11. kolo
04.11.2018 12:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

SS Lazio - SPAL 2013 4:1

Minimálně do večera se na čtvrté místo posunulo Lazio, které doma na Stadio Olimpico nemělo slitování se SPAL. Hosté sice dokázali rychle odpovědět na vedoucí branku Cira Immobileho, jenže další tři zásahy už byly ze strany hostů bez odpovědi. Immobile nakonec vsítil dvě branky a prosadili se také Cataldi a Parolo.

Lazio bylo v tomto zápase velkým favoritem a svou roli hodlalo do puntíku naplnit. V minulé sezoně si Biancocelesti se SPALem rozdělili body za bezbrankovou remízu a s něčím podobným by trenér Simone Inzaghi nemohl být spokojen.

Úvod zápasu byl z domácí strany poměrně opatrný, Lazio se rozhodně nikam nehnalo a chvílemi dokonce nechalo hrát svého soupeře. Až po dvaceti minutách poslal nadějný centr hodně vysoko nad Patric a na druhé straně musel hasit nebezpečí Strakoša. Každopádně nerozhodný výsledek nakonec vydržel jen do 28. minuty, než se prosadil obvyklý střelec Ciro Immobile. Ve vápně k němu přistál propadlý centr a Immobile ho rovnou z první poslal do sítě! Biancocelesti se z vedení radovali necelou minutu. Odpověď SPALu byla vskutku blesková a Mirko Antenucci po přihrávce zprava zakončil do prázdné branky.

Lazio si zase vzalo vedení zpátky ve 36. minutě, když pořádný kus práce odvedl proti velké přesile Caicedo, ten v obležení několika hráčů poslal přihrávku Immobilemu a jeho tečovaná rána zapadla do sítě. Těsně před koncem poločasu se pak domácí dožadovali pokutového kopu a navíc červené karty pro soupeře, Immobile se totiž zasekávačkou uvolnil a pak přes posledního obránce upadl, ale sudí nechal hru pokračovat.

Domácí si ve druhém poločase náskok hlídali a po hodině hry ho ještě navýšili. Cataldi se z dálky blýskl parádní ranou pod břevno a snad ještě hezčí vystřihl o několik minut později Parolo. Obě rány skončily za zády brankáře Milinkoviće-Saviće, mladšího bratra známějšího Sergeje Milinkoviće-Saviće, opory Lazia. Římský celek tak nakonec zvítězil přesvědčivě 4:1 a posunul se na průběžnou čtvrtou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička ještě chrápe. Zřejmě musí počkat na výsledky dnešních zápasu .

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Lazio postará, aby Spal nedokurwil 3. utkání v řadě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele