consigliho, ale bránu minul asi o metr. A toho Sassuolo překvapivě snadno využilo. Na pravé straně na dvou krocích přesprintoval beka Biraghiho Domenico Berardi a ranou na zadní tyč nedal Handanovičovi žádnou šanci.

Gólů mohlo v utkání padnout i víc, ale když už se Martínezovi povedlo dostat míč do sítě, zkazil jeho radost pomezní sudí, který zvedl praporek nahoru. To samé pokazilo na opačné straně radost Caputovi, který Handanoviče prostřelil rovněž v ofsajdu. Platila až branka Lukakua, kterou na tabuli střelců vepsala 38. minuta. Stefan de Vrij přihrál do vápna, kde si zpracoval míč Lukaku a po odstavení Pelusa překonal i Consigliho.

Interu se šlo do kabin mnohem lépe, protože dvě minuty před koncem první půle objal Marlon Martíneze mnohem pevněji, než pravidla dovolují. To sudí Giacomelli postřehl a dal Romelu Lukakuovi šanci na druhou branku z penalty.

Trenér De Zerbi do druhé půle postupně vyslal Djuričiće s Bogou. A slavil s tím úspěch. Nejdřív ale musel překousnout hodně hořkou pilulku v podobě faulu Müldüra na Biraghiho ve vápně, z čehož vyplynula rozhodčím nařízená penalta. K ní se postavil Lautaro Martínez a stal se druhým mužem, který dnes dal dvě branky.

Domácí se ale sympaticky nevzdali. Patnáct minut před koncem snížil po nahrávce od Bogy právě Filip Djuričić, který udělal z Handanoviče solný sloup. A osm minut před koncem naznačil možné drama rovněž střídající Jeremie Boga, kterého nahrávkou rozběhl Duncan. Brankář Samir Handanovič byl proti jeho umístěné střele opět bez šance. Víc ale Sassuolo dnes nevytěžilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele