8. kolo
19.10.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Pjanić rozhodl zápasu Juventusu s Boloňou

V suverénní jízdě nadále pokračuje Juventus a po vítězství nad Boloňou si nejen pojistil průběžné prvenství, ale vyvinul tlak na druhý Inter. Boloňa se v Allianz Stadium statečně držela, na body však nedosáhla a Staré dámě podlehla těsně po brankách Cristiana Ronalda a Miralema Pjaniće.

Juventus tedy žádné překvapení nedovolil a i tento víkend přečká na prvním místě tabulky. Kouč Maurizio Sarri postavil do branky legendárního Gigiho Buffona a šanci v záloze dostal nespokojený Adrien Rabiot. Na druhé straně dal Siniša Mihajlović opět důvěru Ladislavu Krejčímu.

Od začátku byl Juventus lepší a také to netrvalo dlouho, než se poprvé ujal vedení. Zahajovací čtvrthodina přinesla jen platonický tlak Juve, ovšem v 19. minutě už se turínská aréna radovala z vedení. Ronaldo si navedl balón na pravačku a na první pohled z nevýhodné pozice dokázal usměrnit střelu přesně k bližší tyči za Skorupskiho záda. Portugalský fenomén opět ukázal svojí velikost a Stará dáma se po jeho brance mohla uklidnit. Boloňa však dokázala rychle odpovědět, po pouhých sedmi minutách si prvním dotekem skvěle zpracoval centrovaný balón Danilo a umístěnou střelou na vzdálenější tyč zaskočil Buffona.

Hostům po vyrovnání narostla křídla a Orsolini mohl zakrátko strhnout vedení na jejich stranu. Jeho střela z přímého kopu šla výš, než bylo potřeba. První poločas skončil 1:1, s čímž nemohl být Juventus za žádnou cenu spokojen.

Krátce po změně stran zahodil první větší příležitost po Rabiotově přihrávce Bernardeschi a v 55. minutě vygradoval tlak domácích druhou brankou. Boloňa nedokázala rozehrát a odehrát balón daleko od svého pokutového území, čehož v jednu chvíli využil Pjanič a překonal brankáře Skorupskiho.

Juventus už další gól nepřidal, přestože k tomu měl dostatek příležitostí. Skorupski svými zákroky držel Boloňu ve hře o body, ta však vyrovnat nedokázala. Stará dám se tak musela spokojit "jen" s výhrou 2:1, díky které minimálně na několik hodin navyšuje náskok na druhý Inter Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas je 19.10. v 20:45

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Iron Maiden

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že tahle sestava nebude...

Reagovat
Grande Paolo 11

3:1 ;)

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele