36. kolo
11.05.2011 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Hércules CF - RCD Mallorca 2:2

Primera División zná po dnešku již dva jisté sestupující. K beznadějně poslední Almeríi se po dnešním zaváhání v souboji s Mallorcou přidal Hércules, jenže ztrácí na sedmnácté Getafe šest bodů, jenže má horší vzájemné zápasy. A to přitom domácí dlouhou dobu vedli 2:0, v závěru však dvakrát doplatili na výpadek pozornosti, a tak se v La Lize ohřejí jen rok. Mallorcu naopak bod zřejmě definitivně zachránil, i když, v letošní sezoně je možné úplně všechno.

Domácí Hércules byl po většinu utkání lepším týmem, nakonec však odešel smutnější. Ale postupně...

První příležitost zápasu měl v páté minutě nejlepší střelec Hérculesu David Trezeguet, hlavou se však nedokázal střelecky prosadit. Ve dvanácté minutě se již však domácí radovali, pro Hércules ohromně důležitou branku vstřelil Sendoa Aguirre. Hércules nepolevil, hned o tři minutky později to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů Tiago Gomes, ale branku netrefil.

Domácí dávají 36 procent svých branek v období mezi třicátou a pětačtyřicátou minutou, to je nejvyšší číslo z celé La Ligy. Tato statistika se potvrdila i dnes, tři minuty před přestávkou totiž našel Kiko Aguirreho a domácí vedli 2:0. V tu chvíli opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by Hércules mohl o tři body přijít.

Jenže Mallorca se ve druhém dějství zlepšila a dlouho pořádně domácí obraně zatápěla. Jako první mohl snížit Pierre Webó, ale nedal. Stejný osud potkal i dalekonosný pokus De Guzmána, který těsně přestřelil.

V sedmdesáté šesté minutě se však hosté dočkali, Webó přihrál střídajícímu Casadeusovi a ten vykřesal pro Mallorcu naději. Oheň z ní udělal o čtyři minuty později sám Webó, který tentokrát těžil z centru Ayozeho a vyrovnal.

Hércules se v závěru snažil strhnout vedení zpět na svou stranu a zdramatizovat tak boj o záchranu, domácí tlak však nebezpečný nebyl, a tak zbývá v La Lize zaplnit místo jen jednoho sestupujícího. Sbohem, Hérculesi, nezklamal jsi!

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele