Primera División - souhrn 36. kola

10.05.2011, 21:55, aktualizováno 12.05.2011, 00:00
Komentáře a souhrny
Barcelona slaví, po dnešní remíze v Levante získala už třetí mistrovský titul v řadě. Real Sociedad doma zvládl záchranářský souboj se Zaragozou a Villarreal jen remizoval na hřišti poslední Almeríi. Sevilla přišla o dvoubrankový náskok v Osasuně a odjíždí s prázdnou. Remízami 2:2 skončily duely Hérculesu s Mallorkou a Espanyolu s Valencií...

CA Osasuna - Sevilla FC 3:2

11.05.2011 22:00

Góly: 46. Kike Sola, 87. Kike Sola, 90. Dejan Lekić - 26. Álvaro Negredo, 28. Álvaro Negredo

Osasuna neuvěřitelně otočila špatně se vyvíjející duel se Sevillou a obrovsky se tak přiblížila záchraně. Pamplonští ještě o poločase prohrávali 0:2, tři minuty před koncem to pak bylo 1:2. Přesto domácí vstali z mrtvých a v nejkrásnějším utkání nedělního programu La Ligy zvítězili 3:2. Sevilla si tak i nadále komplikuje cestu za evropskými poháry. Po dvou brankách dnes dali Kike Sola a Alváro Negredo.

Utkání začalo velmi svižně a hned po pár desítkách vteřin mohli oba týmy skórovat. Nejprve se do šance probojoval hostující Kanouté, hned z protiútoku pak zahrozil Cejudo, v obou případech se však zaskvěli brankáři. V šestadvacáté minutě šla hostující Sevilla do vedení, z volného přímého kopu odcentroval Sergio Sánchez a Alvaro Negredo hlavou do protipohybu gólmana Ricarda poslal hosty do vedení.

Trvalo to jen dvě minuty a Sevilla vedla o dvě branky. Z levé strany odcentroval Diego Perotti, míč tečoval jeden z obránců tak nešťastně, že plachtil za záda Ricarda, ten však konečky prstů dokázal balón vytěsnit na tyč. Bohužel pro Osasunu se však kulatý nesmysl odrazil od brankové konstrukce k úplně volnému Negredovi, jenže tak rybičkou mohl do odkryté svatyně zavěsit.

V druhém poločase ovšem hráli už jen domácí. Hned po čtyřiceti vteřinách hry si naběhl na Camuňasův centr na bližší tyč Kike Sola a jemnou tečí snížil na 1:2. Prakticky hned v zápětí mohl vyrovnat Damía, jeho hlavička ovšem skončila těsně nad břevnem.

I nadále se hrál zajímavý fotbal, Negredo mohl zkompletovat hattrick, proti tentokrát byla branková konstrukce za brankou. V osmdesáté šesté minutě přišel na hřiště domácí Dejan Lekič, tento tah se vyplatil na jedničku. Lekič ihned po svém příchodu na hřiště rozjel akci na Cejuda, který našel Solu a bylo to 2:2!

A v poslední minutě normální hrací doby sám Lekič rozhodl o tříbodovém zisku pro Osasunu! Perfektní prudký centr z levé strany poslal do pokutového území nejlepší hráč zápasu Camuňas, míč se odrazil k Lekičovi a ten překonal Varase potřetí. Osasuna si výhrou polepšila na jedenáctou příčku ligové tabulky a je zřejmě zachráněna, Sevilla zůstává sedmá a na šesté Atlético ztrácí jen pár gólů ve skóre.

Více informací k zápasu

Hércules CF - RCD Mallorca 2:2

11.05.2011 21:00

Góly: 12. Sendoa, 42. Sendoa - 76. Víctor Casadesús, 80. Pierre Webó

Primera División zná po dnešku již dva jisté sestupující. K beznadějně poslední Almeríi se po dnešním zaváhání v souboji s Mallorcou přidal Hércules, jenže ztrácí na sedmnácté Getafe šest bodů, jenže má horší vzájemné zápasy. A to přitom domácí dlouhou dobu vedli 2:0, v závěru však dvakrát doplatili na výpadek pozornosti, a tak se v La Lize ohřejí jen rok. Mallorcu naopak bod zřejmě definitivně zachránil, i když, v letošní sezoně je možné úplně všechno.

Domácí Hércules byl po většinu utkání lepším týmem, nakonec však odešel smutnější. Ale postupně...

První příležitost zápasu měl v páté minutě nejlepší střelec Hérculesu David Trezeguet, hlavou se však nedokázal střelecky prosadit. Ve dvanácté minutě se již však domácí radovali, pro Hércules ohromně důležitou branku vstřelil Sendoa Aguirre. Hércules nepolevil, hned o tři minutky později to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů Tiago Gomes, ale branku netrefil.

Domácí dávají 36 procent svých branek v období mezi třicátou a pětačtyřicátou minutou, to je nejvyšší číslo z celé La Ligy. Tato statistika se potvrdila i dnes, tři minuty před přestávkou totiž našel Kiko Aguirreho a domácí vedli 2:0. V tu chvíli opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by Hércules mohl o tři body přijít.

Jenže Mallorca se ve druhém dějství zlepšila a dlouho pořádně domácí obraně zatápěla. Jako první mohl snížit Pierre Webó, ale nedal. Stejný osud potkal i dalekonosný pokus De Guzmána, který těsně přestřelil.

V sedmdesáté šesté minutě se však hosté dočkali, Webó přihrál střídajícímu Casadeusovi a ten vykřesal pro Mallorcu naději. Oheň z ní udělal o čtyři minuty později sám Webó, který tentokrát těžil z centru Ayozeho a vyrovnal.

Hércules se v závěru snažil strhnout vedení zpět na svou stranu a zdramatizovat tak boj o záchranu, domácí tlak však nebezpečný nebyl, a tak zbývá v La Lize zaplnit místo jen jednoho sestupujícího. Sbohem, Hérculesi, nezklamal jsi!

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:2

11.05.2011 21:00

Góly: 19. Daniel Osvaldo, 76. Ernesto Galán - 9. Roberto Soldado, 25. Juan Mata

Espanyol v souboji s Valencií dvakrát prohrával, nakonec si však připsal bod. Pro domácí bod znamená udržení teoretické naděje na evropské poháry, Netopýři si remízou zřejmě definitivně zajistili třetí místo a s tím spojenou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Hosté z Valencie se dostali do vedení již po devíti minutách. Lopézova zpětná přihrávka na Rodriguéze byla otřesná, zpracování domácího stopera ještě horší a najednou tak byl Roberto Soldado sám před Kamenim. S takovými situacemi si španělský kanonýr ví rady, nezaváhal ani tentokrát a klidnou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení.

V osmnácté minutě se nejprve do velké šance dostal Joan Verdú, ten však ještě gól nedal. To se podařilo až o minutu později Osvaldovi, ten si naběhl na skvělou dlouhou přihrávku Alonsa, pohrál si s oběma stopery Netopýrů a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. V jedenadvacáté minutě se dostal k Matově přihrávce Joaquín a v tu chvíli byl úplně sám před Kamenim, střela mu však nesedla a kamerunský brankář tak mohl zasáhnout.

Ve dvacáté páté minutě se na pozici křídla vysunul pravý bek Bruno, dostal ideální přihrávku od Soldada, naservíroval míč před prázdnou branku Juanu Matovi a Valencia znovu vedla. Ještě do poločasu mohl znovu vyrovnat Chica, zkušený brankář César Sánchez si ale poradil.

Druhá půle nenabídla tolik vzruchu jako ta první, ale když už se něco před brankami dělo, bylo to většinou před tou hostující. César se tak musel zaskvět například proti ranám Callejóna a Osvalda. V sedmdesáté šesté minutě se již domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Pravý obránce Galán přihrál na pravou stranu Luísi Garcíovi, jenž se rychlou kličkou do středu hřiště uvolnil a vypálil. Jeho ránu César pouze vyrazil před sebe, kam si naběhl Galán a jak celou akci rozjel, tak jí také zakončil.

Zakončil tak gólový účet celého utkání, v němž Espanyol remizoval s Valencií 2:2, spokojeny mohou být oba celky. A spokojeni mohli být i diváci, na stadionu Cornella - El Prat se hrál vynikající fotbal.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 1:1

11.05.2011 20:00

Góly: 41. Felipe Caicedo - 28. Seydou Keita

Barcelona slaví. Potřetí v řadě je ve Španělsku nejlepší a dokonává tak zlatý hattrick. Definitivní razítko na tom udělal dnešní potřebný bod ze hřiště Levante, který maximálně vyhovuje oběma týmům. Levante si díky remíze zřejmě definitivně zajistilo záchranu, Blaugranas již před zápasem věděli, že jim bod stačí a celý zápas to vypadalo, že vlastně ani jeden tým vyhrát nechce.

První šanci zápasu měl v sedmnácté minutě Xisco Nadal, jenže pálil z voleje z dobrých pětadvaceti metrů těsně vedle Valdésovy branky. Chvíli poté to z dálky zkoušel také odchovanec Barcelony, ale dnes v dresu Levante Xavi Torres, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V osmadvacáté minutě se dostala Barcelona do vedení, na Xaviho perfektní přihrávku si naběhl Seydou Keita a s trochou štěstí překonal Munúu.

Vyrovnat mohl dvakrát Felipe Caicedo, přihrávek Juanfrana a Valda ale využít nedokázal. V jedenačtyřicáté minutě už se však dočkal. Na dlouhý pas za hostující obranu směřovali jak Piqué, tak Valdés, oba si však navzájem dávali přednost, čehož využil Felipe Caicedo, obešel brankáře Barcelony a do prázdné branky zasunul míč.

V dresu Blaugranas určovali tempo hry Lionel Messi a Ibrahim Afellay, první jmenovaný nahrával, druhý minutu před přestávkou střílel, jenže Munúu nepřekonal. Katalánci mohli znovu převážit misky vah na svou stranu zásluhou geniálního Messiho, jeho sólo přes pět bránících hráčů bylo dokonalé, střela ovšem zamířila jen do tyče.

Messi si podobnou situaci zopakovat ve dvaasedmdesáté minutě, tentokrát to po několika elegantních kličkách zkoušel z hranice vápna a jeho tečované střele chybělo jen pár centimetrů. Závěrečné minuty se dohrávaly už jen z povinnosti, bylo prakticky jasné, že utkání skončí remízou, Barcelona se totiž nikam nehnala a jen držela míč na svých kopačkách.

Již několik minut před koncem bylo rozhodnuto, fanoušci se radovali. "Campeónes, Campeónes," znělo z tribun. Po konečném hvizdu se tak hosté mohli radovat, získali potřetí v řadě mistrovský titul, čímž se dotáhli na rozdíl jediného primátu od slavného Dream Tramu z devadesátých let dvacátého století.

Nutno na závěr podotknout, že Barcelona získala titul zaslouženě, byla po celý průběh sezony ve Španělsku nejlepší. Na druhou stranu si však celá země zasloužila lepší tečku za cestou k titulu. Na konci května ještě čeká Barcelonu finále Ligy mistrů proti Manchesteru United a v příští sezoně zbývá jediný cíl: vyrovnat nejlepší fotbalový tým historie!

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Zaragoza 2:1

11.05.2011 20:00

Góly: 24. Raúl Tamudo, 88. Mikel Aranburu - 53. Gabi

Real Sociedad gólem v osmaosmdesáté minutě porazil Zaragozu 2:1 a učinil tak zřejmě rozhodující krok k udržení se v nejvyšší španělské soutěži. Zaragoza je naopak na osmnácté sestupové pozici a pokud si chce La Ligu zahrát i příští rok, musí zabrat. Hrdinou Baskicka se stal záložník Mikel Aranburu, střelec rozhodující branky dvě minuty před koncem.

Utkání otevřel hned v první minutě Aranburu, jeho střela z dobré pozice však byla na poslední chvíli zblokována. Stejně se vedlo i v sedmé minutě Xabimu Prietovi, jenž se dostal na zadní tyčí k přetaženému centru Griezmanna, jeho gólovou hlavičku ale vyrazil z brankové čáry Paredes. Hned v zápětí Zurutuza, střelou zpoza šestnáctky ovšem branku minul.

První velkou šanci zápasu měl v jedenácté minutě Antoine Griezmann, který dostal perfektní přihrávku od Prieta, uvolnil se přes Da Silvu, Doblase v bráně Zaragozy ale nepřekonal. Domácí se ve čtyřiadvacáté minutě dočkali zasloužené první branky, Diego Rivas poslal přihrávku Tamudovi, který nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Vůbec první šanci Zaragozy v zápase měl šest minut po přestávce Uche, na Brava si ale nepřišel. V padesáté čtvrté minutě přesto Zaragoza vyrovnala. Na hranici šestnáctky byl faulován Lafita a hosté dostali příležitost rozehrávat volný přímý kop z výhodné pozice. K jeho exekuci se postavil Gabi a krásnou střelou nedal Bravovi žádnou šanci.

Herrera pak mohl hosty poslat dokonce od vedení, v obrovské šanci ovšem selhal. Rozhodnout mohl také domácí Ifran, ani on však neměl štěstí. Když už to vypadalo, že zápas vítěze nenajde, dostal míč na roh šestnáctky Mikel Aranburu a tvrdou ranou rozhodl.

Více informací k zápasu

UD Almería - Villarreal CF 0:0

11.05.2011 20:00

Góly: -

V naprosto nezajímavém utkání proti sobě nastoupily týmy Almeríy a Villarrealu. Ani jeden tým již o nic nehraje, a tak se hrál velmi nudný fotbal a k vidění nebyl ani jeden gól. Almería zůstává beznadějně poslední, Villarreal je s přehledem čtvrtý a o tuto příčku již nemůže přijít.

Utkání přitom začalo velmi svižně a hned ve druhé minutě se domácí radovali z gólu, ten však nemohl být pro ofsajd uznán, Ulloa se tak radoval předčasně. Nejlepším hráčem na hřišti byl po celých devadesát minut útočník Žluté ponorky Nilmar, které mohl poprvé skórovat již ve čtvrté minutě, v obrovské šanci po přihrávce Valera ovšem nedal.

V sedmé minutě pak obešel hned tři domácí obránce, jeho křížná rána ovšem minula levou tyč branky Almeríy. One-man show pokračovala ve dvacáté třetí minutě, kdy Nilmar využil velké chyby v obraně, kterou předvedl Luna, následně však trefil jen tyč!

Po půlhodině hry to byl znovu Nilmar, který se snažil rozproudit jinak obrovsky nudný duel, tentokrát pro změnu hlavou přestřelil. Chvíli po něm se do šance dostal i sváteční střelec Senna, ten však jen potvrdil svou vizitku a možnost zahodil.

Druhý poločas na stadionu Mediterráneo nepřinesl ani jednu gólovou příležitost, a tak není divu, že zápas skončil bezbrankovou remízou. Ta v podstatě vyhovuje oběma celkům, domácí získali další symbolický bod, hosté zase definitivně pojistili čtvrté místo a tím tedy účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Já osobně bych ještě rád poděkoval Nilmarovi, jako jediný se dnes staral vzruch před brankou a díky němu tak diváci (včetně mě) neusnuli nudou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF 4:0

10.05.2011 22:00

Góly: 24. Cristiano Ronaldo, 58. Cristiano Ronaldo, 77. Karim Benzema, 90+2. Cristiano Ronaldo (pen.)

Malé madridské derby bylo jasnou záležitostí domácího Realu Madrid, který přejel Getafe 4:0. Střelcem zápasu se stal Cristiano Ronaldo, který zaznamenal hattrick, jenž mu pomůže v boji o nejlepšího střelce. Getafe si velice zkomplikovalo cestu k záchraně v soutěži.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, když Benzemu nahradil na hrotu Higuaín. V dresu hostí se neobjevil zraněný kapitán Manu del Moral, kterého zastoupil mladíček Sardinero. Po uctění památky golfové legendy Severiana Ballesterose, začal Real mírným tlakem, na přihrávku Marcela nedosáhl o kousek Higuaín, Argentinec pak nevyužil akci, kterou rozjel s Cristianem Ronaldem.

V 18. minutě se probil po pasu Özila do vápna Higuaín, ale vystřelil slabě pouze do zámezí. Hosté několikrát znemožnili přesnou rozehrávku domácích, ale ve 23. minutě už byli bezmocní vůči akci, kterou zakončil pěkným centrem Özil a ještě hezčí hlavičkou Cristiano Ronaldo.

Domácí pak hru ještě více zklidnili, sousedy z jihu města k ničemu příliš nepouštěli. Pohotovou střelou se blýskl Özil, ale srazil mu ji na roh Boateng. První vážnější pokus Getafe měl na svědomí Colunga, ale jeho umístěnou přízemní střelu zneškodnil Adán. Ve 37. minutě měl další šanci Ronaldu po centru Di Maríi, ovšem hlavičkoval nad. Největší šanci hostů měl těsně před poločasem po přímém kopu Pareja a závaru ve vápně Colunga, ale nastřelil jen Arbelou.

Hned po přestávce mohli zvýšit Marcelo a po něm Ronaldo, ale nepodařilo se. Pak pěkný pas Özila na Higuaína překazil Cata Díaz. V 53. minutě pálil z přímého kopu Cristiano Ronaldo, ale Ustari vyrazil. O čtyři minuty později Real zvýšil náskok a byl u toho opět Ronaldo, kterého po akci Higuaína nezištně našel přihrávkou ve vápně Özil.

Getafe mohlo dvě minuty nato skórovat po hezké akci Pareja, ovšem Casquero mířil vedle. Bílý balet dále udržoval převahu a dočkal se v 76. minutě, když Xabi nádhernou křižnou přihrávkou našel čerstvě vystřídavšího Benzemu a ten se nemýlil - 3: 0! O dvě minuty poté mohl přidat třetí gól Ronaldo po pasu dalšího nového muže Adebayora, ale nastřelil pouze Torrese.

Posledních deset minut zápasu bylo jasnou záležitostí domácích, na hřiště se dostal i gólman Castilly Mejías. V 86. minutě měl další šanci Ronaldo - opět mu nahrával Adebayor - ale Portugalec nezakončil ideálně. V 88. minutě napřáhl Xabi a jeho bombu zpoza vápna vytáhl skvěle Ustari na roh.

Další akci nedokázal zakončit Adebayor a pak přišla další chvíle pro Cristiana Ronalda a jeho souboj o titul nejlepšího střelce. Portugalec zkompletoval v nastavení hattrick, po velmi pochybně odpískané penaltě. Real tak udržuje v klidu druhé místo, zaznamenal rekordní výhru proti Getafe, které se tak ocitlo dvě kola před koncem nad sestupovou propastí.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Atlético Madrid 2:1

10.05.2011 21:00

Góly: 38. Kennedy Bakircioglü, 48. Markus Rosenberg - 11. Mario Suárez

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Racingu Santanderu představili hráči Atlética Madrid, kteří bojují o přímý postup do Evropské ligy. Zaváhání Athleticu Bilbao, které prohrálo 1:2 s Deportivem La Coruňou, se ale madridskému klubu využít nepodařilo, neboť prohrál 1:2. Do vedení ho sice dostal v 11. minutě Mario Suárez, jenže poté se trefili domácí Kennedy Bakircioglü a Marcus Rosenberg, kteří rozhodli o vítězsví Racingu.

Atlético bylo před zápasem favoritem, neboť bojuje o pátou příčku, kterou zatím drží Athletic Bilbao, zatímco Racing se pohybuje uprostřed tabulky, která je extrémně vyrovnaná. Jenže Atlético zaváhalo, a tak má stále stejný počet bodů jako sedmá Sevilla, která však má ještě zápas k dobru a může se tak dostal právě na ono vysněné páté místo.

Svěřence Quiqueho Sáncheze Florese může prohra štvát také z toho důvodu, že do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Už v 11. minutě totiž otevřel skóre utkání Mario Suarez, který poslal volejí zdálky míč k levé tyči. A po 20 odehraných minutách již mohl být stav 2:0, jenže to by střela Antonia Lopeze z přímého kopu nesměla skončit na břevně.

Místo navýšení náskoku ale přišlo sedm minut před poločasem vyrovnání. Dos Santos byl faulován Tiagem, načež byl odpískán přímý kop, z kterého Bakircioglü poslal míč k pravému spodnímu rohu a překonal tak Davida De Geu. O tři minuty na to se k dalšímu přímému kopu postavil stejný hráč, tentokrát ale De Gea dokázal střelu vyrazit, ale pouze k Mehdimu Lacenovi, který se pokusil o zakončení z voleje, ale rána mu nesedla.

Vstup do druhého poločasu ovládli domácí, neboť již ve 48. minutě poslal Marcus Rosenberg svůj tým do vedení. V pokutovém území si zpracoval centr Dos Santose a v koncovce se nemýlil.

Racing byl viditelně vedením povzbuzen, a tak si vypracovával jednu šancí za druhou. Do Santos zdálky vypálil na De Geu, který měl hodně problémů, aby střelu vytáhl vedle tyče. O minutu na to domácí orazítkovali tyč přízemní střelou zpoza brankového území.

Atlético se již do konce zápasu nevzmohlo na žádný opravdový odpor, za zmínku snad stojí jen střelecké pokusy Suareze a Reyese, které však směřovaly mimo bránu, a Racing tak vcelku bez problémů uhájil důležité tři body.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sporting Gijón 2:0

10.05.2011 21:00

Góly: 10. Júlio Baptista, 68. Eliseu

Ve 36. kole se na domácím hřišti Malagy představili hráči Sportingu Gijón, ale ani těm se nepodařila zastavit rozjetá mašina, která v posledních kolech devastuje jednoho soupeře za druhým. Díky brankám Júlia Baptisty a Eliseua zvítězila Malaga 2:0, čímž se posunula již na 10. místo. Předběhla tak právě svého úterního soupeře Gijón, který je nyní jedenáctý, dva body za Malagou.

Malaga vyhrála již pátý zápas v řadě, a tak se nyní pohybuje uprostřed tabulky, zatímco ještě před nedávnem byla jedním z kandidátů na sestup. Svěřenci Manuela Pellegriniho chytili v závěru sezóny formu jako hrom, především pak Júlio Baptista, který tuto sérii de facto nastartoval. Skvělé výsledky totiž začali přicházet poté, co se brazilský útočník uzdravil a vrátil se na hřiště.

A své kvality předvedl i dnes, neboť to byl právě on, kdo otevřel skóre zápasu. Už v 9. minutě se dostal do velmi dobré šance a efektivními nůžkami uklidil míč za záda brankáře Juana Pabla.

Gijón se pokoušel o odpověď, z nichž nejnebezpečnější byl pokus Egurena, ale brankář Malagy Caballero si s ním poradil. Na druhé straně se o druhý gól zápasu pokoušel Duda, ale ten na Pabla nevyzrál.

V prvním poločase se více zajímavých situací neurodilo, a tak skončila první pětačtyřicetiminutovka vítězství 1:0 pro domácí. V druhé půli Malaga přidala druhý gól a znovu šlo o velice zajímavou akci. Tentokrát se stal hlavním hrdinou Eliseu, který dokázal bez problému obejít hned tři obránce Sportingu a svoji individuální akci ukončil chytrou střelou k bližší tyči, čímž překonal Pabla.

Gijón si již nedokázal vytvořit žádné nebezpečné šance, a tak i druhý poločas dokázali domácí vyhrát jednobrankovým rozdílem, díky čemuž se mohli radovat z celkové výhry 2:0. Malaga má nyní 45 bodů a vše nasvědčuje tomu, že se v La Lize bude objevovat i v průběhu příští sezóny. Gijón má bodů 43, což by mělo statisticky na záchranu stačit také.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 2:1

10.05.2011 20:00

Góly: 22. Adrián, 71. Xabier Castillo (vl.) - 3. Gaizka Toquero

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Deportiva La Coruňa představili hráči Athleticu Bilbao, kteří překvapivě nedokázali získat ani bod. Domácí totiž vyhráli 2:1 díky brance Adriána a vlastnímu gólu Xabiera Castilla. Deportivo se tak vyšvihlo na 14. příčku, zatímco Athletic si nadále drží svoji pátou pozici.

O tu ale dnes mohli hosté přijít, jenže ani Atléticu Madrid se proti Racingu Santanderu nepodařilo získat nějaké body, a tak stále zůstává o dva body za Basky. Ti ale o svoji příčku přeci jen ve 36. kole ještě mohou přijít, neboť Sevilla na ně ztrácí pouhé dva body a své utkání hraje až ve středu.

Přitom hosté do zápasu nevkročili vůbec špatně. Už ve třetí minutě totiž otevřel skóre Gaizka Toquero, který po přihrávce Iraoly poslal ze středu brankoviště míč v levé tyči a překonal tak brankáře Aranzubiu.

Stejná dvojice hráčů se málem postarala i o druhý gól, který mohl padnout ve 13. minutě, když Toquerovi znovu přihrával Iraola, ale tentokrát útočník Athleticu zpoza pokutového území Aranzubiu nepřekvapil. Ještě v té samé minutě se do druhé velké šance hostů dostal druhý z útočníků a to Fernando Llorente, ale jeho střela mířila pro změnu těsně vedle brány.

V následující desetiminutovce se střídaly šance na obou stranách, ale zakončení většinou pozbývalo nutné přesnosti. To již ale neplatilo o 22. minutě, kdy se po rohovém kopu domácích dokázal prosadit Adrián, který přesně zamířil ke vzdálenější tyči a tím překonal Irazioze. Deportivu se tak podařil vyrovnat na 1:1.

Ve 27. minutě mohli jít hosté opět do vedení, když se po centru Iraoly zjevil ve velmi dobré příležitosti Llorente, ale ten hlavičkou zblízka orazítkoval pouze tyč. Do konce prvního poločasu se již nic zajímavého nedělo, a tak šly týmy do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupilo lépe pro změnu Deportivo, neboť se již ve 48. minutě dostali k velké příležitosti. Po přihrávce Andrése Guardada se v pokutovém území dostal k míči Diego Colotto, ale jeho střela minula vzdálenější tyč.

Do dalších šancí se dostali domácí Riki, Juan Rodríguez, Valerón a Manuel Pablo, ale ani jeden nedokázal svoji šanci přetavit v gól. Na druhé straně měli stejný problém postupně Toquero, Martínez či David López.

A právě nepřesná koncovka hráče z Bilbaa mohla hodně mrzet po 71. minutě, kdy si dal nešťastný vlastní gól Xabier Castillo a Deportivo se tak dostalo do vedení 2:1. Athleticu Bilbao se již v závěru utkání nepodařilo vytvořit si potřebný tlak, a tak po sérii nepříliš nebezpečných pokusů na obou stranách skončil zápas výhrou Deportiva jednogólovým rozdílem.

Deportivo La Coruňa má nyní 42 bodů, což by čistě statisticky mělo stačit k udržení se v La Lize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona36295292:2092
2.Real Madrid36275491:3186
3.Valencia CF36207962:4467
4.Villarreal CF361881053:4062
5.Athletic Bilbao361731656:5354
6.Atlético Madrid361571456:4952
7.Sevilla FC361571456:5852
8.Espanyol Barcelona361541744:5149
9.Racing Santander3612101439:5246
10.Málaga CF361361752:6445
11.CA Osasuna361281644:4444
12.Levante UD361281640:5044
13.RCD Mallorca361281637:4944
14.Real Sociedad361422047:6244
15.Sporting Gijón3610131333:4143
16.Deportivo La Coruña3610121431:4542
17.Getafe CF361171846:5940
18.Real Zaragoza361091737:5239
19.Hércules CF36972035:5834
20.UD Almería365121932:6127

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (443)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele