23. kolo
12.02.2012 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Zaragoza 0:2

Konečně! Po čtyřech měsících se Zaragoza raduje z ligové výhry, podařilo se jí to až na patnáctý pokus! A je to vítězství velmi překvapivé, odnesl to totiž na domácím hřišti obvykle silný Espanyol. Domácí měli podle očekávání více ze hry, jenže v pětapadesáté minutě otevřel skóre Da Silva. V samotném závěru ještě přidal pojistku Juan Carlos, Zaragoza tak zmenšila svou ztrátu na nesestupové příčky na osm bodů.

První poločas byl z obou stran velmi opatrný, jen domácí mladík Coutinho často provětrával obranu Zaragozy. Poprvé se tak stalo v šesté minutě, a hosté se hned museli hodně otáčet, aby na poslední chvíli zastavili kmenového hráče Interu, který by už jinak pravděpodobně úspěšně zakončoval. Na druhé straně zahrozil Edu Oriol, jeho krásnou ránu z voleje ale perfektním zákrokem vytěsnil Casilla.

Šest minut před poločasem přišla největší šance úvodního dějství, opět u toho přitom byl Philippe Coutinho. Ten tentokrát napřáhl zpoza šestnáctky, jenže trefil tyč, Ucheho dorážku z bezprostřední blízkosti pak dokázal Roberto zastavit. Druhá půle byla výrazně zajímavější, k vidění byl větší počet brankových příležitostí, ale hrál se i pohlednější fotbal. A lépe opět začali domácí, ovšem dvě rány Romarica po skvělých pasech Coutinha si cestu do sítě nenašly.

Coutinho byl u všeho podstatného, co se dělo před Robertovou brankou, ve třiapadesáté minutě znovu mohl skórovat i sám, jeho další technický pokud ale hostující gólman skvělým zákrokem lapil. Když Zaragoza ubránila všechny nebezpečné situace u vlastní šestnáctky, rozhodla se v padesáté páté minutě překvapit soupeře nečekaným gólem. Od rohového praporku odcentroval Luís García, Paulo Da Silva v naprostém klidu přeskočil bránícího Verdúa a umístěnou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Hned v zápětí mohl vyrovnat Coutinho, svůj skvělý výkon ale nedokázal korunovat vstřelenou brankou, přestože k tomu měl v tomto případě hodně blízko, míč muselo zastavit břevno. Poté měl ještě čistou gólovou možnost na kopačce Uche, ani on však skvělého Roberta nepřekonal, a tak mohla Zaragoza ve třetí minutě nastavení z protiútoku udeřit podruhé a zajistit si tak důležité tři body, trefil se střídající Juan Carlos.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Verdu, Weiss - Postiga)

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele