8. kolo
20.10.2019 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ranieriho hořkosladké vítězství. AS Řím uhrálo v Janově jen bod

Janovská Sampdoria doma zastavila Římany, kteří se do Věčného města vrací jen s bodem. A to po dalším marném výkonu, který navíc podtrhla zranění Cristanteho s Kalinićem a rovněž vyloučení Kluiverta. Medicína lékaře Ranieriho funguje.

Trenér Claudio Ranieri měl před sebou první soutěžní utkání na lavičce Sampdorie, kde vystřídal Eusebia Di Francesca. A jeho prvním soupeřem bylo právě milované AS, k němuž podle vlastních slov chová velmi silné city. Dnes ale neměl slitování a postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Brankáře Paua Lópeze tak měli ohrožovat především Quagliarella, Gabbiadini nebo Rigoni.

Obrana AS ale mnoho práce neměla a to samé platilo i pro soupeře. Ani jeden z brankářů se dnes moc nezahřál a první půle zůstávala rozhodně za očekáváním. Sampdoria pod Ranierim alespoň ukazovala bojovnost a odhodlání neparkovat autobus před Auderovou bránou, ale hosté se prakticky nemohli dostat do tempa. Hra byla kouskovaná a plná faulů, což příjemnému zážitku rozhodně nepomáhalo.

Z ochozů se velmi často ozýval pískot, protože předváděná hra nemohla těšit ani jeden tábor fanoušků. Už v osmé minutě se AS potýkalo s prokletím posledních let, dalším zraněním. Ze hry musel klíčový záložník Cristante, který do hry pustil na netypickém místě zaskakujícího Javiera Pastoreho.

Deset minut před koncem utrápeného prvního poločasu zapomněla obrana Blucerchiati na stopera Manciniho, který se dostal k míči. Na hraně vápna sice zakončoval, ale pod náporem obránců spíš komicky upadl. Sudí jeho modlitby o penaltu nevyslyšel. Když už se AS ke konci poločasu nadechovalo k ofenzivě, opět byly jeho snahy zastaveny zraněním. Ve hře tentokrát nemohl pokračovat Nikola Kalinić a do akce musel maskou limitovaný střelec Edin Džeko.

Ani po změně stran se ale herní projev Říma nezlepšil. Brankář Emil Audero sice musel několikrát hlídat střílený centr, ale celkově ofenziva AS zůstávala daleko za očekáváním. Hra bez tlaku, invence nebo chuti hrát - to charakterizovalo herní projev hostujících Giallorossi. "Vlci" z hlavního města hráli hluboce pod své možnosti a jejich bezkrevný výkon nemohl být třemi body odměněn ani náhodou.

Brankář Pau López taktéž neměl moc práce a Sampdoria směrem dopředu napodobovala ve své nemohoucnosti slavnějšího soupeře. Dech musel zatajit vlastně jen v 70. minutě. To se odražený míč dostal ke střídajícímu Fabiu Depaolimu, který z voleje pálil jen těsně nad bránu stráženou Španělem.

O deset minut později se balon u vápna dostal k Džekovi, který z krkolomné pozice pálil na Audera. Ten si však s jeho nevýraznou ránou poradil bez potíží. Jediným vzrušením konce utkání se tak stala druhá žlutá karta pro Justina Kluiverta, který i přes protesty musel po právu opustit hřiště, ale AS zbytek utkání už ubránilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele