11. kolo
03.11.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AS Řím 1:1

Řím po dalším matném výkonu veze z Florencie jen bod. Domácí Violu poslal do vedení po sporné penaltě záložník Jordan Veretout a v 85. minutě se o dělbu bodů postaral hostující kapitán Alessandro Florenzi.

Hostující trenér Eusebio Di Francesco se musel obejít bez kapitána De Rossiho nebo Kostase Manolase. Pro domácí si připravil jedno překvapení, když od prvních minut nasadil mladíčka Zaniola, který měl podporovat Edina Džeka v útoku. Fiorentina nasadila své klenoty v podobě Chiesy, Simeoneho nebo Veretouta, aby se staraly o ofenzivu. Obranné práce měli na starosti Lafont, Milenković nebo Pezzella s Biraghim.

Ve třetí minutě se Viola dopustila velké chyby v obraně při rozehrávce a míče se díky svému důrazu zmocnil mladík Zaniolo. Ten měl dnes speciální důvod ukázat se, protože právě Fiorentina jej v mládí nechala odejít jako nedostatečně kvalitního. Zaniolo nahrál Džekovi, jehož velmi slabý oblouček však brankáři Lafontovi nenadělal žádné potíže.

Fiorentina od prvních chvil hodně důrazně a rychle dostupovala hráče Říma a jejich rozehrávka kvůli tomu byla hodně kostrbatá. V patnácté minutě poslal krásný pas do vápna Violy Florenzi, jenže naskakující stoper Federico Fazio mířil hodně mimo bránu. Na opačnou stranu se vydal Chiesa, který našel Simeoneho, jenže mladý argentinský útočník pálil vedle brány!

Po delší kombinaci Vlků se k balonu u vápna dostal Cengiz Ünder, který nádherným lobem našel Džeka, jenže zkušený útočník po zpracování pálil z ideální pozice nad břevno! Delší dobu se hostům nedařila finální fáze. Ačkoli ve středu pole byli téměř stoprocentní, v rozhodujících chvílích na obranu Fiorentiny nestačili. Na opačné straně zaměstnal brankáře Olsena Jordan Veretout, i když Olsen nemusel mít strach z jeho zakončení.

Po jednatřiceti minutách se domácí konečně dočkali kýžené branky. Giovanni Simeone si naběhl do vápna a obhodil si v něm i brankáře Olsena, který sice nezasáhl míč ani Simeoneho, ale sudí Banti okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Jordan Veretout a přesnou střelou rozjásal domácí fanoušky včetně legendárního Gabriela Batistuty - 1:0.

Římané se poté usadili před bránou Lafontovou a dokázali ji i ohrozit. Nejprve pálil z přímého volného kopu Pellegrini, poté míč proskotačil pokutovým územím, aniž by jej kdokoli z hostí dostal do sítě. Závěr první půle patřil jednoznačně Římanům, jejichž finální fázi ale stále něco chybělo.

První půle uplynula celkem rychle a především domácí tým z ní mohl mít opravdu radost. AS se sice snažilo, ale chyběla mu větší kvalita i důraz před bránou Violy. A ve stejném duchu začal i poločas druhý. AS aktivně kombinovalo kolem vápna Fiorentiny, které to vlastně vyhovovalo, protože její síla spočívala v protiútocích.

Po hodině hry musel Robin Olsen čelit tvrdé střele ze střední vzdálenosti, ale nakonec si s vypětím sil poradil. Viola v těchto chvílích působila mnohem živějším dojmem a její útoky nepostrádaly rychlost ani kreativitu. Federico Chiesa si míč po hodině hry zpracoval a postupoval směrem k vápnu. Protože ho žádný obránce nezastavoval, vypálil poměrně zajímavý technický projektil těsně vedle tyče!

Fiorentina velmi dobře bránila kýžený výsledek a dařilo se jí přerušovat akce AS. To si nedokázalo vytvořit souvislejší tlak především kvůli vlastním chybám a nepřesnosti v zakončení. Pět minut před koncem alespoň Římané srovnali. Alban Lafont dnes předváděl velmi dobrý výkon, ale dlouhý pas ze strany neudržel a do sítě ho dostal Alessandro Florenzi. Víc však hosté nedokázali.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele