36. kolo
11.05.2011 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Levante UD - FC Barcelona 1:1

Barcelona slaví. Potřetí v řadě je ve Španělsku nejlepší a dokonává tak zlatý hattrick. Definitivní razítko na tom udělal dnešní potřebný bod ze hřiště Levante, který maximálně vyhovuje oběma týmům. Levante si díky remíze zřejmě definitivně zajistilo záchranu, Blaugranas již před zápasem věděli, že jim bod stačí a celý zápas to vypadalo, že vlastně ani jeden tým vyhrát nechce.

První šanci zápasu měl v sedmnácté minutě Xisco Nadal, jenže pálil z voleje z dobrých pětadvaceti metrů těsně vedle Valdésovy branky. Chvíli poté to z dálky zkoušel také odchovanec Barcelony, ale dnes v dresu Levante Xavi Torres, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V osmadvacáté minutě se dostala Barcelona do vedení, na Xaviho perfektní přihrávku si naběhl Seydou Keita a s trochou štěstí překonal Munúu.

Vyrovnat mohl dvakrát Felipe Caicedo, přihrávek Juanfrana a Valda ale využít nedokázal. V jedenačtyřicáté minutě už se však dočkal. Na dlouhý pas za hostující obranu směřovali jak Piqué, tak Valdés, oba si však navzájem dávali přednost, čehož využil Felipe Caicedo, obešel brankáře Barcelony a do prázdné branky zasunul míč.

V dresu Blaugranas určovali tempo hry Lionel Messi a Ibrahim Afellay, první jmenovaný nahrával, druhý minutu před přestávkou střílel, jenže Munúu nepřekonal. Katalánci mohli znovu převážit misky vah na svou stranu zásluhou geniálního Messiho, jeho sólo přes pět bránících hráčů bylo dokonalé, střela ovšem zamířila jen do tyče.

Messi si podobnou situaci zopakovat ve dvaasedmdesáté minutě, tentokrát to po několika elegantních kličkách zkoušel z hranice vápna a jeho tečované střele chybělo jen pár centimetrů. Závěrečné minuty se dohrávaly už jen z povinnosti, bylo prakticky jasné, že utkání skončí remízou, Barcelona se totiž nikam nehnala a jen držela míč na svých kopačkách.

Již několik minut před koncem bylo rozhodnuto, fanoušci se radovali. "Campeónes, Campeónes," znělo z tribun. Po konečném hvizdu se tak hosté mohli radovat, získali potřetí v řadě mistrovský titul, čímž se dotáhli na rozdíl jediného primátu od slavného Dream Tramu z devadesátých let dvacátého století.

Nutno na závěr podotknout, že Barcelona získala titul zaslouženě, byla po celý průběh sezony ve Španělsku nejlepší. Na druhou stranu si však celá země zasloužila lepší tečku za cestou k titulu. Na konci května ještě čeká Barcelonu finále Ligy mistrů proti Manchesteru United a v příští sezoně zbývá jediný cíl: vyrovnat nejlepší fotbalový tým historie!

Autor: Michal Hruška

Komentáře (22)

Přidat komentář
FCBjhonysFCB

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 2Messi,1Villa,2Pedro .

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
indy

ideme si pre titul!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to jsem chtel napsat

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Hruška, toho Valdéše v pravděpodobné sestavě myslíte vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dává to sport 1???

Reagovat
smazaný uživatel

pro ty co neví. jo dávají to tam

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Barca si ide po výhru , jednoznačne

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to Barca Levante pustí, ak bude chcieť osláviť titul doma 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim, že by Barca tolik riskovala....dneškem končí PD.....0:3....FCB....Més qué un club.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi byl komentator, prej: "No, nic moc. Kombinace na vlastní polovině hezká, počet přihrávek stoupá, ale to je tak všechno. Nečekal bych, že si Barcelona zajistí titul nevýraznou remízou s Levante.." Gratulace k titulu, ale je to nudáááááá! U Barcy se fakt vyplatí koukat místo zápasů na 5ti minutový sestřihy, protože 90% času se hraje u Valdése.. Dneska to byl ale ultra extrém..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes mi nezbývá, než souhlasit

Reagovat
FCBjhonysFCB

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1CAMPEÓNES!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FOREVER FC BARCELONA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

VÍTEJ ZLATÝ HATRICKU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forrest

Na konci května ještě čeká Barcelonu finále Ligy mistrů proti Manchesteru United a v příští sezoně zbývá jediný cíl: vyrovnat nejlepší fotbalový tým historie!

Čím vyrovnat nejlepší tým historie?

Reagovat
smazaný uživatel

v pocte ligovych titulov za sebou ... Dream team vyhral 4 v rade

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele