Primera División - souhrn 23. kola

11.02.2012, 19:56, aktualizováno 13.02.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
Real Sociedad porazil Sevillu a uniká sestupovým pozicím. Mezi vedoucími celky z Madridu a Barcelony je již desetibodový rozdíl, protože lídr soutěže otočil duel s Levantem, zatímco mistrovský celek prohrál v Pamploně. Doma se zadařilo Betisu, Rayu a Málaze, tři body má i Valencia a Villarreal...

Real Sociedad - Sevilla FC 2:0

13.02.2012 21:00

Góly: 64. Carlos Vela, 68. Rubén Pardo

Tradiční pondělní dohrávku tentokrát obstaral duel mezi domácím Realem Sociedad a hosty ze Sevilly. Utkání skončilo nakonec vítězstvím domácího celku v poměru 2:0. Sociedad o své výhře rozhodl dvěma góly ve druhém poločase. V tabulce se tak vyhoupl na dvanáctou pozici o bod před třináctou Sevillu, která se naopak propadla.

V prvním poločase sice gól nepadl, ale diváci na stadionu v San Sebastianu se rozhodně nenudili. Už ve 13. minutě se poprvé uvedl nejlepší muž utkání Carlos Vela, který si naběhl na kolmici Gutierreze a svou tvrdou ranou trefil břevno branky Sevilly.

Také hosté se dostali ke slovu a srovnali krok s domácími. Negredo se dostal k přihrávce od del Morala a hlavičkou také trefil břevno branky domácích. Mírně lepší byli v prvním poločase domácí a v další šanci se ocitl útočník Agirretxe, který střelou ze střední vzdálenosti jen těsně minul branku gólmana Palopa.

Ještě před koncem prvního poločasu se mohli domácí dostat do vedení. V závěrečné pětiminutovce se ve veliké příležitosti octil znovu Carlos Vela, ke kterému se dostal střílený centr ze strany a ocitl se sám před gólmanem Palopem, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zakončit přesně. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Domácí vstoupili do druhého dějství se stejným nasazením jako do toho prvního a se zodpovědnou aktivní hrou se nakonec dočkali prvního gólu. V 64. minutě se v podobné akci jako na konci prvního poločasu ocitl Carlos Vela a tentokrát se mexický útočník nemýlil - 1:0.

Sevilla prožívala v této fázi zápasu krizi, o čtyři minuty později inkasovala podruhé a znovu u toho byl Carlos Vela. Ten přistrčil balón v rychlé kombinační akci na volného Parda, který se parádní ranou trefil pod břevno branky hostujícího celku - 2:0.

Sevilla sehrála jeden z nejhorších zápasů v letošním ročníku španělské ligy a směrem dopředu nepředvedla ve druhém poločase téměř nic. Naopak mohla inkasovat potřetí, ale Antoine Griezmann nedokázal svou dorážku přesně zakončit. Závěrečné minuty zápasu už tak přinesly pouze některá střídání a zápas skončil zaslouženou výhrou domácích v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Levante UD 4:2

12.02.2012 21:30

Góly: 45. Cristiano Ronaldo (pen.), 50. Cristiano Ronaldo, 57. Cristiano Ronaldo, 66. Karim Benzema - 5. Gustavo Cabral, 63. Arouna Koné

Zase se Real musel v úvodu trápit a jako první inkasovat, aby nakonec otočil vývoj zápasu a porazil Levante 4:2. Hattrick zaznamenal Cristiano Ronaldo, další gól přidal Benzema na druhé straně se trefili Cabral a Koné. Utkání výrazně ovlivnila situace ze čtyřicáté třetí minuty, kdy byl vyloučen Iborra a Ronaldo navíc proměnil penaltu. Real tak vede ligu už o deset bodů.

José Mourinho vymyslel pro dnešní zápas velmi ofenzivní sestavu, ve které nechyběli Ronaldo, Benzema a Higuain. Vedle Xabiho Alonsa pak místo obvykle staženějšího spoluhráče nastoupil tvořivější Granero. A domácí na Levante vlétli, během prvních čtyř minut mu nepůjčili míč. A sami mohli skórovat, Benzema však krásnou akci na jeden dotyk zakončil střelou nad branku.

V páté minutě přišel šok pro Bílý balet, hosté se totiž z ničeho nic dostali do vedení. Farinósův centr ze standardní situace prodloužil Ramos k nikým nehlídanému Cabralovi, který hlavou zblízka nezaváhal. Vyrovnal už o chvilku později Karim Benzema, rozhodčí však nesprávně odmával ofsajd.

V sedmnácté minutě se v dobré palebné pozici ocitl Cristiano Ronaldo, ovšem zatím se jen zastřeloval. Poté měl Real i další slušné možnosti (Higuain například zblízka neprostřelil Munúu, Ronaldovy nůžky se také nesetkaly s úspěchem), my se však přesuňme až do úplného závěru prvního poločasu. Ve čtyřicáté třetí minutě se po míči v pokutovém území Levante sápali Higuain a Iborra, druhému jmenovanému se snesl míč na ruku, což nemohlo ujít pozornosti hlavního rozhodčího. Iborra zaslouženě za nešťastný zákrok uviděl druhou žlutou kartu, musel pod sprchy, Real navíc dostal k dispozici penaltu. Tu bezpečně proměnil Cristiano Ronaldo a do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

A z druhého dějství uběhlo jen pět minut, když se skóre měnilo znovu. Higuain se na pravé straně šikovně uvolnil, ideálním centrem našel hlavu nabíhajícího Ronalda, který z bezprostřední blízkosti neměl problém dopravit balón do sítě. V padesáté sedmé minutě se pak Ronaldo ukázal v tom nejlepším možném světle, když hattricku dosáhl dokonalou střelou pod břevno.

Uběhlo jen dalších šest minut a padla další branka, tentokrát však do sítě Ikera Casillase. Levante sehrálo fantasticky svůj rychlý protiútok, míč se po ose Koné-Valdo-Serrano vrátil zpět ke Konému, jenž hlavou zavěsil. Ovšem už za další chvilku vedl Bílý balet opět o dva góly, po přiťuknutí Ronalda se perfektní technickou střelou na zadní tyč prosadil Karim Benzema.

Real měl v závěru ještě další šance, branka Munúy už však zůstala do konce zápasu zavřená. Merengues tak i přes počáteční problémy porazili Levante 4:2 a zvýšili svůj náskok před druhou Barcelonou na deset bodů.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Granada CF 3:1

12.02.2012 19:45

Góly: 16. Marco Rubén, 64. Borja Valero, 73. Júlio César (vl.) - 50. Iñigo López

Pod taktovkou nového trenéra se Villarreal snaží v novém roce vyhrabat z nelichotivých pozic a nyní konečně začínají přicházet výsledky. V rámci 23. kola Žlutá ponorka na domácí půdě porazila Granadu 3:1 a posunula se na čtrnáctou pozici. Granada se naopak díky Villarrealu propadla o pozici dozadu na patnácté místo a má o bod méně. Domácí o svém vítězství rozhodli ve druhém poločase.

Domácí vstoupili do zápasu od samého začátku s cílem splnit svou roli favorita a první gól přišel už v 16. minutě utkání. Cani našel svou přihrávkou volného Marca Rubéna, který přízemní střelou k tyči překonal gólmana Cesara v brance Granady - 1:0.

Hosté neodehráli úplně nejlepší první poločas, ale přesto si v něm dokázali vypracovat šanci ke vstřelení gólu. Ve 27. minutě trefil kapitán Lopéz hlavičkou tyč branky domácích. Villarreal si však většinu akcí Granady pohlídal a sám byl více nebezpečný. Ani žádná jeho další akce se v prvním dějství neujala a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Granada vstoupila do druhého poločasu tím nejlepším možným způsobem a v 50. minutě se dočkala vyrovnání. Nejnebezpečnější muž hostujícího celku kapitán Lopéz už tentokrát hlavičkou nezaváhal a po rohovém kopu překonal brankáře domácích - 1:1.

V 58. minutě však byl donucen kapitán Granady Lopéz odstoupit ze hry kvůli zranění a od té doby to šlo s hosty z kopce. V 64. minutě dal Villarreal vedoucí gól a po přihrávce Camuňase se přesnou ranou pod břevno trefil Borja Valero. Domácí byli v této fázi zápasu jasně lepší a o pár minut později přidali třetí a rozhodující branku. V 73. minutě si smolným způsobem srazil balón do vlastní sítě gólman Julio Cesar a bylo to už 3:1.

Domácí už si vedení bez problémů pohlídali, ale přesto byl závěr zápasu zajímavý. V 88. minutě dostal druhou žlutou kartu na straně Granady Diakhaté a pakoval se tak předčasně do sprch. V nastaveném čase mohl zvýšit na 4:1 střelec druhého gólu Borja Valero, ale ve své druhé šanci branku netrefil. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Villarrealu v poměru 3:1.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Sporting Gijón 4:0

12.02.2012 18:00

Góly: 34. Sofiane Feghouli, 73. Alberto Botía (vl.), 90. Jonas, 90. Jonas

Hodně krutou porážku schytal Sporting, který odjíždí ze stadionu Mestalla ve Valencii po výsledku 0:4. Hosté přitom nepůsobili odevzdaným dojmem, hráli slušně a Valencii dlouho trápili, přesto nakonec odjíždějí s debaklem. Rozhodl už v první půli Feghouli, stejný hráč pak měl největší podíl i na druhé brance, kterou si dal Botía sám. V nastaveném čase se pak ještě dvakrát trefil Jonas.

Ano, je to opravdu až příliš tvrdá porážka. Na druhou stranu mít Aritz Aduriz den, bylo by to pro hosty možná ještě horší, domácí útočník spálil mnohdy až nemožné věci. Poprvé zahrozil v jedenácté minutě, po pěkném centru Mathieua ale hlavičkoval vedle branky, kterou hájil Juan Pablo. Sporting zahrozil střelou De las Cuevase, s tou si však bez větších potíží poradil Guaita. Poté mohl znovu skórovat Aduriz, jenž dobře zakombinoval se Soldadem, znovu ale minul.

Ve třicáté třetí minutě se Valencia dostala do vedení, byl to opravdu nádherný gólový okamžik. Dlouhý pas Ramiho našel na levé straně rozběhnutého Mathieua, ten okamžitě přihrál na hranici pokutového území Feghoulimu, jehož nádherná rána levačkou skončila přesně pod břevnem. Ještě do poločasu to mohlo být 2:0, když si Aduriz naběhl na ideálně načasovaný centr Alby, mířil do protipohybu Juana Pabla, jenže znovu neuspěl.

Vstup do druhé půle vyšel domácím dobře, Netopýři si ihned vypracovali velice dobré příležitosti. Nejprve pálil mimo Soldado, poté se z voleje nádherně opřel do míče Tino Costa, míč vyražený Pablem pak sám vrátil před bránu, kde stál úplně volný Aduriz, z malého vápna však odkrytou branku přestřelil. Na druhý gól v síti Sportingu se tak čekalo až do sedmdesáté třetí minuty. To se znovu opřel do balónu Feghouli, tentokrát ale mířil hodně nepřesně. Jenže balón se nešťastně otřel o stopera Botíu, zaskočil Juana Pabla a skončil v síti.

V ideálním rozpoložení se dnes nenacházel ani kanonýr Soldado, ten běžel úplně sám na bránu, ale ani na třikrát nedokázal skórovat. V nastavení přišel čas střídajícího Jonase. Nejdříve v devadesáté první minuty, když si naskočil na centr Ramiho, o dvě minuty později pak ještě využil chytrého vysunutí Soldada. Valencia porazila Sporting 4:0 a pojistila si třetí pozici, hosté zůstávají předposlední.

Více informací k zápasu

Málaga CF - RCD Mallorca 3:1

12.02.2012 16:00

Góly: 11. Sebastián Fernández, 55. Jérémy Toulalan, 68. Salomón Rondón - 4. Michaël Pereira

Posun na sedmou příčku ligové tabulky zaznamenala Málaga, která porazila na vlastním stadionu Mallorcu 3:1. Domácí přitom už po čtyřech minutách prohrávali, jelikož se trefil Pereira, ještě do poločasu ale bylo skóre vyrovnané a po přestávce přidala Málaga další dvě branky. Zajímavostí je, že rozhodující trefu má na svědomí sváteční střelec Jeremy Toulalan.

Málaga byla jasným favoritem zápasu, a tak byla situace ze čtvrté minuty mírným šokem. Gonzalo Castro rozehrál nakrátko volný přímý kop, poslal míč k Michaelu Pereirovi, jehož nádherná dalekonosná rána zamířila přesně k pravé tyči a rozvlnila síť. Už o dvě minuty později mohl vyrovnat Weligton, v čisté gólové pozici ale selhal a vůbec netrefil branku. Přesto domácí nečekali na vyrovnání dlouho, v jedenácté minutě už to bylo 1:1. Hodně černé svědomí musí mít hostující gólman Aouate, který neudržel slabou střelu Rondóna, a tak mohl dobíhající Sebastian Fernández s přehledem zakončit.

A za další chvilku už to mohlo být pro Málagu ještě příznivější, to by ale musel Rondón svou hlavičku ze šesti metrů zakončit do prostoru mezi třemi tyčemi. I Mallorca měla svou šanci, konkrétně Gonzalo Castro, ten však Caballera nepřekonal. Hned po návratu ze šaten zkoušel štěstí Hemed, jenže neměl dostatek klidu při zakončení a minul. Na druhé straně už ale gól padl. Centr z rohového kopu odvrátili obrana Mallorcy jen k Toulalanovi, který se odhodlal ke střele, ta byla tečována a skončila za zády bezmocného Aouateho.

Pro Toulalana to byl už druhý gól v letošní sezoně Primera División, například za pět let působení v Lyonu se ze vstřelené branky radoval pouze jednou. Své šance měli i Isco a Rondón, Aouate ale tentokrát měl možnost zasáhnout, a tak také udělal. V šedesáté deváté minutě už byl ovšem proti nájezdu soupeře bez šance, Rondón byl totiž po skvělé akci Sáncheze úplně sám v pokutovém území, útočník takového kalibru se v podobných momentech nemýlí. Málaga porazila Mallorcu 3:1 a je sedmá, hosté se nachází na čtrnácté příčce.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 2:0

12.02.2012 16:00

Góly: 34. Michu, 64. Diego Costa

Sousedy v tabulce se po dnešním vzájemném utkání staly celky Raya a Getafe, domácí zvládli madridské derby lépe a zvítězili 2:0. Vítězství Raya lze považovat za zasloužené, nováček soutěže se tak vrátil do první desítky, právě před Getafe. O usudu utkání rozhodla branka Michua z prvního poločasu, po přestávce pak ještě pojistil tři body svou trefou Diego Costa.

Rayo vstoupilo do zápasu aktivně, hned v prvních deseti minutách čtyřikrát vystřelilo. Jako první to zkusil Piti, ovšem z velké dálky přestřelil. Stejný hráč pak pálil ještě dvakrát, v obou případech ho však vychytal pozorný gólman Moyá. A v desáté minutě se do zajímavé pozice dostal Michu, ten ale pro změnu netrefil míč ideálně a minul.

Getafe poprvé vystrčilo růžky zásluhou hlavička Valery, který si naskočil na dobrý centr Castra, Joel ovšem nemusel zasahovat, Valera branku netrefil. Po půlhodině hry měl zajímavou možnost domácí Diego Costa, ale ani on neměl v zakončení potřebné štěstí, jeho pokus totiž vychýlil ze správného směru Díaz. O čtyři minuty později už se však Rayo radovalo z vedoucího gólu, po centru z levé strany a následném závaru v šestnáctce Getafe se nadvakrát dokázal prosadit Michu. O dvě branky to mohlo být po další akci aktivního Pitiho, ten se však ani tentokrát nepotkal s přesností.

Domácí přesto na druhý úspěšná zásah nečekali příliš dlouho, ve čtyřiašedesáté minutě se trefil Diego Costa. Vypadalo to už přitom na zkaženou akci, jenže Movilla zabojoval, našel zpětným centrem na hranici ofsajdu číhajícího Costu, který hlavou přehodil Moyu. Getafe si žádný výraznější tlak vytvořit nedokázalo, a tak prohrálo derby s Rayem v poměru 0:2.

Domácí se posunuli na velmi dobré desáté místo, mají bod náskoku právě na Getafe, které je jedenácté. Oba týmy tak mají solidní náskok na příčky znamenající sestup.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Zaragoza 0:2

12.02.2012 12:00

Góly: 55. Paulo da Silva, 90. Juankar

Konečně! Po čtyřech měsících se Zaragoza raduje z ligové výhry, podařilo se jí to až na patnáctý pokus! A je to vítězství velmi překvapivé, odnesl to totiž na domácím hřišti obvykle silný Espanyol. Domácí měli podle očekávání více ze hry, jenže v pětapadesáté minutě otevřel skóre Da Silva. V samotném závěru ještě přidal pojistku Juan Carlos, Zaragoza tak zmenšila svou ztrátu na nesestupové příčky na osm bodů.

První poločas byl z obou stran velmi opatrný, jen domácí mladík Coutinho často provětrával obranu Zaragozy. Poprvé se tak stalo v šesté minutě, a hosté se hned museli hodně otáčet, aby na poslední chvíli zastavili kmenového hráče Interu, který by už jinak pravděpodobně úspěšně zakončoval. Na druhé straně zahrozil Edu Oriol, jeho krásnou ránu z voleje ale perfektním zákrokem vytěsnil Casilla.

Šest minut před poločasem přišla největší šance úvodního dějství, opět u toho přitom byl Philippe Coutinho. Ten tentokrát napřáhl zpoza šestnáctky, jenže trefil tyč, Ucheho dorážku z bezprostřední blízkosti pak dokázal Roberto zastavit. Druhá půle byla výrazně zajímavější, k vidění byl větší počet brankových příležitostí, ale hrál se i pohlednější fotbal. A lépe opět začali domácí, ovšem dvě rány Romarica po skvělých pasech Coutinha si cestu do sítě nenašly.

Coutinho byl u všeho podstatného, co se dělo před Robertovou brankou, ve třiapadesáté minutě znovu mohl skórovat i sám, jeho další technický pokud ale hostující gólman skvělým zákrokem lapil. Když Zaragoza ubránila všechny nebezpečné situace u vlastní šestnáctky, rozhodla se v padesáté páté minutě překvapit soupeře nečekaným gólem. Od rohového praporku odcentroval Luís García, Paulo Da Silva v naprostém klidu přeskočil bránícího Verdúa a umístěnou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Hned v zápětí mohl vyrovnat Coutinho, svůj skvělý výkon ale nedokázal korunovat vstřelenou brankou, přestože k tomu měl v tomto případě hodně blízko, míč muselo zastavit břevno. Poté měl ještě čistou gólovou možnost na kopačce Uche, ani on však skvělého Roberta nepřekonal, a tak mohla Zaragoza ve třetí minutě nastavení z protiútoku udeřit podruhé a zajistit si tak důležité tři body, trefil se střídající Juan Carlos.

Více informací k zápasu

Real Betis - Athletic Bilbao 2:1

11.02.2012 22:00

Góly: 11. Rubén Castro, 90. Nélson - 23. Javi Martínez

V sobotním zápase 23. kola La Ligy si Real Betis překvapivě poradil s favorizovaným Athleticem 2:1, když se trefili Rubén Castro a Nélson. Jediný gól Athleticu obstaral Javi Martínez. Díky vítězství poskočil Betis na 12. příčku, ale mnoho týmů má ještě zápas k dobru, a tak se může opět propadnout. Athletic zatím zůstává na 8. pozici.

V poslední době se Athletic dostával do poměrně slušné formy, a tak se očekávalo, že si v sobotním utkání poradí s Betisem, jenže ten překvapil velice kvalitní hrou. Domácí byli lepší v každém směru a zcela zaslouženě si ze zápasu odnesli tři body.

Hned v 10. minutě se Rubénu Castrovi podařilo otevřít skŕe zápasu výstavním gólem, když na boku pokutovému území převzal míč a skvěle jej zakroutil kolem brankáře Iraizoze do vzdálenějšího růžku.

Další zajímavá situace přišla ve 22. minutě a byl z ní druhý gól zápasu. Markel Susaeta nacentroval míč z rohu přímo do pokutového území, kde z mírného záklonu dokázal hlavou usměrnit míč za záda brankáře Fabricia Javi Martínez. Stav byl tak vyrovnán na 1:1.

Jefferson Montero byl poté velice blízko druhému gólu Betisu, jenže jeho střelu, které předcházela skvělá kombinace na jeden dotek s Jorgem Molinou, zastavila tyč.

Na druhé straně, těsně před koncem prvního poločasu, se k zakončení dostal Iňigo Pérez. Jeho nepříliš razantní střela mířila do klubka hráčů, kde se odrazila, ale brankáře Fabricia nepřekvapila.

Tři minuty po začátku druhého poločasu se hráči Betisu radovali z druhého gólu. Etxebarria Beňat našel přesným centrem Castra, jehož střelu dokázal Iraizoz vytáhnout pouze do tyče. Od té se míč odrazil k Sevillovi, který hlavičkou skóroval, jenže radost byla přerušena rozhodčím, který gól neuznal z důvodu ofsajdu. A měl pravdu.

V 56. minutě vyslal Susaeta Fernanda Llorenteho povedenou přihrávkou mezi hráči Betisu, ale střelu elitního útočníka Athleticu dokázal Fabricio vyrazit mimo tři tyče.

V 62. minutě hlavičkoval v dobré příležitosti mimo Sevilla, ale důležitější moment se odehrál o dvě minuty později, kdy byl autor vyrovnávací branky Javi Martínez vyloučen po druhé žluté kartě v zápase.

Od té chvíle již Betis zcela kontroloval hru a držel míč na svých kopačkách, přesto se však do pořádné šance dostal až v 84. minutě, kdy byla tečována Beňatova střela a Iraizoz měl plné ruce práce, aby ji vyškrábl mimo bránu.

V nastaveném čase se domácí přeci jen dočkali vítězného gólu, když se míč po rohu Beňata dostal k Nélsonovi, který jej naprosto dokonalou střelou z halfvoleje napálil k pravé tyčce. Nélson hrál v této ligové sezóně vůbec svůj první zápas, navíc mu v nedávné době zemřel otec, a tak mu tento velice důležitý gól rozhodně udělal velkou radost.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - FC Barcelona 3:2

11.02.2012 20:00

Góly: 5. Dejan Lekić, 22. Dejan Lekić, 56. Raúl García - 51. Alexis Sánchez, 73. Cristian Tello

V sobotním utkání 23. kola došlo k velkému překvapení, když si hostující Barcelona nedokázala poradit s Osasunou, které se podařilo vstřelit hned 3 góly, a tím tak téměř rozhodnout o tom, kdo se v letošní sezóně stane mistrem ligy. Pokud totiž Real Madrid porazí v nedělním utkání Levante, bude mít v čele tabulky již desetibodový náskok.

Barcelona do zápasu vstupovala s velice oslabenou sestavou, když se z různých důvodů na hřišti neobjevili například Andrés Iniesta, David Villa, Xavi či Seydou Keita. Příležitost tak dostali mladí hráči jako Sergi Roberto či Thiago, v průběhu zápasu se navíc na trávník dostal i Isaac Cuenca a Tello. Důvěru dostal také Pedro.

A z barcelonského projevu bylo znát, že na hřišti chybí tradiční opory. Již v páté minutě se totiž dokázal prosadit útočník Dejan Lekič, který se ocitl po dobré přihrávce sám před Victorem Valdésem a s chladnou hlavou ho obstřelil k bližší tyči.

Pro hosty to byla hned ze startu hodně studená sprcha, ale v tomto večeru to ještě nemělo být všechno. V jedenácté minutě se totiž nepodařilo srovnat Messimu, jehož střela směřovala nad bránu domácích, a ti o dalších 11 minut později zdvojnásobili své vedení. Álvaro Cejudo se uvolnil na pravém křídle a poslal křížnou přihrávku pokutovým územím. K balónu měl nejblíže Lekič a pohodlně zvýšil vedení.

O snížení se opět pokoušel Messi, ale jeho slabou střelu z 28. minuty bez problémů zkrotil brankář Andrés Fernández. Argentincův další pokus byl poté zblokován.

Barceloně se ale nakonec přeci jen podařilo snížit, a to šest minut po začátku druhé půle. Isaac Cuenca dokázal křižnou přihrávkou najít Alexise, který podobně jako Lekič neměl příliš problémů dostat míč do sítě.

Jenže uběhlo sotva pět minut a Osasuna opět vedla o dvě branky. Victor Valdés vytvořil velikou hrubku, když nepřesným odkopem daroval míč domácím, kteří si ho mezi sebou několikrát přihráli a finální střela Raúla Garcíi se odrazila od levé tyče do brány.

V 73. minutě vykřesal Barceloně naději na body střídající Tello, který si v pokutovém území zasekl Francisca Niňa a tvrdou střelou pod víko překonal Fernándeze.

O pět minut později mohla Osasuna vstřelit již čtvrtý gól, ale střela Francisca Puňala nejprve trefila pravou tyč, a poté se míč odrazil od Valdésovy hlavy do zámezí.

Vzápětí Alexis dopravil hlavičkou z blízka míč za záda Fernándeze, ale rozhodčí se nakonec rozhodl gól neuznat. Lob Messiho za obranu Osasuny totiž lehce tečoval hlavou i Sergi Roberto, čímž dostal Chilana do ofsajdového postavení.

V 89. minutě byla Barcelona opět blízko vyrovnání, ale Fernández dokázal vychytat další šanci Alexise, a když se hlavičkou neprosadil ani střídající Fábregas ve čtvrté minutě nastavení, bylo jasné, že Katalánci si z tohoto zápasu neodnesou ani jeden bod. Vedle tří bodů přišli i o vyloučeného Mascherana, který po utkání v tunelu dostal za řečnění druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Atlético Madrid 0:0

11.02.2012 18:00

Góly: -

Obrovskou převahu dnes nedokázalo zužitkovat madridské Atlético, které si veze ze hřiště Racingu pouze bod za bezbrankovou remízu. Hosté vyhráli na střely 18:4, měli mnohem více míč na svých kopačkách, ovšem skórovat nedokázali ani jednou. Nevyužili tak příležitost dostat se alespoň na chvíli na čtvrté místo a zůstávají šestí, domácí si pomohli ze sestupového pásma na sedmnáctou příčku.

Atléti začali hned od úvodní minuty aktivně, jejich šance přibývaly pomalu, ale jistě. Už ve třetí minutě vyzkoušel pozornost Toňa Filipe Luis, svou dalekonosnou ranou ho však nepřekvapil. Po jedenácti minutách hry o sobě dal poprvé výrazněji vědět Falcao, jeho hlavička ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla.

Dalším autorem nebezpečné střely se stal po čtvrthodině hry Arda Turan, když nejprve parádně prošel po levé straně a elegantně si narazil s Adriánem, aby následně vypálil nad břevno. V osmadvacáté minutě přišla ojedinělá příležitost Racingu, ovšem hned z toho byla pořádně nebezpečná situace před brankou Courtoise. Z čisté gólové pozice hlavičkoval Stuani, mladý belgický brankář však brilantním zákrokem dokázal vytěsnit míč mezi tři tyče.

Hodně aktivní byl na druhé straně obránce Filipe Luis, který mohl skórovat i krátce před přestávkou, po krásné kombinaci na jeden dotyk ale Toňa nepropálil. Poté ještě pálili Gabi a Arda, Toňo ovšem působil velice jistým dojmem. Hned po pár vteřinách druhé půle mohl rozvlnit síť Adrián, svůj samostatný únik však nezakončil gólově.

Poté měl dvě velké možnosti během tří minut Diego, napoprvé ale trefil tyč, v druhém případě ho pro změnu vychytal fantastický Toňo. A když se nedokázali prosadit ani Arda, Falcao a střídající Pizzi, skončilo utkání bezgólovou plichtou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid22191275:2158
2.FC Barcelona22146263:1648
3.Valencia CF22117435:2240
4.Levante UD2295829:2932
5.Espanyol Barcelona2295825:2632
6.Atlético Madrid2287731:2731
7.Málaga CF2294928:3231
8.CA Osasuna22710526:3531
9.Athletic Bilbao2279634:3030
10.Rayo Vallecano22841027:3228
11.Real Sociedad2276925:3027
12.Getafe CF2276922:2927
13.Sevilla FC2268822:2626
14.Real Betis22821225:3126
15.Villarreal CF2268823:3026
16.RCD Mallorca2267919:2825
17.Granada CF22741117:3125
18.Racing Santander22411718:2623
19.Sporting Gijón22541320:4319
20.Real Zaragoza22361318:3815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (894)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele