36. kolo
10.05.2011 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Athletic Bilbao 2:1

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Deportiva La Coruňa představili hráči Athleticu Bilbao, kteří překvapivě nedokázali získat ani bod. Domácí totiž vyhráli 2:1 díky brance Adriána a vlastnímu gólu Xabiera Castilla. Deportivo se tak vyšvihlo na 14. příčku, zatímco Athletic si nadále drží svoji pátou pozici.

O tu ale dnes mohli hosté přijít, jenže ani Atléticu Madrid se proti Racingu Santanderu nepodařilo získat nějaké body, a tak stále zůstává o dva body za Basky. Ti ale o svoji příčku přeci jen ve 36. kole ještě mohou přijít, neboť Sevilla na ně ztrácí pouhé dva body a své utkání hraje až ve středu.

Přitom hosté do zápasu nevkročili vůbec špatně. Už ve třetí minutě totiž otevřel skóre Gaizka Toquero, který po přihrávce Iraoly poslal ze středu brankoviště míč v levé tyči a překonal tak brankáře Aranzubiu.

Stejná dvojice hráčů se málem postarala i o druhý gól, který mohl padnout ve 13. minutě, když Toquerovi znovu přihrával Iraola, ale tentokrát útočník Athleticu zpoza pokutového území Aranzubiu nepřekvapil. Ještě v té samé minutě se do druhé velké šance hostů dostal druhý z útočníků a to Fernando Llorente, ale jeho střela mířila pro změnu těsně vedle brány.

V následující desetiminutovce se střídaly šance na obou stranách, ale zakončení většinou pozbývalo nutné přesnosti. To již ale neplatilo o 22. minutě, kdy se po rohovém kopu domácích dokázal prosadit Adrián, který přesně zamířil ke vzdálenější tyči a tím překonal Irazioze. Deportivu se tak podařil vyrovnat na 1:1.

Ve 27. minutě mohli jít hosté opět do vedení, když se po centru Iraoly zjevil ve velmi dobré příležitosti Llorente, ale ten hlavičkou zblízka orazítkoval pouze tyč. Do konce prvního poločasu se již nic zajímavého nedělo, a tak šly týmy do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupilo lépe pro změnu Deportivo, neboť se již ve 48. minutě dostali k velké příležitosti. Po přihrávce Andrése Guardada se v pokutovém území dostal k míči Diego Colotto, ale jeho střela minula vzdálenější tyč.

Do dalších šancí se dostali domácí Riki, Juan Rodríguez, Valerón a Manuel Pablo, ale ani jeden nedokázal svoji šanci přetavit v gól. Na druhé straně měli stejný problém postupně Toquero, Martínez či David López.

A právě nepřesná koncovka hráče z Bilbaa mohla hodně mrzet po 71. minutě, kdy si dal nešťastný vlastní gól Xabier Castillo a Deportivo se tak dostalo do vedení 2:1. Athleticu Bilbao se již v závěru utkání nepodařilo vytvořit si potřebný tlak, a tak po sérii nepříliš nebezpečných pokusů na obou stranách skončil zápas výhrou Deportiva jednogólovým rozdílem.

Deportivo La Coruňa má nyní 42 bodů, což by čistě statisticky mělo stačit k udržení se v La Lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší zápas jsem viděl a tak mě zajímalo co něm napíšete. Nevím proč ten kdo to píše nevěnuje alespoň trochu času nějakému sestřihu.Vyrovnávací branka Adriána letěla asi tak dva metry od vzdálenější tyče a byla nešťastně tečována za záda Irazioze.. Athletic tak dal paradoxně všechny tři branky a prohrál..to by tu myslím mělo být...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele