11. kolo
03.11.2018 15:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter Milán - Janov CFC 5:0

Inter Milán rozstřílel Janov a předvedl na domácí půdě parádní show. Nejenže od svého soka neinkasoval ani jednu branku, ale kromě mnoha šancí mu nasázel pět gólů, z nichž dvě měl na svědomí Roberto Gagliardini.

Nerazzurri byli jasným favoritem utkání proti Janovu a navíc měli velkou výhodu v podobě domácího prostředí. Přesto trenér Luciano Spalletti nehodlal nic podcenit a nasadil co možná nejsilnější sestavu. Do ní se vešli Handanovič, Škriniar, Brozović, Mário nebo Martinez s Politanem.

Hostující Janov se tentokrát obešel bez polského kanonýra Piąteka, který dle slov trenéra potřeboval oddych. Jeho místo zaujal zkušený veterán Pandev, kterému měl sekundovat Kouamé. Šanci na hrotu Interu dostal Lautaro Martinez, neboť Icardi rovněž odpočíval. A právě Martinez se poprvé dostal do větší šance. Jeho rána z voleje sice byla vyslána z deseti metrů, ale mířila nad!

Na opačné straně se do šance propracoval ofenzivní univerzál Lazović, který však svou ránu rovněž namířil mimo bránu Handanoviče a slovinský brankář mohl zůstat v klidu. Janov se dostával pod stále větší tlak a ve 14. minutě už to nevydržel. Portugalský tvůrce hry Mário našel Roberta Gagliardiniho, který si z otočky ve vápně poradil a prostřelil brankáře Radua!

Aby se náhodou Janov nepokusil vzdorovat Interu, zasadil mu domácí tým další rychlou ránu. Velmi špatnou a pomalou nahrávku obrany Janova vystihl útočící Matteo Politano, zmocnil se míče a poté snadno překonal mladého brankáře v bráně Grifů - 2:0 pro domácí!

Psala se teprve 16. minuta a Janov už prohrával o dvě branky. Přesto se nevzdával. Záložník Sandro zkusil střelu z dálky, která mířila dost mimo. Deset minut před koncem první půle se mohl Inter málem radovat z další branky. Marcelo Brozović si našel ideální střeleckou pozici a nebezpečně střílel k levé tyči, jenže pozorný brankář Radu ho skvěle vychytal.

Do konce první půle se Inter míče nevzdával a snažil se co nejdřív zasadit soupeři ještě jednu branku, aby jej v šatně dostatečně deprimoval. Do druhého poločasu nastoupil Inter opět skvěle. Nejprve ještě pas od Perišiće nenašel jeho spoluhráče a chorvatské křídlo se hodně zlobilo, ale o pár minut později už Inter udeřil. Po vhazování musel nejprve Radu zachraňovat míč z brankové čáry, jenže následný volej v podání Roberta Gagliardiniho už neměl šanci odvrátit.

Hned poté se na hřiště dostal útočník Piątek, jenže svému týmu zase tak moc nepomohl. Naopak se do další zajímavé šance probíjel Ivan Perišić, který už se dostal dost daleko. Jenže pokazil finální nahrávku, takže z jeho sprintu nic nebylo. Janov pak zahrával dvě standardní situace, ale ani ty mu moc nepomohly.

Na hřiště se v barvách Interu dostal Borja Valero, který měl přinést dostatek zkušeností a klidu. A Inter skutečně hrál hodně sebevědomě. Dlouho to ale vypadalo, že se skóre už do konce utkání nezmění. V první minutě nastavení střídající rychlík Keita Baldé nahrál na střed vápna portugalskému záložníkovi Joãu Máriovi, který zamířil a překonal krásnou ranou brankáře Radua!

A nebylo to všechno. O dvě minuty později Inter rozjel zajímavou akci a po nahrávce od sprintujícího Mária si na jeho pas do vápna naběhl střídající Radja Nainggolan. Na hřišti byl belgický záložník sotva pět minut, ale i to mu stačilo k přesné hlavičce! Janov kapituloval a z Milána si veze jasný debakl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele