8. kolo
21.10.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hrdina Joronen udržel střelce z Florencie na uzdě

Fiorentina nečekaně zaváhala v Brescii a pondělní dohrávka pro ni skončila jen bezbrankovou remízou. Brescia naopak slaví, protože rozhodně tahala po většinu utkání za kratší konec provazu.

Brankář Joronen určitě očekával, že se dostane pod velkou palbu a že bude na domácí půdě čelit mnoha pokusům lepšího soupeře. Přeci jen, proti sobě měl hráče jako Castrovilli, Ribéry, Chiesa nebo Pulgar. Zčásti se to splnilo, ale nejprve Brescia na chvíli šokovala. Ve 4. minutě totiž Tonali rozjel rychlou akci středem hřiště, po které přihrál na levou stranu Donnarummovi. Ten poslal míč před branku na Ayého, který zcela sám před Drągowskim poslal balon o tyč do brány.

Zdánlivě jedna k nule, jenže radost domácích trvala jen dvě minuty. Sudí Calvarese totiž zkoumal celou situaci na videu a nakonec branku neuznal! Důvodem bylo to, že mladík Tonali při průniku obranou Fialek hrál rukou. A pak už hrozili hosté. Castrovilli si zpracoval přihrávku do pokutového území a poslal přízemní střelu k pravé tyči. Joronen se však blýskl parádním zákrokem.

Zkušený finský brankář Jesse Joronen musel o chvíli později likvidovat střelecky pokus beka Liroly, který zpracovával nadvakrát. Po většinu prvního dějství mlčela největší ofenzivní zbraň Fialek, Federico Chiesa. Až pět minut před koncem zvládl obehrát hned dvojici protihráčů a u vápna prostrčil míč na Milana Badelje. Jeho přízemní ránu ale brankář Joronen opět zlikvidoval.

Do druhé půle naskočil už i Mario Balotelli a postupně jej v dresu domácích doplnili i Špalek se Zmrhalem. Tou dobou už měl Joronen ruce pořádně unavené, protože se mu do nich opíraly rány Chiesy, Pulgara a Castrovilliho.

Mario Balotelli vděčí Brescii za hodně a chce jí to splatit každou minutou na trávníku. Jeho snaha o zakončení hlavou v 65. minutě nepřinesla ovoce jen těsně, protože Balotelli mířil nad břevno. Hrdinou celého utkání se mohl stát mladík Gaetano Castrovilli, nejnovější talent florenstké juniorky. V pádu však po rychlé akci hostí poslal míč z osmi metrů jen do prvního protihráče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Záleží na tom , jak je vše ošéfováno. Měla by to být dvoječka. Mě stačí i nula.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
Kocour Klapuška

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele