Primera División - souhrn 36. kola

10.05.2011, 21:55, aktualizováno 12.05.2011, 00:00
Komentáře a souhrny
Barcelona slaví, po dnešní remíze v Levante získala už třetí mistrovský titul v řadě. Real Sociedad doma zvládl záchranářský souboj se Zaragozou a Villarreal jen remizoval na hřišti poslední Almeríi. Sevilla přišla o dvoubrankový náskok v Osasuně a odjíždí s prázdnou. Remízami 2:2 skončily duely Hérculesu s Mallorkou a Espanyolu s Valencií...

CA Osasuna - Sevilla FC 3:2

11.05.2011 22:00

Góly: 46. Kike Sola, 87. Kike Sola, 90. Dejan Lekić - 26. Álvaro Negredo, 28. Álvaro Negredo

Osasuna neuvěřitelně otočila špatně se vyvíjející duel se Sevillou a obrovsky se tak přiblížila záchraně. Pamplonští ještě o poločase prohrávali 0:2, tři minuty před koncem to pak bylo 1:2. Přesto domácí vstali z mrtvých a v nejkrásnějším utkání nedělního programu La Ligy zvítězili 3:2. Sevilla si tak i nadále komplikuje cestu za evropskými poháry. Po dvou brankách dnes dali Kike Sola a Alváro Negredo.

Utkání začalo velmi svižně a hned po pár desítkách vteřin mohli oba týmy skórovat. Nejprve se do šance probojoval hostující Kanouté, hned z protiútoku pak zahrozil Cejudo, v obou případech se však zaskvěli brankáři. V šestadvacáté minutě šla hostující Sevilla do vedení, z volného přímého kopu odcentroval Sergio Sánchez a Alvaro Negredo hlavou do protipohybu gólmana Ricarda poslal hosty do vedení.

Trvalo to jen dvě minuty a Sevilla vedla o dvě branky. Z levé strany odcentroval Diego Perotti, míč tečoval jeden z obránců tak nešťastně, že plachtil za záda Ricarda, ten však konečky prstů dokázal balón vytěsnit na tyč. Bohužel pro Osasunu se však kulatý nesmysl odrazil od brankové konstrukce k úplně volnému Negredovi, jenže tak rybičkou mohl do odkryté svatyně zavěsit.

V druhém poločase ovšem hráli už jen domácí. Hned po čtyřiceti vteřinách hry si naběhl na Camuňasův centr na bližší tyč Kike Sola a jemnou tečí snížil na 1:2. Prakticky hned v zápětí mohl vyrovnat Damía, jeho hlavička ovšem skončila těsně nad břevnem.

I nadále se hrál zajímavý fotbal, Negredo mohl zkompletovat hattrick, proti tentokrát byla branková konstrukce za brankou. V osmdesáté šesté minutě přišel na hřiště domácí Dejan Lekič, tento tah se vyplatil na jedničku. Lekič ihned po svém příchodu na hřiště rozjel akci na Cejuda, který našel Solu a bylo to 2:2!

A v poslední minutě normální hrací doby sám Lekič rozhodl o tříbodovém zisku pro Osasunu! Perfektní prudký centr z levé strany poslal do pokutového území nejlepší hráč zápasu Camuňas, míč se odrazil k Lekičovi a ten překonal Varase potřetí. Osasuna si výhrou polepšila na jedenáctou příčku ligové tabulky a je zřejmě zachráněna, Sevilla zůstává sedmá a na šesté Atlético ztrácí jen pár gólů ve skóre.

Více informací k zápasu

Hércules CF - RCD Mallorca 2:2

11.05.2011 21:00

Góly: 12. Sendoa, 42. Sendoa - 76. Víctor Casadesús, 80. Pierre Webó

Primera División zná po dnešku již dva jisté sestupující. K beznadějně poslední Almeríi se po dnešním zaváhání v souboji s Mallorcou přidal Hércules, jenže ztrácí na sedmnácté Getafe šest bodů, jenže má horší vzájemné zápasy. A to přitom domácí dlouhou dobu vedli 2:0, v závěru však dvakrát doplatili na výpadek pozornosti, a tak se v La Lize ohřejí jen rok. Mallorcu naopak bod zřejmě definitivně zachránil, i když, v letošní sezoně je možné úplně všechno.

Domácí Hércules byl po většinu utkání lepším týmem, nakonec však odešel smutnější. Ale postupně...

První příležitost zápasu měl v páté minutě nejlepší střelec Hérculesu David Trezeguet, hlavou se však nedokázal střelecky prosadit. Ve dvanácté minutě se již však domácí radovali, pro Hércules ohromně důležitou branku vstřelil Sendoa Aguirre. Hércules nepolevil, hned o tři minutky později to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů Tiago Gomes, ale branku netrefil.

Domácí dávají 36 procent svých branek v období mezi třicátou a pětačtyřicátou minutou, to je nejvyšší číslo z celé La Ligy. Tato statistika se potvrdila i dnes, tři minuty před přestávkou totiž našel Kiko Aguirreho a domácí vedli 2:0. V tu chvíli opravdu nic nenasvědčovalo tomu, že by Hércules mohl o tři body přijít.

Jenže Mallorca se ve druhém dějství zlepšila a dlouho pořádně domácí obraně zatápěla. Jako první mohl snížit Pierre Webó, ale nedal. Stejný osud potkal i dalekonosný pokus De Guzmána, který těsně přestřelil.

V sedmdesáté šesté minutě se však hosté dočkali, Webó přihrál střídajícímu Casadeusovi a ten vykřesal pro Mallorcu naději. Oheň z ní udělal o čtyři minuty později sám Webó, který tentokrát těžil z centru Ayozeho a vyrovnal.

Hércules se v závěru snažil strhnout vedení zpět na svou stranu a zdramatizovat tak boj o záchranu, domácí tlak však nebezpečný nebyl, a tak zbývá v La Lize zaplnit místo jen jednoho sestupujícího. Sbohem, Hérculesi, nezklamal jsi!

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Valencia CF 2:2

11.05.2011 21:00

Góly: 19. Daniel Osvaldo, 76. Ernesto Galán - 9. Roberto Soldado, 25. Juan Mata

Espanyol v souboji s Valencií dvakrát prohrával, nakonec si však připsal bod. Pro domácí bod znamená udržení teoretické naděje na evropské poháry, Netopýři si remízou zřejmě definitivně zajistili třetí místo a s tím spojenou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Hosté z Valencie se dostali do vedení již po devíti minutách. Lopézova zpětná přihrávka na Rodriguéze byla otřesná, zpracování domácího stopera ještě horší a najednou tak byl Roberto Soldado sám před Kamenim. S takovými situacemi si španělský kanonýr ví rady, nezaváhal ani tentokrát a klidnou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení.

V osmnácté minutě se nejprve do velké šance dostal Joan Verdú, ten však ještě gól nedal. To se podařilo až o minutu později Osvaldovi, ten si naběhl na skvělou dlouhou přihrávku Alonsa, pohrál si s oběma stopery Netopýrů a prudkou ranou pod břevno vyrovnal. V jedenadvacáté minutě se dostal k Matově přihrávce Joaquín a v tu chvíli byl úplně sám před Kamenim, střela mu však nesedla a kamerunský brankář tak mohl zasáhnout.

Ve dvacáté páté minutě se na pozici křídla vysunul pravý bek Bruno, dostal ideální přihrávku od Soldada, naservíroval míč před prázdnou branku Juanu Matovi a Valencia znovu vedla. Ještě do poločasu mohl znovu vyrovnat Chica, zkušený brankář César Sánchez si ale poradil.

Druhá půle nenabídla tolik vzruchu jako ta první, ale když už se něco před brankami dělo, bylo to většinou před tou hostující. César se tak musel zaskvět například proti ranám Callejóna a Osvalda. V sedmdesáté šesté minutě se již domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Pravý obránce Galán přihrál na pravou stranu Luísi Garcíovi, jenž se rychlou kličkou do středu hřiště uvolnil a vypálil. Jeho ránu César pouze vyrazil před sebe, kam si naběhl Galán a jak celou akci rozjel, tak jí také zakončil.

Zakončil tak gólový účet celého utkání, v němž Espanyol remizoval s Valencií 2:2, spokojeny mohou být oba celky. A spokojeni mohli být i diváci, na stadionu Cornella - El Prat se hrál vynikající fotbal.

Více informací k zápasu

Levante UD - FC Barcelona 1:1

11.05.2011 20:00

Góly: 41. Felipe Caicedo - 28. Seydou Keita

Barcelona slaví. Potřetí v řadě je ve Španělsku nejlepší a dokonává tak zlatý hattrick. Definitivní razítko na tom udělal dnešní potřebný bod ze hřiště Levante, který maximálně vyhovuje oběma týmům. Levante si díky remíze zřejmě definitivně zajistilo záchranu, Blaugranas již před zápasem věděli, že jim bod stačí a celý zápas to vypadalo, že vlastně ani jeden tým vyhrát nechce.

První šanci zápasu měl v sedmnácté minutě Xisco Nadal, jenže pálil z voleje z dobrých pětadvaceti metrů těsně vedle Valdésovy branky. Chvíli poté to z dálky zkoušel také odchovanec Barcelony, ale dnes v dresu Levante Xavi Torres, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V osmadvacáté minutě se dostala Barcelona do vedení, na Xaviho perfektní přihrávku si naběhl Seydou Keita a s trochou štěstí překonal Munúu.

Vyrovnat mohl dvakrát Felipe Caicedo, přihrávek Juanfrana a Valda ale využít nedokázal. V jedenačtyřicáté minutě už se však dočkal. Na dlouhý pas za hostující obranu směřovali jak Piqué, tak Valdés, oba si však navzájem dávali přednost, čehož využil Felipe Caicedo, obešel brankáře Barcelony a do prázdné branky zasunul míč.

V dresu Blaugranas určovali tempo hry Lionel Messi a Ibrahim Afellay, první jmenovaný nahrával, druhý minutu před přestávkou střílel, jenže Munúu nepřekonal. Katalánci mohli znovu převážit misky vah na svou stranu zásluhou geniálního Messiho, jeho sólo přes pět bránících hráčů bylo dokonalé, střela ovšem zamířila jen do tyče.

Messi si podobnou situaci zopakovat ve dvaasedmdesáté minutě, tentokrát to po několika elegantních kličkách zkoušel z hranice vápna a jeho tečované střele chybělo jen pár centimetrů. Závěrečné minuty se dohrávaly už jen z povinnosti, bylo prakticky jasné, že utkání skončí remízou, Barcelona se totiž nikam nehnala a jen držela míč na svých kopačkách.

Již několik minut před koncem bylo rozhodnuto, fanoušci se radovali. "Campeónes, Campeónes," znělo z tribun. Po konečném hvizdu se tak hosté mohli radovat, získali potřetí v řadě mistrovský titul, čímž se dotáhli na rozdíl jediného primátu od slavného Dream Tramu z devadesátých let dvacátého století.

Nutno na závěr podotknout, že Barcelona získala titul zaslouženě, byla po celý průběh sezony ve Španělsku nejlepší. Na druhou stranu si však celá země zasloužila lepší tečku za cestou k titulu. Na konci května ještě čeká Barcelonu finále Ligy mistrů proti Manchesteru United a v příští sezoně zbývá jediný cíl: vyrovnat nejlepší fotbalový tým historie!

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Zaragoza 2:1

11.05.2011 20:00

Góly: 24. Raúl Tamudo, 88. Mikel Aranburu - 53. Gabi

Real Sociedad gólem v osmaosmdesáté minutě porazil Zaragozu 2:1 a učinil tak zřejmě rozhodující krok k udržení se v nejvyšší španělské soutěži. Zaragoza je naopak na osmnácté sestupové pozici a pokud si chce La Ligu zahrát i příští rok, musí zabrat. Hrdinou Baskicka se stal záložník Mikel Aranburu, střelec rozhodující branky dvě minuty před koncem.

Utkání otevřel hned v první minutě Aranburu, jeho střela z dobré pozice však byla na poslední chvíli zblokována. Stejně se vedlo i v sedmé minutě Xabimu Prietovi, jenž se dostal na zadní tyčí k přetaženému centru Griezmanna, jeho gólovou hlavičku ale vyrazil z brankové čáry Paredes. Hned v zápětí Zurutuza, střelou zpoza šestnáctky ovšem branku minul.

První velkou šanci zápasu měl v jedenácté minutě Antoine Griezmann, který dostal perfektní přihrávku od Prieta, uvolnil se přes Da Silvu, Doblase v bráně Zaragozy ale nepřekonal. Domácí se ve čtyřiadvacáté minutě dočkali zasloužené první branky, Diego Rivas poslal přihrávku Tamudovi, který nezaváhal a otevřel skóre utkání.

Vůbec první šanci Zaragozy v zápase měl šest minut po přestávce Uche, na Brava si ale nepřišel. V padesáté čtvrté minutě přesto Zaragoza vyrovnala. Na hranici šestnáctky byl faulován Lafita a hosté dostali příležitost rozehrávat volný přímý kop z výhodné pozice. K jeho exekuci se postavil Gabi a krásnou střelou nedal Bravovi žádnou šanci.

Herrera pak mohl hosty poslat dokonce od vedení, v obrovské šanci ovšem selhal. Rozhodnout mohl také domácí Ifran, ani on však neměl štěstí. Když už to vypadalo, že zápas vítěze nenajde, dostal míč na roh šestnáctky Mikel Aranburu a tvrdou ranou rozhodl.

Více informací k zápasu

UD Almería - Villarreal CF 0:0

11.05.2011 20:00

Góly: -

V naprosto nezajímavém utkání proti sobě nastoupily týmy Almeríy a Villarrealu. Ani jeden tým již o nic nehraje, a tak se hrál velmi nudný fotbal a k vidění nebyl ani jeden gól. Almería zůstává beznadějně poslední, Villarreal je s přehledem čtvrtý a o tuto příčku již nemůže přijít.

Utkání přitom začalo velmi svižně a hned ve druhé minutě se domácí radovali z gólu, ten však nemohl být pro ofsajd uznán, Ulloa se tak radoval předčasně. Nejlepším hráčem na hřišti byl po celých devadesát minut útočník Žluté ponorky Nilmar, které mohl poprvé skórovat již ve čtvrté minutě, v obrovské šanci po přihrávce Valera ovšem nedal.

V sedmé minutě pak obešel hned tři domácí obránce, jeho křížná rána ovšem minula levou tyč branky Almeríy. One-man show pokračovala ve dvacáté třetí minutě, kdy Nilmar využil velké chyby v obraně, kterou předvedl Luna, následně však trefil jen tyč!

Po půlhodině hry to byl znovu Nilmar, který se snažil rozproudit jinak obrovsky nudný duel, tentokrát pro změnu hlavou přestřelil. Chvíli po něm se do šance dostal i sváteční střelec Senna, ten však jen potvrdil svou vizitku a možnost zahodil.

Druhý poločas na stadionu Mediterráneo nepřinesl ani jednu gólovou příležitost, a tak není divu, že zápas skončil bezbrankovou remízou. Ta v podstatě vyhovuje oběma celkům, domácí získali další symbolický bod, hosté zase definitivně pojistili čtvrté místo a tím tedy účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Já osobně bych ještě rád poděkoval Nilmarovi, jako jediný se dnes staral vzruch před brankou a díky němu tak diváci (včetně mě) neusnuli nudou.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF 4:0

10.05.2011 22:00

Góly: 24. Cristiano Ronaldo, 58. Cristiano Ronaldo, 77. Karim Benzema, 90+2. Cristiano Ronaldo (pen.)

Malé madridské derby bylo jasnou záležitostí domácího Realu Madrid, který přejel Getafe 4:0. Střelcem zápasu se stal Cristiano Ronaldo, který zaznamenal hattrick, jenž mu pomůže v boji o nejlepšího střelce. Getafe si velice zkomplikovalo cestu k záchraně v soutěži.

Domácí nastoupili s jedinou změnou, když Benzemu nahradil na hrotu Higuaín. V dresu hostí se neobjevil zraněný kapitán Manu del Moral, kterého zastoupil mladíček Sardinero. Po uctění památky golfové legendy Severiana Ballesterose, začal Real mírným tlakem, na přihrávku Marcela nedosáhl o kousek Higuaín, Argentinec pak nevyužil akci, kterou rozjel s Cristianem Ronaldem.

V 18. minutě se probil po pasu Özila do vápna Higuaín, ale vystřelil slabě pouze do zámezí. Hosté několikrát znemožnili přesnou rozehrávku domácích, ale ve 23. minutě už byli bezmocní vůči akci, kterou zakončil pěkným centrem Özil a ještě hezčí hlavičkou Cristiano Ronaldo.

Domácí pak hru ještě více zklidnili, sousedy z jihu města k ničemu příliš nepouštěli. Pohotovou střelou se blýskl Özil, ale srazil mu ji na roh Boateng. První vážnější pokus Getafe měl na svědomí Colunga, ale jeho umístěnou přízemní střelu zneškodnil Adán. Ve 37. minutě měl další šanci Ronaldu po centru Di Maríi, ovšem hlavičkoval nad. Největší šanci hostů měl těsně před poločasem po přímém kopu Pareja a závaru ve vápně Colunga, ale nastřelil jen Arbelou.

Hned po přestávce mohli zvýšit Marcelo a po něm Ronaldo, ale nepodařilo se. Pak pěkný pas Özila na Higuaína překazil Cata Díaz. V 53. minutě pálil z přímého kopu Cristiano Ronaldo, ale Ustari vyrazil. O čtyři minuty později Real zvýšil náskok a byl u toho opět Ronaldo, kterého po akci Higuaína nezištně našel přihrávkou ve vápně Özil.

Getafe mohlo dvě minuty nato skórovat po hezké akci Pareja, ovšem Casquero mířil vedle. Bílý balet dále udržoval převahu a dočkal se v 76. minutě, když Xabi nádhernou křižnou přihrávkou našel čerstvě vystřídavšího Benzemu a ten se nemýlil - 3: 0! O dvě minuty poté mohl přidat třetí gól Ronaldo po pasu dalšího nového muže Adebayora, ale nastřelil pouze Torrese.

Posledních deset minut zápasu bylo jasnou záležitostí domácích, na hřiště se dostal i gólman Castilly Mejías. V 86. minutě měl další šanci Ronaldo - opět mu nahrával Adebayor - ale Portugalec nezakončil ideálně. V 88. minutě napřáhl Xabi a jeho bombu zpoza vápna vytáhl skvěle Ustari na roh.

Další akci nedokázal zakončit Adebayor a pak přišla další chvíle pro Cristiana Ronalda a jeho souboj o titul nejlepšího střelce. Portugalec zkompletoval v nastavení hattrick, po velmi pochybně odpískané penaltě. Real tak udržuje v klidu druhé místo, zaznamenal rekordní výhru proti Getafe, které se tak ocitlo dvě kola před koncem nad sestupovou propastí.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Atlético Madrid 2:1

10.05.2011 21:00

Góly: 38. Kennedy Bakircioglü, 48. Markus Rosenberg - 11. Mario Suárez

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Racingu Santanderu představili hráči Atlética Madrid, kteří bojují o přímý postup do Evropské ligy. Zaváhání Athleticu Bilbao, které prohrálo 1:2 s Deportivem La Coruňou, se ale madridskému klubu využít nepodařilo, neboť prohrál 1:2. Do vedení ho sice dostal v 11. minutě Mario Suárez, jenže poté se trefili domácí Kennedy Bakircioglü a Marcus Rosenberg, kteří rozhodli o vítězsví Racingu.

Atlético bylo před zápasem favoritem, neboť bojuje o pátou příčku, kterou zatím drží Athletic Bilbao, zatímco Racing se pohybuje uprostřed tabulky, která je extrémně vyrovnaná. Jenže Atlético zaváhalo, a tak má stále stejný počet bodů jako sedmá Sevilla, která však má ještě zápas k dobru a může se tak dostal právě na ono vysněné páté místo.

Svěřence Quiqueho Sáncheze Florese může prohra štvát také z toho důvodu, že do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Už v 11. minutě totiž otevřel skóre utkání Mario Suarez, který poslal volejí zdálky míč k levé tyči. A po 20 odehraných minutách již mohl být stav 2:0, jenže to by střela Antonia Lopeze z přímého kopu nesměla skončit na břevně.

Místo navýšení náskoku ale přišlo sedm minut před poločasem vyrovnání. Dos Santos byl faulován Tiagem, načež byl odpískán přímý kop, z kterého Bakircioglü poslal míč k pravému spodnímu rohu a překonal tak Davida De Geu. O tři minuty na to se k dalšímu přímému kopu postavil stejný hráč, tentokrát ale De Gea dokázal střelu vyrazit, ale pouze k Mehdimu Lacenovi, který se pokusil o zakončení z voleje, ale rána mu nesedla.

Vstup do druhého poločasu ovládli domácí, neboť již ve 48. minutě poslal Marcus Rosenberg svůj tým do vedení. V pokutovém území si zpracoval centr Dos Santose a v koncovce se nemýlil.

Racing byl viditelně vedením povzbuzen, a tak si vypracovával jednu šancí za druhou. Do Santos zdálky vypálil na De Geu, který měl hodně problémů, aby střelu vytáhl vedle tyče. O minutu na to domácí orazítkovali tyč přízemní střelou zpoza brankového území.

Atlético se již do konce zápasu nevzmohlo na žádný opravdový odpor, za zmínku snad stojí jen střelecké pokusy Suareze a Reyese, které však směřovaly mimo bránu, a Racing tak vcelku bez problémů uhájil důležité tři body.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sporting Gijón 2:0

10.05.2011 21:00

Góly: 10. Júlio Baptista, 68. Eliseu

Ve 36. kole se na domácím hřišti Malagy představili hráči Sportingu Gijón, ale ani těm se nepodařila zastavit rozjetá mašina, která v posledních kolech devastuje jednoho soupeře za druhým. Díky brankám Júlia Baptisty a Eliseua zvítězila Malaga 2:0, čímž se posunula již na 10. místo. Předběhla tak právě svého úterního soupeře Gijón, který je nyní jedenáctý, dva body za Malagou.

Malaga vyhrála již pátý zápas v řadě, a tak se nyní pohybuje uprostřed tabulky, zatímco ještě před nedávnem byla jedním z kandidátů na sestup. Svěřenci Manuela Pellegriniho chytili v závěru sezóny formu jako hrom, především pak Júlio Baptista, který tuto sérii de facto nastartoval. Skvělé výsledky totiž začali přicházet poté, co se brazilský útočník uzdravil a vrátil se na hřiště.

A své kvality předvedl i dnes, neboť to byl právě on, kdo otevřel skóre zápasu. Už v 9. minutě se dostal do velmi dobré šance a efektivními nůžkami uklidil míč za záda brankáře Juana Pabla.

Gijón se pokoušel o odpověď, z nichž nejnebezpečnější byl pokus Egurena, ale brankář Malagy Caballero si s ním poradil. Na druhé straně se o druhý gól zápasu pokoušel Duda, ale ten na Pabla nevyzrál.

V prvním poločase se více zajímavých situací neurodilo, a tak skončila první pětačtyřicetiminutovka vítězství 1:0 pro domácí. V druhé půli Malaga přidala druhý gól a znovu šlo o velice zajímavou akci. Tentokrát se stal hlavním hrdinou Eliseu, který dokázal bez problému obejít hned tři obránce Sportingu a svoji individuální akci ukončil chytrou střelou k bližší tyči, čímž překonal Pabla.

Gijón si již nedokázal vytvořit žádné nebezpečné šance, a tak i druhý poločas dokázali domácí vyhrát jednobrankovým rozdílem, díky čemuž se mohli radovat z celkové výhry 2:0. Malaga má nyní 45 bodů a vše nasvědčuje tomu, že se v La Lize bude objevovat i v průběhu příští sezóny. Gijón má bodů 43, což by mělo statisticky na záchranu stačit také.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 2:1

10.05.2011 20:00

Góly: 22. Adrián, 71. Xabier Castillo (vl.) - 3. Gaizka Toquero

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Deportiva La Coruňa představili hráči Athleticu Bilbao, kteří překvapivě nedokázali získat ani bod. Domácí totiž vyhráli 2:1 díky brance Adriána a vlastnímu gólu Xabiera Castilla. Deportivo se tak vyšvihlo na 14. příčku, zatímco Athletic si nadále drží svoji pátou pozici.

O tu ale dnes mohli hosté přijít, jenže ani Atléticu Madrid se proti Racingu Santanderu nepodařilo získat nějaké body, a tak stále zůstává o dva body za Basky. Ti ale o svoji příčku přeci jen ve 36. kole ještě mohou přijít, neboť Sevilla na ně ztrácí pouhé dva body a své utkání hraje až ve středu.

Přitom hosté do zápasu nevkročili vůbec špatně. Už ve třetí minutě totiž otevřel skóre Gaizka Toquero, který po přihrávce Iraoly poslal ze středu brankoviště míč v levé tyči a překonal tak brankáře Aranzubiu.

Stejná dvojice hráčů se málem postarala i o druhý gól, který mohl padnout ve 13. minutě, když Toquerovi znovu přihrával Iraola, ale tentokrát útočník Athleticu zpoza pokutového území Aranzubiu nepřekvapil. Ještě v té samé minutě se do druhé velké šance hostů dostal druhý z útočníků a to Fernando Llorente, ale jeho střela mířila pro změnu těsně vedle brány.

V následující desetiminutovce se střídaly šance na obou stranách, ale zakončení většinou pozbývalo nutné přesnosti. To již ale neplatilo o 22. minutě, kdy se po rohovém kopu domácích dokázal prosadit Adrián, který přesně zamířil ke vzdálenější tyči a tím překonal Irazioze. Deportivu se tak podařil vyrovnat na 1:1.

Ve 27. minutě mohli jít hosté opět do vedení, když se po centru Iraoly zjevil ve velmi dobré příležitosti Llorente, ale ten hlavičkou zblízka orazítkoval pouze tyč. Do konce prvního poločasu se již nic zajímavého nedělo, a tak šly týmy do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupilo lépe pro změnu Deportivo, neboť se již ve 48. minutě dostali k velké příležitosti. Po přihrávce Andrése Guardada se v pokutovém území dostal k míči Diego Colotto, ale jeho střela minula vzdálenější tyč.

Do dalších šancí se dostali domácí Riki, Juan Rodríguez, Valerón a Manuel Pablo, ale ani jeden nedokázal svoji šanci přetavit v gól. Na druhé straně měli stejný problém postupně Toquero, Martínez či David López.

A právě nepřesná koncovka hráče z Bilbaa mohla hodně mrzet po 71. minutě, kdy si dal nešťastný vlastní gól Xabier Castillo a Deportivo se tak dostalo do vedení 2:1. Athleticu Bilbao se již v závěru utkání nepodařilo vytvořit si potřebný tlak, a tak po sérii nepříliš nebezpečných pokusů na obou stranách skončil zápas výhrou Deportiva jednogólovým rozdílem.

Deportivo La Coruňa má nyní 42 bodů, což by čistě statisticky mělo stačit k udržení se v La Lize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona36295292:2092
2.Real Madrid36275491:3186
3.Valencia CF36207962:4467
4.Villarreal CF361881053:4062
5.Athletic Bilbao361731656:5354
6.Atlético Madrid361571456:4952
7.Sevilla FC361571456:5852
8.Espanyol Barcelona361541744:5149
9.Racing Santander3612101439:5246
10.Málaga CF361361752:6445
11.CA Osasuna361281644:4444
12.Levante UD361281640:5044
13.RCD Mallorca361281637:4944
14.Real Sociedad361422047:6244
15.Sporting Gijón3610131333:4143
16.Deportivo La Coruña3610121431:4542
17.Getafe CF361171846:5940
18.Real Zaragoza361091737:5239
19.Hércules CF36972035:5834
20.UD Almería365121932:6127

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (443)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Deportivo

Reagovat
soukup

Reagovat
One-Real

Škoda přeškoda Basků, snad Santander udrží a Osasuna půjde za záchranou.

Reagovat
kubys

La Bestia zase gól, moc pěkné.

Reagovat
goodbay

Výborně Depor!! Myslím si, že ještě 2-3 body budou stačit k definitivní záchraně.

Reagovat
Kily

výborně, snad to dopadne tak, že nám v posledním kole už o nic nepůjde a budu moct v klidu a s čistým svědomím fandit Deporu

Reagovat
One-Real

To je ten Benzema jak ho známe, sakra ať ten kluk zůstane, on tu budoucnost má!

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra z těch Xabiho přihrávek jsem fakt vedle Karim

Reagovat
One-Real

jen škoda, že ani v jednom z El Clásic takovouhle neměl ani jednu

Reagovat
One-Real

Tooooom Mejííííías a jeho první minuty v Primera Division, tohohle si pamatujte, nový Iker.

Reagovat
smazaný uživatel

HATTRIIIIIIIIIIIIIIIIIIICK

Reagovat
One-Real

Tak tohle je gól vyloženě darovaný Crisovi, tohle neměla bejt vůbec penalta. Škoda že radši nedal ten předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Tak podle me to penalta byla

Reagovat
Kenneth

byla.

Reagovat
Kenneth

Adán ,Mejías ,Mamut ,Cris , už jen 3 goly a Cris se stane legendou.

Reagovat
smazaný uživatel

Už prekonal klubový rekord už ňou je

Reagovat
Kenneth

Zatím jen v Realu,když dá 39 ligových golů tak je legendou po celém Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa je už teraz

Reagovat
Kenneth

Příští sezonu bude mít standing ovation na všech stadionech,už žádný Iniesta!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zrovna

Reagovat
Kenneth

Očekávám že legendu přivítáte se vší grácií

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, neboj

Reagovat
Kenneth

Takže žádné prasečí hlavy ale choreo Vamos Cristiano.

Reagovat
One-Real

Jak by řekl klasik: Tři kroky k nesmrtelnosti.

Reagovat
kubys

Nepřekonal... Hugo Sanchez má 38 ligových gólů/sezóna.

Reagovat
papos182

Reagovat
Tigerinho

on myslí jiný rekord...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím goolov celkovo za sezonu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Real v posledních pěti zápasech 2x víc branek v lize než Barcelona, škoda, že jim rozhodčí ukradl finále LM. Za celou sezónu by si to Real zasloužil.

Ronaldo opět ukázal, kdo je nejlepším hráčem současnosti. Krása.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to čím dal slabší, Axissi

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

UltraDefenzívny Real nasázel zatial tolko golov čo Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

A jako soupeři nám zbyl Villareal a Alméria (nechci nic zakřiknout) ale proti týmu, který už sestoupil a navíc doma, by ty tři góly snad dát mohl, když by se to nepovedlo ve Villarealu...už tak 36 je úctyhodné číslo, ale překonat Zarru, to by bylo něco.

Reagovat
Kenneth

Proti Ponorce ho srovná,Almérii si určitě min. jednou povodí a půjde střídat jako legenda.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Villarealu ak dobre ratam,tak prvy zapas u nich solo od polky gol,doma vystavny priamak(a to este prenechal penatly Kaka a Xabimu) a opat doma hattrick.Tak snad aj v stvrtom zapase

Reagovat
smazaný uživatel

ted sem videl ze zaznamu ty goly a komentator pri ty pentli: Ronaldo scores ala Panenka:-D

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před Ronaldem, ať je jakýkoliv, tak tohle si zaslouží uznání.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak teď už teda definitivně doufám, že se Leo na nějaký honění ega vybodne a bude se hezky šetřit na finále.

Reagovat
One-Real

no zejtra se máte na co těšit, jestli se to bude hrát jak dneska systém vše na Crise, tak si to užijte

Reagovat
smazaný uživatel

Snad budou mít rozum.

Reagovat
alcantara

ohromna je predovsetkym jeho fyzicka, na nom ani nie je prilis vidiet, ze je koniec rocnika a ma v nohach 60 zapasov, to je neskutocne.

Reagovat
DreamTeam

Ronaldo jede

Reagovat
One-Real

Ten Parejo je stejně borec, v létě se snad vrátí.

Reagovat
Kenneth

Jen to né,zbytečně by jsme ho zabili. Neměl by se šanci prosadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ začal hrať AM aspoň podla dneška ...

Reagovat
RMCF

Reagovat
RMCF

Když přišel Sahin tak to už asi moc pravděpodobný nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Štatistiky sú neúprosné

Cristiano - 87 zápasov za Real / 82 golov.

- 52 zápasov v tejto sezone / 49 golov.

- 32 zápasov v tejto sezone v lige / 36 golov.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybička se vloudila.

Reagovat
smazaný uživatel

kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Hledej, šmudlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak šmudla jsem já, už na to ve tmě nevidím a neumím číst. Omluva

Reagovat
smazaný uživatel

Pepeho gol som nerátal Ronaldovi ak to myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, splet jsem se jinde.

Reagovat
j_mrazik

Já to nechápu.

Reagovat
Mercury

Statistiky jsou neúprosné.

Messi 53 startů, 52 gólů, téměř o polovinu méně střel než CR, 24 asistencí.

Reagovat
Kenneth

Musíte je pořád srovnávat?

Reagovat
Mercury

Pořád ne, jen když je to nasnadě. Jinak dík za vykání, vážím si tvého respektu

Reagovat
Kenneth

Není vykání,mluvil jsem jen v množném čísle.

Reagovat
smazaný uživatel

super klobúk dole tiež zjavne tam rátaš aj srandapohár

Reagovat
Mercury

Ano.

Reagovat
herbage

Messi

Reagovat
One-Real

To je ale dáno tím, že Messi nekope standartky + nestřílí z dálky, Barca si vozí všechno do kuchyně, zato Ronaldo je známý šuter, který to zkouší i z dálky. To srovnání střel je z cesty.

Reagovat
Mercury

To je pravda jen zčásti. Messi podstatně více míří a snaží se zakončovat mezi tři tyče i za cenu menší razance. Ronaldo mnohdy nepotřebuje takovou přesnost, ale volí razantní zakončení - je obrovsky silný a přecejen to není takový hračička v zakončení. Standardky a střely z dálky určitě ano, ale není to jediný důvod. Hrajou prostě odlišně a odlišně se chovají i v šestnáctce, spoustu střel, které by Ronaldo zkusil z hranice vápna Messi nezrealizuje a místo toho ještě cpe kolmici do strany na Villu či Alvése.

Reagovat
alcantara

messi hru aj tvori, cristiano vylozene zakoncuje. To porovnanie naozaj nie je na mieste.

Reagovat
One-Real

však právě, proto bych se tohohle srovnání v počtu střel vyhnul, neni to relevantní...jak jsem psal a jak ty říkáš, Messi to tahá do kuchyně a když má ještě jinou možnost, často volí přihrávku, viz CR proti myslím Tottenhamu kdy měl sám asi 13 střel

Reagovat
Mercury

No dobře, já chápu, že není střela jako střela, ale procentuální úspěšnost střelby je prostě fakt a těžko s tím lze něco dělat. To je jak úspěšnost golmana v hokeji, taky není každá střela stejně nebezpečná, ale počítá se do konečné statistiky. Každopádně to není nijak zásadní údaj pro jejich srovnávání, dal jsem to tam spíš jako zajímavost, která do značné míry vyplývá i z jejich stylu hry v rámci celého kolektivu.

Reagovat
smazaný uživatel

kolmice do strany?

Reagovat
Jerichoo

súvis?

Reagovat
Tomanatura

Toto se mi v zivote nepovedlo ani v FM, nikdy tam nikdo nemel takove statistiky. Klobouk dolu.

Reagovat
vodka

u mě Gyan dal v 24 zápasech 23 gólů , ale to je nejlepší statistika, jakou sem tam kdy dosáhl

Reagovat
Tomanatura

Mně F.Torres 52/52, ale asi tak 4 asistence.

Reagovat
j_mrazik

Co by za to dala většina hokejistů.

Reagovat
smazaný uživatel

A podívej na to. Spousta madridistů (nebo lépe-li řečeno fanoušků Realu Madrid) by si přálo hráče podobných statistik (Cristiano) prodat jen kvůli tomu, že pár zápasů se hrálo lépe bez něj. Chápu, že jsou v paměti vždy ty zápasy, které jsou svým způsobem výjimečné, které udivují kombinační hrou a o to víc, pokud se odehrávají na stadionu, kde se většinou odehrávají složité zápasy. Ale málokdo si pamatuje, kolik zápasů nám Cristiano vyhrál jen díky svým individuálním schopnostem, kolik bodů urval pro ligový hon.

Podobnou analogii vidím v tzv. Mourinhovu defenzivním systému. Téměř všichni zapomněli, jak hrál celou sezónu. Že jsme dávali spoustu krásných branek po úžasných ofenzivních akcích, že jsme hráli daleko hezčí fotbal než pod údajnými ofenzivními kouči "Schuster & Pellegrini". Spousta lidí soudí Real Madrid dle čtyř mediálně excesivních Clásic, ale zapomíná na celou sezónu a na to, co dokázal Mou s týmem udělat. A to, že se postavil tímto defenzivním stylem bezkonkurenční Barceloně, přece neznamená, že se bude hodnotit sezóna jako ultradefenzivní, jakou označuje naši hru zejména antimadridská fotbalová veřejnost. Málokdo si vzpomene na ofenzivní tým Manchesteru předloni ve finále LM, kdy hrál podobnou hru jako náš tým letos, a to jen kvůli touze zisku trofeje, jelikož každý soudný člověk musí uznat, že v ovládání míče se dnešní Barceloně nemůže rovnat žádný, byť sebelepší tým se sebeúspěšnější historií.

Madridisté jsou hrdí, proč? Možná je to tím, že jsou antimadridisté tak podráždění, možná proto, že každej antimadridista čekal tři trofeje (ať už si každej povídá co chce), ale co JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ, konečně jsme tým se systémem, s potenciálem a s chutí vyhrávat trofeje, už nejsme tým plný žoldáků a ať si každý říká o "německo - turecké" eknlávě co chce (včetně madridistů), mně se tato generace vítězných a hladových hráčů po úspěších hodně líbí...(tři tečky dávám vědomě)

Reagovat
RMCF

Souhlasím, konečně cesta která nebude mít trvání jeden rok, navíc tým plnej hráčů, kteří zatím "skoro nic" nedosáhli jsou hladoví po úspěších a mají obrovský potenciál. O te "defensivní hře" je zbytečný diskutovat, mě se ve většině zápasů náš projev líbil a se sezonou su spokojenej(i když samozřejmě mohla dopadnout líp ale to vždycky). Ono ani ve slavných dobách Del Bosqueho Realu sme se často nevyvarovávali hluchým zápasům a v lize se našlo hodně případů kdy profesoři Zidane, Figo a spol zápasy "odchodili", ale na to už si teď málokdo vzpomene. Teď vystupujem jako kompaktní tým s moderním stylem a trener si staví tým podle svých představ. To je ta Koncepce po které všichni madridisti i antimadridisti už tak dlouho volají... Tak co víc chtít? SNad jen víc zapojit naděje z Cantery, ale ta naše silná generace je ještě dost mladá a většina těch největších talentů je první rok v Castille, takže by měla být priorita co se týče mládeže a odchovanců dostat se přes play off do druhé ligy, kde budou mít mladíci víc těžších zápasů a možností nabrat zkušenosti a následně uplatnit v áčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Z cantery budou prý oba gólmani - Adán a Mejías

Reagovat
RMCF

Tak Adan už bude doufám napevno dvojka v Ačku a Mejias jednička V DRUHOLIGOVÉ cASTILLE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo a Getafe nesměj spadnout (to je jak Wolfsburg,Schalke 04 nebo Brémy) a Malaze to přeju, jako budoucímu snad úspěšnému projektu

Reagovat
smazaný uživatel

a doufám že spadne jen Alicante, R. Sociedad a Almeria

Reagovat
kiwwi

Cris siedmy hattrick tuto sezonu

Reagovat
One-Real

Btw 32 zápasů v lize a 36 góĺů, to je bomba. Průměr 80 minut na gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

skvělý výkon

Reagovat
One-Real

tak chyba se vloudila, počítal jsem celé zápasy (všechny nedohrál) tudíž aktuálnější údaj, gól zhruba na 76 min (75,9) jsou to maličkosti, ale příjemné.

Reagovat
Swarley

to jsou neskutečné statistiky...

nesmí se hlavně zapomínat, kde se to všechno naučil...i když to není moc sympatický hráč, tak přece jen je naprosto výjmečný...

Reagovat
smazaný uživatel

netreba zabúdať že dal 8 kusov z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

QQ

Reagovat
smazaný uživatel

a ty snad zápasy nevyhrávaj?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kus z pentle a kus ze hry JE rozdíl. A mít 1/4 z pentlí tu statistiku degraduje. Kdo to nevidí, ten to NECHCE vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl v tom samozřejmě je, ale třeba včerejší penalta - kdyby Ronalda nesejmuli, tak ten gól dá nejspíš ze hry.

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem to včera, ale převážnou část těch předtím mu vyskákal a vyválel Di María.

Reagovat
smazaný uživatel

Ber to tak, že Messi dává góly po kolmicích Xaviho, Ronaldo dal několik po pádech Di Marii. Oba museli překonat golmana.

Nevim, proč musíte zanášet banální spory i do souboje o pichichi. Nepravem pripsanej gol jeste chapu, ale resit goly z penalt?

Reagovat
smazaný uživatel

"Messi dává góly po kolmicích Xaviho, Ronaldo dal několik po pádech Di Marii. Oba museli překonat golmana."

ako napísal jiri, kto v tom nechce vidieť ten rozdiel, ten ho ani vidieť nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb kdo chce psa bít, hůl si vždy najde...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď ja uznávam jeho kvality a tento rok si Pichichi asi zaslúži, aj keď by ma zaujímal Messiho postoj k tomuto oceneniu (príde mi ako keby to mal na háku), ale dal 8 kusov z penált, čo sa prehliadnuť nedá, štatisticky to je jedno, gól ako gól ale predsa len, nebyť penált (gólov zadarmo), dostaneme sa k číslu 28 gólov čo je síce obdivuhodné ale nie legendárne

Reagovat
Kily

však od sezony 2011/2012 se pracuje na úpravě pravidel, co se týče branek připisovaným hráčům. Během zápasu bude všechno platit jako normálně, do statistik se pak ale hráčům nebudou zapisovat branky z penalt, do prázdné, po chybě obrany, po chybě brankáře, náhodné branky a branky, jimž bude předcházet akce dvou a více spoluhráčů. Jenom za polovinu se budou počítat góly ze standardek a ještě se uvažuje o snížení koeficientu při trefách levou a pravou nohou, hlavou a jakoukoli jinou částí těla

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl 1.duben, tak bych si myslel, ze si ze me delas soufky Byl bych spis pro pocitani asistenci. To je stejne dulezita statistika jak vstreleny goly a kdyz ji clovek hleda, tak je to vzdy problem.

Reagovat
Kily

já tohle moc nehledám, co vím, tak u německé ligy to má zpracované Kicker, u španělské pak spousta lidí taky hned ví, kam zabrousit pro potřebné informace. Ale rozhodně by nebylo na škodu udělat obdobu Zlaté kopačky i pro nejlepších nahrávače, tady jsem pro všemi jednadvaceti

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli byste to tu zavest na EF

Reagovat
Kily

pokud by existovala ta nejsnadnější varianta s čerpáním informací z důvěryhodných zdrojů, tak by to nebyl žádný problém. O něco větší problém by to byl, kdyby takové zdroje nebyly ke všemu. Pak by mohlo posloužit třeba youtube, zkusim to promyslet, ale je asi jasné, že by se to opravdu týkalo jenom vybraných lig, ne celé Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

I francouzská liga má zpracované asistence i branky komplet pro první a druhou ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Na začátek by asi stačilo třeba těch top5 evropských lig + kaprliga. A Eurofotbal by zas nabral něco málo víc na exkluzivitě.

Reagovat
Tomanatura

Pro PL je to na oficialnich strankach Premier League, pro Nemecko na taktez bundesliga.de. Myslim, ze v tom vubec neni problem.

Reagovat
Kily

já jsem to nikdy neřešil a moc jsem na to nekoukal. Teď jsem si navíc po nemoci dal rotoped a mám toho tak akorát, jsem zralej na kolaps a nemám sílu něco hledat, tak se zeptám - mají tam ty asistence vedené i k jednotlivým zápasům, nebo je aktualizovaný jenom celkový přehled? Když už, tak mi přijde lepší to dodatečně doplnit ke všem zápasům místo toho, aby si lidé pak (p)o každém víkendu otevřeli příslušné stránky, tam se podívali na přehled a měli hotovo

Reagovat
Tomanatura

Není, je tam jenom ten souhrn. Jednotlivé zápasy jsou rozepsané na transfermarktu.de (ze všech lig), jenže tam mají vždycky ten počet o 20% vyšší, jelikož to berou od kickeru atd, kteří si to počítají sami. Na bundesliga.de a premierleague.com jsou ty asistence oficiální, čili jich je přirozeně míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb jak zvětšovat rozbroje mezi fanoušky. U nás v týmu jsou všichni posraní z penalt, nikdo je nechce kopat (přesněji řečeno, před zápasem chce kopat každej, ale v momentě, kdy se penalta kopat má, se každej vymlouvá a chce, abych to kopal já). Je odvaha jít kopat penaltu například v 90.minutě za nerozhodnutého stavu rovnocenná brance, kterou střelil Ronaldo včera po hlavičkovém souboji?

Závěr? Dle mého názoru, gól jako gól. A těchle případů je ve fotbale obrovská spousta.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, u vás v pralese si nikdo netroufne. V profesionálním fotbale je to samozřejmě jiná a penalta ja 90 % gólu zadarmo.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
herbage

Tak to by Messi s přehledem vyhrál

Reagovat
F.Torres

ano, například nevidíte to, že Messi třetinu svých golů doklepnul z 5 metrů do prázdný..

Reagovat
fantomas

Cristiano je pán.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

I proto je pán - že se s tim vůbec objevil na veřejnosti.

Reagovat
hefy

Reagovat
One-Real

A stejnak jsem rád, že máme (my všichni) jak Ronalda, tak Messiho. Obadva se navzájem hecují k lepším a lepším výkonům a tyhle "gólové závody", jsou pecka a je vidět kam až do dosahuje do historie.

Reagovat
alcantara

Reagovat
kiwwi

to my si dovolime najlepsieho strelca Premier League nechat kludne hocikedy na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

až na to, že diváci to síce vnímajú ako nejaké extra gólové súperenie, pritom je ale evidentné že Messi to má na háku a je mu prednejšie niečo iné

Reagovat
Al Capone

tak když už nemá šanci na pičiči tak je mu to jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak aby byla trochu změna, tak bych rád pochválil Benzemu za ten gól. ta pohotovost a hlavně to zpracování špičkou byly opravdu prvotřídní a troufám si říct, že 95% útočníkům by to odskočilo dopředu nebo by to zpracovali vnitřním nártem

Reagovat
alcantara

tak co culés, zakricime si uz dnes?

Reagovat
One-Real

0:1 Shakirošuk

Reagovat
alcantara

90. minuta, abidal

Reagovat
smazaný uživatel

ale ano...to by bolo krasne.Ale este krajsie,keby ste sa povlacili s ,,neistotou" do dalsieho kola

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě. Kdy je příhodnější doba na oslavy než v den narození jedné z legend fotbalu? Doufám v jasný průběh zápasu a minimálně jeden gól pro Andrése.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen pro zajímavost:

CRonaldo se trefil "jen" v 16 utkáních (z 32 odehraných)

Leoš se trefil ve 20 utkáních, ve kterých nastoupil (taky 32 odehraných zápasů)

Jinak všech 7 fíků za poslední 3 dny dal CRonaldo z vápna ... trochu škoda, vzhledem k jeho technice. To i Maxi (7 fíků za 3 zápasy) se dokázal prosadit nádhernou bombou z 25 metrů

Reagovat
smazaný uživatel

Už je to i v PD jasné o titulu a dále.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted koukam na sestrih a Ozil si asi dela prdel tou prihravkou na prvni gol. Neskutecny... pan hrac

Reagovat
Kokesh

Takhle to dat je většinou krásnější, než skórovat. Prostě to v sobě má...

Reagovat
Kokesh

Měli jsme to Getafe pustit. Za dva zápasy dát 7 fíků taky není špaténka - jen škoda, že teď už se hraje jen o osobní rekord a trofej a né o klubový. Mimochodem kde jsou ty ohlasy o tom, že by Barca letos mohla ten Toshackův rekord překonat...a to to vypadalo tak slibně.

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe BUDE mít problém.

Krystýna jede. Bohužel musím (jen ty pentle mě prostě serou)

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista je ve formě. Snad mu vydrží i do další sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

La Bestia

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano a jeho gesto s dresem

Reagovat
stas87

komu ten dres vobec dal?

Reagovat
Logan

fanouskovi ktereho trefil omylem micem kdyz se vracel a branil

Reagovat
stas87

pekne gesto

Reagovat
Al Capone

Cristiano ale ještě věrší radost mám, že se tak skvěle daří Benzemovi

Reagovat
RMCF

já zas nemám radost kolik přes viditelnou formu dostává Benzema příležitostí, mám obavy aby to něco nenaznačovalo směem k létu

Reagovat
Josifek

Tak aspoň že ta Pichichi bude "naše".

Getafe to ještě musí uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo se zbláznil , ale je potěšující, že umí dávat góly až v zápasech, ve kterých téměř o nic nejde To náš Messi je pravý opak

Reagovat
smazaný uživatel

1. FC Barcelona 35 91-Jeden gol,vonku nulovy ako cely tim

2. Real Madrid 36 86

3. Valencia CF 35 66-Doma dva goly,vonku striedal do rozhodnuteho zapasu

4. Villarreal CF 35 61-doma hattrick,vonku sa este hrat bude

5. Athletic Bilbao 36 54-Doma hattrick,vonku striedal a dal gol

6. Atlético Madrid 36 52-v lige gol nedal,vynahradil si to v pohari

7. Sevilla FC 35 52-doma nic,vonku 4 goly

8. Espanyol Barcelona 35 48-Doma jeden,vonku ziadny

9. Racing Santander 36 46-Doma 4 goly,vonku nehral

10. Málaga CF 36 45-doma hattrick,vonku dva goly

11. Sporting Gijón 36 43-doma nehral,vonku nedal

12. Levante UD 35 43-nedal v ani jednom(tiez vynahradene v pohari hattrickom)

13. RCD Mallorca 35 43-nedal v ani jednom

14. Deportivo La Coruña 36 42-Doma dva,vonku nedal

15. CA Osasuna 35 41-Nedal ani v jednom

16. Real Sociedad 35 41-Doma dva,vonku nedal

17. Getafe CF 36 40-Doma hattrick,vonku dva goly

18. Real Zaragoza 35 39-doma nehral,vonku jeden

19. Hércules CF 35 33-Doma nedal,vonku dva

20. UD Almería 35 26-Vonku nedal,doma sa este hrat bude

Si vsimni kolko golov dal timom v tabulke hore,ani v tych zapasoch o nic neislo vsak?Mam rad tie reci,ze vie davat goly iba take goly,hentake goly,nevie davat tazkym superom,iba v zapasoch kde o nic neide a bla bla bla A samozrejme Messimu uz naraz neide o Pichichi,ale este po zapase v seville tu vacsina vravela,ze da espanyolu hattrick a odpovie Cristianovi Ach jaj PS: Moze sa stat,ze sa niekde chybicka najde,viac-menej som to pisal z hlavy(okrem tej tabulky )

Reagovat
X-bano-X

Zas zavádzajúce.......je síce pekné že si dáš námahu s tabuľkou, ktorá je však k ničomu. Ako môžeš podľa toht porovnávať keď trebárz Racingu dal 4 goly keď boli 18 a tu su 9....atď. Ak je tým na dne a dostane od neho 4, nie je to to isté ako neskôr keď sa mu začne dariť, dvihne sa a v odvete ho ubráni. Ponorky detto, Barca gól z nasimulovanej pencle atď

Reagovat
smazaný uživatel

keby daval hattricky v kazdom zapase,tak si nieco najdete.Neuznate mu nic a len obhajujete svojho Messiho.Ano je to pravda,ze vtedy a vtedy bol ten tim dole,ale ja reagujem aj(a hlavne) nato,ze ,,dava goly v zapasoch v ktorych o nic neide)...36 golov proste padlo len tak bum v zapasoch v ktorych o nic nejde.Ani nechcem vediet kde by sme bez neho a jeho golov boli.Normalne v nejakom vymyslenom svete by som chcel vidiet Real bez Cristiana-Liga by bola davno v prdeli,Copu by ste vyhrali a hrali by ste ju so Sevillou a semifinale LM by ste hrali asi s Lyonom...

Reagovat
vodka

jako, rád ho nemám, ale tu produktivitu má Ronaldo fakt fenomenální, teď, když ho vidím jednou za měsíc mě dokonce ani neserou jeho pády, rozhazování rukama...

Reagovat
vodka

áá, teď sem si všiml, že sem netrefil článek

Reagovat
smazaný uživatel

Solidní bilance Baptista

Reagovat
smazaný uživatel

Nejcennější trofej sezony opět ve spravných rukou! Již potřetí v řadě! Nádhera...

Super sezona, navíc opět vyšperkovaná zesměšněním Realu na Nou Campu

Kdybychom ještě zvládli finále LM, ta sezona by byla naprosto užasná.

Gracias Equip. Visca el Barça!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ty komplexy

Reagovat
smazaný uživatel

opäť?A kedy naposledy?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to špatně nápsano, vždy ta sezona byla něčím vyšperkovaná, vyhrou 2:6 na Bernabeu, Iniestův gol atd, tentokrat je vyšperkována výhrou 5 0 na NC, takhle je to myšleno

Reagovat
smazaný uživatel

som to pochopil tak,ze OPAT sme boli zosmiesneny na NOU CAMPE-----------tak som patral v pamati,ze kedy naposledy rok dozadu 1:0,predtym 2:0,predtym sme vyhrali,predtym 3:3,predtym tusim 1:1 a az predtym vacsi rozdiel 3:0(Ak si dobre pamatam,tak Ronaldinho 2 a Gio)...takze ok,proste bud blbe napisanie od teba,alebo nepochopenie odomna

Reagovat
smazaný uživatel

Je to taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.

Kurňa. Třetí titulů v řadě. No tohle fakt ne. Tenhle je určitě nejsladší. Po tom všem

Campeooooooooooooooooooooooooooones, Campeooooooooooooooooooooooooonec

OLEEEEEEEEEEEEE, OLEEEEEEEEEEEEE, OLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Campeooooooooooooooones, Campeoooooooooooooooooooooones,

oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, oleeeeeeeeeeeeeeeeee, oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

BARCA, BARCA, BAAAAAAAAAAAAAAARCA

Reagovat
alegre

Com es diu el millor equip del món? BARCA BARCA BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, Pepku

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi byl komentator, prej: "No, nic moc. Kombinace na vlastní polovině hezká, počet přihrávek stoupá, ale to je tak všechno. Nečekal bych, že si Barcelona zajistí titul nevýraznou remízou s Levante.." Gratulace k titulu, ale je to nudáááááá! U Barcy se fakt vyplatí koukat místo zápasů na 5ti minutový sestřihy, protože 90% času se hraje u Valdése.. Dneska to byl ale ultra extrém..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel musím souhlasit, ta uspávací taktika mě už fakt neba

Reagovat
Infi

Dám ti radu: Nedívej se na to.

Reagovat
alegre

Nebo usni a čekej na REAL...

Reagovat
Infi

Tak tenhle zápas byl strašný, to je pravda, Barca hrála na jistotu a podle toho to vypadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, taky se koukám pouze na ty sestřihy, jinak bych usnul... Ale na tohle jsem se koukal, přiznávám....Mrzí mě to, už se to nebude opakovat. Slibuju..

Reagovat
Infi

Mně to je docela volné jestli se díváš na sestřihy nebo na celé zápasy, já třeba na celé a dneska jsem sice neočekával gólovou smršť, ale že to bude tak špatné jsem taky nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde jenom o dnešek. Já nepopírám, že máte v týhle době skvělou generaci, ale pro mě je tenhle fotbal prostě nuda, to je vše Pouze můj názor, nemusíš se toho chytat.

Reagovat
Infi

Tak je to taky způsobené tím, že protihráči jsou zalezlí na vlastní půlce a nepresují. Ale to by byla debata na dlouho a už je pozdě a nechce se mi.

Reagovat
smazaný uživatel

Visca el Barca!!!!!! ted jeste Liga mistru ceka

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ale čeká na Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

čeká ale oni si ještě pár let počkají

Reagovat
smazaný uživatel

A je tam třetí za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Ako keby som tieto komenty už niekde čítal

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to vypadá, že si dnes Valencia zabezpečí třetí flek. Paráda. Gratulace, Netopýři.

Reagovat
X-bano-X

Takže dolarova labutia pieseň bude......

Reagovat
smazaný uživatel

o mrtvých jen dobře ...

Reagovat
smazaný uživatel

Potřetí !!!! Gratulace do Barcelony .... Už jen to Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, najcennejšia trofej doma opäť

Visca el Barcaaa

Reagovat
Ferguson6

Kua Zaragoza zase dole Treba sa zachrániť

Reagovat
smazaný uživatel

Madrid Cabron salud el Campeon!

Reagovat
smazaný uživatel

novy clen do velkej rodiny

Reagovat
smazaný uživatel

Champeoooones , Champeoooones , ole ole oleoleole

tak dohrat to mozu v klude thiago , fontas , bartra , jeffren, dos santos a spol ... uz o nic nejde v podstate , kostra nech sa setri na LM .... Visca el BARCA !!!!

Reagovat
X-bano-X

Titul je v správnych rukách.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi jak si chce Barcelona dokazovat, že je velký klub, ale bohudík do velikosti a síly Realu nikdy nedoroste.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca se ale kámo s Realem ani srovnávat nechce, Barca je totiž víc než jen klub! A z tebe bohužel mluví jen bledá závist způsobená tříletým půstem.

Reagovat
alegre

Tot el camp

es un clam

som la gent Blau Grana

Tan se val d'on venim

Si del sud o del nord

ara estem d'acord

estem d'acord

una bandera ens agermana.

Blau Grana al vent

un crit valent

tenim un nom

el sap tothom

Barça!, Barça!, Baaaarça!!!!

Jugadors

Seguidors

tots unit fem força

son molts d'anys plens d'afanys

son molts gols que hem cridat

i s'ha demostrat

s'ha demostrat

que mai ningú no ens podrà tòrcer

Blau Grana al vent

un crit valent

tenim un nom

el sap tothom

Barça!, Barça!, Baaaarça!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá než věřit že se titul příští rok vrátí tam, kde má. Do největšího, nejprestiznějšího, nejdůležitějšího a x dalších nej - Realu. Hala !

Reagovat
Kluivert9

to by musela hodně klesnout...

Reagovat
smazaný uživatel

slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Gratulace Barceloně, naprosto zasloužené

Reagovat
alegre

Reagovat
Infi

Reagovat
miky10

OT: za Betis dal před chvílí gól hráč jménem Sevilla

Reagovat
Kenneth

Gratulace,byli jste lepší,ale to je doufám váš poslední titul na delší dobu.

Reagovat
Infi

Minimálně na rok určitě

Reagovat
smazaný uživatel

nechaj si tieto reci

Reagovat
smazaný uživatel

Herkoule sice vedou, ale i tak to asi neklapne. Museli by vyhrát na Atletiku a ještě doma se Sportingem. To druhé se asi stane, to první bude hrozně těžké. Já s něma počítám do Segundy. Podělali si to před týdnem, když vytekli s Racingem.

Deporu se to teď parádně otočilo. Jak Barca, tak Valencia, se kterejma se utká, už o nic nehrají, takže tam nějaké bodíky můžou kápnout.

Zaragoza bude mít Levante a Espaňol, kterým už taky o nic nejde.

Getafe se utká s hodně namočenou Osasunou (která teď dostala kusa a teče) a se Sociedadem, který je na nejlepší cestě k záchraně. Před posledním kolem už zachráněný asi bude.

Ten boj o záchranu je letos opravdu skvostný. Já se nechám překvapit, protože se to kolo co kolo přelejvá, přesouvá a vůbec všelijak šolíchá

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak Osasuna dostává další kus

Reagovat
Kluivert9

to je dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace všem culés a pokuste se být v příští sezoně míň na hrušce...

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Realu k druhému místu!

Reagovat
smazaný uživatel

Negredo ve 27. minutě 2 kusy. Jeden hlavou, jeden nohou. On je střelec.

Reagovat
One-Real

Negredo je boreček, i když mám Karima rád, nikdy neměl přicházet a Alváro měl zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RMCF

typově by k nám na hrot zapadl ideálně, ale nevěřím že se někdy do Realu vrátí... jinak je zajímavý sledovat střeleckej souboj Negredo-Soldado

Reagovat
j_mrazik

A mít v týmu Benzemu s Adebayorem.

Reagovat
RMCF

Tak Benzema doufám zůstane, jaro má hodně dobrý a pude ještě nahoru, ale podle minut, který poslední dobou dostává, mám obavy o jeho setrvání. Jinak jak Negredo tak Soldado jsou ideální útočníci do Joseho systemu, škoda že jsou oba pryč.

Reagovat
j_mrazik

Ale tak pro ně je samozřejmě lepší hrát prim v menších klubech. Nemyslím, že by v Realu jako 3. možná 4. útočníci rozkvetli. A pokud pálí ostrejma za Valencii, tak jenom dobře.

Reagovat
RMCF

jasný, hlavně z lavičky Realu by se těžko propracovali k takové formě a kvalitě ve které jsou teď...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezbývá než věřit že se titul příští rok vrátí tam, kde má. Do největšího, nejprestiznějšího, nejdůležitějšího a x dalších nej - Realu. Hala !

Reagovat
smazaný uživatel

ty už ten crack neber

Reagovat
smazaný uživatel

neurážej počítačové hry!

Reagovat
domingo

200. pro Betis Sevilla

Reagovat
Kily

tohle ti ale někdo zpětně vpálí do monitoru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Beeetis, Beeeetis!

Reagovat
One-Real

Stejně mi přijde ten konec dolara na EF zbytečný. .Sázka je sázka, ale v poslední době už dolar taky ustoupil ze své největší slávy a prohodí něco jen sporadicky.

Reagovat
One-Real

shit to měla být reakce nahoře

Reagovat
Kenneth

Uvědomil si že prohrál tak to zabalil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

zrovna tím si nemyslim, že by to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně.

Reagovat
One-Real

nechci tu za něj orodovat, ale když jsme se o tom bavili v době kdy Villareal vedl před Vale zhruba o ?6 bodů, tak řikal že aj keby skončil před Vale, tak by řek Kopymu ať tu klidně zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

A když jsem Kopymu říkal, ať zkusí tu sázku zrušit, tak se tady Dolar holedbal, že sázka je sázka.

Je to na Kopym, ale jelikož šel do velkýho rizika, svojí výhru si zaslouží.

Reagovat
One-Real

však o tom žádná, výhru mu vůbec neberu, jen souhlasím s domingem a tenhle "hon na dolara" a radost, že končí mi přijde směšná..popravdě si myslím, že mu je to asi fuk

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je mu to fuk, tak nevím, o čem se teď bavíme, že jo ...

Reagovat
domingo

No ze treba ty zrovna nechces, aby mu to bylo fuk

Reagovat
One-Real

tím navozením tématu jsem se chtěl dá se říct postupně dostat k tomu, že ty "oslavy" některých zde, kteří to mají jak vítězství nad zlem, nejsou na místě..ale to je fuk

Reagovat
domingo

Dolar to tady totiz ma mnohem vic v pazi nez ti, kteri se ho snazi mermomoci vyhnat a ted se tu budou okazale radovat, ze bude konecne pokoj...

Reagovat
One-Real

to je ono, přesně o tom mluvím

Reagovat
alcantara

tak chcel(alebo radsej nechcel) by som zazit situaciu, ak by to v pazi nemal, pretoze zvlast na zaciatku rocnika tu predvadzal neskutocne vykony.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Co to bylo za sázku?, můžu-li se zeptat?

Reagovat
Kily

Valencia skončí v tabulce před Villarrealem - z diskuzí zmizí dolar

Villarreal skončí v tabulce před Valencií - z diskuzí zmizí Kopy

Reagovat
Kenneth

Kopy musel mít koule jak Texas když do toho šel.

Reagovat
Kily

koule jako Texas na Kopyho hubeném těle, to už si spíš dovedu představit sebe v parlamentu nebo panenku Barbie, se kterou si láskyplně hrají Radulov s Arťuchinem

Reagovat
smazaný uživatel

Kopy zjavne vedel co robi

Reagovat
Ligter

Aha. No pochybuju, že se sem nevrátí, byť pod jiným nickem.

Reagovat
j_mrazik

Pod Filip12 už frčí vcelku dlouho.

Reagovat
miky10

to je dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Filip neni fakenick...

Reagovat
smazaný uživatel

je. Nějakýhu Superfrankieho. Prý

Reagovat
domingo

To ti rikal Kily?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, psal to tady. Prý stejná IP.

Reagovat
Kily

není, Superfrankie tady má dva nicky a jediné, co má v tím botem společné, je bratr, který si založil nick Matka Filipa 12 nebo tak nějak

Reagovat
j_mrazik

A ještě MíšaMíšaMíša je Superfrankie.

Reagovat
smazaný uživatel

aha. Tak jako tak musí být filip někoho fejk.

Reagovat
Swarley

Reagovat
herbage

je to fake

Reagovat
Swarley

taky tušíš koho, ne?

Reagovat
herbage

ne, ale jen řikám, že je to fake

Reagovat
j_mrazik

Tak kdo to podle tebe je?

Reagovat
Swarley

jako jistě to nevím, ale mám svůj tip...a nechci střílet od boku abych to náhodnou trefou nezkazil...

Reagovat
j_mrazik

Výjimečně máš informaci, která mne zajímá, a ty si ji necháš pro sebe, super.

Reagovat
Swarley

no to děkuji pěkně

Reagovat
blaugrana

Tak kvalitou názorov by to naňho sedelo.

Reagovat
$dolar$

Jeste jsem neprohral

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já cinknu Florentinovi, pustíme to Villarrealu, stačí když nechají CR7 dát hattrick a bude... Pak stačí když netopejři dvakrát puknou a bude

Reagovat
smazaný uživatel

ty len nikomu necinkaj,nech si to Kopy poriadne vyzere

Reagovat
smazaný uživatel

A napadlo tě, že tu pak pár měsíců nebude přispívat? Jinak, je to asi blbé, protože Valencie hraje s Levante a bratři z města jím to pustí asi...

Reagovat
smazaný uživatel

mne je to jedno co bude o par mesiacov,hlavne,ze bude prispievat s novym nickom A nie nenapadlo.Kopyho nemam na FB,na ICQ a vlastne ho ani nepoznam ako ty,takze ty vies...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju Barce k zaslouženýmu titulu...hlavně minulej rok!ale i tenhle jsem prostě věděl,že je Barca lepší,ale jen těžko jsem si to přiznával...jakožto fanoušek Realu jsem ji tedy pochopitelně neměl rád...ale potom co předvedli/předvádí tento rok ji opravdu už nesnáším...hlavně za to simulovaní..a celkem i za ten styl hry kdy si 90% času přihrávají na své půlce...kde jsou ty časy za Ronaldinha nebo z minulého roku ale každopádně gratuluju

Reagovat
zidane78

suhlas Bracelona pod Ronaldinhom bola pre mna zaujimavsia a nehovoriac o tom ze omnoho menej simulovali

Reagovat
JacoBee

ale prosimtě párkrát zasimulujou a brečíš...

Reagovat
zidane78

tak mame uplne ini meter... kazdopadne si myslim ze hraci co hraju v Barcelone a v Reale tak nemaju co simulovat lebo su kvalita a to oni nepotrebuju...

Reagovat
zidane78

co napisat? gratulujen Barcelone k titulu je plne a na 100% zasluzeni... dufam... nie! verim ze buduca bude lepsia tj. min. zaujimavesia a konecne aj krajsia aspon z pohladu Realu kazda seria raz skonci a zato pravy fanusik si musi tieto chvile vazit a zato este raz gratulujem Barcelone a uprimne sa tesim na buducu sezonu

Reagovat
j_mrazik

Škoda, mohla to Barca zvládnout na těch 100 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, ale je prostě vidět, že došla šťáva a ti hráči šetří, kde se dá. Moc jsme napálili podzim.

Reagovat
j_mrazik

Stačili by 2 konkurenceschopní hráči do ofenzivy a nebyl by to problém.

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl jsi to odpoledne ty, který se mě ptal, kam bych postavil Kuna?

Reagovat
j_mrazik

Byl. Já myslel, že ho chceš do základní sestavy a tam jsem si ho prostě nedokázal představit místo Villy. Ale on by to byl asi takový případ "mladší Masch".I když bych se nedivil, kdyby Villu na část sezony odstrčil na vedlejší kolej.

Reagovat
domingo

Kun by hral zaklad, je lepsi nez Villa i Pedro...

Reagovat
j_mrazik

Já se musim přiznat, že jsem ho viděl hrát asi tak 2x, takže moc nakoukanýho ho nemám. Ale šikovnej a hbitej je.

Reagovat
alcantara

zalezalo by to od toho, ako by sa vysporiadal s defenzivnymi povinnostami, inak by musel sediet.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš. A o to jde. Prostě to chce mít na některých postech kvalitu ve více než jednom hráči základu. Neříkám mít lavičku za 100 mega euro jako Real, ale pár extravoleb je potřeba na ní mít. Pokud teda chceš hrát na úrovni semi LM.

Reagovat
j_mrazik

Jak asi víš, tak já chci, ale můj tým má první alternativu na pravý křídlo Bendtnera, takže asi víš, jak se cítím.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na to. Máte do útoku 4 schopné hráče - Peršan, Šamak, Walcott a Aršavin. Pátý je Bendtner.

My máme VMP, náhradníka Bojana, který byl letos herně mimo a když už se do toho dostával, tak se zranil. Takže ten se skoro nedá počítat. Pak máme adaptujícího se Afeho, který se do toho možná dostane. Má záblesky, ale jde to pomalu. A pak máme Jeffrena. Ten je taky často zraněný. Prostě - letos nám ten útok vůbec nesednul. Sesypalo se to.

Reagovat
j_mrazik

Afellay se mi u vás hodně líbil. Snaživej, šikovnej a chce se ukázat. Přijde mi takovej přímočařejší. To se mi líbí, když je v týmu někdo, kdo se to nebojí vzít a taky se odlišuje od toho zbytku. Nepřišlo mi ani, že by nějak extra kvůli tomu ztrácel míče. Navíc byste bez něj asi ten Real v semifinále neudělali a to se počítá, ne?

Reagovat
Kily

dát Bendtnera na kilometr blízko k jakémukoli synonymu slova schopný, případně jenom kousek za samotné slovo, chce hodně odvahy

Reagovat
j_mrazik

Když chodil minulou sezonu na třeba 30 minut do útoku, tak jsme měli solidní úspěšnost z rohů a standartek. Dost bodů jsme takhle udělali. Je taky pravda, že jsme ho několikrát trefili, když stál blízko brankový čáry a on to vyrazil na aut, ale to se holt při těchhle rozměrech stane.

Reagovat
smazaný uživatel

No moment. Však jsem to napsal tak, jak jsem to napsal - 4 schopné a pátý je ... jiný. A to je Bendtner.

Ale popravdě - jako Culé - ještěže ho Arsenal má.

Reagovat
kiwwi

utok Chamakh, Arshavin, Bendtner

Walcotta aj tak do utoku velmi nedava, takze tam ostal jediny Persie, ktory aj tak nehra to co by mal hrat v tom utoku...cele zle zo strany Arsenalu co sa utoku tyka

Reagovat
smazaný uživatel

tak Šamach tam šel před sezonou jako velká posila. Chtělo ho dost klubů. Nechytnul se. Aršavin je kvalitní fotbalista. Tam nevím, kde je chyba a Bendtner je ... Bendtner no.

Jinak - já s mrázikem souhlasil. Jen jsem jeho myšlenku rozvinul.

Reagovat
j_mrazik

Nebo se pletu a chceš, aby hrál místo Pedra?

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro je oproti Villovi hvězda. Ten alespoň maká. Villa je zbytečný, když ho to nebaví.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
alcantara

zaklad naseho muzstva uz funguje prakticky rok bez prestavky. CHhvalabohu, ze uz je koniec, nech si vsetci uziju leto, ajked messi bude zase v plnom vytazeni

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si utrh pořádny kus americké žvéjkačky! :D

http://www.youtube.com/watch?v=V9QM6XogqvU

Reagovat
kiwwi

Guardiola sa konecne pozeral na poriadny futbal

http://www.youtube.com/watch?v=YNjawXVTCl8

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože ste ten pořadný fotbal nepředvedli v minulém finále s náma ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako pořádný fotbal se nedá klasifikovat ani jejich předchozí představení v semifinále rok předtím. Upřímně ten komentář nechápu, já bych to asi nevytahoval.

Reagovat
kiwwi

ty by si nevytahoval ani Ibrahimovica s Cirgijskim

Reagovat
smazaný uživatel

Protože už jsem o tom všude možně psal asi tisíckrát. Ale v souvislosti s Barcelonou vytahovat pořádný fotbal od Manchesteru je o něčem jiném.

Reagovat
Swarley

to snad Manchester nehraje pořádný fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevylučuju to, nesleduji, ale v posledních zápasech proti Barceloně jsme od něj z toho pořádnýho fotbalu moc neviděli.

Reagovat
Swarley

za to Barcelona v tebou zmiňovaném semifinále excelovala...a jelikož jsi fanoušek Barcelony a máte takové zvláštní pravidlo, že když se řekne A, tak se má říci i B, tak musím uznat, že v tom finále jste nás přejeli...

tobě tam to B, že jste hráli v tom semifinále tužku, chybí...

Reagovat
smazaný uživatel

V tomhle se asi neshodneme, Barcelona v tom dvojzápase samozřejmě neexcelovala, to jsem taky nikde netvrdil. Sezona byla krizová a forma hráčů na výletě, rozdíl byl ale v přístupu obou týmů. Zatímco Barcelona si navzdory hernímu trápení zachoval tvář a herní filozofii, Manchester v nejlepší fazoně zaparkoval na Nou Campu autobus.

Reagovat
alcantara

keby len na camp nou

Reagovat
Swarley

bylo by to na dlouhý povídání, ale v té sezóně jsme nebyli připraveni na to hrát s Barcelonou...ta naše hra se prostě nedala proti Barce předvést...letos to bude podle mě jinak a doopravdy věřím, že tenhle tým je schopný Barcelonu porazit...netvrdím, že vyloženě přehrát, to ani dost dobře nejde, ale jsem si jist, že budeme daleko nebezpečnější než v posledním finále...jestli to bude stačit, to už je další otázka, ale s trochou štěstí to může vyjít

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, já z vás mám respekt, myslím, že letos to bude hodně vyrovnané.

Reagovat
kiwwi

v tom finale ste boli lepsi, ale ty to pises ako keby sme hrali ako Arsenal...zo zaciatku sme tlacili, mali sme aj velmi dobre sance, ale ten Etoov gol nas znacne rozhodil a uz sme s tym nevedeli nic urobit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

setrili sme si to na tento rok...zrkadlovo obratene, v tom roku sme dosiahli treti titul v rade a prehrali sme s Barcou vo finale

Reagovat
smazaný uživatel

To už je z Pepka taková celebrita, že fandové klubů, na které se přijde podívat, z toho musí ucvrnkávat do gatí?

Reagovat
kiwwi

wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi vysvětli, proč to sem už minimálně podruhé dáváš? Evidentně jsi pyšný, že Pepek vyplýtval část svého času na sledování Schalke.

Reagovat
kiwwi

davam to sem maximalne po prvykrat a ide o ten jeho vyraz, ta otvorena klapacka, ako keby ziraral co sa to deje...preto ten popis...vy ste neskutocni suchari takisto jak vasi hraci...akonahle sa niekto dotkne hocijako barcy, ci uz provokaciou alebo nevinnou vtipnou poznamkou tak vyskocite jak sasovia a zacnete sa metat

Reagovat
smazaný uživatel

Takže rýpat (byť jemně) do Barcy je OK, srandavtípek, ale v opačném gardu je to sucharství. Dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna otočila. No to mě poblej záda. Můj tiket možná přežil. Jedničky na Osasunu a Málagu

Reagovat
smazaný uživatel

ou, dolů

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

očividně jsi nepochopil, že to bylo obrazně. Teď abych se šel převlíct

Reagovat
miky10

Jen běž, to ti neuškodí

Reagovat
smazaný uživatel

smrdím?

Reagovat
miky10

Promiň, ale musím ti to říct na rovinu: Ano, když jseš poblitej, tak smrdíš!

Reagovat
Kily

brácha minulej tejden přišel domů, poblil si postel, něco uplivl pod ní, překryl to, neuklidil a do dneška si nestěžuje, že by mu tam něco smrdělo

Reagovat
miky10

Reagovat
herbage

Není trošku prase?

Reagovat
Kily

já pořád říkám, že to je idiot, kterej umí s počítačema. Teď se vybarvil víc, kdyby trochu myslel, tak poblije hajzl v baru jako já, odejde a nemá starosti s úklidem

Reagovat
herbage

No, to mi připomnělo, jak před lety kámoš nablel v hospodě do umyvadlam, ucpal ho a my to museli po něm uklízet

Reagovat
Kily

my měli podobný problém, akorát kamarád netrefil ani umyvadlo, pak jsme si z něj tři měsíce dělali srandu, že v tý hospodě odmontovali umyvadla a instalují místo nic vany, aby se trefili i ti největší opilci

Reagovat
herbage

Na podlahu stokrát lepší, než vytahovat ručně kousky blitků z umyvadla

Reagovat
Kily

dík, teď mám regulérní náběh, že budu blinkat asi já, jdu spát

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi náma - je to Kilyho brácha ...

Reagovat
Kily

jestli nepřestaneš s podobnými pomluvami, tak ti na brigádu přes léto pošlu spanhela a budu doufat, že má sourozence

Reagovat
smazaný uživatel

no fuj

Reagovat
$dolar$

Neni, je hodne velky prase

Reagovat
herbage

Když už tady končíš, nechceš se mi konečně omluvit? Vím, že je to maličkost, ale můžem se rozejít v dobrém

Reagovat
$dolar$

A tak snad vis, ze jsem nikdy proti tobe uprimne nic nemel a kdokoliv se me na tebe zepta, jakej jsi osobne, tak vzdycky odpovim pozitivne

Reagovat
herbage

No, já se ti chtěl tehdy dokonce omluvit, protože jsem to možná trochu přehnal a nechal se unést, ale pak jsi tu o mě začal psát hnusné věci a jen jsi mě utvrdil v tom, že jsem udělal dobře. Nevím jak to jde dohromady s tímhle, ale jestli to má být forma omluvy, tak ji přijímám a ty přijmi prosím moji

Reagovat
$dolar$

Trochu jo, samozrejme, ze se ti omlouvam, ale ja tady na ef napsal tolik blbosti, tak uz jsem tak predpokladal, ze me nikdo vazne brat nebude, ale uznavam, ze jsem to obcas prehanel Takze ano, omlouvam se a rad taky prijimam tvoji omluvu

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole kluci , to je tak dojemné

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole kluci , to je tak dojemné

Reagovat
Ligter

Reagovat
$dolar$

Juuu to je krasny kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

woooow, Osasuna

Reagovat
smazaný uživatel

neříkal jsem to?

Reagovat
miky10

co, kdy, kde? Já jsem upřímně dost věřil jedničce, dával jsem to i do tipu k preview + jsem věřil za stavu 0:1 že to otočej, teď už moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

psal jsem v preview tipy a mezi něma jednička na Osasunu, na Málagu.

Reagovat
miky10

tak když opisuješ

Reagovat
miky10

ale jsem rád, že snad nespadnou, zase se ukázalo, že prostě celých 37 kol jsou schopni být 18., ale v tom nejdůležitějším zápase zabojujou o gól rukou po vymyšlenym rohu o devíti se zachráněj

Reagovat
smazaný uživatel

oni prostě umějí o záchranu hrát. To v tom týmu musí být. O ni s tím mají zkušenosti a ještě jsou takoví hrdí na ten klub. Umí za něj propotit krev. Já jsem o Osasunu nechtěl přijít (byť teda letos se zrovna s tím zápasem děly hrozný věci ... ).

Prostě jsou kat favoritů. I letos sebrali Realu 3 body. Už za to si tu záchranu zaslouží

Reagovat
miky10

Nojo, teď je ale otázka...Almería jasná už dávno, Hércules po dnešku taky...ale kdo k nim? na 99 % to bude někdo z trojice Zara, Getafe, Depor...já osobně bych to "přál" Deportivu, ten tým se mi letos vyložene zhnusil "ofenzivou", jestli se tomu tak vubec dá říct

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu to nahoře. Deporu spadly do klína mače s demotivovanou Barcou a o nic nehrající Valencií.

Já to pořád nejvíc vidím na to Getafe

Reagovat
miky10

Zítra o tom asi něco sepíšu

Reagovat
Kily

a pak že je Evropská liga nějaká prestižní soutěž, aspiranti na účast v ní na ní kašlou už teď, aby se příští sezonu nemuseli trápit

Reagovat
smazaný uživatel

Nelson

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Tak holt nic, Kopy. Nevadí

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Carlos Juan Pablo

A zpětně všechno nejlepší, dolárku

Reagovat
$dolar$

Jak to vis?

Diky

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Psal jsi to tu v zimě, že budeš mít dva dny před zápasem Espanyolu s Vale, nemáš zač

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dolar odkedy ma priatelku,tak sa skludnil aj tu v diskusiu a vlastne aj menej prispeiva.Je to vidiet.Jiri co takto si tiez najst dakoho? Ale na druhej strane,keby neskoncil a zase by spravila Barca nieco,co bude trnom v oku a by tu vystrajal,tak by mu bolo v kuse hodene na oci,ze uz tu davno nemal byt.Viem si to predstavit Skoda...bude tu chybat

Reagovat
smazaný uživatel

reakcia do diskusie o Dolarovi

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že tvoje rýpavé, tupé a bezvýznamné příspěvky Jiřího i Dolara pomalu přerůstají.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Enrique trénovat do Atlética...

Reagovat
j_mrazik

A-Tým nebo béčko?

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně áčko, kdyby ano, tak je to přece jenom Asturijec...

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Kovaný Barceloňák do Madridu? Zase byste ale měli konečně víc bodů ze vzájemných zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

už je to na spadnutie

http://www.goal.com/en/news/12/spain/2011/05/12/2482757/luis-enrique-to-be-confirmed-as-new-atletico-madrid-coach

Skvelá správa, Atlétov mám rád a Luis by z toho mohol spraviť parádnu gólovú mašinu na čele s Kunom.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostá špička. Luisovi to přeju. Parádní angažmá pro něj. A myslím, že i pro Atlety by to mohla být trefa do černého.

Reagovat
smazaný uživatel

Ztraceného titulu škoda, ale prohráli jsme si ho sami remízama a prohrama se slabšíma týmama. Ale sezona oproti minulé daleko úspěšnější. Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Cules tesite sa na jeho navrat? http://www.youtube.com/watch?v=AMqotQyIUok

Reagovat
smazaný uživatel

on sa nevráti, našťastie

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si Barca hodně rychle nedá studenou sprchu před finále LM, tak dostane debakl.

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem byť pesimista, ale ja vidím šance vo finále 60 - 40 pre United

Reagovat
kiwwi

ja skor 50:50, bolo by to 60:40 pre Barcu, ale hra sa na ostrovoch, to je pre ostrovne timy vzdy vyhoda...otazne este bude ci budete mat kompletnu najsilnejsiu zakladnu zostavu...u nas to vyzera na fullku, otazky je len Fletcher, ktory este zatial nema 100% kondicku po virusovom ochoreni

Reagovat
j_mrazik

Já doufám, že nastoupí na obou stranách plné sestavy, ať není nikdo zvýhodněn a je to férovka. Docela se na to těším.

Jsem rád, že není finále mezi týmy z jedné země.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najskôr to bude plná zostava, čiže aj Abidal na LB, pokiaľ sa niekto nezraní...vykartovaný nie je nikto pokial viem

Reagovat
Hristo Stoichkov

Abidal podle mě hrát v základu nebude, fyzicky by to bohužel asi nezvládnul...

Reagovat
smazaný uživatel

tak do finále je ešte relatívne času dosť a vyzerá že je v poriadku a môže sa plne venovať futbalu, navyše nebol mimo až tak dlho..v každom prípade to možno bude vyzerať takto :

Dani - Puyol - Pique - Masch

Reagovat
Rssa

Vyměň Masche s Puyolem a máš nejpravděpodobnější obranu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Soudíš podle včerejšího zápasu či posledních týdnů?

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních týdnů..

Reagovat
Hristo Stoichkov

To na finále nebude mít sebemenší vliv. Pep jako trenér vždy dokázal mužstvo skvěle připravit na rozhodující zápasy, není důvod mu nevěřit i nyní. Hráči si odpočinou a bude to úplně o něčem jiném. Neobávám se výkonu hráčů Barcy, ale spíše soupeře. Bude proti nám stát absolutní špička, společně s Realem a Barcou nejkvalitnější tým světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se toho trochu bojím, protože to vypadá na únavu a ani Pep dost možná nemá živou vodu.. Soupeře bych se bál taky, United bude pro Barcelonu těžší soupeř než Real.. Každopádně se na ten zápas moc těším, opět si budu vybírat support pro některý tým až v průběhu zápasu..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Únava je v této fázi ročníku logická, zápas je až za dva týdny, mezitím nás čekají jen "povinné" ligové zápasy, ve kterých nejspíše nastoupí střídající hráči + mladíci. Před dvěma lety byla situace mnohem horší, únava byla podobná, navíc byli vykartovaní Abidal a Dani Alvés, zranění Keita a Márquez, na poslední chvíli se dávali dohromady Henry a Iniesta. Současný tým je plný hráčů, kteří mají s takovými zápasy zkušenosti, opravdu se nebojím o to, že by nenačasovali formu. Problémem bude soupeř, nikoliv únava.

Reagovat
smazaný uživatel

To se uvidí až ve Wembley.. Každopádně ty poslední výsledky a předváděná hra tomu moc nenasvědčují, že by časovali formu.. Proti Realu to taky nebylo nějak úžasný představení, já mám pocit, že v každém zápase má Barca tak 20 minut kdy opravdu předvádí, co umí a dalších 70 minut je divná, nemocná..

Reagovat
Rssa

Ale vždyť se o nic nehraje, tak proč by se přetrhli? Já už dlouho říkám, že pro Barcelonu je v současnosti největším soupeřem motivace. A že by se zrovna na United nevybičovali k výkonu? Toho se nebojím. Nemůžes srovnávat výkon na konci roku v Levante, kde o nic nešlo a finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Já do toho ale řadím i výkony proti Madridu.. Barca zatáhla Real v každým zápase tak na dvacet minut jinak byla tak nějak bezzubá.

Reagovat
Rssa

Tak to ses nedíval moc pozorně, v LM a lize hráli naprosto to, co potřebovali, v Copě byli neschopni dát branku, ale rozhodně když zapli, tak Real ve druhém poločase nestíhal. Že pak frnknul Dimaria je věc druhá. Jsi zbytečně pesimistický

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to myslím taky. První zápas v Madridu si Barca přijela pro plichtu a jelikož plichta nebyla cizí ani Fňukýnovi, tak se moc neútočilo. Tak nějak byly spokojený oba mančafty. Když se pak otevřela možnost v Madridu vyhrát, tak se toho využilo. Díky, Pepé

A doma se hrálo už dobře. V první půlce to mohlo být 2:0, ale nepadlo to tam. Každopádně už to bylo o hodně lepší. Druhá půlka už byla zase o tom šetřit síly a držet postupovej stav.

Takticky byly ty dva zápasy zahraný dobře.

Reagovat
Kokesh

Já jen doufám, ať si nějakej šmudla z Barcy nevymodlí ve finále redku pro protihráče. Už toho bylo až až...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v United nejsou takový hovada jako Pepe.. Vidiče taky těžko dají do středu zálohy, nevidím v tom problém.

Reagovat
Rssa

Scholes....to je dostatečné hovado na úrovni Pepého

Reagovat
smazaný uživatel

Ten asi taky hrát nebude..

Reagovat
j_mrazik

Prober se.

Reagovat
Rssa

Už jsem vzhůru, na Scholese mám pifku a minulé finále to potvrdil.

Reagovat
j_mrazik

Nepřijde mi, že bys byl soudnej. Hlavně ohledně PL, ke který se vyjadřuje poslední cca měsíc a vybral sis holt Liverpool.

Reagovat
Rssa

?

Reagovat
Rssa

Scholes je prasák, možná je to tím, že mu blikne a teď už nestíhá ten faul zastavit, ale prasák v tomto ohledu je. Psycho jako Pepé to není, ale nevymluvíš mi, že nedělá spoustu prasáckých faulů

Reagovat
kiwwi

skoda reci

Reagovat
Rssa

Dobrá, tak na úrovni Pepého ne, ale v žebříčku by byl taky vysoko, to snad nemůžeš popřít

Reagovat
kiwwi

Scholes je v prvom rade genius, ktory vynika prave tym

to ze obcas predvedie tvrdy zakrok na tom nic nezmeni

Reagovat
Rssa

Já mu genialitu neberu. Ale předvádí i prasárny ve větší míře než většina ostatních hráčů, to tvoje maskování za "tvrdé zákroky" je podivné.

Reagovat
kiwwi

on proste nevie tacklovat ale stale do toho ide...hovorit o prasarnach je uplne scestne

Reagovat
Rssa

Hm, dobrá, u Carry je to v tom případě úplně stejné a nebyls to ty, kdo ho chtěl lynčovat?

Reagovat
kiwwi

Carra tacklovat vie...do Naniho siel ako chuj

Reagovat
Rssa

Stejně jako Scholes šel jako chuj do Busquetsa před 2 roky. A ty si na Carru nadával, proč ti pak vadí, že to samé mám se Scholesem?

Reagovat
kiwwi

pretoze jeden to vie a druhy to nevie, v tom je ten rozdiel

Reagovat
Rssa

Myslíš, že zrovna Scholes ve svém věku a se svýma zkušenostma neumí odebírat míče jinak než nešetrným zákrokem? To je blbost, místo aby sis přiznal, že i Scholes hraje často jako prase, tak ho omlouváš, že to neumí udělat normálně? Je to hráč se sklony k prasácké hře, stejně jako to někdy předvede Carra.

Reagovat
kiwwi

pozri sa, ja vzdy ked Scholes predvedie nejaky nevyberavy zakrok, len prekrutim ocami a poviem si, boze Palo, co si to zasa predviedol...ale hovorit o Scholesovi ako o prasati, to chce velky kumst

Reagovat
smazaný uživatel

ne "tvrdé zákroky", ale prasárny. A on je dělá vcelku často. Soudní fandové MU to vědí ...

Reagovat
kiwwi

ale jasneeee

Reagovat
smazaný uživatel

Únava znát lze, ale řekl bych, že se z hlediska těch výkonů jedná o záměr. Tedy aby vyhráli, ale co nejméně se unavili a hlavně aby se nikdo nezranil. Liga už byla stejně jasná pár kol dopředu (prohra se Zaragozou to stvrdila na tutáč). Tyto výkony bych nebral na velkou váhu.

Reagovat
Kily

taky to tak beru, navíc finále LM je posledním a obrovsky důležitým zápasem sezony, tam do toho dají všechno a i ta únava kdyžtak půjde stranou. Vůbec bych ten zápas nedával takhle do souvislosti s tím, co Barcelona předvádí poslední dobou

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že jde o záměr, když Xavimu nevycházejí středně těžký přihrávky?

Reagovat
Kily

spíš v tom nezanedbatelnou roli hraje i nekoncentrovanost, vůbec bych to nebral jako vodítko k tomu, jak bude vypadat a jak dopadne finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

ale ono to jde ruku v ruce. Proč Xavimu nevycházejí přihrávky zrovna teď? Protože na to nemá tolik času jako jindy. Protože se neběhá a Barca neunaví soupeře tlakem v prvních 30ti minutách. A další důvod - když se vepředu hýří pohybem - Pedro, Villa, tak je obrana rozhozená a rozběhaná. Pak jsou v ní díry. Když se křídla skovávají a stojí, tak prostě ani ta Xaviho přihrávka nemůže být nejúspěšnější. Včera to bylo extrémní. Villa byl skovaný až na pár situací celý zápas. Afe se sice snažil, ale on má radši, když si ten balon zabalí a jde sám, než kdyby měl být nějakým příjemcem dlouhého pasu. Messi se celý zápas procházel a hrál jen, když měl na noze balon a mohl jít sám. KOMU měl Xavi nahrávat?

Reagovat
smazaný uživatel

Záměr trenéra v takových zápasech je spíše ten, aby zdůraznil, že se musí vyhrát, ale aby nechodili zbytečně do nebezpečných míčů, aby co enjvíce hráli svůj styl a zbytečně nelítali po hřišti "jak splašení" atd. Tak jsem to myslel.

To co píšeš už ti napsal kily, to opravdu může být nekoncentrovaností nebo i tou únavou, především tedy asi psychickou. Dle mého.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá pánové.. Zatím jste mě přesvědčili, jestli správě, to se ukáže až ve Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

jak psali kluci nademnou - šetří se silama. Je evidentní, že ty hráče nic netlačí dopředu. Dobře vědí, co je v sezoně důležité. Ač jsem já osobně hodně chtěl, tak oni tu stovku dát nechtěli. Pragmaticky se rozhodli za ní nehonit a hrát úsporně. Šetřit, kde to jde. Samozřejmě, že je to spojeno s tím, že docházejí síly a musí se investovat tam, kde je to potřeba. Jsem si jist, že kdyby se cítili nabití, tak by se o tu stovku pokusili. Ale tak to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi docela i líto těch kluků z Barcelony B... oni si ten postup asi vykopou... ale bohužel si stejně tu ligu zahrát nemůžou

Reagovat
Kokesh

Proč líto? Oni nehrají od začátku sezóny o postup do první ligy jako třeba Betis, je to prostě Benfika pro A tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni od začátku věděli, o čem pro ně Segunda je. Že nemůžou postoupit. Takže tam o nějakým zklamání nemůže být řeči. Oni ten fotbal hrají, aby si udělali jména a aby si jich všimnul Pepek. Nebo přinejhorším ostatní kluby jako třeba Soriana Bruggy.

Reagovat
smazaný uživatel

Victora vasqueza si chcel napisat nie ?

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě

Reagovat
miky10

425. pro boj o sestup do poslední minuty posledního kola

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace barce

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo na zasmiatie : Bin Ládin bol zastrelený v drese Barcelony...nikto teda nevie povedať či zomrel alebo simuluje

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to vtipné ani poprvé, natož po desáté...

Reagovat
Infi

Jo bylo to vtipné jak sviňa, ale když to tady čteš každý den 2x, tak to omrzí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele