8. kolo
19.10.2019 15:00 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

Lazio v posledních chvílích vyrovnalo dramatickou přestřelku s Atalantou

Lazio sice prohrávalo s Atalantou už o tři branky a zdálo se, že prožívá to úplně nejhorší utkání v sezoně. Ale po změně stran dokázal tým trenéra Simoneho Inzaghiho zapnout a především díky dvěma proměněným penaltám střelce Cira Immobileho srovnal na konečných 3:3.

Před zápasem jsem někde četl, že nejlepší jistota je vsadit si na to, že v tomhle utkání padnou alespoň tři branky. A pokud jste to udělali, tak se teď musíte tetelit blahem, protože branek jsme viděli hned šest. Po třech na každé straně, ačkoli po prvním poločase to tak rozhodně nevypadalo. Ten totiž začali mnohem lépe hosté.

Na Olympijském stadionu v Římě čekali diváci na první branku jen něco málo přes dvacet minut. Robin Gosens totiž našel efektivní nahrávkou Luise Muriela, který si převzal míč ve vápně a zakončil přes brankáře Thomase Strakoshu.

Domácí fanoušci si zcela jistě představovali naprosto odlišný průběh utkání a minuta 28. je v tom rozhodně nepotěšila. Po faulu Adama Marušiće totiž kopal Luis Muriel volný přímý kop a zatočil jej parádně. Brankář Strakosha přirozeně čekal, že jeho vybídku někdo tečuje. To se ale nestalo a překvapený brankář tak lovil míč ze sítě podruhé.

Bergamaschi v utkání naprosto dominovali a s úderem třicáté minuty málem vsítili další branku. Kapitán Papu Gómez se dokázal dostat až na hranici pokutového území a mířil velmi dobře, byť branku Strakoshy minul. Náladu si ale argentinský veterán spravil o pět minut později. Bergamaschi pokračovali v destrukci římské obrany a po přesném pasu obránce Tolóie unikal Gómez sám na bránu. Pak chladnokrevně zakončil celou akci a Atalanta vedla o tři góly.

Trenér Inzaghi doufal, že dvojí střídání vnese do hry jeho mužstva řád a nový náboj. A pravdou je, že Atalanta se možná kvůli pocitu uspokojení tolik dopředu nehnala. Co by se mohlo pokazit, že?

V 58. ale Correa rázně připomněl, že Lazio ještě hraje. Po hodině hry pak Ciro Immobile v obrovské šanci přestřelil bránu gólmana Golliniho. O pár minut později už se skóre měnilo. Laziu pomohl VAR, neboť právě po jeho zásahu sudí změnil svůj verdikt a pád Immobileho ve vápně posoudil jako nedovolený. Sám faulovaný útočník si věřil dostatečně a dobře udělal - 3:1.

Lazio předvedlo soupeři smrtící dvouminutovku a v 70. minutě se přiblížilo na rozdíl jediné branky. Immobile vymyslel průnikovou nahrávku do vápna, kam si naběhl argentinský štírek Joaquín Correa a nemýlil se. Už to vypadalo, že Atalanta znovu odjede z Říma jako vítěz, ale ve třetí minutě nastavení De Roon fauloval ve vlastním vápně a Lazio kopalo další penaltu! Znovu se k ní postavil Immobile a Gollini znovu nedokázal jeho ránu vyrazit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přesně takové těžké zápasy zvládá book na jedničku. Nejsem si jist , zda se mu i nyní zadaří. Host válí, LM už asi odpískal,,

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele