36. kolo
10.05.2011 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Sporting Gijón 2:0

Ve 36. kole se na domácím hřišti Malagy představili hráči Sportingu Gijón, ale ani těm se nepodařila zastavit rozjetá mašina, která v posledních kolech devastuje jednoho soupeře za druhým. Díky brankám Júlia Baptisty a Eliseua zvítězila Malaga 2:0, čímž se posunula již na 10. místo. Předběhla tak právě svého úterního soupeře Gijón, který je nyní jedenáctý, dva body za Malagou.

Malaga vyhrála již pátý zápas v řadě, a tak se nyní pohybuje uprostřed tabulky, zatímco ještě před nedávnem byla jedním z kandidátů na sestup. Svěřenci Manuela Pellegriniho chytili v závěru sezóny formu jako hrom, především pak Júlio Baptista, který tuto sérii de facto nastartoval. Skvělé výsledky totiž začali přicházet poté, co se brazilský útočník uzdravil a vrátil se na hřiště.

A své kvality předvedl i dnes, neboť to byl právě on, kdo otevřel skóre zápasu. Už v 9. minutě se dostal do velmi dobré šance a efektivními nůžkami uklidil míč za záda brankáře Juana Pabla.

Gijón se pokoušel o odpověď, z nichž nejnebezpečnější byl pokus Egurena, ale brankář Malagy Caballero si s ním poradil. Na druhé straně se o druhý gól zápasu pokoušel Duda, ale ten na Pabla nevyzrál.

V prvním poločase se více zajímavých situací neurodilo, a tak skončila první pětačtyřicetiminutovka vítězství 1:0 pro domácí. V druhé půli Malaga přidala druhý gól a znovu šlo o velice zajímavou akci. Tentokrát se stal hlavním hrdinou Eliseu, který dokázal bez problému obejít hned tři obránce Sportingu a svoji individuální akci ukončil chytrou střelou k bližší tyči, čímž překonal Pabla.

Gijón si již nedokázal vytvořit žádné nebezpečné šance, a tak i druhý poločas dokázali domácí vyhrát jednobrankovým rozdílem, díky čemuž se mohli radovat z celkové výhry 2:0. Malaga má nyní 45 bodů a vše nasvědčuje tomu, že se v La Lize bude objevovat i v průběhu příští sezóny. Gijón má bodů 43, což by mělo statisticky na záchranu stačit také.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip:2.1

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne Malága

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele