11. kolo
04.11.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - US Sassuolo 0:2

Chievo se doma viditelně zlepšilo a sahalo po bodu, ale nebylo dostatečně důrazné. I proto slaví hostující Sassuolo.

Chievo mělo před sebou další náročné utkání, po jehož skončení by se rádo konečně dostalo do plusu. K tomu mu měli pomáhat Stępiński, Birsa, Rossettini nebo Giaccherini. Sassuolo venku spoléhalo opět na rychlé přechody do útoku, které zajišťovali hráči jako Di Francesco, Sensi, Berardi nebo Rogério.

První minuty jasně ukázaly, že tempo hry bude určovat Sassuolo. Duncan se pokoušel vypálit, jenže do střely mu skočil obránce. Domenico Berardi zase po otočce kolem obránce byl faulován, ale z následné standardní situace Sassuolo nedokázalo zahrozit. Chievu se dnes nedařila přechodová fáze a jeho snahy často vyšuměly do prázdna.

Ve 14. minutě se domácím povedla trochu nápaditější akce, kterou zakončoval zajímavou střelou Joel Obi. Rána by asi mířila i do brány, kdyby mu do dráhy letu neskočil obránce Ferrari. Chievo dnes velmi často hrálo tvrdě a za prvních pětadvacet minut sudí velmi často napomínal hráče. O chvíli později Boateng získal míč na levé straně a cpal jej do malého vápna. Těsně před dobíhajícím Boatengem jej ale chytil brankář Sorrentino.

Sassuolo bylo jasně lepším týmem a Chievo se často uchylovalo jen k faulům. Za aktivitu byli hosté odměněni ve 43. minutě. Federico Di Francesco si vzal míč u vápna a ačkoli u něj byli tři obránci, dokázal mezi nimi protančit i s balonem. Pak se podíval, kde stojí Sorrentino, a poslal balon ke vzdálenější tyči - 1:0!

Mussi Volanti měli v šatně o čem přemýšlet. Ani ve druhém poločase se jim ale nedařilo. Birsovu vybídku Giaccherini nepochopil, Radovanović byl těsně před střelou faulován. Verona se dostávala stále častěji k míči a chvílemi ji Sassuolo zastavovalo jen horko těžko. Valter Birsa si po hodině hry naskočil na nadýchaný centr a v ideální pozici poslal míč hlavou těsně vedle!

Na opačné straně deset minut před koncem vysunul Berardi Matriho, jenže ten pálil z ofsajdu mimo. Pak se nechal pro druhou žlutou kartu vyloučit domácí Tanasijević a vše svému týmu zkomplikoval. Krátce před koncem skočil Banimu do rány Ferrari a to rozhodlo. O minutu později totiž Berardi vypálil hodně tvrdě a trefil Sorrentino do obličeje. S tím Emanuele Giaccherini nepočítal a ve snaze o malou domů si vstřelil vlastní branku!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele