8. kolo
20.10.2019 18:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Parma deklasovala předposlední Janov 5:1

Janovu, zdá se, reprezentační přestávka mnoho neprospěla. Grifoni schytali na Estadio Ennio Tardini pětibrankový výprask a v tabulce jsou předposlední. Nerozhodný stav vydržel v Parmě do 39. minuty a ještě do konce prvního poločasu stihli Ducali třikrát skórovat. Stejný počet branek pak nabídla i druhá půle.

V Janově se letos fotbalu vůbec nedaří. Grifoni spadli na předposlední místo a hůře už je na tom jen městský rival Sampdoria. Parma přitom neměla bůhvíjaký začátek a ještě před uplynutím úvodní čtvrthodiny musela poprvé zasáhnout do sestavy citelným střídáním, Roberta Ingleseho nahradil Andreas Cornelius. Po půlhodině hry měli hosté první velkou gólovku a Sepe musel zasahovat. Nerozhodný stav nakonec vydržel do 39. minuty, kdy Parma z nenápadné akce udeřila. Po přihrávce Kulusevskiho se střelou k tyči prosadil Juraj Kucka a gól jako v předchozích případech proti svému bývalému zaměstnavateli neslavil.

Každopádně inkasovaný gól defenzívu hostů zcela rozložil a ještě do poločasu zvýšil na 2:0 Andreas Cornelius, a to pěkně umístěnou hlavičkou po Scozzarellově centru. Andreas Cornelius se pak trefil ještě jednou, když si počkal na Gervinhovu přihrávku a střelou z první znovu nedal Raduovi šanci.

Parma vedla po prvním poločase 3:0 a měla skvěle nakročeno za vítězstvím. Po změně stran navíc pokračovala v efektivitě a hned v 51. minutě završil hattrick další umístěnou střelou z hranice šestnáctky Andreas Cornelius.

Hrozivé skóre sice vzápětí upravil do přijatelnější podoby rovněž umístěnou střelou k tyči Andrea Pinamonti, ale konečné slovo měla stejně Parma. Jedenáct minut před koncem potrestal velkou chybu v defenzívě Dejan Kulusevski a stanovil tak konečný výsledek 5:1 pro domácí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
FC Parma

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele