Představení účastníků ME 2016 - Turecko

07.06.2016, 08:34
Profily, historie
Když se Turci naposledy představili na velké scéně, zasadili se tak na Euru 2008 o neslavné adieu Karla Brücknera s Janem Kollerem — mohou tedy podobnou zkázu českému národnímu týmu přinést i nyní, opět pod taktovkou kouče Fatiha Terima a s hvězdným záložníkem Ardou Turanem na čele?

Turci mají letos, obdobně jako Chorvaté, k dispozici tu nejtalentovanější záložní linii za hodně dlouhou dobu a na postup ze skupiny si proto určitě věří. Ačkoliv to s nimi na konci roku 2014, krátce po rozjezdu kvalifikace, vypadalo hodně bledě, nakonec jdou do turnaje v relativně velké pohodě.

Turecká liga bude mít na šampionátu víc zástupců (36) i než španělská nejvyšší soutěž, a jako obvykle bude Fatih Terim svou základní sestavu skládat především z vyslanců trojice istanbulských celků, potažmo z vybraných německých rodáků (celkem osmi).

Zatímco třeba Galatasaray se však vytasil se svou nejhorší obhajobou ligového primátu od sezony 1969/70, kdy první příčku zaměnil za osmou, a i přes ostudný finiš na šesté pozici se teď na Euru může pochlubit alespoň třemi zástupci, senzačně třetí Konyaspor po famózním jaru kompletně ostrouhal.

"Je to skoro, jako kdyby Roy Hodgson do své anglické nominace nevtěsnal jediného hráče Leicesteru," přibližuje mi za užití mírné nadsázky hojně diskutované téma Ata Dizdar, tvůrce jediného anglicky namlouvaného podcastu o turecké kopané. (Fatih Terim se svazem takovou nemilou skutečnost fanouškům klubu již dříve kompenzoval, když závěrečný kvalifikační duel s Islandem poprvé v historii zasadil právě do Konye.)

O čem se v Turecku naopak vůbec nemluví, to je blížící se kolize velkého mezinárodního turnaje s muslimským svátkem Ramadánem. Cestující fotbalisté během něho mají tradičně výjimku z povinnosti mezi úsvitem a západem slunce vůbec nejíst ani nepít, a jestliže Mesut Özil, Xherdan Shaqiri i jiné hvězdy například během předloňského mistrovství světa nepokrytě vyhlásili, že Ramadán dodržovat nebudou, Turci se nyní vydávají 'alžírskou' cestou a natolik soukromou záležitost na veřejnosti vůbec nekomentují.

Ať už nicméně Turky bude hnát hlad obrazný nebo skutečný, počítat se s nimi letos rozhodně musí. Už v minulosti se koneckonců jejich podcenění leckomu vymstilo...

Historie


Uvést, že se fotbalová historie Turecka začala psát teprve po zjevení současného kouče národního týmu Fatiha Terima, to by se rovnalo jen minimálnímu přehánění. Před kvalifikačním cyklem na Euro 1996 totiž potomci Osmanů zajímali jen málokoho a i vstupenku na svůj do té doby jediný turnaj, mistrovství světa 1954, jim zajistil akorát šťastný hod mincí tváří v tvář favorizovanému Španělsku.

Krátce nato přišel v Turecku jistě považovaný, byť v reálu bezvýznamný skalp toho času neporazitelných Maďarů v přátelském utkání z roku 1956, především ale následovaly také dekády plné tápání v různých kvalifikačních cyklech. K účasti na Eurech 1972 a 1976 Turkům scházel jediný bod a v posledním zápase přišli také o možnost k proražení na světovém šampionátu 1990.

Své velké turnajové premiéry v moderní éře se tedy Ay-Yıldızlılar dočkali teprve roku 1996 pod vedením zmíněného Fatiha Terima. V kvalifikaci se Turci senzačně postarali o debakl Švédů jakožto bronzových medailistů z předešlého MS, ovšem na závěrečném turnaji v Anglii už potom Terimova parta nic moc nepředvedla — nezískala ani bod, nevstřelila ani branku, a zaujala tak maximálně první ochutnávkou umu toho času 24letého a ještě téměř neznámého Hakana Şüküra.

Právě nejlepší turecký útočník všech dob potom Turky coby kapitán vedl na památném asijském mistrovství světa 2002, kdy si vyslanci země s půlměsícem ve vlajce i díky poměrně jednoduchému losu dokráčeli pro senzační bronzové medaile. Turci ve vyřazovací fázi čelili nejprve Japonsku a poté Senegalu, aby se jim záhy stalo osudným měření sil s pozdějšími šampiony. V utkání o bronz to pak po Číňanech a Japoncích od Turků znovu schytal asijský soupeř — domácí Jižní Korea — a Hakan Şükür se tenkrát po necelých 11 sekundách postaral o nejrychlejší gól v dějinách světových šampionátů.

Fatih Terim již Turky roku 2002 nevedl, místo něho v čele úspěšné ekipy stanul Şenol Güneş (mimochodem muž, který nyní stojí za prvním titulem Beşiktaşe po sedmileté odmlce), svým způsobem se však i na onom bronzu Terim výrazně podílel. Jeho Galatasaray, jenž roku 2000 ve finále Poháru UEFA na penalty i o deseti mužích (bez vyloučeného Hagiho) zaskočil favorizovaný Arsenal, totiž v nečekaně těsném semifinále s Brazilci (0:1) zastupovalo hned šest klíčových jedinců: vyholené pravé křídlo Ümit Davala, jeho zdánlivé dvojče Hasan Şaş, zkušený stoper Bülent Korkmaz, univerzální levák Ergün Penbe, kapitán Hakan Şükür a střídající útočník Arif Derim.

Když se potom Fatih Terim po dalším odloučení se svými krajany připravoval na Euro 2008, registroval již zvýšená očekávání fanoušků — a ta se Turkům opět navzdory papírovým předpokladům podařilo naplnit, ba rovnou předčít. O tom, jak Terimova eskadra obratem z 0:2 na 3:2 i díky Čechovu 'galapředstavení' zlomila všechna naše srdce, bych se snad raději více nerozepisoval, zároveň je však nutno podotknout, že tehdy byli Turci v ráži tak nějak obecně. Již ve skupinové fázi ve druhé nastavené minutě poslali do kolen domácí Švýcary a ve čtvrtfinále potom až na penalty udolali Chorvaty; pro oba týmy jde patrně o nejhořčejší zklamání v dějinách reprezentace.

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


Tureckou kvalifikační jízdu si lze úhledně rozdělit na tři části: naprosto otřesný začátek, sotva přesvědčivý střed a beze zbytku famózní finiš. Hned zkraje se Turci naučili pokory, když nadutá slova bývalého internacionála a současného televizního experta Hasana Şaşe ("I kdyby ten balon Islanďané nesli v rukou, k naší bráně se přiblíží maximálně třikrát za zápas") následoval drsný výprask 0:3 a posléze i domácí selhání s českou reprezentací. Turci vzápětí překvapivě ztratili i v Lotyšsku — a to už si zkrátka žádalo radikální řez.

Obranu zcela nově přišli vyztužit Hakan Balta se Serdarem Azizem, ofenzivní část zálohy zase čerstvě povzbudil Volkan Şen, větší role se dostalo Hakanu Çalhanoğluovi a ze sestavy se naopak postupně vytratil stárnoucí útočník Umut Bulut. Toho na hrotu nahradil Burak Yilmaz, aby okamžitě třemi góly zařídil nutnou výhru nad Kazachstánem spolu s vitální remízou v Nizozemsku (1:1). Poté Turci upachtili tři body v Kazachstánu, ovšem domácí plichta s Lotyšskem je znovu měla stát letenku do Francie...

... jenže to by nebyl Fatih Terim, aby se nepřizpůsobil ještě jednou, a tentokrát s definitivní funkčností. V základní sestavě se poprvé zabydlel středopolař Oğuzhan Özyakup a právě pod jeho taktovkou Turci předvedli neskutečný závěrečný spurt. Tři výhry, skóre 6:0 a nakonec i působivě ukradené privilegium přímé kvalifikace na Euro z pozice nejsilnějšího třetího mužstva skupiny. Tuhle nálepku Turkům až minutu před koncem zápasu s Islandem zařídil přímý kop Selçuka İnana. Zkrátka jako na horské dráze...

Trenér — Fatih Terim


Málokdy se stává, abychom na jednom šampionátu naráz mohli přihlížet práci tří největších trenérských legend svých reprezentací. U Rumunska a Španělska se s kariérou po turnaji nejspíš rozloučí Anghel Iordănescu, respektive Vicente del Bosque, a v Turecku by tentýž osud mohl čekat na Fatiha Terima. Ten je sice z daného trojlístku se slušným náskokem nejmladší (62 let), minimálně u národního týmu si však jeho pokračování lze představit jen stěží — velká část Turků je už z jeho osoby unavená, a i když nakonec Fatih Terim závěrem kvalifikace zvládl leccos obdivuhodně vyspravit a do Francie bere i pár neokoukaných jmen, jeho konzervatismus už zkrátka leckomu nevoní.

Podobně jako u Hakana Şüküra, který se tam dvakrát vracel jako hráč, také na Fatiha Terima působí jako učiněný magnet jistý klub jménem Galatasaray. Velké jméno si pod křídly istanbulského titána udělal už jako hráč, když týmu v 80. letech delší dobu kapitánoval (stejně jako reprezentaci) a doteď zůstává fotbalistou se šestým největším počtem ligových startů (317) v dresu, s nímž během složitých 11 let alespoň třikrát oslavil triumf v národním poháru.

O poznání úspěšnější éra na Galatasaray čekala teprve s Fatihem Terimem v roli hlavního trenéra. Rodák z Adany se dříve v Gala učil mimo jiné od Juppa Derwalla — na Euru 1980 pozlaceného kouče Západního Německa, který svého oblíbeného svěřence po vlastním konci na lavičce přemluvil k pokračování ve světě kopané (Terim se sám chtěl raději naplno věnovat rodině) — a doteď je dle svých slov v kontaktu i s Joachimem Löwem a dalšími německými odborníky. Sám Terim potom musel bezesporu ovlivnit celou generaci tureckých trenérů: jeho Galatasaray v druhé polovině 90. let neohroženě vládl turecké ligové scéně (dvakrát slavil i domácí double) a na trůn se okamžitě vrátil rovněž v sezonách 2011/12 a 2012/13, kdy Terim svému milovanému klubu laskavě přišel vytrhnout trn z paty po třech otřesných ligových ročnících.

Jak napovídá už jeho vznešená přezdívka 'Císař', Fatih Terim je některými Turky skoro až nábožně uctíván, o čemž svědčí i skutečnost, že po sobě slavný kouč už teď má pojmenovány hned dva stadiony. Ten v Adaně, kde se Terim narodil kyperskému přistěhovalci, už nějakou dobu stojí; ten v istanbulské části Başakşehir byl otevřen teprve před dvěma roky (a Terima k novému klubu nic zpříma neváže).

Mimoto byl dále Fatih Terim poměrně vlivnou postavou také na italské fotbalové scéně. Mnoho lidí už dnes zřejmě pozapomnělo na to, jak na podzim 2000 k poslední výtečné sezoně napínal populární Fiorentinu kolem Ruie Costy a dalších. Sám turecký mistr řemesla se pak sice v únoru ve zlém rozešel s majitelem Vittoriem Cecchim Gorim, Roberto Mancini ovšem na jeho práci vhodně navázal ziskem stále ještě poslední trofeje Violy — té pro vítěze Coppa Italia. Fatih Terim, jenž svou menší stopu zanechal i v AC Milán, se dnes může utěšovat alespoň rytířským řádem Commendatore OSSI, který mu byl udělen jakožto cizinci s mimořádným přínosem italskému sportu.

Tahoun týmu — Arda Turan (Barcelona)



zdroj: gazzettaworld.com

Zpětně je tak trochu k nevíře, že jsme tohohle nevzrostlého špílmachra naposledy na velké akci sledovali už v jeho 21 letech a teprve po dokončení druhé kompletní sezony v Galatasarayi. (V té třetí už v Istanbulu nosil kapitánskou pásku i posvátné Hagiho či Oktayovo číslo 10.) Již tenkrát totiž Arda Turan s lehkostí sobě vlastní Turkům dodával na jiskře, domácí Švýcary pozdním gólem připravil o šance na čtvrtfinále, pak zahájil slavný comeback proti Čechům a při postupu do semifinále se v rozstřelu sebevědomě ujal první penalty. Ačkoliv do oficiálního týmu turnaje nakonec pronikl jenom jeho parťák ze zálohy Hamit Altintop, sám Arda jistě nebyl bez šance.

O osm let později Ardova pozice v reprezentaci není o nic slabší. Na Guardianu jeho medailonek zahájili stručně a výstižně slovy "Kapitán, lídr, legenda", ve své rodné čtvrti Bayrampasa po sobě má už teď pojmenovánu ulici, a ačkoliv v reprezentaci jeho úlohu pomalu, ale jistě přebírá 22letý Hakan Çalhanoğlu (který si i v Ardově přítomnosti bere pod patronát veškeré standardky), loni to byl právě vášnivý sběratel sportovních aut, kdo symbolicky figuroval na obalu turecké verze počítačové hry Fifa.

Arda Turan — na šikovného tvůrce hry s vynikající kontrolou balonu až nevídaně pracovitý fotbalista — se delší dobu řadil k zástupu nedoceněných fotbalistů. Právě s takovým přízviskem ho v rámci španělské La Ligy během sezony 2012/13 vypichoval Bleacher Report, kdežto na konci roku 2014 si už Arda našel cestu až na 38. příčku seznamu nejlepších fotbalistů světa z dílny Guardianu. O pár měsíců dříve Arda svému Atlétiku dopomáhal k titulu a do finále Ligy mistrů.

Ardovo jméno se delší dobu zákonitě skloňovalo s ještě většími kluby a vítěz Evropské ligy z roku 2012 si nakonec svůj sen přeci jen splnil loni v létě, když za něho Barcelona neváhala vysázet na stůl zhruba 34 milionů eur. První záložníkova sezona v Katalánsku pak měla k ideálu daleko — na podzim si Arda musel kvůli registračnímu embargu udržovat fyzičku mimo jiné hrou ping pongu a na jaře se mu pak nedařilo nacházet stálou formu ani pevné místo v sestavě.

Sám 29letý ofenzivní univerzál si na druhou stranu tolik nestěžuje. "Jsem zrelaxovaný. Po dlouhou dobu jsem sezonu co sezonu hrával 40 až 50 zápasů. Teď mám i nějaký čas pro sebe," zaměřuje se na pozitiva rodák z města Fatih. A soupeři by se proto měli mít opět na pozoru — svěžího Ardy totiž tradičně bývá plné hřiště.

Na prahu slávy — Ozan Tufan (Fenerbahçe)



zdroj: mackolik.com

V Turecku se o něm moc dobře ví — jako jediný ostatně nevynechal jediný kvalifikační zápas, což je při té mase vyzkoušeného materiálu dosti zásadní informace. Ovšem ve světě je 21letý Ozan Tufan stále jaksi neznámou entitou. Což je obrovská škoda.

Dříve pranýřovaný pro svou zjevnou nadváhu a stále poněkud oplácaný, Ozan Tufan se teď svým kritikům coby energetický, rychlý a důrazný box-to-box záložník nahlas vysmívá. Nastoupit zvládne na pravém beku, na témže křídle i v jakékoliv roli uprostřed pole, a o jeho kvalitách (jež postrádá snad akorát střela) dostatečně vypovídá i jen samotný fakt, že ve Francii zřejmě bude dostávat přednost před Nurim Şahinem.

Jen málokdy turecký velkoklub za hráče z menšího celku vyplázne sedm milionů eur, v případě Ozana Tufana (odchovance Bursasporu) a Fenerbahçe nicméně kráčelo o poměrně logickou investici. Ve své první sezoně v nabitém kádru zatím Ozan tolik nevynikal a převážně s jistotou zaskakoval napříč sestavou, v útočně laděném tureckém projevu by však jeho schopnost neztratit a přesně rozehrát balon měla krásně vynikat.

Pro majitele 23 startů za seniorskou reprezentaci nepůjde o první zkušenost s mistrovstvím Evropy: Ozan před třemi lety cestoval i na Euro "19", spolu s Ahmetem Çalıkem je dnes jediným bleskurychle povýšeným dorostencem, a pokud si odmyslíme všechny poloviční Turky, představují tito dva borci také jediný čerstvý vzorek turecké práce s mládeží (dalšímu nejmladšímu produktu turecké akademie, Semihu Kayovi, je už 25 let)...

Předpokládaná sestava




Mezi třemi tureckými tyčemi letos dochází k pozoruhodnému ozvláštnění. Na minulých velkých turnajích byli fanoušci zvyklí na brankáře z Galatasaraye (MS 1954), Fenerbahçe (Rüştü Reçber, Volkan Demirel), Beşiktaşe (veterán s legendárními černými šmouhami pod očima se nakrátko vrátil do brány i roku 2008)... a letos nás čeká první zkušenost s gólmanem čtvrtého istanbulského klubu v pořadí — Başakşehiru. Volkan Babacan přitom dřív dělával dvojku ve Feneru, teď ale podceňovaný tým z hlavního města dotlačil až na skvělou čtvrtou příčku a objektivně je tím nejlepším brankářem v zemi. Jeho reflexy jsou bezchybné, proti Slovinsku v přípravě byl jasným mužem zápasu, a mohl by se tudíž ukázat jednou z nejméně doceněných jedniček na turnaji.

Před Babacanem už se rozprostřou převážně zástupci těch větších a známějších istanbulských firem. Na pravém beku se zatím 26letý Özbayraklı nezvládl ve Fenerbahçe prosadit přes o pět let staršího veterána Gönüla, a stejnou hierarchii by měl ve Francii ctít také Terim. Stoperskou dvojici utvoří tvrďák a zcela nenahraditelný lídr defenzívy Mehmet Topal spolu s rozehrávajícím 'Němcem' Hakanem Baltou z Galatasaraye. Nalevo v obraně operuje přeškolený záložník a na špatnou disciplínu trpící Caner Erkin, který si před pár dny výbornými výkony za Fenerbahçe vysloužil prestižní smlouvu v Interu Milán.

Populárním diskuzním bodem je absence Ömera Topraka, kterého měl nedávno pistolí ohrožovat Gökhan Töre. Fatih Terim byl dlouho fanoušky kritizován za to, že se alibisticky vyhýbal konečnému řešení incidentu (do něhož byl zapleten i Toprakův klubový spoluhráč Hakan Çalhanoğlu), avšak tentokrát se Terim rozhodl vše vyřešit souběžnou ignorací zadáka Leverkusenu i problémového křídelníka Beşiktaşe.

To Çalhanoğlu v konečné nominaci nechybí a společně s Yunusem Mallim — 11gólovým ofenzivním záložníkem Mainzu, který se Turecku namísto Německa uvázal teprve loni — Terimovi dává zajímavé alternativy pro složení ofenzivního trojzubce. Tam má místo jisté akorát Arda Turan, který bude patrně začínat zleva, zatímco vášnivý střelec z větší vzdálenosti Çalhanoğlu je favoritem pro (falešný) pravý kraj zálohy. Ten si nicméně dál nárokuje také tvořivý a vzrůstem drobný miláček fanoušků Fenerbahçe Volkan Şen, potažmo produkt dánské líhně Emre Mor — teprve 18letý zázrak, jehož driblink od pravé postranní čáry výrazně připomíná mladého Messiho.

Fotbalová federace, stejně jako čerstvý ligový mistr, sídlí v istanbulském distriktu Beşiktaş, a i odtamtud se samozřejmě rekrutuje pár schopných alternativ. Erkinovi bude na levém beku krýt záda İsmail Köybaşı, žolíkem na tu samou stranu je pak produktivní křídlo Olcay Şahan a černého koně pro post hrotového útočníka představuje Cenk Tosun. Ten sice v klubu zatím převážně jen odkoukává řemeslo od Maria Gómeze, jinak je ovšem nesmírně schopným forvardem a mnozí ho tipují na startovní pozici před veteránem Burakem Yilmazem, proti němuž mohou promlouvat přetrvávající zdravotní problémy i angažmá v daleké Číně.

Na závěr jsem si potom záměrně schoval nejviditelnějšího zástupce tureckých šampionů, bývalého člena akademie Arsenalu Oğuzhana Özyakupa, jenž má za sebou zdaleka nejlepší sezonu v Beşiktaşi (9+7), a klidně by mu mohla být ve středu zálohy svěřena úloha vrchního rozehrávače. O tuto roli se s Özyakupem nejspíš podělí Selçuk İnan, spíš níže posazený distributor balonů, a také již představený Ozan Tufan. Na svou šanci bude dále čekat dortmundský Nuri Şahin, který se zatím navzdory své reputaci v národním týmu příliš neprosazuje (v minulém kvalifikačním cyklu vůbec nevystoupil).

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina D

12.06.2016
15:00
Turecko
0:1
Chorvatsko
Paříž
17.06.2016
21:00
Španělsko
3:0
Turecko
Nice
21.06.2016
21:00
Česko
0:2
Turecko
Lens

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Volkan Babacan
11.08.1988
Istanbul Başakşehir
Onur Kivrak
01.01.1988
Trabzonspor
Harun Tekin
17.06.1989
Bursaspor
Obránci
Datum nar.
Klub
Hakan Balta
23.03.1983
Galatasaray SK
Ahmet Çalik
26.02.1994
Gençlerbirliği SK
Gökhan Gönül
04.01.1985
Fenerbahçe SK
Semih Kaya
24.02.1991
Galatasaray SK
Ismail Köybaşi
10.07.1989
Beşiktaş JK
Şener Özbayrakli
23.01.1990
Fenerbahçe SK
Mehmet Topal
03.03.1986
Fenerbahçe SK
Záložníci
Datum nar.
Klub
Hakan Çalhanoğlu
08.02.1994
Bayer Leverkusen
Caner Erkin
04.10.1988
Fenerbahçe SK
Selçuk Inan
10.02.1985
Galatasaray SK
Yunus Malli
24.02.1992
1. FSV Mainz 05
Oğuzhan Özyakup
23.09.1992
Beşiktaş JK
Olcay Şahan
26.05.1987
Beşiktaş JK
Nuri Şahin
05.09.1988
Borussia Dortmund
Volkan Şen
07.07.1987
Fenerbahçe SK
Ozan Tufan
23.03.1995
Fenerbahçe SK
Arda Turan
30.01.1987
FC Barcelona
Útočníci
Datum nar.
Klub
Emre Mor
24.07.1997
FC Nordsjaelland
Cenk Tosun
07.06.1991
Beşiktaş JK
Burak Yilmaz
15.07.1985
Beijing Guoan

Autor: Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (274)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otomani

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aurelio

OT: Je tu chyba alebo som blbý ja? Odkedy je 2016 - 1921 viac než sto rokov?

08:23 Panama zlomila prokletí nováčků na Copě

Dlouhou, více než stoletou sérii nezdarů debutujících účastníků Copy América letos konečně ukončila Panama. Předtím se to v rámci tohoto ročníku nepovedlo Haiti, Panama už ovšem dnes v noci udolala Bolívii 2:1, a stala se tak prvním turnajovým nováčkem od Paraguaye roku 1921, který hned při své premiéře zvítězil. (CBC Sports)

Reagovat
cetto

A není snad? 105 let at počítám jak počítám. A to mam za sebou matematický gympl

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi nic moc gympl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Jako že stojíš na chodníku a jeho budovu máš za zády?

Reagovat
fantomas

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
vodka

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
aurelio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Euphael

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

prodává před školou zmrzlinu

Reagovat
valloire

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
king23

jaktože toto nevyhrálo hlášku roku?

Reagovat
tofupust

legenda

Reagovat
cepinzcegamy

slušný. Až půjdeš někdy kolem, jdi poděkovat celému sboru.

Reagovat
cetto

Podle výsledků maturit čtvrtá nejlepší škola v ČR...

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud tam učí že 2016 mínus 1921 je 105, tak to poukazuje pouze to, že jsme na tom se školstvím hodně špatně

Reagovat
Puskas

A ty výsledky se beztak počítali na tom Tvém gymplu, co?

Reagovat
SunFells

Reagovat
db18

Reagovat
Mastný Chobot

dobrá forma

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
Shevchenko

Ty jedeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

počítaly

Reagovat
Hokaido

A tvém. Na ty velký písmena už začínám být alergickej.

Reagovat
Puskas

Já je zásadně požívám, jsem tak zvyklý z korespondence.

Reagovat
Hokaido

Já taky, ale patří to fakt jen do korespondence.

Reagovat
db18

Je to tu skoro jak na novinkách - i při urážkách zůstat formální a vykat...

Reagovat
Puskas

Jak říkal kdysi Polívka, jak řekne džentlmen někomu, že kecá: "Obávám se, pane kolego, že tyto vaše argumenty by se daly s úspěchem zpochybnit."

Reagovat
fantomas

To je hodně britský

Reagovat
db18

S percentilem 105?

Reagovat
cepinzcegamy

pokud se zúčastnily pouze 4 školy, tak tomu věřím

Reagovat
smazaný uživatel

Nedej se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Jedenáct prstů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
Euphael

Reagovat
patas92

tak zkus ještě chvíli počítat

Reagovat
FUnk

Reagovat
kylo ren

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ale Osmanská říše byla s Rakousko-Uherskem spojenec,to se divím,že Švejka za to nepopravili

Reagovat
smazaný uživatel

1. Chorvatsko 7

2. Španělsko 7

3. Turecko 1

4. ČR 1

Reagovat
cetto

T 7

C 4

S 3

C 1

Reagovat
smazaný uživatel

A jseš si jistý? Nechceš si to přepočítat?

Reagovat
cepinzcegamy

Sko 3x remíza. Přece nebudeš podezírat matematika

Reagovat
Elliasson

Co je "C" a co je "C"?

Reagovat
Mr.Mike

1. Chorvatsko 7

2. Španělsko 6

3. ČR 3

4. Turecko 1

Reagovat
smazaný uživatel

postup z grupy

Reagovat
cetto

Myslim si, ze Turci svým energickym fotbalem vyowní celou skupinu a pak rupnou s urputné bránicí Itálii po dvou červených kartách

Reagovat
smazaný uživatel

To jich pak na hřišti bude 10

Reagovat
Diego2

Reagovat
PP

ne, 12!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaze

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Proč není Demirel ani v nominaci?

Reagovat
fantomas

Při rozcvičce před jednim z prvních kvalifikačních zápasů ho fanoušci vybučeli, on se nasral, odešel do kabin, pro to utkání se nevrátil ani na lavičku a pak ukončil kariéru.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fantomas

* reprezentační teda jen... ve Feneru furt dělá jedničku

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, zrovna on mi přišel jako Turecká ikona, ale Turci jsou asi trochu náročnější.

Dík za info

Reagovat
fantomas

Já mám dojem, že tehdy se řikalo, že na něho bučela jen část Gala fanoušků. Holt rivalita no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
salami

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Mada

Reagovat
Kucka

Reagovat
kylo ren

1.) spanelsko 2.) cesko 3.) chorvatsko 4.) turecko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

living my sen

Reagovat
smazaný uživatel

trů příběh

Reagovat
Andis

Jak všichni ty Turky podceňujou

Reagovat
Elliasson

Jejich trenér to vyvažuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím tam až moc podobností s kvaldou. V prvním zápase se štestím porazíme favority... V posledním se dostaneme na první místo před Turky, kteří postoupí ze druhýho místa, třetí budou také postupivší Chorvati

Reagovat
Uwe háže buly

A tak to bude.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko postoupí a klidně bych se nedivil i z druhýho místa. ČR bude bohužel čtvrtá, ten herní projev je takový podivný a nejasný prostě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne posledne miesto v skupine

Reagovat
kylo ren

Reagovat
celeb

No veru mili Cesi, lahku skupinu vam teda nevylosovali. Tak teda vela stastia, urcite ho budete potrebovat, ak mate postupit.

Reagovat
Usty

OT: V touze poplivat konkurenci jsem nahlédl do EURO přílohy Sportu. A vskutku, mé zatrpklosti bylo učiněno zadost při pohledu na ideální sestavy.

Jména jako Varane, Sissoko (na DM), T. Klose, Forster (!!), Barkley, Bellarabi, Brunt, Pedro, Isco či Vydra mě naplnila životem, tak se o ně s vámi dělím.

Uzávěrku měli 17.5., tak můžete začít sondovat, který jméno je obhajitelný pozdním zraněním, a za kterým stojí pouze čirá neznalost.

Reagovat
db18

Mne přijde nelogická už jenom ta uzavírka... nevím, kolik jich na to je, ale klidně to mohli posunout na 1.6. aby si rychle sjeli, jestli z té nominace někdo nevypadl...

Reagovat
fantomas

No do Francie to vypadá, že jede na dovolenou s řízkama celá redakce. Ale předtim se teda "vybarvili". Holt když celej rok píšou o bulvárních píčovinách...

Reagovat
Kang & Kodos

A kdy se ta příloha vydávala?

Reagovat
db18

To netuším, ale jestli v ní nic neni, tak nemá smysl jí vydávat víc jak týden před šampionátem, protože to stejně prolistuješ a zahodíš...

Reagovat
fantomas

Já myslim, že jim prostě šlo o to bejt první. Tisk to má v tomhle jinak nastavený. Uzávěrky mají brutální a stejně tak se musí takhle předhánět v tom, kdo nějaký preview otiskne dřív, protože po tom druhym už zákonitě nikdo ani nemrkne. To tady u nás si třeba navíc přečte, páč je jinak pojatý, ale nějaký druhý novinový už ho zajímat nebude. (Ale nevim, to je jen moje teorie, já vlastně už ted ani netušm, kolik novin ten sport u nás pořádně pokrývá.)

Reagovat
db18

Je to možný no... mne ale stačilo číst jednu přílohu před x-lety a už vím, že si další nekoupím právě pro to, že se z ní vůbec nic nedozvím, když jsou pojaté tak, jak jsou...

(i teď někdy jak někde vyšli přehledy stadionů v SL, tak mne to přišlo zbytečný, jediná zajímavost, kterou si člověk jen tak nesežene při dvou kliknutích na internetu byla cena klobásy... a u těch ligových/turnajových přehledů to často bývá ještě o tu jednu zajímavost chudší...)

Reagovat
salami

mě třeba ten předligovej speciál vždycky docela bavil, ale teda příloha k ME, kde nejsou konečný nominace by mi dost vadila

Reagovat
salami

*mně

Reagovat
Usty

23.5.

Reagovat
Kang & Kodos

To je super, vydávat přílohu k Euru tejden před uzavíráním nominací

Reagovat
smazaný uživatel

a teď, kdybys dokázal většině české fotbalové (z 90% hospodské) komunitě nalejt do hlavy něco jako je eurofotbal.. tak ti stejně drtivá většina řekne, že chce radši deník sport a podobný hovna.. lidi prostě maj rádi jednoduchost. velkou fotku s Čechem a zmínkou, jak to bylo krásný, když jsme před 20ti lety byli druzí..

Reagovat
fantomas

Jednoduchost by se ale neměla rovnat odfláknutosti, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

jenže ty se na to díváš blbě.. oni to takhle neberou. já teda osobně neznám takto nikoho. ale pochybuju, že mají nějaké odbornější znalosti a sledují zahraniční ligy nějak do detailu..

a celkově ten jejich přehled je k zamyšlení, viz Čapek a Kozoroh na ČT, kteří se ve fotbale pohybují v podstatě pořád a živí je to a nejsou schopní znalostí ničeho. to není o odfláknutosti, to už snad vlastní arogance a víra, že oni tomu přece rozumí a zbytek poslouchá.

Jinak Ustym zmiňovaný Sport.. to je taková ta brožurka, jak se to dává k blesku?

A ještě k českým odborníkům..."odborníkům"... jejich určování sestavy kola v SL podle toho, kdo se kdy trefil aneb stoper co dá góla je v sestavě kola i přesto, že udělá pecku a nahraje soupeři na gól... viz tenkrát kdosi v Příbrami..

Reagovat
fantomas

Ale to přece neni o sledování. Myslíš, že já sem o Rumunsku na iks stránek psal na základě toho, že každej víkend ladim Steauu? Rešerši udělá kdokoliv, kdo si na ní chce dát záležet. Tady je čistě problém v tom, že oni si na tom záležet nedají, nebo na to nemají čas (což je při práci v novinách koneckonců pochopitelný). I tak je ale ten seznam bot dost děsivej... i na člověka s naprosto základnim přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

já to chápu..a je mi jasné, jak to píšete vy tady.

myslíš, že to píšou lidi, kteří se primárně orientují na uplně jiná témata z běžného okruhu? tohle já si nemyslím.

Já říkám, že je to o té vlastní aroganci z čehož plyne ta odfláknutost..

Reagovat
fantomas

Ok, já měl dojem, že je tak nějak obhajuješ

Reagovat
smazaný uživatel

to fakt ne.. mně prakticky celý český fotbalový zpravodajství pije krev. a to nejsem žádnej puntičkář.

Reagovat
db18

Jasně... člověk, který pro Sport sleduje Tvrdíkův twitter a Krejčové instagram přece nemůže mít čas na to, aby udělal nějakou rešerši...

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
Counter

Titulky obvykle dělají editoři no, ne jednotliví autoři článků. Je to um :-)

Reagovat
vodka

ty jo, to bych pak chtěl vidět toho editora na super.cz

Reagovat
smazaný uživatel

to je ironie?

protože já bych se nedivil, kdyby to byla realita. viz ten Tvrdík - to snad kolikrát ani není možný brát vážně

Reagovat
db18

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/270844/rodice-odjeli-s-narodakem-a-dcera-hura-ven-zlobiva-krejcova-bez-podprsenky.html

Já nevim, kdo to píše, ale je to strašná ztráta času - to si místo toho fakt mohl zjistit něco o Albánii a poslat to někomu, kdo to zpracuje do formy pro tu brožuru...

Reagovat
Kang & Kodos

To je normálně převzatý z Blesku, ne?

Reagovat
patas92

To je i ten tvůj odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na tohle klikne a přečte mnohem víc lidí, než nějakou brožuru k EURU, kterou většina lidí má jako TV program a nebo aby se koukli jak se jmenuje ten hráč, na kterýho je záběr v TV

Reagovat
Pasha

A to je problém, že na novinárov je vytváraný veľký tlak...Ak by malo ísť naozaj o kvalitnú žurnalistiku (podobne ako je tomu na tomto webe, hocijaké previews a iné niečím prínosné články sú tu jedna fantázia), tak by malo v redakciách pracovať oveľa viac ľudí. S tou ideálnou zostavou to snáď ani nemôžu myslieť vážne.

Reagovat
Kang & Kodos

Ty vole, mně platit za to, že se mám koukat na fotbal a řict o tom něco, abych nebyl za kreténa... Mně je jasný, že Kozohorský ví o Albánii akorát to, že se tam narodil Shala s Balajem. Ale když už budu ve studiu před zápasem Albánie, tak si připravim něco, aby to tam těch čtvrt hodiny před zápasem nějak vypadalo.

Reagovat
db18

Ten kiks se Shalou je záměrný?

Reagovat
Kang & Kodos

Budu dělat, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

No třeba Podroužek známkoval hráče při zápase Příbram - Slavia podle poslední desetiminutovky - prvních 80 minut čuměl do ntb na stream z PL

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Reagovat
Usty

Jsme stránkou horních deseti tisíc Ostatní můžou číst Blesk, Sport, volit Zemana a předhánět se v tom, kdo je víc mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

volit Zemana.. zas pozor.. tohle se týká fotbalu.

zas být takhle striktní, mít vtomhle jasně jasno a škatulkovat si lidi je taky smutný.

btw: kritiku zvolení Zemana jsem nikdy nepochopil. a koneckonců ani jeho neustálou kritiku jeho aktivní činnosti.

Reagovat
Pigeon

Zeman svým jednáním a konáním rozděluje lidi a to velmi podstatně. Už jen tohle stačí k tomu, že je špatný prezident

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je docela dvojsečný. každopádně tohle tu řešit je zbytečný. navíc já se k těmto věcem vyjadřuju těžko.. protože dávám vždy na vlastní názor a dojem..

a ani tento důvod není přece důvod v tom, že byl regulérně zvolen.. nastal by až v otázce, zda má být zvolen znovu..

Reagovat
Pigeon

narážel jsem na tohle "a koneckonců ani jeho neustálou kritiku jeho aktivní činnosti."

A máš pravdu v tom, že tohle je řešit zbytečné, jen mi přišla ta má připomínka výstižná a důležitá v jeho konání. Politice se vyhýbám, moc to sledovat nechci, spíše ho hodnotím z lidského hlediska, podle vlastností. No a v tomhle je Zeman naprostý odpad, proto ho nemůžu jako prezidenta respektovat

Reagovat
PP

a toho by se našlo..

Reagovat
vodka

jeho zvolení sem ještě pochopil, ale spíš minimum kritiky z řad jeho voličů i po tom, co předvádí a mele za sračky je pro mě nepochopitelná.

Reagovat
smazaný uživatel

mi příjde, že ho kritika provází na každém kroku.. hledá se senzace a vyloženě silou..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

to je spíš o tom, že společnost je rozdělená i bez Zemana, já si nemyslim, že se zastávaj Zemana kvuli Zemanovi, tohle je fakt spíš o tom, že jsou na straně Zemana s lidma, který smýšlej (nebo dost často nemyslej vubec) podobně jako oni, je to o nějakym vnímání světa kolem, to samý se děje ohledně velkejch společenskejch témat a vesměs vidíš na obou stranách furt ty samý lidi

Reagovat
j_mrazik

Ty jsi se nikdy nesetkal s člověkem, který ví, že udělal píčovinu, ale stejně si ji bude obhajovat, protože to je JEHO píčovina a ego mu asi nedovolí přiznat chybu? Takových je dost.

Reagovat
Usty

Takový člověk by ale neměl být hlavou státu :D

Reagovat
salami

mrazik ale nepopisoval Zemana (přestože to na něj sedne), ale lidi, který kvuli tomu, že Zemana volili, tak obhajujou jeho chování

Reagovat
Usty

Nepatří to sem, to je pravda. Nechci kritizovat za politický záležitosti, i když se mi hnusí. Každopádně jako člověk je Zeman absolutní hulvát, a to je nepřípustný. Hlavně proto, že je to v první řadě reprezentant republiky pro okolní svět.

Reagovat
valloire

Jo, Karel by byl lepší

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

to vážně tady v ČR máte nějakou zásadnější konkurenci??

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavně já moc nechápu lidi, co si vůbec tu přílohu koupí. Vem si, že oni bokem vydávají přílohu k EURU (ale i jiným velkým událostem) a potom v den začátku Eura ti vydají sport Magazín, ve kterém je téměř to samé. Zažil jsem to jak byla olympiáda nebo MS ve fotbale, kdy jsem si to koupil a pak jsem zjišťoval že je to fakt to samé..

Reagovat
smazaný uživatel

turci

Reagovat
cepinzcegamy

Fušál

Reagovat
smazaný uživatel

kobliha a zlatý párek

Reagovat
cepinzcegamy

nespal čapku!

Reagovat
fenixLFC

Turecká liga bude mít na šampionátu vůbec nejvíc zástupců (36) dokonce o jednoho předčí i španělskou nejvyšší soutěž

ako to myslite? http://www.telegraph.co.uk/football/2016/06/01/premier-league-will-be-represented-by-one-in-five-players-at-eur/

este su pred nou aj bundesliga a aj seria

Reagovat
smazaný uživatel

veľmi vyrovnaná skupina ... som zvedavý ako to dopadne

Reagovat
kylo ren

Reagovat
teenz

Nemáme šanci.

Reagovat
antimadrista

turecko

Reagovat
kylo ren

100. pro postup čr

Reagovat
smazaný uživatel

pravda o zrude

Reagovat
hefy

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ci je to pravda, ale s 'humanitarnym bombardovanim' suhlas, Havel bol diabol.

Reagovat
smazaný uživatel

Skor su z velkej casti potomkovia maloazijskych Grekov .

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, 8 rodakov z Nemecka a potom mi tvrde, ze Ozil ci Can reprezentuju Nemecko preto, lebo sa citia byt Nemci a nie kvoli cisto kariernym dovodom, nehovoriac o min. 5-6 milionovej komunite Turkov v Nemecku s uplne odlisnou kulturou .

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

německých rodáků (celkem osmi).

Reagovat
fantomas

No, a do Özila s Canem, kteří se vydali cestou reprezentování krajiny s těžší konkurencí, se navážíš proč?

Reagovat
db18

A Brønshøj a Zaandam jsou v Německu od kdy?

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Riesis naprostu kravinu, 100x omielanu dokola a to uplne zbytocne. O dost väcsi hnus je Depetris alebo Guilherme. Ti nemaju s Ruskom, respektive Slovenskom nic spolocne okrem toho, ze v uvedenych krajinach zili cast svojho zivota ale ziadny clen ich rodiny nema nic spolocne s Ruskom a Slovenskom. Ti turci, co sa narodili v Nemecku maju minimalne jedneho rodica turka, hovoria turecky a sami, podotykam vyhradne sami sa mozu rozhodnut, koho budu reprezentovat. Tak to dneska je a bodka.

Reagovat
smazaný uživatel

Relativne suhlasim, len upozornujem na vychcanost hracov, kt. si vyberaju repre skoro ako klub... Viem, ze maju uplne legitimny dovod reprezentovat Nemecko, ale mam vazne pochybnosti, ze okrem toho, ze sa narodili a vyrastali v Nemecku maju k nemu taky vztah, aby reprezentovali Nemecko ako svoju zem.

Reagovat
db18

...a u dejme tomu Malliho nemáš pochybnosti, že kromě toho, že se jeho rodiče pocházejí z Turecka, má takový vztah k zemi, že ji reprezentuje? (který se už v minulosti jednou tureckého občanství vzdal)

Reagovat
smazaný uživatel

Mam.

Reagovat
stas87

Malli by sa casom do Nationalelf dostal. Tak vychcanost.. maju pravo si vybrat, za koho chcu hrat. Za mna je toto daleko lepsia situacia, ako niekde zit, naucit sa jazyk danej krajiny, naucit sa hymnu a dostat pas. To mi pride väcsia vychcanost, ako pripad turkov, co sa narodili v Nemecku. Ti aspon maju rodicov turkov a niektori sa aj vratili do Turecka a hraju v Turecku. To ale napriklad nie je pripad Mallho. Ten sa narodil v Nemecku a hral len za nemecke timy.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlasim, len Turci su specificky pripad. Ziju v Nemecku v komunitach, kde sa maju velku moznost stretnut s tureckou kulturou, jazykom, zvykmi, stylom zivota, co ich odlisuje od nemeckej kultury. Nie je to tak, ze v Nemecku zije 10-100 povodom tureckych rodin, kt. deti sa stretli s Turkami akurat tak na dovolenke v Turecku. Tam ziju rodiny na tisice a celkovo na miliony udrzujuc kulturne odlisnosti, kt. som spomenul, preto je velka pravdepodobnost, ze sa ako Nemci necitia, ale viem, v dnesnej dobe (aj tvoj argument: 'dnes je to tak') su skor repre zalozene na obcianstve, ja by som nemal pochybnosti o Ozilovov vztahu k Nemecku, ale preco potom jeho etnicki pribuzni sa narodili v Nemecku, vyrastali v nom a idu reprezentovat Turecko? Skus sa opytat nemeckych Turkov, ci sa citia byt Nemci alebo Turci. Ozil, Gundogan reprezentuju podla mna ( a uznavam, ze moj nazor nemusi byt pravdivy, lebo im do hlavy nevidim) Nemecko z cisto kariernych dovodov, vies, lepsie sa predas, ked hras za absolutnu spicku alo za nejake Turecko.

Reagovat
db18

A Emre Can? (ten se ke svým kořenům a národnostnímu cítění vyjadřoval asi nejvíce, tak je nejsnažší se v něm orientovat...)

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam o nom informacie, co hovoril?

Reagovat
db18

Že se např. cítí být nastejno Němcem a Turkem...

+ je hrdý na to, že se jeho rodiče naučili němčinu a i když doma mluví jen Turecky, tak němčinu ovládá lépe než turečtinu... (a vábení turecké reprezentace nevyslyšel i proto, že Německo už reprezentoval v mládežnických výběrech)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

No... dostal, ale větší roli by asi nikdy nehrál, přece jen je už docela starý (ach jo, tohle říct o hráči, který je o něco mladší jak já ) a jsou před ním mladší hráči jako Draxler a Götze + krajní pozice obsadí mladíci Sané, Brandt a doroste Maxi Meyer

Reagovat
smazaný uživatel

*tvrdte

Reagovat
db18

...aspoň si tam oprav všechny chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ake?

Reagovat
db18

Německých rodáků tam máš 6 Balta, Olcay Sahan, Nuri Sahin, Hakan Calhanoglou, Malli a Cenk Tosun.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, vychadzal som z clanku, ale tento pocet na zmysle prispevku nic nemeni. Este je tam Holandan a Nor, no.

Reagovat
Euphael

Starý šovinista dorazil.

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je o tom, upozornujem na to, ze Sahin, Balta ci Calhanoglu podla #EFLogiky ako Nemci reprezentuju cudzi stat .

Reagovat
db18

Ne, postavil si to opačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj, aj. Uvidime ako Ozil bude spievat hymnu, hrdy karierista

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli si pamatuju dobře, Rosický taky nezpívá hymnu. Nechceš zapojit svoje detektivní sklony a vypátrat, odkud vlastně je?

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze u Rosu (alebo napr. Stocha) neexistuje pochybnost, ze reprezentuje svoju zem.

Reagovat
Kang & Kodos

Pochybnosti máš ty, většině lidí je u prdele, koho se rozhodli reprezentovat.

Reagovat
db18

Jako by ostatní bezpodmínečně zpívali hymnu...

Navíc je produktem německého fotbalu, tudíž nevidím problém v tom, že reprezentuje právě fotbalové Německo. (narozdíl od Cacaua)

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecky futbal ho naklonoval .

Reagovat
db18

Proto běhá druhý Özil v tureckém dresu.

Reagovat
smazaný uživatel

uz chybi jenom Rudnevs a ochranci Nemecko fotbalu jsou tady koukam komplet

Reagovat
db18

Tady nejde o německý fotbal, ten používám jen protože ho tu zmiňuje Oli (neustále...), spíš se snažím pochopit díry v jeho argumentech...

Reagovat
smazaný uživatel

GL

Reagovat
db18

...tak času mám dost - a ven mne to teď kvůli alergii stejně moc netáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

u vsech je to o osobnich preferencich.. nekteri se rozhoduji srdcem (reprezentuji Turecko) a zbytek hlavou (reprezentuji Nemecko)

Reagovat
JozkokozleJ

Pane Boze...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Jakkoliv jim ze srdce přeju poslední místo ve skupině s 0 získanými body, obávám se, že postup z druhého místa je pro ně dost reálný. Tým mají kvalitní, lepší než my, a mentalitou jsou na tom lépe než Chorvati, kteří mají papírově možná lepší soupisku.

Reagovat
smazaný uživatel

turci sou bojovnici, ale chorvati spis flakaci no

Reagovat
smazaný uživatel

chorvati maju asi najlepsiu zalohu na turnaji, nechcem vam to zakriknut ale neviem si predstavit, ze by turecko alebo chorvatsko slo domov uz po skupine...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak sme jasny outsideri, ale to nam vzdy vyhovovalo.. stat se muze vsechno. nedivil bych se fakt nicemu

Reagovat
salami

s Turkama je to tak 50 na 50, v kvalifikaci jsme je zvládli, Chorvati jsou favoriti ale dlouhodobě trpěj nevyrovnaností výkonů, 4 body z těch dvou zápasů nejsou zase takový sci-fi, Španělsko už taky neni takovej suveren, tahle skupina bude pěkně vyrovnaná

Reagovat
Shevchenko

Za posledních 20 let byli jen na dvou turnajích a z obou mají bronz, mazec.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Minister

a čo tak Euro 2000...

Reagovat
fantomas

To beru na sebe, páč sem ho sám nezmínil

Reagovat
Shevchenko

Ale mají i bronz z konfederačního poháru 2003, takže za 16 let 3 turnaje a 3 bronzy.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

absolutně mi vypadlo z hlavy, že na EURU 08 měli bronz

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci, nevím,jestli je to tím, že se musím učit na zkoušky, ale tyto články mi připadají vážně peckovní. Nevím, kde jinde dostaneme takový servis, je paráda, že se dozvíme tolik informací, zvlášť když si jen představím, co za hovna budou říkat ve studiu... Díky moc všem, dobrá práce 

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele