Představení účastníků ME 2016 - Anglie

03.06.2016, 19:17
Profily, historie
Zaujalo nás
Úspěch na velkém turnaji vyhlíží kolébka fotbalu rovných dvacet let. Ještě o třicet roků dříve datujeme poslední postup Angličanů do některého (a vlastně vůbec jediného) finále. Ve Francii by se mohlo Albionu konečně zadařit — Roy Hodgson veze přes La Manche nejmladší tým ze všech účastníků Eura — otázkou však zůstává, zda mu dokáže konečně vtisknout tvář...

Manažer anglické reprezentace totiž patří k vůbec nejkonzervativnějším trenérům národních týmů. Je s podivem, že dokázal zareagovat na úžasnou formu fotbalistů Tottenhamu, kteří by nyní měli tvořit skoro polovinu základní sestavy, a Jamieho Vardyho. Hodgson ovšem svůj vizionářský přístup rozhodně nedotáhl do konce...

Na tiskové konferenci po oznámení nominace ostatně prohlásil následující: "Systém vám nic nevyhraje. Zápasy vyhrávají hráči." A skutečně, když včera Anglie nastoupila ve velmi sympatické sestavě v přáteláku proti Portugalsku, vypadalo to, jako by Hodgson fotbalistům vůbec neřekl, jak mají hrát, a pouze prohodil: "Porazte je."

Taktika ušitá na míru Albionu schází dlouhé roky, čímž se dá vysvětlit i ona mizerná bilance ze závěrečných turnajů. V letech 2010 a 2012 skončili hned v prvním vyřazovacím duelu, zatímco před dvěma roky v Brazílii bez jediného vítězství vypadli už v základní skupině.

Anglie tak opravdu působí spíš jako skvělý kvalifikační mančaft a nikoli turnajové mužstvo. Při cestách na šampionáty neprohráli neskutečných 29 zápasů v řadě, což suma sumárum dělá šest roků a osm měsíců. Kouzlo šampionátů však kromě silného kádru na papíře vyžaduje mnohem víc — a Three Lions často (především v dřívějších dobách) pod Hodgsonem působili jako kluci, co se poprvé sešli na plácku za barákem. Bez uceleného vedení a taktiky. Pro zkušeného kouče bude šampionát ve Francii opravdová zkouška ohněm.

Historie


Kolébka fotbalu, hrdý Albion. Žádná jiná reprezentace (snad s jedinou výjimkou Skotů) nemá tak bohatou a letitou historie jako ta anglická. Dodnes je fotbal na Ostrovech — a v jeho východní části obzvlášť — téměř náboženstvím. Lidé tu fotbalem žijí, což se odráží i v kvalitě a především sledovanosti místní elitní soutěže Premier League.

Fotbal tady však nebyl populární vždy. V dobách středověku bylo kopání do míče považováno za méněcenný způsob trávení volného času. Král Edvard I. ve 13. století vyjadřoval nelibost, když si mladí lidé — tedy potenciální členové armády — krátili čas fotbalem namísto toho, aby trénovali lukostřelbu. Jeden biskup z Rochesteru dokonce nazval fotbal "hrou ďábla".

Oblíbenost fotbalu mezi "lůzou" však přerostla v mánii a v roce 1870 se uskutečnil první mezistátní zápas. Dostat se do anglické reprezentace je dnes snem milionů fotbalistů; na 19. listopad, kdy se tehdy premiérový duel mezi Anglií a Skotskem odehrál, však sekretář anglického fotbalu musel zvát a vybírat hráče pomocí inzerátu v novinách. "Žádáme prominentní fotbalisty, aby se laskavě hlásili v Londýně za účelem mezistátního utkání...," napsal tehdy.

Angličané se poprvé zúčastnili mistrovství Evropy až na třetí pokus v roce 1968. V roce 1964 se nedokázali kvalifikovat, zatímco ještě o čtyři léta dříve se o to ani nepokusili. Hned první účast na Euru však skončila úspěchem, Albion bral historický bronz, jenž dosud zůstává nejvýraznější stopou Three Lions na tomto turnaji.

Dalších šest šampionátů totiž zakladatelé sportu vůbec nezvládli, jen třikrát se kvalifikovali na závěrečný turnaj a ani jednou se jim nepovedlo prolomit brány vyřazovacích bojů. Teprve až domácí Euro 1996 přineslo k řece Temži další medaili. Angličané vypadli v semifinále s pozdějšími šampiony z Německa.

Ale potom? Návrat do starých kolejí, které pro hrdý Albion nejsou ani trochu důstojné. Na přelomu tisíciletí vypadli zase ve skupině, aby v dalších letech (včetně Eura 2012) dvakrát došli do čtvrtfinále. V roce 2008 se pro jistotu na turnaj do Rakouska a Švýcarska vůbec neprobojovali.

Infograficky



autor: Víťa Horák

Cesta na šampionát


Na letošním svátku fotbalu však chybět nebudou, protože kvalifikaci zvládli naprosto dokonale. Deset zápasů, deset vítězství. 31 vstřelených gólů a pouze 3 inkasované. Fenomenální bilance Angličanů rozhodně budí respekt — kolébka fotbalu navíc svým stoprocentní zápisem vstoupila do historických análů. Totéž se v minulosti podařilo pouze čtyřem týmům: Francii (dvakrát), Německu, Španělsku a České republice.

Albion vskutku neměl obtížnou pozici — do kvalifikační skupiny E mu osudí přiřklo Švýcarsko, Slovinsko, Estonsko, Litvu a San Marino. Žádný extra silný protivník, žádné přílišné cestování na blízký východ, žádný nevyzpytatelný soupeř. Anglii pak také dokázal vstřelit gól pouze jeden tým — se Slovinci se Hodgsonova parta natrápila nejvíc (3:1 doma, 2:3 venku), zbytek byla formalita. Se Švýcarskem se Three Lion vypořádali v součtu 4:0, Estonce zdolali 3:0, Litvě nastřílel sedm gólů a San Marinu dokonce jedenáct. Není divu, že místenku ve Francii si Albion zajistil už tři kola před koncem.

Zajímavé je, že víc než třetinu (11) gólů mají na svědomí fotbalisté, kteří se nedostali do závěrečné nominace. Ať už vinou zranění (Welbeck - 6), nebo zkrátka nedostatečné výkonnosti v jarní části sezóny či přílišné konkurenci na svých postech (Walcott 3, Townsend a Jagielka 1).

Trenér — Roy Hodgson


Pro jeho ráčkování mu v bulváru začali říkat "Woy", pro jeho zpátečnické a konzervativní metody jej pak kritizují i uznávaní odborníci. Nominace na letošní turnaj však všechny překvapila, Anglie totiž veze do Francie nejmladší tým ze všech zúčastněných. Překážkou na cestě za popularitou tak zkušenému trenérovi je už pouze neochota držet se progresu i po taktické stránce.

Roy Hodgson je známý světoběžník, který se v zahraničí těší o poznání většímu renomé než doma. Vedl finskou a švýcarskou reprezentaci, výraznou stopu za sebou ponechal i ve Švédsku, kde dodnes těží z jeho transformace klubové scény. Hodgson dále vedl třeba i milánský Inter, se kterým došel do finále Poháru UEFA. Totéž se mu podařilo i s podceňovaným Fullhamem, ani na podruhé však nedosáhl na trofej.

Anglii vede kritizovaný trenér od května roku 2012, kdy tým převzal od Fabia Capella. Dalo by se říct, že Hodgson slízl smetanu, jelikož italský kouč prošel s Albionem kvalifikací, ale na šampionát už jel jeho kudrnatý nástupce. Capello totiž sám rezignoval poté, co FA odebrala kapitánskou pásku Johnovi Terrymu za neprokázané rasistické poznámky.

Euro 2012 však pro Three Lions skončilo už ve čtvrtfinále a o dva roky později dokonce Anglie neprošla ani přes základní skupinu. Omlazený tým plný nováčků na velkém turnaji se nyní pokusí o reparát — ať už v rozestavení 4-4-2 s diamantem, nebo při hře na jednoho útočníka. Jiné systémy Hodgson nekombinuje.

Tahoun týmu — Harry Kane (Tottenham)



zdroj: thefa.com

Za poslední dvě sezóny stihl odehrát víc než stovku utkání za Tottenham a nastřílet v nich 59 gólů. Harry Kane se pro Anglii zjevil poměrně pozdě, v červenci mu bude třiadvacet, takže nejde o žádný náctiletý poklad typu Marcus Rashford nebo kdysi Wayne Rooney. O to větší se na něj ale nyní upírá pozornost. Pokud jej Roy Hodgson neutlumí taktickými pokyny, mohl by tenhle Kohout opanovat celé francouzské smetiště...

Bývalý manažer Tottenhamu David Pleat označil Kanea za "staromódního tradičního hroťáka". Někdejší Kaneův kouč v nižších kategoriích Spurs zase prohlásil, že hraje fotbal s nesmírnou vášní a láskou, což se prý o většině jeho vrstevníků říct nedá. A tyhle definice na nejlepšího střelce Premier League skutečně sedí.

Harry Kane má prakticky všechny vlastnosti, které dělají z útočníka dokonalého střelce. Je rychlý, má vynikající techniku i střelu, navíc je vysoký a silný v osobních soubojích. Připomíná vám to někoho? Ano, k Alanu Shearerovi jej přirovnávali i odborníci v BBC.

Mladý forvard navíc není žádná primadona — loni už coby světová hvězda přijel pomoct jednadvacítce na Euro do Česka, a když mu včera Bruno Alves málem rozpáral obličej kolíky, ani nemrknul. Klenot Tottenhamu se navíc neštítí ani práce směrem dozadu, kterou podporuje i nesmírnou bojovností a odhodláním při presinku.

V anglickém nároďáku debutoval teprve před rokem a čtvrt, ale premiéra to byla famózní. Do kvalifikačního utkání s Litvou nastoupil jako náhradník za Wayna Rooneyho a po 80 vteřinách už slavil gól. Symbolické, není-liž?

Na prahu slávy — Dele Alli (Tottenham)



zdroj: tottenhamhotspur.com

Jestřábí zrak expertů se v poslední době posunul na Marcuse Rashforda, leckdo proto už zapomněl, že ještě mnohem větší progres během uplynulé sezóny učinil Dele Alli. Tohle ovšem do jisté míry dokonale symbolizuje Alliho kvalitu. Většina fanoušků v Anglii už totiž záložníka Tottenhamu nepovažuje za senzaci, ale zkrátka za jednu z opor.

Jak se během roku stát z třetiligového hráče jedním z nejlepších fotbalistů Premier League a národního týmu Anglie? Zeptejte se Dele Alliho. Ještě loni nastupoval za MK Dons v League One a Tottenham ho do svých služeb získal za 5 milionů liber — na dnešní dobu směšný pakatel. Kdyby ho však někdo chtěl koupit nyní, musel by vypláznout minimálně osminásobek.

V dubnu oslavil dvacáté narozeniny, přesto na hřišti působí nesmírně vyzrálým dojmem. Na prvním turné s Tottenhamem se postavil proti Realu Madrid, a výsledek? Hvězdy světového fotbalu Luka Modrić a Toni Kroos si v poločase šili mezi nohama síťku, aby jim mladý výrostek už nemohl znovu zahrát na housle.

Alli umí zahrát na více postech uprostřed zálohy. Nejvíc mu asi sedí role podhrotového muže, kde letos nastupoval v Tottenhamu. Jeho velkou devízou jsou průnikové přihrávky, kterými umí zásobovat útočníky jako na běžícím páse. Navíc má vynikající zakončení. Roy Hodgson s ním počítá spíš do role box-to-box středopolaře (kde mu pro zranění vypadl Delph), ale i s tím by si měl poradit. Pohyblivý a agresivní je na to Alli dost. Chvílemi možná až příliš...

Předpokládaná sestava




Pro Angličany je nesmírně důležité, že po dlouhých letech brankářského sucha zaštítěného Paulem Robinsonem, Scottem Carsonem, Davidem Jamesem nebo Robertem Greenem konečně našla suverénní gólmanskou jedničku světové extratřídy. Joe Hart vyráží v roli hlavního strážce branky už na třetí turnaj a i tentokrát s neochvějnou jistotou. Záda mu kryje důstojná dvojka Fraser Forster.

Mírné potíže by pro Albion mohly vyvstat uprostřed obranné řady. Gary Cahill a Chris Smalling jsou sice velmi zkušení stopeři, ale ani jeden z nich nepatří zrovna k elitním rozehrávačům. Cahill má vinou nižší rychlosti problém i s vystupováním, jelikož by se při hbité kličce svého soka už zkrátka nestihl vrátit se do své pozice. Navíc za sebou nemá úplně skvělou sezónu, což ještě výrazněji platí pro jeho "backup", Johna Stonese.

Naopak kraje obrany má Roy Hodgson pokryté skvěle a měly by v anglickém systému (pokud se trenér odhodlá nějaký reálně vytvořit) hrát klíčovou roli coby falešná křídla v systému 4-4-2 s diamantem. Skvěle zvládnout by to měli jak pravděpodobné první volby z Tottenhamu, Kyle Walker s Dannym Rosem, tak i jejich náhradníci Clyne a Bertrand.

Ve zmíněném utkání s Portugalskem se však zároveň ukázalo, že hlavně v obranné fázi se tohle rozestavení transformuje na 4-3-3 a tím se do značné míry negují největší přednosti kanonýrů Harryho Kanea a Jamieho Vardyho, kteří tráví až příliš času u lajny. Tohle bude muset Hodgson pro závěrečný turnaj ještě vypilovat. Za dvojici hrotů každopádně čekají na šanci Daniel Sturridge a teprve osmnáctiletý mladík Marcus Rashford.

V záložní řadě pravděpodobně vznikne očekávaný diamant a důležité role defenzivního štítu se ujme Eric Dier. Na tenhle post Hodgson prakticky ani nemá žádnou alternativu. Na opačný pól středové formace se počítá s kapitánem a nejlepším střelcem historie reprezentace Waynem Rooneym, který čím dál víc ukazuje, že mu svědčí, když se pohybuje níže v sestavě.

Tyhle dva pak nejspíš v prvním utkání proti Rusku doplní Dele Alli s Jamesem Milnerem. Zde se nabízí největší variabilita — po zranění se vrací Hodgsonův oblíbenec Jordan Henderson, na šanci čeká Jack Wilshere a trošku ofenzivnější možností je Ross Barkley.

Kdyby se varianta diamantu ukázala jako nefunkční, může Roy Hodgson přepnout i na druhou oblíbenu formaci 4-3-3. Pro tento případ by mohl na krajích útočné řady využít Raheema Sterlinga, který by měl dostat z náhradníků asi největší porci minut, a Adama Lallanu. Zajímavou alternativu na křídlo pak nabízí taky Daniel Sturridge.

Tip redakce na umístění: semifinále


Program zápasů - skupina B

11.06.2016
21:00
Anglie
1:1
Rusko
Marseille
16.06.2016
15:00
Anglie
2:1
Wales
Lens
20.06.2016
21:00
Slovensko
0:0
Anglie
Saint-Étienne

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Fraser Forster
17.03.1988
Southampton FC
Joe Hart
19.04.1987
Manchester City
Tom Heaton
15.04.1986
Burnley FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Ryan Bertrand
05.08.1989
Southampton FC
Gary Cahill
19.12.1985
Chelsea FC
Nathaniel Clyne
05.04.1991
Liverpool FC
Eric Dier
15.01.1994
Tottenham Hotspur
Danny Rose
02.07.1990
Tottenham Hotspur
Chris Smalling
22.11.1989
Manchester United
John Stones
28.05.1994
Everton FC
Kyle Walker
28.05.1990
Tottenham Hotspur
Záložníci
Datum nar.
Klub
Dele Alli
11.04.1996
Tottenham Hotspur
Ross Barkley
05.12.1993
Everton FC
Jordan Henderson
17.06.1990
Liverpool FC
Adam Lallana
10.05.1988
Liverpool FC
James Milner
04.01.1986
Liverpool FC
Raheem Sterling
08.12.1994
Manchester City
Jack Wilshere
01.01.1992
Arsenal FC
Útočníci
Datum nar.
Klub
Harry Kane
28.07.1993
Tottenham Hotspur
Marcus Rashford
31.10.1997
Manchester United
Wayne Rooney
24.10.1985
Manchester United
Daniel Sturridge
01.09.1989
Liverpool FC
Jamie Vardy
11.01.1987
Leicester City

Autor: Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (325)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda Sterlingovej formy...

Reagovat
forma

Pro mě nejjasnější adept na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na výhru ani náhodou, vždy s těmi nejlepšími padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle výsměch absolutně nechápu. Kdo by podle vás měl tedy vyhrát?! Španělsko? vyhořeli v Brazílii, ten tým není ani z půlky dobrej jako před 4 lety.Francie? Bez Benzína a stopérský dvojce? Portugalsko? Ronaldo to sám neurve. Itálie? To ani nemusím komentovat. OK, Německo je určitě favorit. Ostatní jsou už černý koně. Podle mě je Anglie po Německu největší favorit na titul.

Reagovat
SunFells

Heh, jako by to, co píšeš o ostatních, pětinásobně neplatilo o Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

To si zrovna nemyslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten výsměch je proto, že tam jsou ať už systémově tak kvalitativně lepší mužstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych to upřesnil, To co píše forma je přitažený za vlasy. Ale podle mě jsou ty posměšky přehnaný. Jen pro zajímavost, který týmy máš na mysli?

Reagovat
smazaný uživatel

Systémově i kvalitativně: Francie, Německo

Kvalitativně: Španělsko, Belgie

Systémově: Itálie, Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

jaky maj vubec varianty portugalci? 4-3-3 nebo jeste nejakou eventualitu? jeslis videl...

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že Francii budou srážet zranění. Za Němce zase nebude hrát Lahm, Basti ani Reus, což jim určitě nepomůže. Ani to Španělsko se mi nezdá. Útok má Anglie lepší, navíc jestli bude chytat Casillas, smrdí to průserem...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si normalni ichtyl. spanelsko sice dostalo v brazilii facana ale prave proto se vratej o to silnejsi. jesli sis nevsim tak je ten kadr hodne vobmenenej ale ne jen tak navoko ale hracema ty nejvyssi kvality a nejvyssi kvalita PD je uplne jinde nez PL. francie ma libovou zalohu i utok a obrana je na ty chcanky v ceste do semifinale dostacujici. nad portugalskem visi votaznik a italie je spolecne ceskem cernej kun turnaje. ale anglie- to je tym vyhorelyho rooneyho vyhypovanyho kanea overrated vardyho a absolutne nekreativni a nedominantni zalohy. vobrana je solidni ale nic vic nez to. a nemci se do finale urcite nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie s ČR je černý kůň turnaje?

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie klidně. ten tým je tam slabě nominovanej, že čekám úspěch. a my jistě! už jen kvůli tomu, že jsou to naši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

o Darwinovu cenu?

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Manik...

Já bych jim to moc přál, ale ten tým na to nemá

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Angláni maj nejsilnější tým nového tisíciletí, skupinu lehkou, vše nahrává tomu, aby se dostali alspoň do semifinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Dál než semifinále se nedostanou.

Reagovat
smazaný uživatel

Finále s Německem.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Uwe háže buly

To se jako snažil ten podnárod někomu posmívat?

Reagovat
smazaný uživatel

ta trofej na konci

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Jak může někdo napsat, že Angličani mají slabou sestavu. Strašně silná sestava, určitě jeden z favoritů na výhru.

Reagovat
Kaze

Vsak to je kazdy sampionat a pak na turnaji vyhori

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou našlapanou sestavu právě neměli dlouho.

Reagovat
Kang & Kodos

Však to je každej šampionát a pak na turnaji vyhoří. A ne, podle jmen byli daleko našlapanější, a i s lepšíma trenérama.

Reagovat
db18

Reagovat
13

Jenže o jménech to není že jo, trochu mi připomínají Španělsko po konci éry Raúla - Euro 2008, Třeba to Anglie napodobí

Reagovat
smazaný uživatel

Však tehdejší Španělsko bylo kvalitou úplně někde jinde. Nehledě na to, že je tenhle tým složený z hráčů, kteří nemají pomalu žádné zkušenosti s Eurem, MS nebo Ligou Mistrů..

Reagovat
F.Torres

jo, šak tam byli jen vítězové LM, na hrotu Villa, Torres. To je skoro stejná kvalita jak letošní Anglie, kde většina hráčů ani neví co to je liga mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec ne, snad jen mediálně, ale výkon u Anglie není.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste za dob ericssona a ericssonu s antenou jak rybarskej prut.

Reagovat
smazaný uživatel

Našlapaná... ale totálníma průměrákama..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kaze

Reagovat
smazaný uživatel

Kane, Smalling, dejme tomu Alli...

Reagovat
Manik...

Reagovat
F.Torres

naprosto průměrná reprezentace, kde je jedinej nadrpůměrnej hráč a jeden hráč s mega formou, kterou nemusí na euru potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.

Reagovat
Uwe háže buly

To si děláš prdel tolik nonamů tam nikdy neměli, vždycky měli několik kvalitních hráčů, který patřili i mezi světovou špičku, teďka nemaj nikoho.

Reagovat
F.Torres

dřív měli kvalitní obránce a minimálně střed zálohy co se týče jmen byl super. Letos mají ucházející jakž takž útok a dejme tomu brankáře.

Reagovat
Miguel19

Jn, střed měl možná velká jména v podobě Gerrarda a Lamparda, ale na hřišti to bylo totálně k hovnu..

Reagovat
Uwe háže buly

+ Owen, pak Rooney ve formě, to mělo celkem úroveň ještě, ale sou paradoxně schopný teďka něco uhaluzit s těmahle tragédama

Reagovat
F.Torres

to sice ano, ale víc jak ČF by byl celkem zázrak, i když v těchto turnajích záleží na aktuální formě a rozpoložení a i taková albánie má šanci na zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

a odkdy se reprezentace hodnotí podle známých jmen ty moulo? pro lidi co sledujou PL to žádní nonamové nejsou. Měl by sis rozšířit obzory.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeceňuj PL, zvlášť v tomto období temna.

Reagovat
Uwe háže buly

A sleduje tady někdo pravidelně Botosani?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, když není co napsat, tak to hodíme na rádoby vtípek

Reagovat
Elliasson

- za OT a reakci úplně mimo

- za pobavení

Reagovat
smazaný uživatel

pro vas wannabe brity sou to mozna heroes ale pro nas i worldwide sou to kratky startky kery se tvarej jako doutnik...

Reagovat
smazaný uživatel

wannabe cigan tady bude mluvit

Reagovat
smazaný uživatel

treba wabi danek ty postevaku ale furt mam vo fotbale veci prehled a nejsem zaslepenej sikovnejma rukama anglickejch kameramanu a strihacu. se di podivat na zivo na ty avengery co tam behaj jak silenci a mic pod sem kam des.

Reagovat
Uwe háže buly

*jak Chesterfieldky ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nebo. to je vystiznejsi. to je neuveritelny jak nad tou premier leg vsichni uchcavaj. pritom kdyby ty slavny anglicani sli hrat ven tak by byli radi za celtu vigo a to vigo jeste urazim.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhajpovaný pruměraci

Reagovat
Nihilister

2004 ? To byl asi nejsilnější tým anglie co pamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

tehdy taky snad jedinkrát potvrdili tu kvalitu a hráli i parádní fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Tisíckrát opakovaná lež se asi fakt stává pravdou.

Reagovat
smazaný uživatel

snad to konecne vyjde rooneymu na velkom turnaji a dokaze s anglickom nieco uhrat az na tu zalohu maju celkom dobry tim takze maju na to dostat sa daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha je dosti nejasná. Podle složení hráčů to může dopadnout tak, že ta záloha totálně vyhoří a s ním spadne i výkon týmu, a nebo naopak, bude to nejsilnější článek. Mají tam hráče s dost kolísavou formou.

Reagovat
smazaný uživatel

ty bou brecet.. i slovaci jim daj aspon styrku

Reagovat
forma

To těžko ti mají ve skupině Portugalsko,Rakousko a Island.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Picovina napisana uz 1000x dokola rozosmeje akurat zasa len dementov co hodi ten jeden isty smajlik... Keby ste boli aspon trosku kreativnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

Píšeme to tady jen aby jsme měli naše dementy stále na očích...

Reagovat
stas87

Tak to musis este chvilku pockat na smajlikarov, snad vas v tom nenechaju

Reagovat
smazaný uživatel

Z tebe by byl Aristoteles nešťastný.

Reagovat
smazaný uživatel

A Češi majú asi Ukrajinu, Polsko a Severné Írsko

Reagovat
smazaný uživatel

no ja ti karle nevim.... anglicania mi pridu momentalne slusne urobeni a vidim to na vyhru v skupine. jak ale dopadne ten zvysok (svk, wal, rus), to ani boh netusi lebo to moze skoncit fakt akokolvek.

Reagovat
Miguel19

Talentovaný Wayne Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

už poměrně dlouho talentovaný

Reagovat
Mastný Chobot

však, keď raz máš talent, tak ti ho nikto nikdy nevezme

Reagovat
Lopiger

* skvěle talentovaný

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, takové ódy na Kanea a Alliho jsem tady ještě nečetl.

Reagovat
Miguel19

Si po sobě nečteš co napíšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

hm

Reagovat
smazaný uživatel

Usty prekvapil a zároveň potěšil

Reagovat
Kang & Kodos

Semifinále? To snad ne Ve čtvrtfinále na penalty, jinak to ani skončit nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

S Portugalskem

Reagovat
Kang & Kodos

Ještě by mohli dodatečně povolat Ricarda

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ze uz je potvrzenej Mourinho, Santos by na konci prodlouzeni vymenil brankare a dostal pak angazma u ManU

Reagovat
Error

Silný tým, slabý trenér.

Reagovat
Counter

Reagovat
Error

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slabý tým, príšerný tréner.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čoboláci zapláčou, to je jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

snáď dajú aspoň tretie miesto a nepoloží ich ten debakel od nás

Reagovat
JIMMY-PO

na ten zapas idem takze dufam ze bude o co hrat a atmosfera bude paradna

Reagovat
Godwinson

Vyhrajou skupinu a v posledním zápase pošlou Slováky domu, ideálka

Reagovat
smazaný uživatel

Osa týmu z tottenhamu , kdo by to byl řekl před sezónou , můžou jít daleko

Reagovat
Mastný Chobot

ale nie pred Arsenal

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

zase pocit méněcennosti?

Reagovat
Counter

Ty jsi tady diagnostik.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem jen překvapený , židům nefandím a ani vám , sever londýna je banda chujů

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea? :-)

Reagovat
risk je zisk

Ta fakt není na severu Londýna .

Reagovat
Majk91

Daju sa porazit

Reagovat
smazaný uživatel

drinkwater mel jet...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím... Ale kvůli věkových průměru vzal rashforda ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jim verim snad nejvic co sem ziv...a to je uz nejakejch turnaju...Maji to perfektne poskladany, hlavne to zdvojeni jednotlivych postu je super..Nikdy sem je moc nemusel, ale mam tam moc sympataku na to jim neprat.. Vardy, Foster, Milner (toho zeru jakej to je hrac ), Studge, Clyne...skoda toho Drinkwattera, chybi mi tal Albrighton, u nej nevim jestli je Anglan :D

Reagovat
smazaný uživatel

Jo super výběr hráču ,spousta z nich má formu , jen právě nechápu proč tam je Wilshere , měl tam být Noble anebo Drinkwater

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja Jackieho zeru taky, co si budem povidat, fandim Arsiku...Ale chapu to pozdvizeni co se okolo neho zvedlo, zeo...Ja bych ho vzal do pripravy (Woy udelal) a pak zalezi na tom hraci jak se s tim popere...ale Jack to ma u pice, takze jede...nad nicim si nelame hlavu a hraje dobre...a jak sem psal vys, cela ta nominace je postavena na dublovani postu a tam maji hraci Wengerova Arsenalu "mirnou " vyhodu oproti zbytku nominace

Hrac je to skvelej, za moje fandeni AFC asi nejlepsi kluk co sem kdy videl....nechapu ten hon na nej, smysluplnej do te nominace

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední kdo hrál za repre a zároveň mimo ostrovy byl Beckham co?

Reagovat
aurelio

Posledný asi hej, ale mne viac v pamäti uviazol Owen Hargreaves. Plus také prípady ako Woodgate, či Owen.

Reagovat
cervo

McManaman

Reagovat
aurelio

A ešte Lineker, ale to je tak sto rokov dozadu

Reagovat
cervo

z tych starsich si pamatam este Paula Gascoigna

Reagovat
smazaný uživatel

Barton a Coleové

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak Barton ne, ten má start z Albion z dřívějška

Reagovat
fenixLFC

stoperi a roy, to bude to na co anglicania doplatia....

Reagovat
Hachim Mastour

To 4-4-2 s diamantem sa nazýva 4-1-2-1-2.

Reagovat
Usty

Správně.

Reagovat
smazaný uživatel

You just got OWENed.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc vlastne Hodgson po fiasku v Brazilii zustal?

Reagovat
I am Mancunian

bud my alebo anglicko zlato

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden na to nemá.

Reagovat
EXoRcIsT

Preco anglicania vzdy angazuju za trenera nejakeho dinosaura co je 100 rokov za modernym futbalom

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ty to dělat nemůžeš

Reagovat
EXoRcIsT

nemozem srdce slabe by som dostal infarkt

Reagovat
nani92

Trénera a zálohu máme lepšiu..oni zas brankára a útok, bude to zaujiimavá plichta

Reagovat
fenixLFC

zo zalohy je u nas lepsi len hamsik a utok nemame vobec

Reagovat
icka

ze prej zaloha lepsi

Reagovat
nani92

Wissinho, Stochíňo, MAkíňo, Kucka, Marekario > anglickí drevorubači a Alli

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka > Milner, Hamsik > Rooney, Weiss = Alli. Pecovsky >>>> Dier. Easy.

Reagovat
Honda

Reagovat
smazaný uživatel

A to som sa este nedostal k obrane.

Reagovat
Majk91

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
bobis21

první asi jo, ale zbytek je fakt vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně je lepší i Hamšík.

Reagovat
bobis21

tam bych to viděl tak na remízu, Rooney se podle mě dost podceňuje. Ale ty poslední dva fakt vážně myslet nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney to samozřejmě v noze měl, má a bude mít vždy. Co ho však válcuje je Hamšíkova lehkost a dynamika, které jsou v nejtěžších zápasech rozhodující. Rooney bude za předpokladu, že Anglie postoupí dále fyzicky strádat. Myšlenkově překonat obránce je lehčí než překonat obranný systém. Tam potřebuješ být i fyzicky rychlejší, nejen technicky a myšlenkově.

Reagovat
smazaný uživatel

To máme taky psát lafata=mandzukic ? Nebo turan < darida ? A co takhle pique <<<<< kadlec ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravý Rosický > Arda Turan.

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Včera se mi s Portugalskem moc líbili. Myslím si, že by konečně mohli zlomit prokletí (do semifinále velkého turnaje se dostali naposledy na domácím Euru 1996) a osobně je stejně jako redakce tipuju mezi Top 4. Ale hlavně nesmí v jejich zápase dojít na penalty, tam bych jim moc nevěřil...

Reagovat
smazaný uživatel

Si si isty, ze si sa vcera dival na Anglicko?

Reagovat
monty25

Naprosto.

Reagovat
db18

Reagovat
monty25

Je fakt, že Němci proti Slovensku byla větší prča...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

asi jsme se každý dívali na jiný zápas

Reagovat
monty25

Tak to teda nevím. Možná to bylo zkreslené špatným výkonem Portugalska a tím, že hráli od 35. minuty o deseti, ale i do toho vyloučení hrála Anglie podle mě dobře. Mají tam dravé hráče, vědí o sobě (některé kombinace fakt parádní), nebojí se střílet z dálky...

Reagovat
db18

Na to, že hráli proti 10, tak fakt dobře nehráli... a to po střídání v druhém poločase ještě začalo být Portugalsko dost nebezpečné...

Reagovat
monty25

To jo, Portugalci byli nebezpeční. Furt to tam kosili...

Reagovat
db18

Kdyby Quaresma měl oko pro spoluhráče, tak to prohrajou...

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko bez Ronalda, ještě většinu zápasu o deseti = chudá výhra 1:0. To znamená Portugalsko s Ronaldem minimálně remíza.

Reagovat
monty25

To je možný. Já právě počítám s tím, že Portugalsko na Euru bude stát a padat s Ronaldem... Ale myslím si, že ty přáteláky většinou nebývají nic moc a zrovna tohle docela šlo. Když Anglie ještě vylepší finální fázi, tak na Euru dojde podle mě daleko. Jak říkám, někdy už to prokletí musí zlomit. Oni na úspěch skoro vždycky měli (kromě Eura 2008, kam nepostoupili) a co si pamatuju, tak většinou měli buď těžkou skupinu (Euro 2000, MS 2014), nebo vypadli na penalty (Euro 1996, MS 1998, Euro 2004, MS 2006, Euro 2012), nebo je potopila nějaká chyba brankáře (MS 2002) či neuznaný regulérní gól (MS 2010). Letos by jim to konečně mohlo vyjít.

Reagovat
Usty

Včera to zrovna byla docela bída, na kterou musí Angličani rychle zapomenout - a Hodgson se z ní poučit

Reagovat
monty25

Viděl jsem pár přáteláků a Anglie zatím nejlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nemáš moc vysoké nároky. Tam snad nebylo nic pozitivního kromě vítězství.

Reagovat
Counter

Vardy do Arsenalu

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
SunFells

lol, to tak

Reagovat
Counter

If the move happens, there’s going to be a frustrated Hollywood writer somewhere cursing Wenger for the extra-work.

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně ten film bude muset skončit špatně, až zase nevyhrajete titul

Reagovat
Lacko_Boh

xD

Reagovat
Nikikrew

nie dakujeme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Co si budem povídat, Arsenalu by se hodil. Jenže nevidím důvod, proč by tam on odcházel.

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal tipovačka, kdo by měl zájem

https://www.kicktipp.de/efeuro/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem chtěl pohonit a ona jenom nějaká blbá tipovačka

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
C-M@ster

O co jde?

Tipuje se pořadí, nebo co?

Jinak nevíte, jestli už je oficiální EF fanta euro?

Reagovat
Counter

Už jsem ji založil, článek se vším všudy bude někdy v týdnu před začátkem turnaje.

Reagovat
C-M@ster

Těším se.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipujou se přesný výsledky zápasů. Za přesný výsledek je nejvíc bodů, za alespoň tipnutého vítěze jsou taky nějaké body. Plus jsou bonusy a tam se na začátku tipuje třeba nejlepší střelec, tým s nejvíce vstřelenými góly, 4 semifinalisti, atd.......za všechno jsou pak bonusové body. Je udělaná přehledná tabulka a vše se dělá automaticky. Nic náročného, taková oddechovka. Zatím je nás 19 : )

Reagovat
C-M@ster

A celý je to v němčině, nebo jde přepnout jazyk?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele taky jsem to hledal, nakonec jsem to našel dole vlevo jak je DE, tam se to dá změnit na angličtinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
F.Torres

Neskutečná slabota. Mají jedinou kliku, že mají lehkou skupinu, ale i tak si myslím, že budou druhý/třetí za Slovákama.

Reagovat
nani92

100. pre 1.Slovensko 2.Anglicko 3.Wales 4.Rusko

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne, ze mas hlavnu Anglicko

Reagovat
Nikikrew

Nah postupime na ich ukor a budem spokojny

Reagovat
smazaný uživatel

To přeceňování je hrozné. Slovenský komentátor na nich včera mohl oči nechat, přitom to byla tragédie. To mužstvo je relativně sympaticky poskládané, ale byl bych sakramentsky střízlivý. Ti hráči mají minimální zkušenost s evropským fotbalem. A jeden ze dvou, kteří tu konfrontaci mají, je při těle. Blamáž by to nebyla, kdyby na ně nebylo takové nesmyslné očekávání. Takhle těmhle mladým hráčům vůbec nezávidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátoři na Nova sport i O2 sport jsou velcí fanoušci premier league i anglické repre.

Reagovat
smazaný uživatel

To by jich ale nemělo opravňovat jako komentátory k zaslepenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicania sa vzdy vedeli precenovat a teraz este do toho Wales. Na ostrovoch z oboch robia jasnych postupujucich z nasej skupiny. Len este aby ich tí slabi rusi a slovaci neobrali o body.

Mimochodom, nasi kludne mozu skoncit aj posledni ak budu podavat vykony ako v kvalde, tak s tym problem nebude mat snad nikto, ale na druhu stranu s takymi vykonmi isto neskoncia posledni v skupine.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně se mi zdá ta vaše skupina jedna z těch atraktivnějších.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hej Anglicania, Wales s Baleom a Rusi najme po odchode Capella su zarukou kvalitnej zabavy

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc si bez přehánění myslím, že se s nimi můžete bez větších obav měřit. Na rozdíl od naši reprezentace, která má těžkou výchozí pozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase na druhu stranu timy ako Chorvatsko, Spanielsko a Turecko su kvalitnejsie ako ENG, WAL a RUS a vy ste celkom, teda vobec nezachytili novu generaciu hracov.

Ked uz taky skepticky narod ako sme my vidi ze z nasho timu "citit" pohodu a ma z neho dobry pocit, tak to uz musi nase ucinkovanie skoncit dobre na Eure Po tych sporoch a vysledkoch v nasom hokeji ci alpskom lyzovani a pod. toto je balzam na dusu, nech to uz dopadne akokolvek.

Reagovat
smazaný uživatel

V označení těžká výchozí pozici je už obsažena síla soupeřů. Tam to nemělo vyznít jako srovnávání našich reprezentací. Myslel jsem to spíš tak, jak jsi v závěru svého příspěvku naznačil. Můžete si ten turnaj vzhledem k okolnostem daleko víc užít, aniž byste neměli atraktivní skupinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Budu vám fandit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne to som ani nechel, lebo porovnavat nase reprezentacie nema ani cenu v tychto podmienkach

Len som si spomenul na MS 2006, ked ste boli povazovani za cierneho kona turnaja a mali ste skvely tim. A prial som vam postup, samozrejme az po Taliansku. Alebo Euro v Portugalsku 04

To je jasne, clovek by si mal take sportove podujatia v prvom rade uzit nie sa este rozculovat...

Ja taktiez dufam ze postupite spolu s Chorvatskom

Reagovat
Darren Fletcher

mas pici alpske lyzovanie

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ke Cope tento rok nebudou žádné redakční články??

Reagovat
fantomas

Ne, při Euru prostě neni čas, energie a nakonec ani ten prostor.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, ale aspon neco od ctk na diskuzi bude ne?

Reagovat
fantomas

To hádám že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Albion!! Kurva ja už som nervózny, snáď sa vyserú na Hodgsona ak im bude trepať blbosti a hecnú sa po svojom. Vardy by ich mohol strhnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinále je maximum.

Reagovat
Lopiger

"když mu včera Bruno Alves málem rozpáral obličej kolíky, ani nemrknul" - to je pěkná blbost, zkuste nemrknout když vás něco náhle a tvrdě trefí do obličeje

Reagovat
SunFells
Reagovat
smazaný uživatel

Přenesený význam.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo když ti někdo tleskne před obličejem... ale ne, jakmile jednou mrkneš, tak se toho salámu prostě bojíš.

Reagovat
C-M@ster

Nebýváš zmatený, když se třeba v článku objeví, že někdo vzal nohy na ramena nebo ztuhnul, že by se v něm krve nedořezal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co teprv když se na koncertech Elánu fanoušci pomalu dostávají do ráže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lopiger

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně, děláš blbého jak Švejk a tím ukazuješ, že jsme blbější. pěkně!

Reagovat
cervo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

wtf

Reagovat
raduinho

Reagovat
jenage

Martyho frk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rarášek

Reagovat
fantomas

Reagovat
Lopiger

Reagovat
Usty

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Townsenda ani nepostoupí ze skupiny

Reagovat
Usty

asi navrhnu PJ, aby tenhle smajlík vyřadil z databáze

Reagovat
Counter

Nezvládáš, není-liž?

Reagovat
Usty

vyliž

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Cunter-smile

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

dufam ze postupia, ale jeho neangazovanie je poriadna komplikacia

Reagovat
smazaný uživatel

WELCOME VARDY

afc

Reagovat
smazaný uživatel

OFFICIAL: JAMIE VARDY SIGNED A 4-YEAR DEAL AT ARSENAL

Reagovat
smazaný uživatel

zdroj?

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

pekny kecicky a nas tam shrnuli pekne bez vobalu ale s respektem.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, že nemáme dobrý obránce mi přijde jako kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi nekoho vyjmenuj. jediny lassie a kader hrajou kvalitni ligu ovsem v podprumernejch klubech a ani v nich nejsou za hvezdy. sivok je za zenitem vodpovida to tomu proc nepokracoval v besiktasi. kadlec to samy uz chce dozit v klidku karieru v psynot lize. suchy je da se rict nas nejlepsi stoper ale taky to neni uplne extra. a hubnik je dedek kerej na to nemel uz kdyz ho vyhodili z herthy. my musime jedine doufat ze to vodbranime jako celek vcetne zalozniku a nedelat chyby v rozehravce. pristi kvalifikaci tam uz nechci videt nikoho z tehle men.

Reagovat
smazaný uživatel

To si prave nemyslim. Kader i Gebre sou solidni beci, Sivok v turecku taky podava dobry vykony, Suchy ve Svajcu taky. jasne, nemame naky hvezdny hrace, ale ty nemame zadny krome cecha a rosy, takze by se dalo rict ze mame krome priserny obrany i prisernou zalohu i utok

nemame tym jako 2004 a podle toho musime hrat, ale rozhodne bych nemluvil o nejak mizerny obrane

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne ale vem si ze ten kdo to sepisoval si nejak tak shrnul fakta poslednich zapasu a vyslo mu ze sme nedokazali udrzet cisty konto ani proti takovejm tymum jako je lotyssko kazachstan skotsko. predtim norsko finsko rakousko usa. vlasne s tou maltou to bylo snad prvni cisty konto za vrby ne? ale tajne verim v postup ze skupiny z druhyho mista a na tom predictoru mi vychazi na osmifinale belgie idealka...

Reagovat
Pipo123

Klasicky očakávam že anglicko bude hrať super futbal, skupinu vyhrajú, dajú 20 gólov a potom v ďalšom kole vypadnú na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, klasicky super futbal...ako minule, medzi vojnami.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasí, až na ten klasický super fotbal s hromadou gólů, si nějak nemůžu vzpomenout...

Reagovat
smazaný uživatel

5 hracov Tottenhamu v zaklade?

Aglicania tento sampionat minimalne semifinale

a ze maju lahku skupinu? ..ale no nezartujte. nevyspytatelne Rusko, derby s Walesom a my im nedame spavat po vyhre v Nemecku

Reagovat
icka

OT: Ibra prej oficialne united a rocni kontrakt, jede to na sky.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že ak to nevyhráme my tak zvíťazí Anglicko, aby mohli miestni odborníci plakať po nociach, ako to dokázali hráči z priemernej Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

sam tomu neveris...

Reagovat
F.Torres

vy asi máte větší šanci na výhru jak anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Scott Carson, ne Tim.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že si kopne rashford sem na něj zvědavej. jinak Anglie u mě favorit ještě s Německem

Reagovat
smazaný uživatel

Verím a dúfam, že pojdu naspat tam odkial prisli s peknou hanbou, nic ine si za neobjektivitu svojich fanusikov a za ich akysi pocit nadradenosti, vsade na zahranicnych forach ich tipuju anglani na vyhru skupiny a aspon semifinale ( ), co je na smiech s hracmi ako Hendersom a Lamallalana, trapna repre ako aj cela prehypovana premier league, ci sa vola priemer league?

Reagovat
Fabregas@ole

Co to znamená "box to box" hráč? Kdo je pak typickým příkladem?

Reagovat
Usty

To je hráč důležitý především v systému 4-3-3, kdy v tý tříčlenný záloze máš zpravidla jednoho defenzivního záložníka, jednu "desítku", tvůrce, no a pak jednoho borce, kterej lítá od vápnu k vápnu, má výbornou kondici, maká, umí vystřelit i sebrat míč soupeři, je všestrannej. Vynikající byl v tomhle Essien, pak třeba Seedorf, teď bych takhle charakterizoval Daridu...

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso, Pirlo, Seedorf

Reagovat
Fabregas@ole

Zrovna ten Gattuso byl spíše defenzivní hradba, ne? Zakončení úplně mizerný

Reagovat
Usty

box-to-box není ani Pirlo myslím, že Baggio spíš jen zavzpomínal na tu zálohu v AC.. plus Kaká

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Navíc to dokonale sedlo na ten tvuj popis hráčů v tříčlenný záloze - defenzivní štít, tvůrce hry a fyzicky silnej, všestranej hráč s dobrou střelou. Akorát mě nenspadlo, že by mě někdo podezíral z neznalosti charakteristik hráčů ACM.

Reagovat
Fabregas@ole

Ok, super. Díky moc

Reagovat
VdV

Vidal, Pogba, Marchisio, Gundogan atd

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal, Essien, Seydou Keita

Reagovat
Usty

Vidal Pogba mi přijde jako hráč, kterej na jednom postu zvládne DM, desítku i box-to-box

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

tak to box-to-box vychází hlavně z toho pohybu, ne? což znamená, že je to vlastně ten nejlepší box-to-box jakej může bejt, když stíhá plnit ukoly DM i AM, nebo ne?

Reagovat
Usty

No, já tím vlastně chtěl říct, že Pogba přesahuje definici box-to-box.. ano, je to génius

Reagovat
tomasinho

Khedira

Reagovat
smazaný uživatel

Scott Parker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Ramires.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady se nespletu, když řeknu, že skončí ve čtvrtfinále na penalty.

Reagovat
VdV

Borci, sazeci dotaz: je nejaka realna sance, ze se Anglani dostanou do finale? Je me jasny, ze to moc pravdepodobny neni, ale podle me maji hodne vyvazenej tym a konecne i utocniky. Neptam se proto, ze bych tomu tak veril, ale protoze kurs na finalovou dvojici s kymkoliv zacina od 34.00 nahoru. Coz mi prijde dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglani vo finale ?

Reagovat
Counter

Takový kurz je vysoký proto, že je vážně nepravděpodobný Ale jako je pravda, že se podle všeho vyhnou Francii s Německem, takže je nutné zvážit, jestli mají na Španělsko / Portugalsko, a pokud ano, tak to klidně zkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimální. Ze skupiny postoupí v pohodě, ale na Německo, Španělsko, Francii nebo Itálii prostě nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Itálii bych taky moc nepřeceňoval.

Reagovat
smazaný uživatel

na tuhle Italii úplně v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Semifinale je dost optimisticka predpoved Trener bez systemu a hraci bez zkusenosti. Navic pulka zakladu cerstve po The Great Meltdown v podani Tottenhamu.

Reagovat
Spasitel

Ani jeden to robil určite profesionál

Reagovat
smazaný uživatel

z ty 11 znam akorat richardse walcota a jeste sinclaira z fify a neslo ho prodat.

Reagovat
pepinho2

Já znám díky FM všechny kromě toho levého obránce ..ten pocit, když to Walcott dotáhl nejdál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Tradičně přeceňovaný outsider

Reagovat
smazaný uživatel

"přeceňovaný outsider" To spojení jsi vymyslel sám, viď?

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Marek, nemas stoperov prehodenych? Smalling RCB...

Reagovat
Usty

Nemyslím si... letos spolu hráli dvakrát a pokaždý byl na RCB Gary - včetně generálky s Portugalskem.

https://www.whoscored.com/Matches/1061243/Live

https://www.whoscored.com/Matches/1035379/Live

Reagovat
smazaný uživatel

Diky.

Reagovat
REPLIKATOR

Nejlepší útok na Euru

Reagovat
technecium

Banda kopyt v čele s taktickým dinosaurem

Reagovat
Marv

Výsledek ankety čekal sem úplný opak, pro mě nejpřeceňovanější tým na turnaji

Reagovat
smazaný uživatel

One Tea. One sugar. One England.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele