8. kolo
19.10.2019 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arkadiusz Milik dvěma góly rozhodl zápas s Hellasem

Před Ligou mistrů se vítězně naladila i Neapol. Svěřenci Carla Ancelottiho porazili nebezpečný Hellas 2:0 a udrželi se v kontaktu s čelem tabulky. Nutno podotknout, že Hellas nesehrál vůbec špatné utkání, nebyl však na San Paolo dostatečně produktivní, zatímco domácí ano. Oba góly vstřelil polský kanonýr Arkadiusz Milik.

Neapol byla v roli favorita, navíc i vzájemná bilance hovořila jasně v její prospěch, přesto Ancelottiho tým nečekalo snadné utkání. Hellas tři zápasy v řadě neprohrál a věřil si i pod Vesuvem.

Úvodní oťukávání žádnou větší šanci nepřineslo a až po devatenácti minutách byl před Meretem vidět pořádný závar. Hellas měl opravdu obrovskou šanci ujmout se vedení, ale Meret nejprve zblízka vychytal Lazoviće a po něm i dorážku Stepińskiho. O dvě minuty později ho zase donutil k zákroku jedovatou střelou Zaccagni a když už Meret konečně inkasoval, přišel zdvižený praporek pomezního sudího. Veronský celek musely neproměněné šance hodně mrzet, protože Neapol nakonec vstřelila v prvním poločase vedoucí gól. Ruiz poslal z pravé strany střílený centr a Arkadiusz Milik na malém vápně jen nastavil kopačku.

Efektivita rozhodla první poločas a vlastně i celé utkání. Po změně stran už si Neapol výsledek hlídala a nakonec vstřelila i druhou branku. Ruiz ještě v 54. minutě na Silvestriho nevyzrál, stejně jako Younes, ovšem v 67. minutě už bylo vymalováno. Insigneho přímý kop těsně před Silvestrim tečoval Milik a hostující brankář neměl šanci zasáhnout.

Dvougólové manko už bylo pro Hellas příliš. Zdramatizovat závěr mohl Faraoni, jehož střele scházel patřičný kousek. Na druhé straně zase Llorente orazítkoval tyčku a další gól už nepadl. Neapol porazila Hellas 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele