8. kolo
20.10.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Okaka plní předvolební sliby, dnes pokořil Turín

"Býci" trochu překvapivě nestačili na Udinese a na jeho půdě prohráli tím nejtěsnějším možným výsledkem. Jediným gólem se o to postaral zkušený útočník Stefano Okaka Chuka, který znovu potvrzuje, jak platným hráčem umí být.

Granata to mají po reprezentační přestávce často složité a že se týmu trenéra Waltera Mazzarriho dlouhodobě nedaří, je prostě fakt. Dnešní kolo Serie A to znovu potvrdilo, protože po další reprezentační pauze znovu "Býci" nebodovali. Postaral se o to hráč, který v posledních dnech hojně ukazoval a deklaroval svou touhu stát se oporou Udinese.

O první šanci utkání se už ve druhé minutě postaral Ken Sema, další z dlouhé řady trejdů mezi Udinese a Watfordem. Šestadvacetiletý Švéd se dostal k míči u vápna a nasměroval svou ránu jen do míst, kam brankář Salvatore Sirigu v pohodě doskočil. Jenže ten vyrazil jeho ránu před sebe a pohotový Stefano Okaka se mohl stát slavným. To mu však nevyšlo a Okaka pálil vedle.

Dobrou ranou z větší vzdálenosti neuspěl ani Mate Jajalo, který sice brankáře Sirigua donutil k zákroku, jenže jeho skákavá rána nebyla pro veterán mezi třemi býčími tyčemi problémem. Ve 42. minutě se ale skóre přeci jen měnilo. Záložník Rolando Mandragora hlavičkoval na bránu a na zadní tyči si míč našel Stefano Okaka. Jeho zakončení z metru nemohl mít brankář Sirigu pod kontrolou ani omylem.

Trenér Walter Mazzarri samozřejmě chtěl s výsledkem něco dělat a do hry vypustil Simoneho Zazu. Jemu ale stejně jako celému týmu hostí trvalo, než se dostal k zakončení. A aby bylo přesné, to už byste po něm chtěli asi moc.

Turín FC dnes působil bezzubým dojmem a byl jen stínem toho týmu, který umí pozlobit ty největší soupeře. Belotti na hrotu sice hrál, ale bylo to spíš jen jméno na soupisce. Udinese se tři minuty před koncem málem dočkalo další trefy, jenže Rodrigo De Paul mířil těsně nad bránu stráženou Siriguem. Býci dnes naprosto zklamali a za tenhle výkon si body rozhodně nezasloužili.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele