11. kolo
02.11.2018 20:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Empoli FC 5:1

Neapol si s Empoli pohrála jako kočka s myší a nasázela svému soupeři pět branek. Hned tři z nich měl na svědomí Belgičan Dries Mertens a Neapol se především díky němu dobře připravila na Ligu mistrů.

Empoli dnes večer stálo proti dvěma náročným překážkám. Jednak proti silné Neapoli a jednak se muselo poprat s emotivním publikem, které je zvyklé hnát Partenopei do útoku. V ofenzivní linii jsme dnes mohli vidět Insigneho s Mertensem, které podporovali Rog, Ruiz nebo Diawara. Šanci mezi třemi tyčemi dostal zkušený veterán Karnezis.

Empoli produkuje v první lize poměrně záživný a svižný fotbal, jenže ten mu nepřináší výsledky. Trenér Aurelio Andreazzoli má k dispozici mladý a energický kádr a snaží se zaujmout pohledným fotbalem i proti jasným favoritům. O to dnes usilovaly opory jako Silvestre, Krunić, Caputo nebo Di Lorenzo.

Od prvních minut ale bylo nad slunce jasné, že tempo utkání bude určovat domácí ekipa. Lorenzo Insigne měl ještě před pár dny zdravotní potíže, ale dnes vypadal naprosto fit. Už ve druhé minutě se pokusil ráznou ranou zaskočit brankáře Provedela a sledoval, jak jeho střela míří těsně vedle tyče!

V osmé minutě mu to už ale vyšlo. Neapolský princ byl na konci akce, kterou výtečně začal obránce Kalidou Koulibaly. Ten našel krásnou nahrávkou právě Insigneho, jehož střela na zadní tyč nadělala brankáře Provedelovi možná víc škody, než si zpočátku myslel - 1:0.

Rázem to Empoli mělo mnohem těžší. Sympaticky se ale nenechalo zlomit. Neapol trochu povolila a spíše hrála na jistotu. Hodně sprintů na kraji obrany v jejím dresu zažil bek Kévin Malcuit, který se snažil velmi často centrovat do vápna a podporovat ofenzivní snažení. Tvrdou ránu po třiceti odehraných minutách vyslal ze svých kopaček Belgičan Dries Mertens, ale jeho rána postrádala přesnost.

Opět to ale bylo varování, které se po chvíli proměnilo v další branku. Pět minut před koncem první půle se belgický šikula dostal před vápno a střelou ukrytou za ustupujícím obráncem překvapil brankáře Provedela, takže Partenopei vedli o dvě branky!

Neapol možná nebyla tak aktivní, jak by její fanoušci v domácím duelu s Empoli předpokládali, ale byla nadmíru efektivní. Hosté z Toskánska zase předváděli svůj klasický výkon, tedy hodně námahy a akcí bez výsledku. Neapol naopak působila velmi sebejistě. Fabián Ruiz pálil z pětadvaceti metrů vedle, Dries Mertens zase o chvíli později ztroskotal na pozorném brankáři Provedelovi.

Empoli se konečně dočkalo v 59. minutě. Po ztrátě míče Neapol nechala téměř volného útočníka Francesca Caputa, který dostal skvostný míč za obranu a postupoval sám na Karnezise. Se zkušeným strážcem svatyně si bez problémů poradil a dal Empoli naději - 2:1.

Něco podobného ale Neapol nehodlala dopustit a téměř vzápětí si vzala zpět dvoubrankové vedení. Po krásné kombinaci kolem vápna dostal míč do druhé vlny nabíhající Dries Mertens a lahůdkovou střelou přeloboval brankáře Provedela!

Empoli ani v tomto případě zcela nesložilo zbraně a pokusilo se opět snížit. Střídající Miha Zajc vystřelil poněkud zbrkle, ale jeho zakončení musel brankář Karnezis i přesto řešit. Na opačné straně to z velké dálky zkoušel Piotr Zieliński a nemyslel to vůbec špatně, jenže ani tento kreativní záložník Provedela nepřekonal.

Empoli ale pokračovalo ve smolné sérii. V samém závěru přidal jednu branku střídající bomber Arkadiusz Milik, který nekompromisně prostřelil Provedela. Další rychlá akce Partenopei, Milikovi stačilo ke gólu osm minut. Ani to ale nebylo vše, neboť ve třetí minutě nastavení zkompletoval hattrick Dries Mertens po individuálním úniku, čímž dokonal snadné vítězství.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele