36. kolo
10.05.2011 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Racing Santander - Atlético Madrid 2:1

Ve 36. kole La Ligy se na půdě Racingu Santanderu představili hráči Atlética Madrid, kteří bojují o přímý postup do Evropské ligy. Zaváhání Athleticu Bilbao, které prohrálo 1:2 s Deportivem La Coruňou, se ale madridskému klubu využít nepodařilo, neboť prohrál 1:2. Do vedení ho sice dostal v 11. minutě Mario Suárez, jenže poté se trefili domácí Kennedy Bakircioglü a Marcus Rosenberg, kteří rozhodli o vítězsví Racingu.

Atlético bylo před zápasem favoritem, neboť bojuje o pátou příčku, kterou zatím drží Athletic Bilbao, zatímco Racing se pohybuje uprostřed tabulky, která je extrémně vyrovnaná. Jenže Atlético zaváhalo, a tak má stále stejný počet bodů jako sedmá Sevilla, která však má ještě zápas k dobru a může se tak dostal právě na ono vysněné páté místo.

Svěřence Quiqueho Sáncheze Florese může prohra štvát také z toho důvodu, že do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Už v 11. minutě totiž otevřel skóre utkání Mario Suarez, který poslal volejí zdálky míč k levé tyči. A po 20 odehraných minutách již mohl být stav 2:0, jenže to by střela Antonia Lopeze z přímého kopu nesměla skončit na břevně.

Místo navýšení náskoku ale přišlo sedm minut před poločasem vyrovnání. Dos Santos byl faulován Tiagem, načež byl odpískán přímý kop, z kterého Bakircioglü poslal míč k pravému spodnímu rohu a překonal tak Davida De Geu. O tři minuty na to se k dalšímu přímému kopu postavil stejný hráč, tentokrát ale De Gea dokázal střelu vyrazit, ale pouze k Mehdimu Lacenovi, který se pokusil o zakončení z voleje, ale rána mu nesedla.

Vstup do druhého poločasu ovládli domácí, neboť již ve 48. minutě poslal Marcus Rosenberg svůj tým do vedení. V pokutovém území si zpracoval centr Dos Santose a v koncovce se nemýlil.

Racing byl viditelně vedením povzbuzen, a tak si vypracovával jednu šancí za druhou. Do Santos zdálky vypálil na De Geu, který měl hodně problémů, aby střelu vytáhl vedle tyče. O minutu na to domácí orazítkovali tyč přízemní střelou zpoza brankového území.

Atlético se již do konce zápasu nevzmohlo na žádný opravdový odpor, za zmínku snad stojí jen střelecké pokusy Suareze a Reyese, které však směřovaly mimo bránu, a Racing tak vcelku bez problémů uhájil důležité tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

tip:2:1

Reagovat
skorpikk

pěknej tip

Reagovat
smazaný uživatel

giovani dos santos je nej!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele