Primera Division - preview 36. kola

10.05.2011, 08:51, aktualizováno 11.05.2011, 10:26
Previews
Barcelona zajíždí na půdu zachráněného Levante a hodlá udělat poslední krok k titulu. V utkání důležitém pro boj o poháry se střetne Espanyol s Valencií, Villarreal hraje na půdě sestupující Almeríe, o záchranu se střetnou Hércules s Mallorcou a Real Sociedad se Zaragozou...
Levante UD - FC Barcelona  (středa 20:00)
Barcelona jede pro definitivní jistotu obhajoby titulu na půdu Levante, stačí jí bod. Domácí již jsou dávno zachráněni a vzhledem k jarní parádní formě to chvíli dokonce vypadalo v útok na evropské poháry, z toho však hned zase sešlo. Přesto už může být Levante poměrně v klidu, je dvanácté a o záchranu se poperou jiné týmy. Barca nechce oslavy oddalovat, jede si pro body.

Domácí Levante hraje v poslední době průměrně, jarní jízda skončila a přichází mírný propad tabulkou, nikoliv však na pozice znamenající sestup. Levante sbírá body převážně na domácím hřišti, kde vyhrálo tři z posledních pěti utkání, naposledy to odnesl Hércules. V posledním ligovém kole pak Levante podlehlo Athleticu na San Mamés 2:3, a to i přesto, že prohrávalo 0:3.

Barcelona hraje to, co potřebuje. Čtyřutkání s Realem asi nepřineslo mnoho radosti pro nezaujaté diváky, a tak se chtějí Blaugranas revanšovat jízdou za titulem. To se však nedaří, hosté nejspíše přepnuli na úsporný režim. To se nejlépe ukázalo o víkendu v barcelonském derby, které Barcelona vyhrála 2:0, po druhé brance však úplně přestala hrát a pustila Espanyol do hry. Náskok Barcelony činí po včerejším zápase Realu pět bodů, Katalánci však mají zápas k dobru a po jeho dohrání budou do konce soutěže zbývat dvě kola. Vzhledem k lepšímu skóre i vzájemným zápasům s Realem tedy stačí Barce bod.

Oba týmy se naposled utkaly v lednu v rámci sedmnáctého kola Primera Division, Barcelona tehdy zvítězila na domácím hřišti 2:1, když o obě branky vítězů se postaral Pedro. Levante si však před pár lety připsalo i skalp barcelonského obra, v roce 2004 zvítězilo v poháru Copa del Rey 1:0.

O motivaci má postaráno Lionel Messi, nejlepší střelec Barcelony ztrácí na Cristiana Ronalda z Realu po včerejšku již pět branek. Oba navíc mají šanci překonat střelecké rekordy La Ligy, hraje se i o Pichichi a Zlatou kopačku.

Barceloně bude v utkání chybět trojice obránců, mimo hru jsou Adriano, Gabi Milito a mladík Montoya, naopak na lavičku by se měl po zranění posadit Carles Puyol. Levante se bude muset obejít bez Del Horna, Juanla a Sergia.

"Zřejmě nikdy nemůžeme vyrovnat slavný Dream Team v počtu titulů. To však ani není mým cílem, chci si užívat každý zápas, což se mi díky této úžasné partě daří. Byl bych strašně rád, kdyby Leo (Messi) vyhrál Pichichi, momentální cíl číslo jedna se však jmenuje titul. Pro ten si jdeme již ve středu, stačí nám bod, chceme tři," připomněl Pep Guardiola slavný tým Barcelony z devadesátých let dvacátého století, jehož byl sám součástí.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran - Iborra, Xavi Torres - Valdo, Suárez, Xisco - Caicedo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdéš - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Maxwell - Xavi, Sergio Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.50 - 5.50 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Zaragoza  (středa 20:00)
V důležitém záchranářském souboji na sebe v rámci šestatřicátého kola La Ligy narazí šestnáctý Real Sociedad a osmnáctá Zaragoza. Oba týmy potřebují tři body jako sůl, domácí jsou jen dva body od prvního sestupového místa, které momentálně drží právě Zaragoza.

Problém obou mužstev se přitom dá postat dvěma slovy: chybí střelec! Nejlepší kanonýr Sociedadu Prieto má na svém kontě pouhých sedm zásahů, hůře je na tom jen Deportivo s Adriánem. Právě sedm gólů dal i hostující Gabi a je v tomto směru nejlepší z týmu.

"Jdeme za vítězstvím od první minuty. Potřebujeme jednu výhru, to bude k záchraně stačit. Nechceme to oddalovat a čekat, až pod námi spadne větev, proto bychom měli porazit už Zaragozu, Ta má však stejné starosti a nebude chtít prohrát, čeká nás těžký soupeř, bude to urputný boj," přesně popsal situaci kapitán domácích Xabi Prieto.

Oba týmy si před dvěma týdny připsaly obrovsky cenný skalp, domácí porazili Barcelonu, hosté zase zdolali Real Madrid. O víkendu se však na úspěch navázat nepodařilo, Sociedad podlehl Valencii, Zaragoza zase doma Osasuně.

Domácím by měl chybět jen dlouhodobě zraněný útočník Joseba Llorente, jinak nejsou hlášeny žádné ztráty. Na druhé straně barikády nemůže nastoupit Ander Herrera, ten je nejtrestanějším hráčem ligy a má tak další stopku za karty. Zranění pak jsou Contini, Lanzaro a Laguardia.

Téměř jistě se bude hrát taktický zápas, jde o všechno a technické finesy se asi čekat nedají. Mírným favoritem utkání je domácí Real Sociedad.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Martínez, Demidov, González, De la Bella - Rivas, Aranburu - Prieto, Zurutuza, Griezmann - Tamudo
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Doblas - Lanzaro, Jarošík, Silva, Paredes - Ponzio, Gabi - Lafita, Ander, Boutahar - Uche
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Villarreal CF  (středa 20:00)
Almería přivítá Villarreal, jedná se o jediný zápas šetatřicátého kola, ve kterém již o nic nejde ani jednomu týmu. Zatímco Almería je beznadějně poslední a již nemá šanci na záchranu, Villarreal je čtvrtý a o tuto příčku již nemůže přijít.

Není to tak dávno, co se domácí pohybovali na hraně sestupové propasti, tu byli chvíli osmnáctí, tu sedmnáctí. Pak však přišel obrovský výsledkový propad a kvůli osmi prohrám v řadě čeká valencijský klub v příštím roce Segunda División. Domácí tak mohou hrát uvolněně, nezatěžuje je žádný stres.

To samé platí o Villarrealu. Ten před týdnem sie přehrál na domácím stadionu Porto 3:2, první utkání v Portugalsku však prohrál 1:5 a do finále Evropské ligy se tak podívá právě Porto. Přesto si Žlutá ponorka připsala obrovský úspěch, a to jak v podobě postupu do semifinále, tak výhrou nad bezkonkurenčním Portem, i když už nic neznamenala. To v lize se Villarrealu tolik nedaří, vzhledem k jistému čtvrtému místo šla La Liga na druhé místo co se týče důležitosti. Nebýt toho, mohli být hosté třetí, ztrácí totiž i Valencia.

"Musel by se stát zázrak, abychom neskončili čtvrtí. Stalo by se tak jen v případě, že bychom už nezískali ani bod a Atlético všechno vyhrálo. To se doufám nestane, jedeme si pro body už na půdu Almeríe," prohlásil nejlepší střelec Villarrealu Giuseppe Rossi.

"Momentálně už nemáme o co hrát, jsme jistí nestupující. To by nám však mohlo paradoxně nakopnout, nyní si můžeme hru užívat, nic nás netíží," myslí si záložník domácích Corona.

Je to neuvěřitelné, ale tento zápas je vůbec prvním v sezoně La Ligy, ve kterém budou oba celky kompletní, hlášena není ani jedna ztráta. O nic již nejde, proto by se mohl hrát pohledný fotbal plný gólů.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Diego Alves - Macedo, García, Pellerano, Luna - Juanito, Bernardello - Uche, Corona, Piatti - Ulloa
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego Lopéz - Mario, Marchena, Musacchio, Capdevila - Cani, Valero, Bruno, Cazorla - Rossi, Nilmar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hércules CF - RCD Mallorca  (středa 21:00)
Všechno nebo nic. Tak zní současné heslo Hérculesu, ten musí dnes bezpodmínečně zvítězit, jinak doprovodí Almeríi do druhé ligy. Soupeřem mu bude třináctá Mallorca, která by se již do bojů o záchranu zapojit neměla.

Domácí jsou na tom velmi špatně. Jediná ztráta je posílá automaticky do druhé ligy, ani v případě tří výher pak nemá Hércules zajištěnu záchranu a musí se spoléhat i na ostatní. Body však potřebuje i hostující Mallorca, která v tuto chvíli nemá klid a k definitivě setrvání v nejvyšší soutěži musí uhrát bod.

K tomu však hostům z Baleárských ostrovů nedopomůže brankářská jednička Dudu Aouate, izraelský gólman má problémy s kolenem a nuceně tak vynechá zbytek sezony. To Hércules má větší problémy s marodkou, mimo hru jsou totiž Royston Drenthe, Cristian, Francisco Farinos a Tote. K absencím mohl po minulém kole přibýt i Nelson Valdéz, tomu však byl trest za červenou kartu odpuštěn a může tak nastoupit.

"Dokud budeme mít teoretickou šanci na záchranu, nevzdáme se. Bude to obrovsky složité, věci se pro nás nevyvíjejí dobře, ale musíme bojovat. Po minulé prohře s Racingem se situace ještě zkomplikovala, o tom však už nepřemýšlíme, v hlavách máme jen Mallorcu a její porážku. Nic jiného neexistuje," prohlašuje například nejlepší střelec Hérculesu David Trezeguet, autor jedenácti ligových branek.

"Náš soupeř je na tom špatně, o to však bude tento zápas těžší. Potřebují zvítězit, my jim však nedáme body zadarmo. Jedeme si alespoň pro bod a ten získáme, nic jiného neberu," říká kouč Mallorcy Michael Laudrup.

Domácí jsou vzhledem k povinnosti vítězství favoritem zápasu, Mallorcu přecijen bota tolik netlačí. V utkání jde o všechno, Mallorca chce definitivu, Hércules hraje o naději.
Hércules CF - pravděpodobná sestava:
Calatayud - Cortés, Paz, Juanra, Peňa - Farinós, Tiago Gomes - Kiko, Nelson Valdez, Sendoa - Trezeguet
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Lux - Cendrós, Nunes, Ramis, Kevin - De Guzmán, Martí - Nsue, Aki, Pereira - Webó
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Valencia CF  (středa 21:00)
Espanyol hostí v souboji dvou celků ucházejících se o evropské poháry Valencii. Domácí se nachází na osmém místě se ztrátou čtyř bodů na šesté Atlético, to však již svůj zápas šestatřicátého kola hrálo. Valencia je třetí a o tuto pozici by ji již nemělo nic připravit. Netopýry táhne Roberto Soldado, ten dal na jaře již čtrnáct branek a dohromady jich má na svém kontě šestnáct.

Skoro to letos v La Lize vypadá, že poháry chtějí hrát jen tři týmy. První Barcelona a druhý Real, o tom asi netřeba diskutovat. Třetí Valencia sbírá body jako na běžícím pásu a již dnes si může definitivně zajistit třetí místo zaručující účast v Lize mistrů. Jenže ostatní celky ztrácejí, doprovázejí tak vzestup týmů ze spodní poloviny tabulky. Prohrává tak čtvrtý Villarreal, pátý Athletic, šesté Atlético, sedmá Sevilla s dokonce i osmý Espanyol.

Ten o víkendu nestačil v barcelonském derby na Barcelonu, které podlehl 0:2. Herně však rozhodně nepropadl, po celých devadesát minut držel s favoritem krok a vypracoval si i několik dobrých příležitostí. Předtím zase domácí porazili Athletic a zdramatizovali tak souboj o poháry.

V dresu Valencie znovu o víkendu řádil Roberto Soldado, ten dal Realu Sociedad dva góly a zařídil tak výhru svého týmu v poměru 3:0. Rozjela se také zimní posila Jonas, ten dal v posledních čtyřech zápasech tři branky. Skvěle hraji i Juan Mata, ten je se dvanácti asistencemi třetí v lize, lepší jsou už jen Özil a Messi.

"Klíčem i postupu do Evropské ligy je dnešní vítězství nad Valencií a skalp Sevilly v posledním ligovém kole. Výhoda pro nás je, že oba tyto zápasy hrajeme doma, z toho musíme těžit. Souboj o poháry bude ještě pořádně vyrovnaný, já doufám, že do něj výraznou měrou zasáhneme také my," věří kouč Espanyolu Mauricio Pochettino.

Ten však má nejrozšířenější marodku v lize, mimo hru jsou Baena, Dátolo, De la Peňa, David García, Duscher, Felipe, Forlín a Sergio! To Netopýrům chybí jediný hráč, připraven k zápasu není záložník Tino Costa.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Kameni - Galán, Amat, Rodríguez, Chica - Javi Lopéz, Javi Márquez - Luís García, Verdú, Callejón - Osvaldo
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
César - Miguel, Navarro, Ricardo Costa, Mathieu - Joaquín, Topal, Banega, Mata - Soldado, Jonas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Sevilla FC  (středa 22:00)
Vložené třicáté šesté kolo španělské Primera División uzavře souboj Osasuny se Sevillou. Domácí chytli na závěr sezony velmi dobrou formu, což se rozhodně může hodit v boji o záchranu, hosté se zase snaží o evropské poháry.

Osasuna se zvedla v pravý čas. Prohrála totiž pětkrát v řadě a vypadalo to, že se ze sestupových příček již nedokáže zvednout. Ovšem stalo se, domácí výhra nad Valencií a hlavně víkendový skalp konkurenta v boji o záchranu Zaragozy znamenaly veledůležitých šest bodů. Díky nim se Pamplona posunula na patnácté místo ligové tabulky, k definitivnímu zajištění setrvání v La Lize však Osasuna musí jednu výhru přidat.

Sevilla je osmá a i ona hraje o hodně. Po včerejší prohře Atlética a jakýmkoliv bodovým ziskem vyšvihne na příčky zajišťující evropské poháry, ještě před měsícem přitom Andalusané ztráceli deset bodů. O víkendu se však zlepšení zase trochu zadrhlo, domácí porážka s Realem 2:6 není něco, čím by se v Seville chlubili.

Spoleh však je na nejlepšího střelce Andalusanů, Alvara Negreda. Ten vstřelil již patnáct branek, za poslední měsíc má přitom průměr téměř dvou branek na zápas!

"Boj o záchranu je letos neuvěřitelně vyrovnaný. Bohužel jsme se do něj znovu zapojili i my, což je škoda, ale nedá se nic dělat. Potřebujeme ve zbývajících třech kolech jednou zvítězit, všem v klubu by se obrovsky ulevilo, kdyby se to podařilo již ve středu proti Seville," ví Lolo, obránce Osasuny, který do tohoto klubu zamířil právě ze Sevilly.

Domácím bude v důležitém utkání chybět zraněný Masoud a vykartovaní Miguel Flaňo s Nekounamem. Sevilla má dost zaplněnou marodku, na ní jsou Alexis, Martín Cáceres, Jesus Navas, Romaric, Ivan Rakitič a Guarente.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Nélson, Sergio, Lolo, Nacho Monreal - Puňal, Vadócz - Damía, Camuňas, Cejudo - Kike Sola
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Javi Varas - Sergio Sánchez, Fazio, Escudé, Dabo - Perotti, Medel, Renato, Diego Capel - Kanouté, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao  (úterý 20:00)
Ve 36. kole La Ligy přivítá Deportivo La Coruňa hráče Athletic Clubu. Domácí se budou snažit získat plný počet bodů, kterého se jim nepodařilo dosáhnout v minulém utkání s Gijónem, o vítězství se ale budou prát také Baskové, kteří se budou snažit uhájit své páté místo před dotírajícími Atléticem Madrid a Sevillou.

La Coruňa se v minulém kole dostala sama do potíží, neboť ještě v závěru zápasu s Gijónem vedla 2:1, jenže poté byla proti Deportivu odpískána penalta, ze které se David Barral nemýlil a vyrovnal na 2:2. Gijón si tak udržel svoji 9. příčku, zatímco Deportivo se propadlo do zóny sestupu na úkor Getafe.

David Barral se navíc nechal slyšet, že hráči Deportiva ho prosili, aby penaltu schválně nedal, a zajistil tak jejich týmu důležité tři body. Útočník Gijónu však jasně říká, že jediné, co chtěl udělal, bylo proměnit pokutový kop, a získat tak důležitý bod:

"Požádali mě, abych minul bránu, protože my jsme již téměř zachráněni. Je skličující sledovat, jak špatně psychicky na tom jsou týmy ze dna tabulky, kterým jde o holý krk, jenže já jim nemůžu jen tak pomáhat. Mám zodpovědnost vůči celému svému klubu, a tak jsem do penalty musel jít se stoprocentní vůlí ji proměnit."

Deportivo má nyní 39 bodů a v jednom z posledních zápasů sezóny hostí dobře hrající Athletic. V předzápasovém prohlášení se trenér Miguel Angel Lotina nechal slyšet, že nejdůležitější nyní bude pozvednout morálku hráčů:

"V zápase proti Gijónu soupeř zahrával dvě penalty, z nichž ani jedna neměla být odpískána. Ale stalo se, a tak se nyní musíme soustředit na získání důležitých bodů jinde. Je potřeba, abychom pozvedli morálku a vlastní sebedůvěru, ačkoli připouštím, že jednoduché to v této situaci vůbec nebude."

A zatímco Deportivo bojuje o holé setrvání v La Lize, Athletic nepřecházejí choutky na Evropskou ligu. Vždyť v minulém kole porazil dobře hrající Levante 3:2, a nadále si tak s 54 góly drží svoji pátou příčku.

Trenér Joaquin Caparros si v úterním zápase odbude svůj 185. zápas na lavičce Athleticu, a to právě proti svému bývalému klubu. Neskrývá, že je poctěn, že se stane třetím nejdéle působícím trenérem u kormidla klubu v historii.

"Athletic je skvělý tým a mít možnost ho trénovat po tak dlouhou dobu je pro mě veliký životní úspěch," shrnuje své nadšení Caparros.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia-Laure-Lopo-Colotto-Pablo-Rodríguez-Pérez-Andrán-Valerón-Guardado-Riki
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz-Castillo-Ekiza-José-Iraola-Martínez-Orbaiz-Muniain-López-Toquero-Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Racing Santander - Atlético Madrid  (úterý 21:00)
Ve 36. kole La Ligy se na půdě Racingu Santanderu představí hráči Atlética Madrid. Domácí jsou na 12. příčce, ale na sestupovou zónu mají náskok pouhých čtyř bodů, a tak se budou snažit zvítězit, tříbodového zisku se ale zadarmo nebudou chtít vzdát ani hosté, kteří jsou 6. a dýchají na záda Athleticu.

Trenér Atlética Madrid Quique Sánchez Flores se nechal v předzápasovém vyjádření slyšet, že věří, že má dostatečně dobrý kádr na to, aby si dokázal porazit s absencí čtyř klíčových hráčů. Obránci Luis Perea a Diego Godín totiž do úterního zápasu nebudou moci nastoupit kvůli zranění, zatímco útočník Diego Costa si odpykává trest a křídelní hráč Juanfran odcestoval za rodinou kvůli smrti svého otce.

"Je pravda, že budeme postrádat několik klíčových hráčů, ale na druhou stranu je dokážeme nahradit jinými, kteří je dokáží plnohodnotně zastoupit. Mají moji plnou důvěru a já se na jejich výkony můžu stoprocentně spolehnout," říká Flores.

Minulé kolo se madridskému celku příliš nepovedlo, neboť Atlético podlehlo doma Malaze 0:3 a nedokázalo se tak odpoutat od Sevilly, která taktéž ztratila všechny body. Flores však prohře nepřikládá žádný větší význam a snaží se dívat spíše dopředu: "Není čas zabývat se spekulacemi, zda jsme byli lepším týmem nebo horším, nyní je důležité sbírat body, skrze které se můžeme probojovat k postupu do Evropské ligy."

K tomu je potřeba umístit se do šestého místa. Hráči navíc hrají také za svého trenéra, neboť konečné výsledky rozhodnou o tom, zda Flores bude u madridského týmu pokračovat i po sezóně, či nikoliv.

Sám trenér se ale k tomuto tématu vyjadřuje negativisticky: "Tyto spekulace já nemám rád. O mé budoucnosti v klubu se může jednat v kterýkoliv následující den."

V o poznání nepříjemnější situaci je Racing Santander, který je sice na 12. příčce, ale setrvání v nejvyšší španělské soutěži ještě nemá jisté. Tým Marcelina Garcíi Torala sice v minulém kole dokázal zvítězit 3:2 nad Herculesem, nicméně trenér nabádá své hráče, ale nepolevovali ve svém výkonu:

"Stále jsme v sestupovém ohrožení, a tak není čas na klid. Právě naopak, do posledních zápasů musíme dát úplně všechno."

Toral se však v úterním zápase bude muset obejít bez Gonzala Colsy a Oscara Serrana.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo-Pinillos-Henrique-Torrejón-Cisma-Diop-Lacen-Kennedy-Munitis-Rosenberg-Dos Santos
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
De Gea-Luis-Domínguez-Ujfaluši-Valera-Tiago-Suárez-Koke-Reyes-Forlán-Agüero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.15 - 3.35 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - Sporting Gijón  (úterý 21:00)
Ve 36. kole La Ligy se v úterním zápase utkají týmy Malagy a Gijónu. Domácí mají v závěru sezóny formu a po sérii čtyř vítězství v řadě se ze sestupových příček dostali až na skvělé 13. místo, přičemž v případě pokoření Gijónu se již budou moci hráči radovat ze setrvání v nejvyšší španělské lize i pro příští rok. Gijón se nachází na ještě lepší pozici, je momentálně 9., ale od Malagy ho dělí pouhý jeden bod, a tak se o vítězství bude prát také, neboť nic ještě nemá zcela jisté.

Malaga v posledních kolech dokázala porazit Mallorcu, Racing Santander, Hercules a Atlético Madrid, přičemž se jí podařilo vsítit 11 gólů, zatímco obdržela pouhé dva. I díky této skvělé formě má klub z jihu Španělska 42 bodů, a okupuje tak již 13. příčku.

Záložník Enzo Maresca se před zápasem nechal slyšet, že cílem všech hráčů je porazit Sporting, aby si tak co nejdříve zajistili setrvání v La Lize, což se ještě před několika týdny zdálo téměř nemožné: "Nacházíme se nyní ve velmi dobré formě, všechno klape tak jak má, a tak všichni doufáme, že naše vítězné tažení neztroskotá na Gijónu. Chceme získat důležité tři body, což by v součtu znamenalo bodů 45 a my bychom se udrželi v La Lize."

Sporting má v tabulce o jeden bod víc než Malaga, ten ale získal až v nastaveném čase posledního zápasu s Deportivem, kdy na 2:2 vyrovnával z penalty David Barral.

Ten se navíc nechal slyšet, že hráči Deportiva ho prosili, aby penaltu schválně nedal, a zajistil tak jejich týmu důležité tři body. Útočník Gijónu však jasně řekl, že jediné, co chtěl udělal, bylo proměnit pokutový kop, a získat tak důležitý bod:

"Požádali mě, abych minul bránu, protože my jsme již téměř zachráněni. Jenže to není tak úplně pravda. Stále ještě nemůžeme mít jistotu, že tu budeme i příští sezónu, a tak nějaké darování bodů soupeři vůbec nepřipadalo v úvahu. Navíc mám zodpovědnost vůči celému svému klubu, a tak jsem do penalty musel jít se stoprocentní vůlí ji proměnit."

K zápasu s Malagou Barral dodává: "Stále potřebujeme získávat body. Ještě není nic vyhráno. Pokud chceme zamezit neočekávaným a nemilým překvapením, měli bychom úterní zápas vyhrát. Jednoduché to ale rozhodně mít nebudeme, neboť Malaga se nachází ve velmi dobré formě, a tak se nespokojí ani s remízou. Za výhrou půjdou jak oni, tak my. A já věřím, že nakonec cenné tři body připadnou nám."
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero-Gámez-Demichelis-Weligton-Eliseu-Apoňo-Recio-Fernández-Baptista-Duda-Rondón
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Pablo-Ángel-Botía-Hernández-Lora-Rivera-Eguren-Ayoze-Caces-De Las Cuevas-Barral
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (úterý 22:00)
La Liga spěje do finiše a na 36. kolo vyšlo "malé" madridské derby mezi Realem a Getafe. Bílý balet patrně již na titul nedosáhne, a tak se soustředí spíš na vyzkoušení nových hráčů. Naopak "los azulones" bojují o záchranu, proto dají do zápasu vše.

Realu Madrid teoreticky o nic nejde, ale kromě nových tváří má ještě v úmyslu nezklamat domácí diváky jako v utkání se Zaragozou a Barcelonou v LM a navíc chce tým pomoci Cristiano Ronaldovi v získání Zlaté kopačky a titulu Pichichi. Pokud ale domácí nebudou bodovat naplno, Barcelona už může slavit titul.

Getafe, soused Realu z jihu španělské metropole se zmítá v existenčních starostech na 16. místě bod od třetího sestupového místa. Bývalá legenda Bílého baletu a současný trenér Getafe Míchel bude mít tedy ještě o motivaci navíc. Stejné to bude i u odchovanců Miguela Torrese a Pareja. Body z hřiště městského rivala jsou pro hosty životně důležité.

Trenérovi Mourinhovi budou chybět pro zranění Gago a Khedira, pro žluté karty Sergio Ramos, zdravotní potíže vyřadily z nominace i Kaká. Odpočinku se po dlouhé době dostalo Ikeru Casillasovi. Ani Dudek není na soupisce, kam se naopak dostali brankářští odchovanci Adán, Mejías a Fernández. Vrací se i Pedro León a po karetním trestu Di María.

Chytat bude v základní jedenáctce Adán, před ním si zahraje obranná čtveřice zprava Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo a ve středu zálohy pak Xabi a Lass. Útočné kvarteto bude mít podobu Di María a Cristiano Ronaldo po stranách, Ozil na spojce a Benzema na hrotu.

Kouč Míchel nemůže počítat s Marcanem, Pedro Ríosem a Víctorem Sánchezem, kteří jsou v trestu pro žluté karty. Na soupisce se objeví po dlouhém zranění Mario. Do branky se postaví Ustari, defenzíva bude mít složení zleva Mané, Mario, Cata Díaz a Miguel Torres. Casquero a Boateng budou hrát uprostřed záložní řady, na jejich krajích Arizmendi a Manu, na spojce se představí Parejo a na špici bude působit Colunga.

Malé madridské derby začíná od 22.00 CET úvodním hvizdem Ramírez Domíngueze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Adán - Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi, Lass - C.Ronaldo, Ozil, Di María - Benzema
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Ustari - M.Torres, C.Diaz, Mario, Mané - Boateng, Casquero - Manu, Parejo, Arizmendi - Colunga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 7.00 - 9.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona35294291:1991
2.Real Madrid35265487:3183
3.Valencia CF35206960:4266
4.Villarreal CF351871053:4061
5.Athletic Bilbao351731555:5154
6.Atlético Madrid351571355:4752
7.Sevilla FC351571354:5552
8.Espanyol Barcelona351531742:4948
9.Sporting Gijón3510131233:3943
10.Levante UD351271639:4943
11.RCD Mallorca351271635:4743
12.Racing Santander3511101437:5143
13.Málaga CF351261750:6442
14.CA Osasuna351181641:4241
15.Real Sociedad351322045:6141
16.Getafe CF351171746:5540
17.Real Zaragoza351091636:5039
18.Deportivo La Coruña359121429:4439
19.Hércules CF35962033:5633
20.UD Almería355111932:6126

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (573)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele