23. kolo
13.02.2012 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sevilla FC 2:0

Tradiční pondělní dohrávku tentokrát obstaral duel mezi domácím Realem Sociedad a hosty ze Sevilly. Utkání skončilo nakonec vítězstvím domácího celku v poměru 2:0. Sociedad o své výhře rozhodl dvěma góly ve druhém poločase. V tabulce se tak vyhoupl na dvanáctou pozici o bod před třináctou Sevillu, která se naopak propadla.

V prvním poločase sice gól nepadl, ale diváci na stadionu v San Sebastianu se rozhodně nenudili. Už ve 13. minutě se poprvé uvedl nejlepší muž utkání Carlos Vela, který si naběhl na kolmici Gutierreze a svou tvrdou ranou trefil břevno branky Sevilly.

Také hosté se dostali ke slovu a srovnali krok s domácími. Negredo se dostal k přihrávce od del Morala a hlavičkou také trefil břevno branky domácích. Mírně lepší byli v prvním poločase domácí a v další šanci se ocitl útočník Agirretxe, který střelou ze střední vzdálenosti jen těsně minul branku gólmana Palopa.

Ještě před koncem prvního poločasu se mohli domácí dostat do vedení. V závěrečné pětiminutovce se ve veliké příležitosti octil znovu Carlos Vela, ke kterému se dostal střílený centr ze strany a ocitl se sám před gólmanem Palopem, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zakončit přesně. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Domácí vstoupili do druhého dějství se stejným nasazením jako do toho prvního a se zodpovědnou aktivní hrou se nakonec dočkali prvního gólu. V 64. minutě se v podobné akci jako na konci prvního poločasu ocitl Carlos Vela a tentokrát se mexický útočník nemýlil - 1:0.

Sevilla prožívala v této fázi zápasu krizi, o čtyři minuty později inkasovala podruhé a znovu u toho byl Carlos Vela. Ten přistrčil balón v rychlé kombinační akci na volného Parda, který se parádní ranou trefil pod břevno branky hostujícího celku - 2:0.

Sevilla sehrála jeden z nejhorších zápasů v letošním ročníku španělské ligy a směrem dopředu nepředvedla ve druhém poločase téměř nic. Naopak mohla inkasovat potřetí, ale Antoine Griezmann nedokázal svou dorážku přesně zakončit. Závěrečné minuty zápasu už tak přinesly pouze některá střídání a zápas skončil zaslouženou výhrou domácích v poměru 2:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Griezmann)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele