36. kolo
11.05.2011 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Zaragoza 2:1

Real Sociedad gólem v osmaosmdesáté minutě porazil Zaragozu 2:1 a učinil tak zřejmě rozhodující krok k udržení se v nejvyšší španělské soutěži. Zaragoza je naopak na osmnácté sestupové pozici a pokud si chce La Ligu zahrát i příští rok, musí zabrat. Hrdinou Baskicka se stal záložník Mikel Aranburu, střelec rozhodující branky dvě minuty před koncem.

Utkání otevřel hned v první minutě Aranburu, jeho střela z dobré pozice však byla na poslední chvíli zblokována. Stejně se vedlo i v sedmé minutě Xabimu Prietovi, jenž se dostal na zadní tyčí k přetaženému centru Griezmanna, jeho gólovou hlavičku ale vyrazil z brankové čáry Paredes. Hned v zápětí Zurutuza, střelou zpoza šestnáctky ovšem branku minul.

První velkou šanci zápasu měl v jedenácté minutě Antoine Griezmann, který dostal perfektní přihrávku od Prieta, uvolnil se přes Da Silvu, Doblase v bráně Zaragozy ale nepřekonal. Domácí se ve čtyřiadvacáté minutě dočkali zasloužené první branky, Diego Rivas poslal přihrávku Tamudovi, který nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Vůbec první šanci Zaragozy v zápase měl šest minut po přestávce Uche, na Brava si ale nepřišel. V padesáté čtvrté minutě přesto Zaragoza vyrovnala. Na hranici šestnáctky byl faulován Lafita a hosté dostali příležitost rozehrávat volný přímý kop z výhodné pozice. K jeho exekuci se postavil Gabi a krásnou střelou nedal Bravovi žádnou šanci.

Herrera pak mohl hosty poslat dokonce od vedení, v obrovské šanci ovšem selhal. Rozhodnout mohl také domácí Ifran, ani on však neměl štěstí. Když už to vypadalo, že zápas vítěze nenajde, dostal míč na roh šestnáctky Mikel Aranburu a tvrdou ranou rozhodl.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1San Seb.

Reagovat
skorpikk

já bych řekl 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele