Serie A - souhrn 11. kola

02.11.2018, 22:29, aktualizováno 04.11.2018, 22:33
Komentáře a souhrny
Inter si zastřílel proti Janovu a posunul se před Neapol, která v pátek přehrála pro změnu Empoli, na průběžnou druhou pozici. Juventus si poradil s Cagliari a dál vévodí tabulce s šestibodovým náskokem na zmíněnou dvojici. O poslední příčku zaručující postup do Ligy mistrů se přetahují AC Milán a Lazio, momentálně je úspěšnější první jmenovaný. Fiorentina sahala po triumfu nad AS Řím, nakonec ale brala pouze bod za remízu 1:1. Naopak výhry zapisují Sassuolo a Turín...

Udinese Calcio - AC Milán 0:1

04.11.2018 20:30

Góly: 90+6. Alessio Romagnoli

Kapitán Alessio Romagnoli se podruhé za poslední týden stal hrdinou Milána, když znovu v nastavení rozhodl o zisku tří bodů. AC Milán udolal Udinese jedinou brankou a vrátil se na čtvrté místo na úkor Lazia.

AC Milán si v minulých týdnech poradil s oběma janovskými celky a na půdě Udinese usiloval o třetí výhru v řadě, ovšem Zebry jsou doma nevyzpytatelným soupeřem a také ony chtěly bodovat.

V poměrně vyrovnaném utkání měl o trochu více ze hry hostující celek. Ve 14. minutě si po vzoru Arjena Robbena navedl balón ke střele Suso a jen těsně minul Mussovu branku. Na druhé straně se zase postaral o rozruch Lasagna, jehož volej skončila těsně vedle. Milánské postihla v prvním poločase velmi nepříjemná událost, Gonzalo Higuaín po jednom ze soubojů utrpěl zranění zad a musel být střídán. V útoku tak zraněného Argentince nahradil Samu Castillejo. Na sklonku prvního poločas zazdil AC Milán další obrovskou příležitost, na hranici ofsajdu se uvolnil Cutrone a Musso musel jeho pokus vyrážet. První poločas na Stadio Friuli branku nepřinesl.

I ve druhém poločase byl k vidění vyrovnaný fotbal, možná s menší převahu Milána. Přesně po hodině hry Suso z další dobré šance přestřelil a jak rychle čas kvapil, tím více se blížila konečná bezbranková remíza. Hlavní sudí zápasu Di Bello přidal ještě čtyři minuty nastaveného času a během nich se odehrály neuvěřitelné věci. Přesně v poslední minutě nastavení zastavil Bram Nuytinck faulem Castilleja a od Di Bella si vysloužil červenou kartu. Arbitr zápasu pak nechal rozjet ještě jednu akci a z ní Milán vstřelil rozhodující gól. Ve vápně předvedli Rossoneri ťukec a Alessio Romagnoli střelou na vzdálenější tyč překonal Mussa. Sudí nejprve branku neuznal, ale posléze se poradil s videem a v sedmé minutě nastavení bylo rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Atalanta Bergamo 1:2

04.11.2018 18:00

Góly: 3. Ibrahima Mbaye - 57. Gianluca Mancini, 70. Duván Zapata

Atalanta Bergamo už připomíná ten obávaný tým z předchozích sezon a na stadionu Renato Dall'Ara si připsala další triumf. Nerazzurri zvítězili nad domácí Boloňou 2:1, přestože vstup do utkání se jim vůbec nepovedl.

Boloňa znovu neuspěla a pozice trenéra Filippa Inzaghiho je zase o něco nejistější. Přitom začátek byl přesně podle představ bývalého útočníka AC Milán. Už ve 3. minutě si ve vápně zpracoval těžký balón Santander, ten ho v obležení prostrčil na Ibrahimu M'Bayeho, který z malého vápna procedil balón do sítě. V další fázi zápasu měla o něco více ze hry Atalanta, která přesto mohla inkasovat.

Ve 28. minutě neproměnil velkou příležitost hlavičkující Rodrigo Palacio a tento moment musel Boloňu hodně mrzet. Do konce zápasu sice zbývala spousta času, ale s poločasovým náskokem 2:0 by se domácím jistě pracovalo lépe. Jenže se tak nestalo a Rossoblu vedli "jen" 1:0 a navíc je čekal obtížný druhý poločas.

Atalanta totiž měla podobně jako v prvním poločase více ze hry a v 58. minutě zaslouženě vyrovnala na 1:1. Gianluca Mancini se ve vápně dostal k odraženému balónu a nekompromisní dělovkou překonal polského brankáře Skorupskiho. A to zdaleka nebylo všechno, za dalších třináct minut hosté výsledek otočili. Nadýchaný centr do šestnáctky obrana Boloni trestuhodně nedokázala odhlavičkovat a spíše naopak, přímo namazala Duvánu Zapatovi na druhý gól. Inzaghi na to zareagoval střídáním Ladislava Krejčího, kterého nahradil Riccardo Orsolini, ale samotné hře domácích to beztak nepomohlo.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - US Sassuolo 0:2

04.11.2018 15:00

Góly: 42. Federico Di Francesco, 90+4. Emanuele Giaccherini (vl.)

Chievo se doma viditelně zlepšilo a sahalo po bodu, ale nebylo dostatečně důrazné. I proto slaví hostující Sassuolo.

Chievo mělo před sebou další náročné utkání, po jehož skončení by se rádo konečně dostalo do plusu. K tomu mu měli pomáhat Stępiński, Birsa, Rossettini nebo Giaccherini. Sassuolo venku spoléhalo opět na rychlé přechody do útoku, které zajišťovali hráči jako Di Francesco, Sensi, Berardi nebo Rogério.

První minuty jasně ukázaly, že tempo hry bude určovat Sassuolo. Duncan se pokoušel vypálit, jenže do střely mu skočil obránce. Domenico Berardi zase po otočce kolem obránce byl faulován, ale z následné standardní situace Sassuolo nedokázalo zahrozit. Chievu se dnes nedařila přechodová fáze a jeho snahy často vyšuměly do prázdna.

Ve 14. minutě se domácím povedla trochu nápaditější akce, kterou zakončoval zajímavou střelou Joel Obi. Rána by asi mířila i do brány, kdyby mu do dráhy letu neskočil obránce Ferrari. Chievo dnes velmi často hrálo tvrdě a za prvních pětadvacet minut sudí velmi často napomínal hráče. O chvíli později Boateng získal míč na levé straně a cpal jej do malého vápna. Těsně před dobíhajícím Boatengem jej ale chytil brankář Sorrentino.

Sassuolo bylo jasně lepším týmem a Chievo se často uchylovalo jen k faulům. Za aktivitu byli hosté odměněni ve 43. minutě. Federico Di Francesco si vzal míč u vápna a ačkoli u něj byli tři obránci, dokázal mezi nimi protančit i s balonem. Pak se podíval, kde stojí Sorrentino, a poslal balon ke vzdálenější tyči - 1:0!

Mussi Volanti měli v šatně o čem přemýšlet. Ani ve druhém poločase se jim ale nedařilo. Birsovu vybídku Giaccherini nepochopil, Radovanović byl těsně před střelou faulován. Verona se dostávala stále častěji k míči a chvílemi ji Sassuolo zastavovalo jen horko těžko. Valter Birsa si po hodině hry naskočil na nadýchaný centr a v ideální pozici poslal míč hlavou těsně vedle!

Na opačné straně deset minut před koncem vysunul Berardi Matriho, jenže ten pálil z ofsajdu mimo. Pak se nechal pro druhou žlutou kartu vyloučit domácí Tanasijević a vše svému týmu zkomplikoval. Krátce před koncem skočil Banimu do rány Ferrari a to rozhodlo. O minutu později totiž Berardi vypálil hodně tvrdě a trefil Sorrentino do obličeje. S tím Emanuele Giaccherini nepočítal a ve snaze o malou domů si vstřelil vlastní branku!

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Frosinone Calcio 0:0

04.11.2018 15:00

Góly: -

Nováčkovský duel mezi Parmou a Frosinone nejenže vítěze nepoznal, ale ani nenabídl žádnou branku. Oba celky sice zkoušely střílet, ale na každé straně byl jen jeden pokus přímo na branku. Frosinone může mrzet fakt, že od 60.minuty nedokázalo využít početní převahu po vyloučení domácího Štulace.

Žádná fotbalová paráda to nebyla. Utkání bylo hodně opatrné a spíše než ofenzivní akce nabídl divákům souboje o střed pole. První poločas nabídl jen jednu vážnější příležitost a to až pět minut před odchodem do šaten. Zpoza šestnáctky nebezpečně vypálil Siligardi a brankář Sportiello výtečným zákrokem pokus vyrazil. Frosinone dokonce branku Parmy ani jednou neohrozilo.

Nezbývalo doufat, než že druhý poločas nabídne lepší podívanou. Změnu k lepšímu mohla přinést 60.minuta a hodně nešetrný zákrok domácího Štulace, který nechal ve skluzu nohu nahoře a trefil Chibsaha, za což si od hlavního sudího vysloužil rovnou červenou kartu. Kanárci měli k dispozici přes půlhodiny početní výhody.

Frosinone skutečně na Stadio Ennio Tardini vycítilo možnost, jenomže přes obranu Parmy se prakticky nedostávalo. Na Sepeho branku šla za celý zápas pouze jediná střela, takže není divu, že branka v tomto utkání nakonec nepadla. Parma remizovala s Frosinone 0:0 a poskočila na jedenáctou příčku, zatímco hosté jsou stále předposlední.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Turín FC 1:4

04.11.2018 15:00

Góly: 65. Fabio Quagliarella - 12. Andrea Belotti, 43. Andrea Belotti (pen.), 56. Iago Falqué, 78. Armando Izzo

Turín vyloupil Janov a domácí Sampdorii rozstřílel čtyřmi zásahy! Gólový půst ukončil i kapitán Belotti, který si dnes připsal dvě branky.

Sampdoria v minulém kole prohrála s AC Milán a chtěla si své fanoušky udobřit. K tomu trenér Giampaolo vyslal na hřiště opory jako Audero Andersen, Praet, Saponara nebo Quagliarella. Hostující Turín se trápí především v koncovce a jeho velký tahoun, útočník Andrea Belotti, je dokonce již kritizován za absenci kýžených branek. Dnes opět nastoupil vedle Falquého a s kapitánskou páskou na ruce.

V prvních chvílích byl domácí brankář Audero bez práce a výjimečně se k němu jednou za čas snesl míč od De Silvestriho. Jeho centry však nebyly příliš nebezpečné. Po další kombinaci se k míči procpal Andrea Belotti, který už zahrozil víc. Emil Audero byl ale včas připraven a jeho zakončení lapil.

To však neplatilo ve 12. minutě, kdy se Turín trochu překvapivě dostal do vedení! Lorenzo De Silvestri měl znovu hodně času na centr a po přihrávce od Meïtého vyslal krásný pas do vápna. Tam si na něj naskočil téměř nehlídaný Andrea Belotti, který míč hlavou poslal od země do brány a Audero byl bez šance - 1:0.

O chvíli později nastaly další komplikace pro Sampdorii, protože ze hry musel zraněný tahoun záložní řady Édgar Barreto. V těchto momentech utkání postrádalo náboj a souvislejší akce na obou stranách. Delší nudu přerušil až Dennis Praet, který sebral míč po chybě obránce N‘Kouloua a napálil jej z dvaceti metrů mimo. Gianluca Caprari poté dostal balon až do pokutového území a v něm se pokusil obstřelit brankáře, ale místo toho zamířil i mimo tři tyče.

Sampdoria hrála s míčem u kopaček mnohem častěji, ale nedokázala si vytvořit gólovou šanci. Murru centroval na Quagliarellu nepřesně, Linettyho pas se také příliš nepovedl. Krátce před koncem první půle Turín znovu udeřil. Dlouhý nákop za obranu si našel Belotti a parádně jej ve vápně zpracoval. Následně jej musel brankář Audero faulovat a sudí Rocchi pískal penaltu! K ní se postavil dnes velmi sebevědomý Belotti a pálil jistě - 2:0.

V závěru první půle ještě Iago Falqué mířil po rychlé individuální akci asi metr mimo bránu. Do poločasu druhého už na hrací plochu zavítal Grégoire Defrel, aby pozvedl ofenzivu Blucerchiati. Jenže opět skóroval Turín. Po centru De Silvestriho Aina posunul hlavou míč na Iaga Falquého a ten se z území penalty nemýlil - 3:0.

Po hodině hry se domácí dostali opět do hry, když Praeta fauloval ve vápně Baselli. Ani tak dobrý zakončovatel jako Fabio Quagliarella se ale netrefí vždycky, takže Sirigu jeho ránu vyrazil. Naneštěstí pro hosty ale dal Quagliarellovi šanci z dorážky a ten už se nemýlil.

Dvacet minut před koncem našel Aina Belottiho, jemuž radost z hattricku zkazil skvělý Audero. Ten však přesto inkasoval, když 15 minut před koncem centrovaný míč z rohu proskákal vápnem k Armandu Izzovi a ten jej dopravil do sítě!

Více informací k zápasu

SS Lazio - SPAL 2013 4:1

04.11.2018 12:30

Góly: 26. Ciro Immobile, 35. Ciro Immobile, 59. Danilo Cataldi, 70. Marco Parolo - 28. Mirko Antenucci

Minimálně do večera se na čtvrté místo posunulo Lazio, které doma na Stadio Olimpico nemělo slitování se SPAL. Hosté sice dokázali rychle odpovědět na vedoucí branku Cira Immobileho, jenže další tři zásahy už byly ze strany hostů bez odpovědi. Immobile nakonec vsítil dvě branky a prosadili se také Cataldi a Parolo.

Lazio bylo v tomto zápase velkým favoritem a svou roli hodlalo do puntíku naplnit. V minulé sezoně si Biancocelesti se SPALem rozdělili body za bezbrankovou remízu a s něčím podobným by trenér Simone Inzaghi nemohl být spokojen.

Úvod zápasu byl z domácí strany poměrně opatrný, Lazio se rozhodně nikam nehnalo a chvílemi dokonce nechalo hrát svého soupeře. Až po dvaceti minutách poslal nadějný centr hodně vysoko nad Patric a na druhé straně musel hasit nebezpečí Strakoša. Každopádně nerozhodný výsledek nakonec vydržel jen do 28. minuty, než se prosadil obvyklý střelec Ciro Immobile. Ve vápně k němu přistál propadlý centr a Immobile ho rovnou z první poslal do sítě! Biancocelesti se z vedení radovali necelou minutu. Odpověď SPALu byla vskutku blesková a Mirko Antenucci po přihrávce zprava zakončil do prázdné branky.

Lazio si zase vzalo vedení zpátky ve 36. minutě, když pořádný kus práce odvedl proti velké přesile Caicedo, ten v obležení několika hráčů poslal přihrávku Immobilemu a jeho tečovaná rána zapadla do sítě. Těsně před koncem poločasu se pak domácí dožadovali pokutového kopu a navíc červené karty pro soupeře, Immobile se totiž zasekávačkou uvolnil a pak přes posledního obránce upadl, ale sudí nechal hru pokračovat.

Domácí si ve druhém poločase náskok hlídali a po hodině hry ho ještě navýšili. Cataldi se z dálky blýskl parádní ranou pod břevno a snad ještě hezčí vystřihl o několik minut později Parolo. Obě rány skončily za zády brankáře Milinkoviće-Saviće, mladšího bratra známějšího Sergeje Milinkoviće-Saviće, opory Lazia. Římský celek tak nakonec zvítězil přesvědčivě 4:1 a posunul se na průběžnou čtvrtou pozici.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Cagliari Calcio 3:1

03.11.2018 20:30

Góly: 1. Paulo Dybala, 38. Filip Bradarić (vl.), 87. Juan Cuadrado - 36. João Pedro

Další povinnou a očekávanou výhru si připsal Juventus. V zápase s Cagliari mu stačila na první branku úvodní minuta, jenomže Sardiňané srovnali krok a dlouho byli ve hře o body, než čtyři minuty před koncem pojistil výsledek na konečných 3:1 Cuadrado.

Stará dáma už před zápasem znala výsledky nejbližších konkurentů a i proto nechtěla v domácím souboji zaváhat a do souboje s Cagliari vstoupila jak nejlépe mohla. Obrana Sardiňanů se svezla na kolotoči, který zasekávačkou řídil Paulo Dybala a argentinská hvězda vsítila první gól. Hlavní sudí sice celý moment dlouho prozkoumával na videu a nakonec dal Juventusu za pravdu a branka platila. Juventus se však nechal rychlou brankou uchlácholit a Cagliari se dostávalo do hry. V 18. minutě se hosté dokonce dožadovali pokutového kopu, leč marně. Po následném rohovém kopu vytáhl první těžký zákrok Wojciech Szczesny, který zblízka zlikvidoval hlavičku Leonarda Pavolettiho.

Cagliari hrálo sympaticky a za svojí snahu si zasloužilo vyrovnání. Ve 36. minutě se překvapivě trefil přesně k bližší tyči Joao Pedro, ale hostům tento výsledek dlouho nevydržel. Juventus okamžitě zařadil vyšší stupeň a o tři minuty později už zase vedl. Filip Bradarić si Ronaldovu přihrávku nešťastně srazil do vlastní sítě. O chvíli později byl Bradarić znovu v centru dění a Juventus se po jeho údajném hraní rukou dožadoval penalty, což sudí po shlédnutí záznamu odmítl. Juventus ovládl první poločas výsledkem 2:1 i proto, že v nastavení pálil jen do tyče Cristiano Ronaldo.

Juventus se ve druhém poločase koncentroval na držení výsledku a zbytečně se dopředu nehnal. Přeci jenom ho v týdnu čeká důležité utkání s Manchesterem United a Allegri chtěl pošetřit síly. Cagliari tak bylo dlouho ve hře o případné vyrovnání, jenže přes obranu Bianconeri se prosazovalo těžce. V 87. minutě pak přišlo definitivní rozhodnutí, Ronaldo potáhl brejk a přihrávkou vyzval ke skórování Juana Cuadrada, který se nemýlil.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím 1:1

03.11.2018 18:00

Góly: 33. Jordan Veretout (pen.) - 85. Alessandro Florenzi

Řím po dalším matném výkonu veze z Florencie jen bod. Domácí Violu poslal do vedení po sporné penaltě záložník Jordan Veretout a v 85. minutě se o dělbu bodů postaral hostující kapitán Alessandro Florenzi.

Hostující trenér Eusebio Di Francesco se musel obejít bez kapitána De Rossiho nebo Kostase Manolase. Pro domácí si připravil jedno překvapení, když od prvních minut nasadil mladíčka Zaniola, který měl podporovat Edina Džeka v útoku. Fiorentina nasadila své klenoty v podobě Chiesy, Simeoneho nebo Veretouta, aby se staraly o ofenzivu. Obranné práce měli na starosti Lafont, Milenković nebo Pezzella s Biraghim.

Ve třetí minutě se Viola dopustila velké chyby v obraně při rozehrávce a míče se díky svému důrazu zmocnil mladík Zaniolo. Ten měl dnes speciální důvod ukázat se, protože právě Fiorentina jej v mládí nechala odejít jako nedostatečně kvalitního. Zaniolo nahrál Džekovi, jehož velmi slabý oblouček však brankáři Lafontovi nenadělal žádné potíže.

Fiorentina od prvních chvil hodně důrazně a rychle dostupovala hráče Říma a jejich rozehrávka kvůli tomu byla hodně kostrbatá. V patnácté minutě poslal krásný pas do vápna Violy Florenzi, jenže naskakující stoper Federico Fazio mířil hodně mimo bránu. Na opačnou stranu se vydal Chiesa, který našel Simeoneho, jenže mladý argentinský útočník pálil vedle brány!

Po delší kombinaci Vlků se k balonu u vápna dostal Cengiz Ünder, který nádherným lobem našel Džeka, jenže zkušený útočník po zpracování pálil z ideální pozice nad břevno! Delší dobu se hostům nedařila finální fáze. Ačkoli ve středu pole byli téměř stoprocentní, v rozhodujících chvílích na obranu Fiorentiny nestačili. Na opačné straně zaměstnal brankáře Olsena Jordan Veretout, i když Olsen nemusel mít strach z jeho zakončení.

Po jednatřiceti minutách se domácí konečně dočkali kýžené branky. Giovanni Simeone si naběhl do vápna a obhodil si v něm i brankáře Olsena, který sice nezasáhl míč ani Simeoneho, ale sudí Banti okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Jordan Veretout a přesnou střelou rozjásal domácí fanoušky včetně legendárního Gabriela Batistuty - 1:0.

Římané se poté usadili před bránou Lafontovou a dokázali ji i ohrozit. Nejprve pálil z přímého volného kopu Pellegrini, poté míč proskotačil pokutovým územím, aniž by jej kdokoli z hostí dostal do sítě. Závěr první půle patřil jednoznačně Římanům, jejichž finální fázi ale stále něco chybělo.

První půle uplynula celkem rychle a především domácí tým z ní mohl mít opravdu radost. AS se sice snažilo, ale chyběla mu větší kvalita i důraz před bránou Violy. A ve stejném duchu začal i poločas druhý. AS aktivně kombinovalo kolem vápna Fiorentiny, které to vlastně vyhovovalo, protože její síla spočívala v protiútocích.

Po hodině hry musel Robin Olsen čelit tvrdé střele ze střední vzdálenosti, ale nakonec si s vypětím sil poradil. Viola v těchto chvílích působila mnohem živějším dojmem a její útoky nepostrádaly rychlost ani kreativitu. Federico Chiesa si míč po hodině hry zpracoval a postupoval směrem k vápnu. Protože ho žádný obránce nezastavoval, vypálil poměrně zajímavý technický projektil těsně vedle tyče!

Fiorentina velmi dobře bránila kýžený výsledek a dařilo se jí přerušovat akce AS. To si nedokázalo vytvořit souvislejší tlak především kvůli vlastním chybám a nepřesnosti v zakončení. Pět minut před koncem alespoň Římané srovnali. Alban Lafont dnes předváděl velmi dobrý výkon, ale dlouhý pas ze strany neudržel a do sítě ho dostal Alessandro Florenzi. Víc však hosté nedokázali.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Janov CFC 5:0

03.11.2018 15:00

Góly: 14. Roberto Gagliardini, 16. Matteo Politano, 49. Roberto Gagliardini, 90. João Mário, 90+4. Radja Nainggolan

Inter Milán rozstřílel Janov a předvedl na domácí půdě parádní show. Nejenže od svého soka neinkasoval ani jednu branku, ale kromě mnoha šancí mu nasázel pět gólů, z nichž dvě měl na svědomí Roberto Gagliardini.

Nerazzurri byli jasným favoritem utkání proti Janovu a navíc měli velkou výhodu v podobě domácího prostředí. Přesto trenér Luciano Spalletti nehodlal nic podcenit a nasadil co možná nejsilnější sestavu. Do ní se vešli Handanovič, Škriniar, Brozović, Mário nebo Martinez s Politanem.

Hostující Janov se tentokrát obešel bez polského kanonýra Piąteka, který dle slov trenéra potřeboval oddych. Jeho místo zaujal zkušený veterán Pandev, kterému měl sekundovat Kouamé. Šanci na hrotu Interu dostal Lautaro Martinez, neboť Icardi rovněž odpočíval. A právě Martinez se poprvé dostal do větší šance. Jeho rána z voleje sice byla vyslána z deseti metrů, ale mířila nad!

Na opačné straně se do šance propracoval ofenzivní univerzál Lazović, který však svou ránu rovněž namířil mimo bránu Handanoviče a slovinský brankář mohl zůstat v klidu. Janov se dostával pod stále větší tlak a ve 14. minutě už to nevydržel. Portugalský tvůrce hry Mário našel Roberta Gagliardiniho, který si z otočky ve vápně poradil a prostřelil brankáře Radua!

Aby se náhodou Janov nepokusil vzdorovat Interu, zasadil mu domácí tým další rychlou ránu. Velmi špatnou a pomalou nahrávku obrany Janova vystihl útočící Matteo Politano, zmocnil se míče a poté snadno překonal mladého brankáře v bráně Grifů - 2:0 pro domácí!

Psala se teprve 16. minuta a Janov už prohrával o dvě branky. Přesto se nevzdával. Záložník Sandro zkusil střelu z dálky, která mířila dost mimo. Deset minut před koncem první půle se mohl Inter málem radovat z další branky. Marcelo Brozović si našel ideální střeleckou pozici a nebezpečně střílel k levé tyči, jenže pozorný brankář Radu ho skvěle vychytal.

Do konce první půle se Inter míče nevzdával a snažil se co nejdřív zasadit soupeři ještě jednu branku, aby jej v šatně dostatečně deprimoval. Do druhého poločasu nastoupil Inter opět skvěle. Nejprve ještě pas od Perišiće nenašel jeho spoluhráče a chorvatské křídlo se hodně zlobilo, ale o pár minut později už Inter udeřil. Po vhazování musel nejprve Radu zachraňovat míč z brankové čáry, jenže následný volej v podání Roberta Gagliardiniho už neměl šanci odvrátit.

Hned poté se na hřiště dostal útočník Piątek, jenže svému týmu zase tak moc nepomohl. Naopak se do další zajímavé šance probíjel Ivan Perišić, který už se dostal dost daleko. Jenže pokazil finální nahrávku, takže z jeho sprintu nic nebylo. Janov pak zahrával dvě standardní situace, ale ani ty mu moc nepomohly.

Na hřiště se v barvách Interu dostal Borja Valero, který měl přinést dostatek zkušeností a klidu. A Inter skutečně hrál hodně sebevědomě. Dlouho to ale vypadalo, že se skóre už do konce utkání nezmění. V první minutě nastavení střídající rychlík Keita Baldé nahrál na střed vápna portugalskému záložníkovi Joãu Máriovi, který zamířil a překonal krásnou ranou brankáře Radua!

A nebylo to všechno. O dvě minuty později Inter rozjel zajímavou akci a po nahrávce od sprintujícího Mária si na jeho pas do vápna naběhl střídající Radja Nainggolan. Na hřišti byl belgický záložník sotva pět minut, ale i to mu stačilo k přesné hlavičce! Janov kapituloval a z Milána si veze jasný debakl.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Empoli FC 5:1

02.11.2018 20:30

Góly: 9. Lorenzo Insigne, 38. Dries Mertens, 64. Dries Mertens, 90. Arkadiusz Milik, 90+3. Dries Mertens - 58. Francesco Caputo

Neapol si s Empoli pohrála jako kočka s myší a nasázela svému soupeři pět branek. Hned tři z nich měl na svědomí Belgičan Dries Mertens a Neapol se především díky němu dobře připravila na Ligu mistrů.

Empoli dnes večer stálo proti dvěma náročným překážkám. Jednak proti silné Neapoli a jednak se muselo poprat s emotivním publikem, které je zvyklé hnát Partenopei do útoku. V ofenzivní linii jsme dnes mohli vidět Insigneho s Mertensem, které podporovali Rog, Ruiz nebo Diawara. Šanci mezi třemi tyčemi dostal zkušený veterán Karnezis.

Empoli produkuje v první lize poměrně záživný a svižný fotbal, jenže ten mu nepřináší výsledky. Trenér Aurelio Andreazzoli má k dispozici mladý a energický kádr a snaží se zaujmout pohledným fotbalem i proti jasným favoritům. O to dnes usilovaly opory jako Silvestre, Krunić, Caputo nebo Di Lorenzo.

Od prvních minut ale bylo nad slunce jasné, že tempo utkání bude určovat domácí ekipa. Lorenzo Insigne měl ještě před pár dny zdravotní potíže, ale dnes vypadal naprosto fit. Už ve druhé minutě se pokusil ráznou ranou zaskočit brankáře Provedela a sledoval, jak jeho střela míří těsně vedle tyče!

V osmé minutě mu to už ale vyšlo. Neapolský princ byl na konci akce, kterou výtečně začal obránce Kalidou Koulibaly. Ten našel krásnou nahrávkou právě Insigneho, jehož střela na zadní tyč nadělala brankáře Provedelovi možná víc škody, než si zpočátku myslel - 1:0.

Rázem to Empoli mělo mnohem těžší. Sympaticky se ale nenechalo zlomit. Neapol trochu povolila a spíše hrála na jistotu. Hodně sprintů na kraji obrany v jejím dresu zažil bek Kévin Malcuit, který se snažil velmi často centrovat do vápna a podporovat ofenzivní snažení. Tvrdou ránu po třiceti odehraných minutách vyslal ze svých kopaček Belgičan Dries Mertens, ale jeho rána postrádala přesnost.

Opět to ale bylo varování, které se po chvíli proměnilo v další branku. Pět minut před koncem první půle se belgický šikula dostal před vápno a střelou ukrytou za ustupujícím obráncem překvapil brankáře Provedela, takže Partenopei vedli o dvě branky!

Neapol možná nebyla tak aktivní, jak by její fanoušci v domácím duelu s Empoli předpokládali, ale byla nadmíru efektivní. Hosté z Toskánska zase předváděli svůj klasický výkon, tedy hodně námahy a akcí bez výsledku. Neapol naopak působila velmi sebejistě. Fabián Ruiz pálil z pětadvaceti metrů vedle, Dries Mertens zase o chvíli později ztroskotal na pozorném brankáři Provedelovi.

Empoli se konečně dočkalo v 59. minutě. Po ztrátě míče Neapol nechala téměř volného útočníka Francesca Caputa, který dostal skvostný míč za obranu a postupoval sám na Karnezise. Se zkušeným strážcem svatyně si bez problémů poradil a dal Empoli naději - 2:1.

Něco podobného ale Neapol nehodlala dopustit a téměř vzápětí si vzala zpět dvoubrankové vedení. Po krásné kombinaci kolem vápna dostal míč do druhé vlny nabíhající Dries Mertens a lahůdkovou střelou přeloboval brankáře Provedela!

Empoli ani v tomto případě zcela nesložilo zbraně a pokusilo se opět snížit. Střídající Miha Zajc vystřelil poněkud zbrkle, ale jeho zakončení musel brankář Karnezis i přesto řešit. Na opačné straně to z velké dálky zkoušel Piotr Zieliński a nemyslel to vůbec špatně, jenže ani tento kreativní záložník Provedela nepřekonal.

Empoli ale pokračovalo ve smolné sérii. V samém závěru přidal jednu branku střídající bomber Arkadiusz Milik, který nekompromisně prostřelil Provedela. Další rychlá akce Partenopei, Milikovi stačilo ke gólu osm minut. Ani to ale nebylo vše, neboť ve třetí minutě nastavení zkompletoval hattrick Dries Mertens po individuálním úniku, čímž dokonal snadné vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC11101024:831
2.Inter Milán1181221:625
3.SSC Neapol1181224:1225
4.AC Milán1163221:1421
5.SS Lazio1170417:1321
6.US Sassuolo1153319:1618
7.Turín FC1145216:1317
8.ACF Fiorentina1144317:916
9.AS Řím1144318:1416
10.Atalanta Bergamo1143419:1315
11.UC Sampdoria1143415:1115
12.Parma Calcio1142510:1414
13.Janov CFC1142516:2414
14.Cagliari Calcio1134410:1413
15.SPAL 2013114079:1712
16.Udinese Calcio1123610:169
17.Bologna FC112369:169
18.Empoli FC1113710:206
19.Frosinone Calcio111379:246
20.Chievo Verona110298:28-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
cr7sux

Hamsik proc nehraje? Od nekoho kdo sleduje neapol, diky

Reagovat
olis

setrenie na LM

Reagovat
Mateo16

Svoju sancu prevahal teraz uz je na odstrel, za zenitom smutny pohlad.

Reagovat
JuventusFC1897

nemel sracky trapoš

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

tvl

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě by měli asi udělat vyškrab mozku

Reagovat
dextroza_m

Už ho má..

Reagovat
JuventusFC1897

Neapol pekne , Carlo ich vytiahol z takeho utlmu po Sarrim a slapu jak pila. Ale tomu kadru asi chyba trochu sirka. Tazko povedat co od nich cakat.

OT.

Slave Knight Gael gone fuck yeah

Reagovat
olis

praveze Carlo dokazal ze Neapol ma aj na lavicke skvelych hracov, ved vcera hralo 5 - 6 hracov ktorych nemozno povazovat za jasnu sucast zakladu, tuto sezonu postavil uz 14 roznych zakladnych zostav, pouzil 21 hracov a je bezne ze medzi dvoma zapasmi urobi cez 5 zmien. Jasne keby hral vcera napriklad Hamsik a Allan namiesto Diawaru a Roga tak by to vyzeralo este lepsie ale stale to bol skvelo zvladnuty zapas

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak Carlo je top trener Chyba mi v AC ....nie vzdy to bol pekny pohlad na vitazne zapasy AC ale vyhraval a tim drzal pokope ako jedna rodina, co sa teraz ani zdaleka neda o AC povedat. Mozno tento rok to nebude v Neapole na titul, mozno aj hej ale dalsi rok budu urcite ak tam Carlo ostane.

Reagovat
Recoba Inter

co si pamatuju tak poslední 2 roky co byl v Miláně tak na něj Milanisti jen těžko hledali chválu...

Reagovat
LesyJePan

Ale to je podľa mňa všade kde je jeden tréner už dlhšiu dobu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

presne si to vystihol, jednoducho sa to neda byt niekde dlho a stale vyhravat. Stale pride nejake tazke obdobie.

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu, bolo to presne tak, tiez som mal niekedy pocit, ze uz nema pre tim novy impulz ale mylil som sa. Ma vela skusenosti a ukazal to uz vsade kde bol. Hlavne sa mi paci jeho ludsky pristup k hracom a to ako sa snazi zjednotit tim. Ked isiel do Realu tak som tu napisal, ze sa mozu pripravovat na titul v LM. Vsetci fanusikovia Realu ma tu vysmiali az na par vynimiek a hned prvy rok tadaaa titul v LM.

Reagovat
Recoba Inter

to je fajn a souhlasím

Reagovat
FuckT

Asi tak. Snad to, ze nas Empoli prehravali v strede pola bolo sposobene skusenostami a sebavedomim. Je to vcelku realne a logicke, takze si myslim, ze je to pravdepodobne.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Inter

stále priebežne najlepšia obrana v lige, Joao Mario fantastický návrat

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Inter Eterno Amore

škoda, že sme prehrali s tou Parmou doma mohlo to byť ešte krajšie

Reagovat
smazaný uživatel

Chcem sa opytat na Marka Pjacu. Ako sa mu dari ? Zlepsil sa ?

Reagovat
Largo

Ne. Ne.

Reagovat
Alberto Aquilani

No jo, Inter má na lavici TOP trénera. Síce to často rve silou, ale má to zmysel a dokážu to urvať. A pak je samozrejme veľa aj takýchto zápasov, kedy tých súperov vpohode prejdú. Škoda pre nás...

Reagovat
smazaný uživatel

TOP trener, ktory ich v hodine dvanastej v minulej sezone dostal ledva na 4. miesto. Tomu sa hovori vhodne doplnenie kadra, priviedli ovela kvalitnejsich hracov ako spasitel Monchi

Reagovat
Alberto Aquilani

Vo svojej prvej sezóne spravil s Interom o 10 bodov viac ako spravil Inter v sezóne 2016/2017. Kde na druhej strane, vizionár spravil s Rímom o 10 bodov menej ako v sezóne 2016/2017, kde nás trénoval Spalletti.

Aspoň si nedávaj vlastné góly.

Reagovat
smazaný uživatel

To su argumenty . TOP trener ma vysledky a nie posrate 4. miesto. Manu - Roma 7:1, najvacsia hanba v historii klubu, v poslednej sezone 1. angazma domace debakle s interom a juventusom, nedokazal prejst cez trapne Porto, o semifinale LM moze tvoj holohlavy kokot len snivat ty TOP traposko

Reagovat
danko10

A fotbalík sa dnes opäť páčil?

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som az od 70. minuty a stale som radsej za Di Francesca ako za Spallettiho. A teraz sa mozete vyburit

Reagovat
danko10

Nie je treba.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Alberto Aquilani

Hmm, lebo Rím je mančaftík, ktorý sa inak pod inými trénermi debaklom vyhol no. Semifinále síce nedal, ale spravil 2-krát štvrťfinále LM, s oveľa skromnejším kádrom ako teraz, kde mal použiteľných doslova 13 hráčov a v lige bol oveľa lepší ako hispterík. Nehovoriac o jeho druhom angažmán, kde spravil klubový rekord. Spomínať tu 10 rokov staré prehry s Juventusom a Interom? WTF? Myslíš tie zápasy, kde musel hrať Loria, D´alessandro či Felipe? Naozaj ťa ani trochu nefackuje hanba za tvoju sprostosť? Si zasadnutý na najúspešnejšieho a najlepšieho trénera od Cappella a slepo tu hájiš neschopáka, ktorý okrem dvoch zápasov v LM nespravil nič dobre... ? Ty TOP kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Vy 2 ste proste legendy je aspoň niečo v čom sa zhodnete?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Asi len to, že fandia Rome

Reagovat
Vtáky cez tepláky

ale alberto ma aspon pravdu.. rimsky vlk sa argumentacne uvolnuje na level infantilneho decka. podla mna nefandi ani AS len ma rad flame.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rossoneri89

Inter akoze nie je vám trápne už?? ... Už by tie výhry aj mohli stačiť nie?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Veď sa pridajte poďme naspäť hore spolu a o pár rokov finále LM milánske derby podobne ako teraz v Copa Libertadores Boca vs River .. to je môj sen

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
cink

Ty vole já jsem vždycky říkal že již Mario to v sobě má. Tajné jsem doufal že dostane šanci a využije ji. Stalo se.

Reagovat
Yanek

Na výsledku Interu jde krásně vidět rozdíl mezi nima a AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano aj rozdiel medzi trenermi Lepsie nakupy aj herny prejav

Reagovat
danko10

Opäť taktická symfónia. Taký chaos som v živote nevidel. Dva body z ťažkých vonkajších zápasov sú doma, ide sa ďalej. Tento magor nás prežije všetkých.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolarov je Maicon po MS v bleděmodrém, akorát nechápu, proč loni se tak hecoval, když narozdíl od Douga neměl v repre na své pozici konkurenta.

Zaniolo je skvělý, má sílu, techniku, vidí hřiště, dobrý pohyb. Stejně ho ale do dvou let prodáme do Manchesteru. Corvino bude chtít Gersona koupit a nebudu se divit, když ten nebude chtít zpět do Říma. Běhal. bojoval, inkasoval i rozdával, dobrý výkon. Viola mu svědčí.

Pelle dřel, není to jeho pozice, ale já mu nemám co vyčíst. Nzonzi byl dnes out, většinou pozdě, s Danim je prostě každá naše záloha lepší.

Stephan klasika, Džeko letos v lize ještě nepředvedl nic, nic. Když je top hráč nulový, je úplně jedno, když místo něho bude na hrotu Patrik, není co ztratit. Nulový zájem pomoct týmu do defenzívy, každý týden se dívám na to, jak metr od něho hráč dostává míč a on se zastaví a nechá ho tak.

Od CM nahoru NIKDO nechodí pro balóny k obraně, základy máme úplně mimo.

Pochválil bych Kluiviho, vždycky se snaží něco udělat.

Celkově tam prostě chybíí lehkost, každý z těch hráčů umí v tréninku udělat tři borce a zavěsit, ale v mači je to 60%.

Reagovat
raduinho

Kosovo je Kosovo.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pinturicchio

- občas je to od nás až moc suverénní, hráči by se to neměli snažit vyšperkovat až "do kuchyně", ale prostě to tam zajebat

- Benatia by měl mít jasný základ, letos zatím vynikající, bez blikanců

- MdS se mi vlevo líbil víc než vpravo

- jak jsme si stěžovali, že je ten tým starý, tak momentálně můžeme mít být maximálně spokojení, není v Evropě kvalitnějšího a perspektivnějšího týmu než je Juventus

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Melchior

MdS se ti v líbil? Mně teda přijde jako hrozný alibista, jak někdo, kdo tam vůbec nepatří. Jako by se bál přihrát dopředu, "aby něco nezkazil".

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, s "ustrašeností" souhlasím, on nikdy směrem dopředu nebude takový drak jako Sandro, Cancelo nebo Marcelo, ale dozadu to bylo OK a v některých zápasech se tohle bude hodit.

Reagovat
Alberto Aquilani

Máme najhorší začiatok v lige v americkej ére.

ALE

Naposledy horší sme mali v sezóne 2009/2010, kedy sme hrali o titul do posledného kola, takže

IN HIPSTER WE TRUST, všetko podľa plánu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to jste po dvou kolech vyměnili trenéra ne?

Reagovat
Alberto Aquilani

ano, Spallettiho, ale pssst, bo príde henten náš čurák a zas začne, aký to je hrozný tréner.

Reagovat
Eldarion

Len si ho tam držte ideálne do konca sezóny, takto máme aspoň malú nádej na to 4. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

V poloviční konkurenci :) A stejne si myslím, že i kdybychom tehdy dělali ještě více bodů, nějak by se to zařídilo :)

A měli jsme nejlepšího DM na světě a božského Františka. Dani dal ten rok 11 gólů :) John Arne ,,short sleeves" Riise 8 :)

Reagovat
M11

ty vole Riise 8

Reagovat
smazaný uživatel

U nás byl skvělý, srdcař, a to pumero v levačce neměl každý ! Dodneška komentuje dění okolo klubu..

Reagovat
M11

Doted mam v hlave tu jeho hlavicku v nastaveni u nas doma

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Francesco Totti AS

a ty jeho auty

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Viking :)

Reagovat
Eldarion

Uff stále mi stiahne riť ked vidím meno Rise, vo finále 2007 mi nonstop zvyšoval tlak po tej jeho lavej strane skvelý hráč

Reagovat
Pipo123

1. polčas od nás nič moc, v druhom sa mi náš výkon veľmi páčil, najlepší od nás Cataldi, Patric a Ciro, dúfam že Inzaghi konečne pochopí že Patric musí hrať namiesto Marušiča, stále je v tej hre veľa hluchých miest, no hráčska kvalita tam je a na takýchto súperov to v pohode stačí, aspoň trošku mi zlepšili náladu po minulom zápase. FORZA SS

Reagovat
danko10

A na tomto Chieve sme nechali dva body.

Hipsta

Reagovat
Kaka14

Romagnoliiiiiiiiii

Zase nás zachránil v nastavení

Forza Milan

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
Pipo123

Ta cervena hrozne prisna

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Podľa mňa nie, útočil vyslovene po nohách, kde lopta bola ďaleko od nôh a nebolo možné ju trafiť. Zákerný faul čím sa zabránilo prečísleniu.. zaslúžená červená, takéto niečo nepatrí k futbalu.

Reagovat
ED91

Reagovat
Eldarion

To bol zápas wtf premýšlal som pred zápasom, že to nebudem ani pozerať ale oplatilo sa iba kvôli tomu záveru Proti Juve by sme pravdepodobne ani vo full zostave neuhrali body a zápas s Betisom je tak isto zbytočný, takže sa modlím nech sa na hlavne na Lazio dá dokopy čo najviac hráčov lebo to bude dôležitý match

Reagovat
mojmira

Už jsem měl chuť rozmlátit stůl, když zvedl ruku že offside Celá ta akce fantastická, Romagnoli ♥

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zápas příšerný.. Tohle jde ale za Rinem, protoze prakticky nikdo z hráčů netusil, kde se má hýbat a jaké jsou jeho úkoly. Hra byla jeden velký chaos a pevně věřím, že si to hodně rychle uvědomí.

Rozhodčí byli neuvěřitelně marní. Vsechno vyvrcholilo tou červenou kartou doufám, že tuhle bandu tragédů hodně dlouho neuvidí nikdo pískat!

Reagovat
Ragazzo d'oro

A pozor! Bakayoko se viditelně zlepšuje!

Reagovat
CubONE

Uz sa v rebricku tragedov u nas posunul nad Traoreho s Mesbahom a Constantom!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
LesyJePan

Podla mna v pohode červená. Hráč nemal absolutne zaujem o hru len o to aby sfauloval protihraca zo zadu. A navyše hneď po tom zakopol loptu.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

červená zaslúžene. To že bol chaos to súhlasím, celá hra bola veľmi neorganizovaná a vôbec sa to nedalo čítať, evidentne ani samotnými hráčmi AC. Možno to je zámer Gattusa, zmiasť všetkých na ihrisku

Reagovat
smazaný uživatel

21 bodů je 21 bodů, aspoň nehrajete tak moc pod své možnosti jako my.

Reagovat
Yanek

Takhle to nevidím. Dřív nebo později se kvalita (nebo spíš její nedostatek) ukáže, tak jako vždy.

Reagovat
Inzaghi

Když nepočítám dlouhodobě zraněné Caldaru s Contim, včera po většinu zápasu ze sestavy, ve které jsme začínali sezonu, chyběli Calabria, Biglia, Jack, Hakan a Higuain. To je půlka základní sestavy. Přesto jsme především poslední půlhodinu jasně dominovali na hřišti Udinese, které jsme z posledních pěti zápasů porazili jednou, a kdyby Suso a Samu proměnili své šance, mohli jsme v klidu dohrávat. Gattuso z toho vzhledem ke všem okolnostem ždíme maximum a stěžovat si na výkony téhle lepené sestavy mi přijde asi ještě víc mimo, než když tu Juventini loni odvolávali Maxe po výhrách.

Reagovat
Yanek

Dominovali? Jde vidět, že sis už zvykl na jiný standard za ty roky.

Reagovat
rossoneri89

Ja si tiež myslím že sme boli jednoznačne lepší ... Hlavne teda druhý polčas 3 body zasluzene

Reagovat
Yanek

Jednoznačně určitě ne. O občasné převaze by se mluvit dalo, ale to mi pořád s ohledem na soupeře přijde málo. Udinese navíc mělo taky šance. Je to stejné jako když se prohrává - lidi kritizují všechno a když se vyhraje, tak se spousta věcí přehlíží. Včera tam bylo znovu dost varovncýh signáů.

Reagovat
Yanek

Tu statistiku nechápu. To svědčí maximálně o tom, že už několik let přešlapujeme a nedokážeme porážet průměrné týmy, protože chybí kvalita a kreativita. Udinese letos patří k nejhorším týmům v lize, ale na hřišti to tak vůbec nevypadalo. Podobný příběh jako s Janovem, kterému dal Inter (který nás mimochodem totálně přejel) pětku.

Reagovat
Inzaghi

Vidíš, podle mě jsme teda mnohem víc včera dominovali, než nás "Inter přejel" chybou gólmana v nastavení. Dominance se podle mě projevuje kromě držení míče na útočné polovině také vytvářením šancí, kterých jsme dle mého měli včera určitě více než Inter v derby.

Ten argument se zápasem Inter - Janov jsem tu zaznamenal už před týdnem a je to další věc, se kterou nemůžu souhlasit a kvůli které jsem mimo jiné psal ten argument se sestavou. Kdyby Interu chybělo 5 hráčů ze základu, z nichž hned několik patří mezi ty, kteří mají za úkol vytvářet nějaké nebezpečí, vyhrál by Inter 5:0? Pokud porazíme v prosinci doma Parmu, bude to snad důkaz toho, že máme lepší kádrž než Inter? Každý zápas je jiný, stejně tak týmy za ten rok prochází různými obdobími a my před dvěma týdny byli v situaci, kdy byl trenér po Interu a Betisu na odvolání, zdálo se, že ztratil kabinu, do toho se mu ještě zranili klíčoví hráči, ale výsledkem jsou tři výhry v lize, které bychom podle mě v předchozích letech v podobných zápasech neuhráli. Jasně, taky bych chtěl jako ty nebo Ragazzo vidět hezčí fotbal, ale zohledňujte trošku tu situaci v jaké jsme a vzpomeňte si, kolik takových usmolených výher uhráli v posledních letech Juve, Inter nebo AS v mnohem našlapanějších sestavách, než byla naše včerejší.

Jak píše dole Pipo, krizí si prochází více týmů a na některé v průběhu sezony krize ještě dolehne. A právě zvládání zápasů během těchto krizí ve finále rozhoduje o tom, zda týmy naplní stanovené cíle. V situaci, kdy je cílem za každou cenu ukopat Ligu mistrů, by podle mě hlavním kritériem hodnocení Gattusa měly být body, které se mu zatím relativně daří dělat. Až (a pokud) bude mít na jaře deset zápasů v řadě celý kádr k dispozici, snad ještě posílený o lednové příchody, a hra bude stále vypadat jako včera, budu ho nejspíš kritizovat taky. Teď musíme hlavně zůstat ve hře o LM během toho papírově snadného prosince, než nějaké posílení přijde, přičemž mi je jedno, jestli to bude po výhrách, jako byla ta včerejší. Vaše argumentace mi ale aktuálně přijde podobná, jako když na fb čtu "co bychom v LM s tímhle kádrem dělali...," přičemž ti lidi nechápou, že právě postup do LM, i formou výher jako byly poslední dvě, jsou klíčem k lepšímu kádru, výsledkům i předváděné hře (viz letošní Inter).

Reagovat
cresposuper

Tak za Inter proti Janovu nehrali 4-5 hraci zo zakladu (Icardi, Nainggolan, Vecino, Asamoah + popripade Vrsaljko).

Reagovat
Nuno čomes

Vidíš, podle mě jsme teda mnohem víc včera dominovali, než nás "Inter přejel" chybou gólmana v nastavení. Dominance se podle mě projevuje kromě držení míče na útočné polovině také vytvářením šancí, kterých jsme dle mého měli včera určitě více než Inter v derby.

Co to je za porovnání, že jste proti Udine měli více šancí než my proti vám? V derby jste byli jasně horším týmem, včera jste třeba dominovali, neviděl jsem, ale co chceš říct tím, že jste včera proti UDINE měli více ze hry než my proti vám? To má být nějaké porovnání nebo jak?

Reagovat
Inzaghi

Vůbec ne, naopak. Čekal bych, že to z toho dalšího textu bude patrné, když píšu, že mi tahle mezizápasová srovnání přijdou nesmyslná.

Chci tím jen říct, že nejspíš vidím fotbal, konkrétně pojmy "dominovat" a "totálně přejet" jinak než Yanek.

Reagovat
Nuno čomes

Ok, možná jsem to nepochopil, jen mi přišel ten první odstavec mimo. Každý zápas je jiný a především je to hlavně o gólech.

Reagovat
Yanek

Proti Interu jsme neměli jedinou šanci. Celou dobu kontrolovali zápas a vyhráli zaslouženě. Přiznal to i sám Maldini, tak nevím co na tom zpochybňuješ? Byl to nedůstojný výkon.

Co se týče dominance, tak doporučuji podívat se na nějaký zápas City/Juve nebo Bayernu minulých sezon. Dominance neznamená, že Abate nakopává balony do vápna nebo že Borinimu trvá hodinu, než si zpracuje míč, aby o něj následně přišel. Šance možná byly (tak jako u Udinese), ale nevyplynuly z produktivního tlaku, nýbrž z náhody.

O jakých klíčových hráčích mluvíš? Higuain a Biglia chyběli v posledním zápase. Calhanoglu není klíčový hráč a měl by vypadnout, když zahraje dobře jeden z pěti zápasů. Navíc není křídlo. Caldara nic neodehrál, Conti detto.

To s tou krizí shrnu jednoduše. Byl bych schopný to částečně pochopit, kdybych podobné výkony neviděl už tolikrát předtím. Samozřejmě, že leden a případné posily můžou mít zlomový impact na celou sezonu, ale to už jsme znovu v rovině kdyby, stejně jako "kdybychom proměnili šance s Udinese, byla by to jasná záležitost." Takhle se nechovají ani velkokluby ani úspěšní trenéři.

Reagovat
Inzaghi

Kontrovali zápas tím stylem, že nebýt špatného výběhu Gigia a podklouznutí Musacchia v jeden okamžik, prokontrolovali by se k remíze 0:0. Byl to hrozný fotbal z obou stran, téměř bez šancí a gól Interu nevyplynul z produktivního tlaku, nýbrž z náhody, mám-li si půjčit tvá slova. Tolik k tomu totálnímu přejetí. Neomlouvám náš výkon z derby, byl jsem z něj patřičně nasranej, protože jsem byl na stadionu a nechal jsem v Miláně za ten víkend pálku, abych viděl takovou shitshow. Jen nechápu, proč jako fanoušci AC máte potřebu po třech našich výhrách v řadě vyzdvihovat Inter kvůli tomu, že Janov porazili přesvědčivěji. Bodejť by ne - jsou v LM, mají kompletnější kádr a větší kvalitu na lavičce. Díky čemu? Díky tomu, že loni dělali takové výhry, jako my teď. Chceš, abychom hráli fotbal jako City nebo Bayern v předešlých sezonách? S Kessiem a Bakayokem v záloze? Myslíš, že nevidím, že tomu týmu s výjimkou Susa chybí už asi pět let tvůrce ve středu hřiště? Jasně, že o takové dominanci nemluvím. Náš včerejší výkon předčil moje očekávání, protože jsem nevěřil, že na hřišti s Abatem a Zapatou, kteří oba už několik let přesluhují, Laxaltem snad podruhé v základu, Bakayokem, který při předchozích možnostech nevypadal jako fotbalista, nebo Kessiem jako mozkem zálohy, dokážeme neoblíbené Udinese porazit a vytvořit si při tom poměrně velké množství šancí. Až se dostaneme do LM, pak s Ragazzem můžete chtít Guardiolu a tiki-taka, ale k tomu bude prostě potřeba urvat ještě několik zápasů tímto stylem. A to je něco, co se v předešlých sezonách nedařilo a měli bychom z toho mít radost, ne si porovnávat péra s Interem kvůli tomu, kdo víc naložil Janovu. Někdo může naše poslední dvě výhry nazývat štěstím, Andy Concencaio by nejspíš psal o morální síle mužstva a ochotě hráčů pro Gattusa zemřít, když kapitán při pressingu na polovině hřiště v 97. minutě vybojuje skluzem míč, zbytkem sil doběhne do vápna a zavěsí do šibenice.

Biglia nehrál už s Janovem a od začátku sezony se ví, jak je pro naši hru klíčový a nezastupitelný, z čehož pramení náš zájem o Paredese. Jeho zranění nás donutilo hrát minulé kolo od začátku rozestavení, které jsme zatím letos ani jednou nevyužili a nezkoušeli jej ani v přípravě. Calabria je sice letos hrozný dozadu, na rozdíl od Abateho je ale občas schopný zapsat áčko a Susovi dopředu pomáhá právě proti slabším poměrně výrazně. Hakan je taky mimo, ale pořád to je hráč, u kterého je potenciál, že nějakým zábleskem dokáže zápas vyhrát. Včera jsem v tomhle sázel jen na Higuaina, který po půlhodině střídal. Já nevím, mně to při šířce našeho kádru a možným alternativám nepřijde málo.

Moje pointa je pořád stejná - přijde mi, že tým kritizujete s přáním něčeho, co aktuálně není reálné. Abychom se chovali jako velkoklub, musíme se jím znovu stát. Gattuso vzhledem ke všem okolnostem hraje s tím týmem maximum.

Reagovat
Nuno čomes

https://youtu.be/f0JC6OZHFEg?t=36

Musacchio uklouzl až po tom, co ho Mauro poslal pohybem na párek.

Reagovat
CubONE

Podla mna ich oboch najprv zmiatol Gigio tym vybehnutim, len Mauro najrychlejsie zareagoval a zmenil smer.

Reagovat
cresposuper

v tomto je Mauro svetovy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Ty si vyberas, co sa ti hodi. To, ze sme vyhrali bez zaverecneho tlaku, neznamena, ze sme nedominovali. Hrozny futbal ste hrali vy, my sme vas miestami nepustali za polku a vytvarali si mnoho sanci. Ano, nebol to od nas nijaky extra vykon a stracali sme prilis vela nevynutenych lopt, ale aj tak sme vacsinu zapasu dominovali.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Když si přeju, aby naše hra měla nějaký řád, hráči neběhali jako splašení atd., tak to znamená, že hned chci tiki taku a perfekcionismus Guardioly?

Naše hra v průběhu celé sezóny mě vůbec nepřesvědčila a ta gólová potence je dle mého názoru především štěstí a nekvalita soupeřů. Například víc než třetinu všech gólů v lize jsme dali zpoza vápna..Kanonády proti Sassualu a Chievu zas byli dány brutálními individuálními chybami jejich stoperů atd.,atd.. To přece nemůže vycházet věčně a taky jsme se o tom přesvědčili s Interem, který nás jako jediný soupeř s funkční defenzívou nepustil do absolutně ničeho a krásně nám ukázal zrcadlo! Jo a jen tak mimochodem, zápas Interu s Janovem jsem vůbec nezmínil a je mi absolutně ukradený.. Tolik k tomu měření pér.

Suma sumárum, bodově můžeme být prozatím spokojení, ale pokud se nic nezmění, tak prostě nevěřím v UDRŽITELNOST tohohle stavu a to je to hlavní, proč pičuju na Rina a předváděnou hru týmu..

Reagovat
Yanek

A aby bylo jasno - já nevolám po odvolání Gattusa. Momentálně neexistuje vhodná náhrada, navíc není správný čas. Navíc Gattusovi hodně fandím, mám k němu silný vztah. Můj komentář bylo spíš postesknutí nad hrou, která se za ty roky nemění a nad tím, že (když už jsi to taky zobecnil) vy vidíte pozitiva, která prostě vyznívají směšně pro tým, který stále ještě má nějaké ambice.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Argument se sestavou beru. Ano, posledni půlku jsme dominovali, ale to same se da rict o Udine v prvních 20(?) minutách.

Mně především vadí, že v naší hře stále nevidím nějaký řád. Z posledních pěti zapasu v lize jsme sice čtyři vyhráli, ale imo hlavně díky naprosto tragickým obranam soupeřů. Proti Interu, který jako jediný věděl co hraje a jeho obránci nedělali nesmyslne kiksy, jsme byli naprosto tragičtí.

Reagovat
Yanek

Je to otázka času, než hra na náhodu přestane přinášet body. Už jsme to viděli v minulých sezonách. Ale zimní mercato by mohlo změnit průběh věcí.

Reagovat
Pipo123

Stale mate 21 bodov, ked si to tak zoberies tak herne sa trapi viac klubov, tiez hrozne kritizujem hru Lazia ale tie zapasy proti slabším súperom nejako zlomia vo svoj prospech, co je velmi dolezite, sezona je este dlha a tie body zbierate, navyse liga je slabá a kvalitou to vzdy ukopete proti slabším súperom

Reagovat
Ragazzo d'oro

O současné “kvalitě” ligy to dost vypovídá.

Reagovat
Pipo123

Nie je to také hrozné, AS, Lazio, Inter, Juve, AC, Neapol je taká klasika, silné kluby ktoré si držia výkonnosť posledné sezóny, no potom je to hore dolu, zle sa hraje proti Dorii, Fiore, Atalante, no zvyšok SA tú kvalitu nemá, od toho 10 miesta je to veľmi slabé, všetci hrajú zle, jedine sa mi herne páči Cagliari a Empoli, zvyšok tú kvalitu proste nemá.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Právě ta druhá polovina tabulky šla těžce do kytek

Reagovat
Pipo123

Velmi ma mrzi ze Romangnoliho neuvidím v drese Lazia, je to borec, sice mi v obrane nepride Ako nejaka istota, mo jeho bojovnost, to ako sa uprimne raduje, fakt borec, snad AC preradiť do Série B a potom pojde k nam

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Bohužiaľ Pipo, on už je ACčkár, celým telom

Reagovat
smazaný uživatel

Suso: 11 zapasu, 4 goly, 8 asistencí

Reagovat
Eldarion

Ronaldo tiež 12 bodov, Ronaldo = Suso

Reagovat
Votas

WTF co to bylo ten Giaccherini?...tady někdo fakt nechce, aby ho trénoval Ventura.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky fanty na foru.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
sansiro

Reagovat
sansiro

Díky za to, jak se o to staráš a rychle vyhodnocuješ

Reagovat
smazaný uživatel

Diky... Však počkej, až mi v praci zatrhnou iternety

Reagovat
smazaný uživatel

*internety

Reagovat
olis

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

Reagovat
KillSwitch

AS Řím by mohl mít nového majitele. Zájem o koupi celku z hlavního města Apeninského poloostrova má mít český miliardář Daniel Křetínský, který mimo jiného vlastní Spartu Praha, nepředpokládá se však, že by James Pallotta chtěl Giallorossi prodat.

neviem síce kto si, ale horší ako henten židák určite nebudeš...ber si to

Reagovat
smazaný uživatel

totalni kravina

Ale jinak je to už potřetí za cca 10 dní, co se český miliardář spojuje se světoznámým fotbalovym klubem. Něco tady nehraje

Reagovat
Shevchenko

Už byl spojován i s AC

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, Chelsea, AS a AC. Směšné...Bud chcou utopit prachy někdě v zahraniči, protože mají nějake info, že se v blizke nebo středně blizkě době stane něco na českem, možna světovem trhu, anebo to jsou jen pičovsky kecy na zviditelnění.

Nevidim v tom nic čisteho, Andrejko to ,,zařídí"

Reagovat
smazaný uživatel

Z bláta do louže. Nestačí sypat prachy když nerozumíš fotbalu a neumíš si najít odborníky. Ve Spartě utopil už celý jeden AS Řím.

Jak píše vandertom, je to podezřelé, nějak moc podobných fám.

Reagovat
smazaný uživatel

To je nejaký nový trend? Odkial vlastne sú tí český miliardáři ? To bude niečo ako ten trend s Nigérijským princom čo potreboval tvoju pomoc aby sa dostal na trón a mohol ti dať polku svojho biliardového majetku. Už chcely kúpiť AC, Romu, čítal som niečo o Lyone, skôr by sa mali na takú Spartu pozrieť...

Reagovat
10

od vás ze Slovenska, vydělal první velký peníze s Tkáčem a J&T, doteď spolu dělají většinu akvizic

Reagovat
smazaný uživatel

Přmo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ale ale Sousa už sa strká do an*lu Jamesovi hipstera (ak odíde) nahradí priemerný tréner... AC má proste ten luck tento rok od všetkých svätých na svojej strane.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno šťastie,ale možno tomu šťastiu idú iba naproti. Nevzdať to ani v 97 minúte. Prečíslenie v úplnom závere 5 na 3. S tým že to záloha Udinese vypustila, to vrátenie sa asi 5 sekúnd po funuse je hrozné

, ale za to záloha ACM to odšprintovala do brejku a mala kopec času.

To je veľavravné. A to je rukopis Genara a preto bolo 0:1...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak ja vám to aj prajem !len! ak skončíte pod Interom. Už by to chcelo nejaké to derby za zvukov Champioooons

Reagovat
Eldarion

Neboj ak výrazne neskolabujete tak vás určite nepreskočíme, ale s tým derbym máš pravdu, 4x sme proti sebe hrali v Lige Majstrov a ani raz ste nevyhrali takže môže byť

Reagovat
Inter Eterno Amore

až 1 zápas ste vyhrali

Reagovat
Eldarion

2 remízy 2 výhry a skóre 6:1 ale to sú detaily

Reagovat
Inter Eterno Amore

až na to, že 1 zápas bol kontumovaný takže to nie je skutočná výhra reálne ste vyhrali len raz

Reagovat
Eldarion

Nein nein, že máte hlúpych ultras vás neospravedlňuje

Reagovat
Inter Eterno Amore

tak gratulujem, že si hrdý na kontumačnú výhru to, že jednotlivec hodil svetlicu neznamená, že všetci sú hlúpi

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ne, Nemá co nabídnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele