11. kolo
04.11.2018 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

UC Sampdoria - Turín FC 1:4

Turín vyloupil Janov a domácí Sampdorii rozstřílel čtyřmi zásahy! Gólový půst ukončil i kapitán Belotti, který si dnes připsal dvě branky.

Sampdoria v minulém kole prohrála s AC Milán a chtěla si své fanoušky udobřit. K tomu trenér Giampaolo vyslal na hřiště opory jako Audero Andersen, Praet, Saponara nebo Quagliarella. Hostující Turín se trápí především v koncovce a jeho velký tahoun, útočník Andrea Belotti, je dokonce již kritizován za absenci kýžených branek. Dnes opět nastoupil vedle Falquého a s kapitánskou páskou na ruce.

V prvních chvílích byl domácí brankář Audero bez práce a výjimečně se k němu jednou za čas snesl míč od De Silvestriho. Jeho centry však nebyly příliš nebezpečné. Po další kombinaci se k míči procpal Andrea Belotti, který už zahrozil víc. Emil Audero byl ale včas připraven a jeho zakončení lapil.

To však neplatilo ve 12. minutě, kdy se Turín trochu překvapivě dostal do vedení! Lorenzo De Silvestri měl znovu hodně času na centr a po přihrávce od Meïtého vyslal krásný pas do vápna. Tam si na něj naskočil téměř nehlídaný Andrea Belotti, který míč hlavou poslal od země do brány a Audero byl bez šance - 1:0.

O chvíli později nastaly další komplikace pro Sampdorii, protože ze hry musel zraněný tahoun záložní řady Édgar Barreto. V těchto momentech utkání postrádalo náboj a souvislejší akce na obou stranách. Delší nudu přerušil až Dennis Praet, který sebral míč po chybě obránce N‘Kouloua a napálil jej z dvaceti metrů mimo. Gianluca Caprari poté dostal balon až do pokutového území a v něm se pokusil obstřelit brankáře, ale místo toho zamířil i mimo tři tyče.

Sampdoria hrála s míčem u kopaček mnohem častěji, ale nedokázala si vytvořit gólovou šanci. Murru centroval na Quagliarellu nepřesně, Linettyho pas se také příliš nepovedl. Krátce před koncem první půle Turín znovu udeřil. Dlouhý nákop za obranu si našel Belotti a parádně jej ve vápně zpracoval. Následně jej musel brankář Audero faulovat a sudí Rocchi pískal penaltu! K ní se postavil dnes velmi sebevědomý Belotti a pálil jistě - 2:0.

V závěru první půle ještě Iago Falqué mířil po rychlé individuální akci asi metr mimo bránu. Do poločasu druhého už na hrací plochu zavítal Grégoire Defrel, aby pozvedl ofenzivu Blucerchiati. Jenže opět skóroval Turín. Po centru De Silvestriho Aina posunul hlavou míč na Iaga Falquého a ten se z území penalty nemýlil - 3:0.

Po hodině hry se domácí dostali opět do hry, když Praeta fauloval ve vápně Baselli. Ani tak dobrý zakončovatel jako Fabio Quagliarella se ale netrefí vždycky, takže Sirigu jeho ránu vyrazil. Naneštěstí pro hosty ale dal Quagliarellovi šanci z dorážky a ten už se nemýlil.

Dvacet minut před koncem našel Aina Belottiho, jemuž radost z hattricku zkazil skvělý Audero. Ten však přesto inkasoval, když 15 minut před koncem centrovaný míč z rohu proskákal vápnem k Armandu Izzovi a ten jej dopravil do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele