Představení účastníků ME 2016 - Severní Irsko

05.06.2016, 19:02
Profily, historie
Neokoukaného výběru na poli velkých šampionátů se dočkáme i ve skupině C, kde se po boku věhlasnějších celků představí reprezentace Severního Irska. Tým Michaela O’Neilla vstupuje do turnaje v roli jasného outsidera, který se přitom těší výtečné formě a dost možná nejpohodovější atmosféře ze všech účastníků mistrovství...

Když padlo rozhodnutí zpřístupnit závěrečné turnaje v boji o mistra Evropy čtyřiadvaceti zemím místo původních šestnácti, znamenalo to větší šance na úspěch pro ty, kteří se dlouhá léta marně pokoušeli probít mezi zavedenou fotbalovou špičku. Severní Iry však za příklad v tomto ohledu dávat nelze, neboť zmíněné rozšíření nakonec ani nepotřebovali. Svou vůbec první účast na Euru si totiž zajistili suverénním opanováním kvalifikační skupiny F a po třicetileté odmlce znovu v maličké zemi vyvolali vlnu euforie z postupu na závěrečný turnaj.

Co se počtu obyvatel týče, patří Severnímu Irsku v evropském měřítku z 54 zemí až 43. příčka. Jeho ani ne dvoumilionovou populaci již ze všech účastníků francouzského šampionátu dokážou 'přebít' pouze ostrované z Islandu, přesto se mohou pořadatelská města Nice, Lyon i samotná Paříž připravit na nával až čtyřiceti tisíc severoirských příznivců, kteří hodlají svým miláčkům oplatit radost, jakou jim poslední dobou pravidelně přinášejí.

Mohou Severní Irové překvapit obdobně jako letošní anglický mistr z Leicesteru? Podceňovaný tým s nepříliš doceněnými hráči mají oba celky společný, ovšem abychom nemíchali klubová jablka s reprezentačními hruškami, pomozme si raději zmínkou o Kostarice. Ta před dvěma lety v Brazílii vedle Anglie, Uruguaye a Itálie také působila v roli čtvrtého vzadu, přesto nakonec ze všech jmenovaných došla nejdále a celý turnaj absolvovala dokonce bez porážky.

Jakkoli bude na turnaji 'Green and White Army ' jasným outsiderem, výsledky z posledních let svědčí o tom, že O’Neillova družina není vůbec bez šance. Od března loňského roku totiž Severní Irové v kvalifikačním či přátelském utkání ani jedinkrát nepoznali přemožitele.

Historie


Historie irského reprezentačního fotbalu se datuje již do roku 1882, kdy si hráči ze země čtyřlístků odbyli v Belfastu mezinárodní debut. Jejich měření sil s favorizovanou Anglií sice skončilo neslavnou prohrou 0:13, která dodnes zůstává jejich historicky nejvyšším přídělem, ovšem Irové se odradit nenechali. Na svou první výhru si nakonec museli počkat dlouhých pět let, kdy konečně přehráli Wales 4:1 a utnuli tak sérii čtrnácti porážek s jednou remízou k tomu.

I v první polovině dvacátého století Irové nevytáhli paty z Británie a měřili síly výhradně se svými ostrovními sousedy, přičemž jejich první a nejvýraznější úspěch přišel krátce před začátkem první světové války v dubnu 1914, kdy opanovali British Home Championship. Svůj podíl na tom mělo přelomové rozhodnutí zpřed jedné dekády, kdy vůbec poprvé v historii moderního fotbalu měl národní tým svého trenéra. Na práci Billyho Cronea tehdy navázal Hugh McAteer a na irský tým se začala štěstěna usmívat čím dál častěji — od té doby vyhráli zmíněný turnaj celkem osmkrát.

Ve dvacátých letech pak došlo k odtržení nynější Irské republiky a s tím bylo logicky spojeno také vytvoření konkurenčního fotbalového svazu s vlastní ligovou soutěží i národním výběrem. Následovaly tři dekády neobvyklé duality, kdy se mezi oběma irskými týmy s totožným názvem točili hráči jako na běžícím páse, až tomu FIFA v roce 1953 učinila přítrž. Od té chvíle již můžeme definitivně hovořit o reprezentačním výběru Severního Irska.

Hned na svém prvním světovém šampionátu zaznamenala 'Green and White Army ' nebývalý úspěch, když si ve Švédsku poradila s výběrem Československa a postoupila až do čtvrtfinále. Následovala však léta sucha, která nezvládl osvěžit ani legendární George Best, jenž se tak stal dle slov Franze Beckenbauera nejlepším fotbalistou všech dob, který se nikdy v kariéře nepodíval na závěrečný šampionát.

Až v roce 1982 se Severní Irové dočkali a znovu ukázali, že na velké scéně ze sebe dokážou dostat to nejlepší. Po úvodních remízách s Jugoslávií a Hondurasem totiž přišlo historické vítězství nad domácím Španělskem 1:0, přestože fotbalový trpaslík hrál proti favoritovi závěrečnou půlhodinu o desíti. Stopku tehdy týmu Billyho Binghama stejně jako na předešlém šampionátu vystavili až Francouzi v čele s Michelem Platinim.

Do třetice a (zatím) naposledy se Severní Irsko představilo na mistrovství světa hned o čtyři roky později, kdy ve skupinové fázi podle očekávání podlehlo Španělům s Brazilci a odjelo pouze s bodem za remízu proti Alžírsku. V novém tisíciletí malá země o rozloze čtrnácti tisíc kilometrů čtverečních dlouho marně navazovala na úspěšnou minulost a místo toho pouze trhala jeden negativní rekord za druhým: za všechny zmiňme šňůru deseti zápasů bez jediného vstřeleného gólu.

V září 2005 se zdálo, že se zelenobílým pod vedením Lawrieho Sancheze konečně blýská na lepší časy, když gól Davida Healyho zařídil senzační výhru nad Anglií, a rok nato pak historicky nejlepší střelec Severního Irska sestřelil v kvalifikaci Španělsko dokonce hattrickem! Ani v jednom případě to však nakonec na postup nestačilo a další kvalifikační cykly s Nigelem Worthingtonem na lavičce se znovu potkaly s hrubým neúspěchem. Vše zlé je ovšem k něčemu dobré — po zpackané kvalifikaci na Euro v Polsku a Ukrajině se totiž kormidla národního týmu ujal jeho současný trenér Michael O’Neill.

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


Kvalifikační skupina F sice postrádala jasného favorita, což ještě umocnil naprostý kolaps Řecka, ovšem i v konkurenci Rumunska s Maďarskem a Finskem byli Severní Irové stále považováni za otloukánka krčícího se v koutě. Chyba lávky: šok přišel hned na úvod v Maďarsku, kdy Irové v poslední desetiminutovce dvěma góly senzačně obrátili zápas ve svůj prospěch, a v říjnu si pak shodně poradili 2:0 s Faerskými ostrovy i Řeckem (tehdy stále pod vedením Claudia Ranieriho).

Následná prohra v Rumunsku měla vše vrátit do starých kolejí, jenže zelenobílí místo toho rozjeli nevídanou sérii bez porážky, kdy si shodným počtem tří výher i remíz zajistili první místo ve skupině a přímý postup na svůj vůbec první evropský šampionát v historii. Jen těžko by šlo tento počin realizovat bez střelecké potence Kyla Laffertyho, jenž se postaral o sedm z celkových šestnácti branek, ovšem pochvalu si zaslouží i severoirská defenziva, která za deset kvalifikačních zápasů inkasovala pouze osmkrát.

V dobrém rozmaru navíc Severní Irové proplouvají i přípravnými zápasy a svou nepřemožitelnost tak před šampionátem vyšponovali až na obdivuhodných dvanáct utkání. Zdravé sebevědomí by jim ve Francii rozhodně chybět nemělo.

Trenér — Michael O'Neill


Šestačtyřicetiletý Michael Andrew Martin O'Neill má za sebou různorodou hráčskou kariéru, na kterou nyní navazuje s ještě větším úspěchem z pozice manažera. Už v patnácti si ve středu zálohy odbyl debut za severoirské Coleraine, postupně procestoval mimo jiné Newcastle, Hibernian či Wigan a po roční zastávce ve Spojených státech završil své působení na fotbalových trávnících ve skotském Ayr United. Za reprezentaci Severního Irska odehrál jednatřicet utkání, v nichž čtyřikrát skóroval.

Když v roce 2004 pověsil O‘Neill kopačky na hřebík, příliš neotálel a po krátkém působení v oblasti finančního poradenství se znovu vrátil k fotbalu. Nejprve se otrkal ve Skotsku s druholigovým Brechin City a pak přešel do nejslavnějšího irského celku, tedy Shamrocku Rovers. Ve své první sezoně dovedl The Hoops k druhému místu, které rok nato ještě vylepšil v první ligový titul po dlouhé šestnáctileté odmlce.

To nejlepší přitom ještě mělo přijít: nejenže O‘Neill ligový titul obhájil, ale zároveň se stal i prvním manažerem, který dostal irský klub do evropských pohárů. Shamrock totiž v kvalifikačním předkole zaskočil favorizovaný Partizan Bělehrad a vysloužil si premiérovou účast v Evropské lize. To neušlo pozornosti severoirskému fotbalovému svazu, který úspěšného kouče angažoval v prosinci 2011 a nyní si může mnout ruce, jak dobře udělal.

O’Neillovy začátky přitom byly krušné: úvodní prohry 0:3 proti Norsku a krutých 0:6 s Nizozemskem svědčily o tom, že národní tým je na dně, což ostatně potvrzovalo i postavení na žebříčku FIFA. Historicky nejhorší 129. místo ze září 2012 je nyní však pouze dalekou minulosti, neboť Severní Irové v následujících čtyřech letech poskočili o více než sto příček vzhůru (na 25. místo)! Až pod nimi se v tuhle chvíli nachází jejich skupinoví protivníci z Polska a také třeba český národní výběr.

Už v kvalifikaci na mistrovství světa zvládl O’Neill zaskočit favority a uhrát například nečekanou remízu v Portugalsku či domácí skalp Ruska, ovšem to pravé povstání zelenobílých přišlo až v boji o Euro. Největší devízou šestačtyřicetiletého manažera vedle taktické přizpůsobivosti, kterou ještě rozebereme níže, je jeho schopnost navodit příjemnou atmosféru a sestavit celistvý kádr, který táhne za jeden provaz.

Jako ideální příklad zde poslouží veterán Aaron Hughes, který ještě před O’Neillovým jmenováním do funkce ukončil reprezentační kariéru. Novým koučem se však po setkání mezi čtyřma očima nechal přesvědčit k návratu a poctivě dojížděl na reprezentační srazy, přestože na klubové úrovni působil až v dalekém Melbourne. Dlouholetá opora zadních řad Fulhamu právě v posledním přípravném zápase na Slovensku odehrála svůj jubilejní stý zápas v reprezentačním dresu, čímž se zařadila po bok legendárního brankáře Pata Jenningse.

Finální přípravu před mistrovstvím si hráči mimo jiné okořenili setkáním s krajanem a předním golfistou Rorym McIlroyem či hraním deskových her po večerech a při všech prohlášeních do médií z nich přímo prýští dobrá nálada. Ať už se zkrátka Severním Irům ve Francii povede jakkoli, Michael O’Neill si za svou práci zaslouží neskonalé uznání. Jeho trenérská kariéra letí strmě vzhůru.

Tahoun týmu — Steven Davis (Southampton)



zdroj: givemesport.com

Jestli má někdo dotáhnout Severní Irsko k ještě většímu úspěchu, než jaký už má nyní v kapse, tak je to Steven Davis. Jednatřicetiletý hráč Southamptonu nosí v národním týmu kapitánskou pásku a svými energickými výkony ve středu pole tvoří srdce i plíce O’Neillova výběru v jednom.

Formu si navíc Davis načasoval ideálně: na klubové úrovni se značnou měrou zasloužil o výtečné umístění Saints v Premier League na šestém místě a v reprezentaci byl vedle střelce Laffertyho stěžejním článkem severoirského kvalifikačního úspěchu. Sám jej ostatně při Laffertyho absenci korunoval dvěma góly do sítě Řecka v předposledním zápase skupiny, čímž definitivně zajistil letní výjezd do Francie.

S více než osmdesáti reprezentačními starty na kontě a každotýdenní herní praxí v předním anglickém klubu je Davis zkušeným mazákem a lídrem týmu na vrcholu sil, jenž pokryje ohromnou porci hřiště. Jen málokdy jej uvidíte ztratit míč a rovnou můžete zapomenout na to, že by vypustil jediný souboj. Zatímco na klubové úrovni na sebe strhávají světla reflektorů jeho spoluhráči jako Pellé, Mané či Long, v reprezentačním dresu hraje Davis prim. "Je to jeden z nejméně doceněných hráčů Premier League," prohlásil kouč O’Neill — a jen těžko s ním lze nesouhlasit.

Na prahu slávy — Will Grigg (Wigan)



zdroj: belfasttelegraph.co.uk

Svým způsobem lze říci, že Will Grigg už onen pomyslný práh překročil, i když zatím pouze na poli nefotbalovém. Ale hezky popořádku: čtyřiadvacetiletý útočník Wiganu v právě uplynulé sezoně vystřílel svému klubu postup zpět do druhé nejvyšší anglické soutěže a s pětadvaceti ligovými góly se stal nejlepším kanonýrem uplynulého ročníku League One. Za tento počin si logicky vysloužil obdiv příznivců Latics, který díky jednomu z nich, Seanu Kennedymu, brzy přerostl v zábavné zbožňování.

Kennedy totiž Griggovi vymyslel pokřik na motivy známé popové písně Freed From Desire italské zpěvačky Gala. Chytlavý popěvek "Will Grigg’s On Fire" (v překladu Will Grigg je k nezastavení) se začal šířit jako požár v suchém lese a světem začala cirkulovat videa rozjívených fanoušků Wiganu, která vám zcela jistě vyloudí úsměv na tváři.

Klubový předseda Wiganu David Sharpe pak nastalou euforii ještě vyšperkoval tím, že Kennedymu za jeho zásluhy věnoval zdarma sezónní permanentku. A aby toho nebylo málo, britská hudební skupina Blonde na konci května vydala oficiální remixovanou verzi, která si hned záhy vydobyla neuvěřitelné sedmé místo v žebříčku nejstahovanějších skladeb na iTunes UK Top 100. Veškerý výtěžek z prodeje jde navíc na charitativní účely.

O kom že jsme se zde vlastně měli bavit? Ach ano, o Willu Griggovi. Fenomén posledních týdnů o sobě dal poprvé výrazněji vědět před rokem v Donsu, kde dvěma góly senzačně přispěl k demolici slavného Manchesteru United v rámci ligového poháru. Po úspěšné dvacetigólové sezoně se Grigg stěhoval do Wiganu, kde zazářil ještě výrazněji a celkem v letošní sezoně nasázel v pruhovaných dresech Latics branek osmadvacet.

Spolu s humbukem okolo zmíněného pokřiku mu tak logicky nemohla uniknout pozvánka do předběžné nominace na Euro. Nabídnutou šanci Grigg chytl za pačesy, když krátce po svém nástupu na hřiště skóroval do sítě Běloruska, a můžete hádat, co si tak v tu chvíli pobrukovali fanoušci ve Windsor Parku. Přestože za celou kvalifikaci nebyl součástí O’Neillových plánů, do Francie se mladý forvard podívá a bude vyhlížet šanci, jak svou pohádkovou sezonu korunovat. Na každý pád byste nyní neměli být v šoku, až se během zápasů Severního Irska bude stadionem rozléhat hlasité "Will Grigg’s On Fire"...

Předpokládaná sestava




Během kvalifikace zkoušel Michael O’Neill celou řadu rozestavení (4-3-3, 4-3-2-1 a 4-1-4-1), z nichž se nejvíce ujalo poslední jmenované. Pak ovšem v březnu utrpěl vážné zranění kolene levý bek Chris Brunt a vzhledem k absenci přirozené alternativy byl O’Neill nucen v následných přípravných zápasech zkoušet i variantu s třemi obránci ve formaci 3-5-2, a s využitím Shanea Fergusona na pozici levého křídelního beka.

Sázka na tři obránce se ukázala být tou vyvolenou i v generálce proti Slovensku a po bezbrankové remíze O‘Neill rozhodně neměl důvod k přílišné nespokojenosti. Dost možná se však během turnaje dočkáme i onoho zavedeného 4-1-4-1, kde post levého obránce obsadí Jonny Evans, jenž zde občas nastupoval i ve West Bromwichi Albion. Na levém kraji zálohy by pak nastoupil křídelník Leedsu Stuart Dallas. Mezi třemi tyčemi hodlá udržet své místo jedničky Michael McGovern, byť se v přípravě proti Slovinsku zaskvěl i veterán Roy Carroll.

Síla Severního Irska tkví především v sehranosti a organizaci, kterou týmu kouč O’Neill vtisknul opravdu svědomitě. V Oliveru Norwoodovi mají zelenobílí špičkového exekutora standardních situací, Steven Davis je motorem záložní řady a kraje hřiště obhospodaří křídelní beci, anebo obětaví rychlíci Ward s Dallasem. Defenzivní povinnosti připadnou velezkušenému Chrisi Bairdovi a jako univerzál může takřka kamkoli do obrany naskočit mladý odchovanec Manchesteru United Paddy McNair. Stopa manchesterského velkoklubu je vůbec v celém týmu silně patrná - jeho prestižní akademií si prošla hned šestice hráčů z O’Neillova výběru.

Největší obavy nakonec představuje útok. Kyle Lafferty sice v kvalifikaci zářil, jenže na klubové úrovni si v Norwichi pořádně nekopnul do míče a musel vzít zavděk alespoň krátkému hostování v Birminghamu, aby se před Eurem dostal do zápasové kondice. Jakákoli jiná varianta, ať už se zmíněným fenoménem Griggem, dalším mladíkem Conorem Washingtonem (který si ještě před pár lety přivydělával jako pošťák), či bývalým brankářem Joshem Magennisem jsou ozkoušené pouze v posledních přátelských zápasech a představují vysoké riziko. Bez gólů přitom zkrátka postoupit nepůjde.

Tip redakce na umístění: konec ve skupině


Program zápasů - skupina C

12.06.2016
18:00
Polsko
1:0
Severní Irsko
Nice
16.06.2016
18:00
Ukrajina
0:2
Severní Irsko
Lyon
21.06.2016
18:00
Severní Irsko
0:1
Německo
Paříž

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Roy Carroll
30.09.1977
Notts County
Alan Mannus
19.05.1982
St. Johnstone FC
Michael McGovern
12.07.1984
Hamilton Academical
Obránci
Datum nar.
Klub
Craig Cathcart
06.02.1989
Watford FC
Jonny Evans
03.01.1988
West Bromwich Albion
Lee Hodson
02.10.1991
Kilmarnock FC
Aaron Hughes
08.11.1979
Melbourne City
Gareth McAuley
05.12.1979
West Bromwich Albion
Luke McCullough
15.02.1994
Doncaster Rovers
Conor McLaughlin
26.07.1991
Fleetwood Town
Paddy McNair
27.04.1995
Manchester United
Záložníci
Datum nar.
Klub
Chris Baird
25.02.1982
Fulham FC
Stuart Dallas
19.04.1991
Leeds United
Steven Davis
01.01.1985
Southampton FC
Corry Evans
30.07.1990
Blackburn Rovers
Shane Ferguson
12.07.1991
Millwall FC
Niall McGinn
20.07.1987
Aberdeen FC
Oliver Norwood
12.04.1991
Reading FC
Jamie Ward
12.05.1986
Nottingham Forest
Útočníci
Datum nar.
Klub
Will Grigg
03.07.1991
Wigan Athletic
Kyle Lafferty
16.09.1987
Birmingham City
Josh Magennis
15.08.1990
Kilmarnock FC
Conor Washington
18.05.1992
Queens Park Rangers

Autor: Martin Kantor

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (113)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera hnusne betónovali

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorsi tym na EURO jednoznacne

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Ale my prostě museli schytat Turky z 4. koše.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Nechápu, jak se tam vůbec mohli dostat.

Reagovat
Counter

Byli lepší než Rumuni s Maďary, kteří jsou na tom ME taky

Reagovat
Rarášek

Tak jasně, trošku s nadsázkou napsáno. Měli šílený štěstí na skupinu. Teď už opravdu nečekám nic jinýho, než tři prohry.

Reagovat
Counter

Drží momentálně sérii dvanácti zápasů za sebou bez porážky. I když měli vesměs slabší soupeře, tak to už prostě žádná náhoda není, svou kvalitu mají.

Reagovat
stas87

Skor ako sa tam mohli dostat albanci so skore 7:5. To je daleko väcsi bizar ako Severne Irsko. Ti postupili s prehladom.

Reagovat
Zark

Alánci byli po Leicesteru takový další zázrak no, italští treinři oléé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Ale 25. místo na žebřičku FIFA.

Reagovat
Counter

Výš než my a jediný bod za Slováky

Reagovat
Milan.B

prešovsky beton je nič proti nim

Reagovat
Spasitel

Uhrajú možno jednu remízu ale hádam nepostúpia hrajú hnusný futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Super článek.

Jinak ten Lafferty je strašně zajímavý hráč. V Norwichi nedostal ani šanci, pořádně se pak neprosadil ani v tom Birminghamu, ale v reprezentaci, to je kanón.

Reagovat
Grahf

Skoro jak náš Nemec...akurát on ani v repre nehraje nič extra...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
salami

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fantomas

Oni maj Severní Irové na takový bombarďáky asi štěstí. David Healy taky na klubový úrovni nic spešl, ale za repre mu to pálilo, až si dokonce od královny vykoledoval řád impéria.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle statistik tady nedal Healy víc než 5 gólu v jedné sezóně. To je Lafferty proti němu ještě v pohodě

Reagovat
fantomas

To teda nevim kam koukáš. 2003/04 dokonce v PL dával 15 gólů - tehdy měl taky slušnej rok v repre. Ale během toho uplně nejlepšího, když dal napříč rokem 2007 devět branek v osmi startech, zrovna v Leedsu/Fulhamu žádnou fazonu neměl.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Jj, tak protože sme tu dřív nevedli druhou ligu a ani ty starý PL sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišlo mi divný, že by měl tak krátkou kariéru no.

Reagovat
Counter

Díky

Reagovat
fantomas

Jinak zatim muj nejoblíbenější profil série.

Reagovat
stas87

Niekde som videl tabulku utocnikov s poctom odohratych minut. Ronaldo ci Lewa mali cez 2500 minut, Lafferty 337 minut.

Reagovat
pa3ce

Tak ten Griggov chant je absolútne fenomenálny, už si idem hodinovú verziu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Counter

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze minimalne jdenou na Euro vsiti, uz jenom pro ten pokrik

Reagovat
Usty

Reagovat
Error

Chybí mi tam poznámka "silně návykové".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Counter sa postaral o to, co mi bude najblizsie dni hrat v hlave. Diky moc!

https://www.youtube.com/watch?v=NCMapwby_AQ

Reagovat
fantomas

U mě stejný

Reagovat
SunFells

Nejlepší chant sezóny, díky za tuhle verzi

Reagovat
Counter

Taky z toho nemůžu, hraje mi to v hlavě posledních pár dnů.

Reagovat
Counter

A tohle je ta oficiální verze, o které se tam zmiňuju, jak vyskočila v žebříčku až do top10 nejstahovanějších a všichni si dělali srandu, jak se jí už bojí i Drake apod.

Reagovat
Trand

Reagovat
Hokaido

Asi týden zpět jsem se zbavil Payeta (https://www.youtube.com/watch?v=mvvIDKIshnc), ale teď už asi tři dny taky jedu tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

není většího kladiva!!!!

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Čo je to za debilnú anketu? Však prvá možnosť môže znamenať aj to, že s nimi prehrajú vo finále

Reagovat
fantomas

Ok, tak teď

Reagovat
Ferguson6

Prečo tam nie je možnosť, že budú na tom horšie, ale postúpia zo skupiny?

Reagovat
fantomas

Protože prostě neni chyba tam už neni, tak hlasuj, opravovat už to neni třeba.

Reagovat
Ferguson6

Ale tá prvá možnosť predsa stále môže znamenať, že sa stretnú vo finále s Írmi a prehrajú. Stále dopadnú horšie ako oni.

Reagovat
fantomas

No... tak v tom případě zahlasuješ pro první možnost

Reagovat
Ferguson6

A čo keď dopadnú rovnako?

Reagovat
fantomas

To se nikdy nestane, ve skupině se dá vždycky brát počet bodů / skóre, a jakmile postoupí dál turnajem, dělá se pak i celkový pořadí, kterym se to dá rozhodnout.

Už si fakt najdi lepší zábavu než řešit jednu blbou anketu.

Reagovat
Ferguson6

čo keď obaja prehrajú všetky zápasy 1:3 napríklad?

Reagovat
fantomas

OMG

Reagovat
Ferguson6

eurofotbal.cz je značka, od ktorej očakávam istú kvalitu. Nečuduj sa, že mám pripomienky, keď nie je dosiahnutá.

Reagovat
fantomas

Ok, takže po mně chceš, abych teďka kvůli 0,000001% pravděpodobnosti zase překopal (tj. anuloval) anketu?

Reagovat
Ferguson6

áno

Reagovat
fantomas

Ok, your call

Reagovat
Ferguson6

Je to rozhodne lepšie, ale tá posledná možnosť mi príde, že vylučuje možnosť postupu Írska. Čo ak Sev. Írsko dopadne lepšie, ale oba tímy postúpia zo skupiny? Ktorú možnosť si mám vybrať?

Reagovat
smazaný uživatel

Troll

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl uz som styrikrat hlasoval

Reagovat
fantomas

Jakou asi, tu poslední

Reagovat
fantomas

Prostě si uvědom, že to je braný primárně z pohledu Sev. Irska (IR bude mít vlastní anketu), a že tam zároveň nechci mít sedm variant. Už konečně zahlasuj a běž na pivo.

Reagovat
Ferguson6

Nemôžem ísť na pivo, musím sa učiť na štátnice

Reagovat
smazaný uživatel

a právě kvůli tomuhle je eurofotbal tou špičkou!!

Reagovat
Azazelo RD

Tak se uč, ty kokot a nedržkuj kvůli anketě.

Reagovat
fantomas

Aha, tak tim se vážně leccos vysvětluje.

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš furt stejnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Konverzácia roka na eurofotbale Pripomína mi skôr nejakú humornú filmovú scénu, než diskusiu

Reagovat
smazaný uživatel

Povedal by som dokonca, že prvýkrát v histórii svojou vychytralou otravnosťou nasral Slovák Čecha a nie naopak

Reagovat
Zark

nezvyklé

Reagovat
smazaný uživatel

musel jsem se vrátit a znovu se zasmát

Reagovat
raduinho

dokonalá prokrastinace

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

pls...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nedej se

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná Osťovu rubriku v HHR "čo by bylo keby?"

Reagovat
Trapný diskutér

Hned po nás druhý nejslabší tým na EURU, ale (narozdíl od nás) se mu nedá nefandit.

Reagovat
arsavin

Za nick

Reagovat
Hokaido

Na O’Neilla jsem fakt zvědavej. Rád bych ho brzo viděl v nějakým menším klubu PL.

Reagovat
FC Porto FC

Nevím co tady nadáváte. Severní Irsko je sympatickej tým a věřím že udělají minumálně 3 body. Budu jim fandít

Reagovat
8lampard8

Will Grigg´s on fire!

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Your defence is terrified!

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Steven Davis

Reagovat
Euphael

Slovensko > Severní Irsko

Reagovat
Pipo123

OT: Denisov sa zranil a príde o ME, docela sa to Rusom rozpadá

Reagovat
smazaný uživatel

Celkovo sa ta repre strasne precenuje mi pride. A to nejde ani Dzagoev, teraz ani Denisov, ja ked vidim tie kurzy v zapase s nami, ta sa nestacim cudovat ale dobre, nech sa povazuju za favoritov oni kludne.

Reagovat
smazaný uživatel

Majú silnú skupinu ... vidím to na 1 bod a posledné miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto dementni anketa.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Marv

Sice budou Severní Irové největší ostuda turnaje, ale pro lidi co nepřejou ostrovním týmům, je tam krásná možnost, že i tak budou lepší než Irové Dvě mouchy jednou ranou

Reagovat
Error

Tvl, oni ten chant z youtube smazali... to běžte do hajzlu.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Counter

Promazali to masivně, ale v článku jsem hodil jedno jiné, taky docela dobré, jak fans Wiganu zahradili komplet cestu jednomu autobusu

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatické mužstvo narozdíl od němcoarabů, francoarabů atp.

Reagovat
Theft90

ten Davis vypádá jak Schurrle

Reagovat
Counter

Lafferty se dneska zranil na tréninku

#WillGrigg'sOnFire

Reagovat
smazaný uživatel

No Lafferfy jim do systému dokonale seděl, ale přiznám se, že Grigga jsem hrát ještě neviděl.

Co myslíš, může Laffertyho plnohodnotně nahradit?

Reagovat
Counter

Podle O'Neilla nakonec nic vážného a má být ok, ale stejně tak může blafovat.

Reagovat
Counter

Laffertyho nenahradí nikdo, protože jak Grigg, tak Washington s repre neodehráli jediný kvalifikační zápas a nemají takové zkušenosti. Hodí se ideálně jako žolíci ze střídačky, ne do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

Severní Irsko, můj favorit, čekám postup ze skupiny za 3 body a skóre 0:0! (možná 1:1 bych jim prominul) #FDF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele