36. kolo
11.05.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:2

Espanyol v souboji s Valencií dvakrát prohrával, nakonec si však připsal bod. Pro domácí bod znamená udržení teoretické naděje na evropské poháry, Netopýři si remízou zřejmě definitivně zajistili třetí místo a s tím spojenou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Hosté z Valencie se dostali do vedení již po devíti minutách. Lopézova zpětná přihrávka na Rodriguéze byla otřesná, zpracování domácího stopera ještě horší a najednou tak byl Roberto Soldado sám před Kamenim. S takovými situacemi si španělský kanonýr ví rady, nezaváhal ani tentokrát a klidnou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení.

V osmnácté minutě se nejprve do velké šance dostal Joan Verdú, ten však ještě gól nedal. To se podařilo až o minutu později Osvaldovi, ten si naběhl na skvělou dlouhou přihrávku Alonsa, pohrál si s oběma stopery Netopýrů a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. V jedenadvacáté minutě se dostal k Matově přihrávce Joaquín a v tu chvíli byl úplně sám před Kamenim, střela mu však nesedla a kamerunský brankář tak mohl zasáhnout.

Ve dvacáté páté minutě se na pozici křídla vysunul pravý bek Bruno, dostal ideální přihrávku od Soldada, naservíroval míč před prázdnou branku Juanu Matovi a Valencia znovu vedla. Ještě do poločasu mohl znovu vyrovnat Chica, zkušený brankář César Sánchez si ale poradil.

Druhá půle nenabídla tolik vzruchu jako ta první, ale když už se něco před brankami dělo, bylo to většinou před tou hostující. César se tak musel zaskvět například proti ranám Callejóna a Osvalda. V sedmdesáté šesté minutě se již domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Pravý obránce Galán přihrál na pravou stranu Luísi Garcíovi, jenž se rychlou kličkou do středu hřiště uvolnil a vypálil. Jeho ránu César pouze vyrazil před sebe, kam si naběhl Galán a jak celou akci rozjel, tak jí také zakončil.

Zakončil tak gólový účet celého utkání, v němž Espanyol remizoval s Valencií 2:2, spokojeny mohou být oba celky. A spokojeni mohli být i diváci, na stadionu Cornella - El Prat se hrál vynikající fotbal.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele